Puntičkářská tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1606
5.9.16 12:52
@kayture píše:
Holky ještě chci dodat, my s ní nebydlíme a nemáme to v plánu. Oba pracujeme, tam jen dojíždíme na víkendy, nebo občasné víkendy, aby měla radost, nebyla sama a tak. Postarat se o ní, o zahradu. Nechceme s ní bydlet, až dokud nebudou děti, ale ani jeden z nás neplánuje bydlet v tom zapadlém koutku země.
Ona to ještě neví. Jen když už tam jsme, tak si to zvelebujeme po svém, ať nebydlíme ve 100 let starém obydlí - i to má své kouzlo, ale plíseň všude být nemusí.

Tak pokud tam jezdite jen na navstevu a jak pises, aby ji nebylo smutno, nechapu, ze se s ni o cemkoliv pres. Bydlet tam nechcete, tak ji to tam nepredelavej a respektuj na navsteve pravidla hostitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
5.9.16 12:52

@kayture tak v tom případě bych to neřešila, peršan smotejte, stěny si vymalujte jak chcete, nenechávej tam žádné soukromé věci a zbytek pouštět druhým uchem ven. A že vám chce uvařit, když tam dorazíte na víkend, na tom bych taky neviděla nic až tak špatného. A reakce přítele je sice drsná, ale asi je to zapotřebí. Pokud nechcete peršan, tak ho smotejte a odneste dolů, uvařené jídlo zas odneste zpátky, asi to chce trochu asertivity i v jednání, pokud prosba nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 12:56

Pro všechny: jezdíme tam na víkendy, nebo ob 14 dní, je to přítelovo, je majitel, tady má byt v osobním vlastnictví. Ten jsme si udělali k obrazu svému, ale jsme alergici, takže určité věci jsme museli odstranit. Neříkám, že je to tam krásný, to zdaeka ne, ale aby nám kupovala postel, koberce z výprodeje, to fakt ne. Snad uznáte, že když někam jezdíte jako na chatu, chcete se tam cítit dobře a ne jako v muzeu, kde je prach a špína???
A ano, chceme tam bydlet, za 30-+40 let, ale to už nebudeme mít tolik síly na to udělat si to k obrazu svému. Řeším prostě celkové soužití, na výlety bysme neměli, musíme jí nakoupit, zajít támhle, udělat tohle…ale to neděláme, v tom už jsme se kousli, že je to náš víkend, náš čas.
I přest to všechno jí mám stále ráda, je to matka mého životního muže, takže jí musím i respektovat, ale těch ale tu pořád je.
JInak děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 12:57

@tronelka Nepředěláváme jí dole, ale přítelovo byt nahoře. On je majitel, on to tak chtěl. Nebyl to můj nápad. Souhlasila jsem, ale nebyl to můj nápad. Já k ní dolů ani nechodím bez vyzvání, zaklepu, když se nic neozývá, jdu pryč. Nikdy tam u ní na nic nesáhnu, je to její, proto ten respekt. Chápeš ten rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
5.9.16 12:57

@kayture pokud tam jste jen na vikendy a to jeste asi docasne, tak bych to tak neresila. Az zacnete jezdit mene, ona vam tam jeste rada sama vymaluje, pac deti nemuzuo prespavat v plisni a v prasnem prostredi 8)

Co se mi moc nelibi, je pristup a slovnik tveho snoubence. A to by mi teda si vadilo mnohem vice nez vlezla tchyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
5.9.16 13:04

Jeste bych dodala, ze my to tak meli. Jezdili jsme na vikendy k mym rodicum. Ale zas druhy extrem: v baraku 6+1 jsme spavali v komore na zemi na nafukovacce. Prestali jsme jezdit a ejhle, uvolnil se jeden pokoj, nasel se gauc, pozdeji i postel, skrinky, rolety:-) Vymalovalo se:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
5.9.16 13:08
@LucianS píše:
Jeste bych dodala, ze my to tak meli. Jezdili jsme na vikendy k mym rodicum. Ale zas druhy extrem: v baraku 6+1 jsme spavali v komore na zemi na nafukovacce. Prestali jsme jezdit a ejhle, uvolnil se jeden pokoj, nasel se gauc, pozdeji i postel, skrinky, rolety:-) Vymalovalo se:-)

tak to je hustýýý :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:11

@AnastazieB Děkuju, být víc asertivní se dělá jak? :D Přítel se s tím moc nepárá, nemá rád hádky, vysvětlování, tak to řekne narovinu, já jsem pak ten hromosvod, který uklidňuje dvě strany.
My už jsme si to tam nějak zařídili, abychom mohli existovat, samozřejmě že se to nelíbí, ale to už neřeším.
Spíš to nerespektování soukromí, vyvařování jídel, která nejíme, ačkoliv to ví - ale prý to přítel měl ve školce moc rád. Takže celkově ta komunikace by chtěla nastavit líp, ale ona - se bojím - se prostě totálně urazí a nebude se mnou mluvit, jako s viníkem celé situace. Protože tak mě bere, bývalá se o nic nestarala, nechala jí uklízet, vařit, všechno a najednou před x lety přijdu já a změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
5.9.16 13:11

Odstěhovat se nebo trpět ;) nechce chápat, takže nepochopí nic. Nic méně bylo by dobrý si toto s přítelem domluvit předem, lepší to totiž opravdu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:15

@LucianS No ono záleží na tónu, asi to takhle vyzní dost hrubě, ale on jí má moc rád, jenže mu občas rupnou nervy, když ona tam vlítne a začne, máte sbaleno, máte jídlo, máte ty jogurty, jé ty jsi nahatej, prosím tě, dělej něco s těma šedivýma vlasama, víš o tom, že vedle sousedi mají už další kozy? A zase, nerespektování soukromí. Řekneš klidně, prosím tě, balíme, za chvilku, teď klid, ať něco nezapomeneme, a ona do toho, ale prosím tě, tady máš ten…a jede nanovo.
Ale vidíš, je to teda citové vydírání, ale prostě na chvíli přestat jezdit. Ona to bere jako hotovou věc, a když máme svůj program, nemluví s námi. Takže asi ano, děkuju za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:27

@maxadel Já vím, že to lepší nebude. Jen nechci, aby to bylo horší. Jsem už unavená, není to téma za poslední dobu, ale za poslední léta, bohužel. Přišlo to plíživě, a teď to máme v plné parádě.
Pořád jí ale ctím a respektuji jako matku mého vyvoleného. Což z její strany se už nějak nedostavuje.
Ono totiž jak předělat někoho, kdo je zvyklý, že mu nikdo neodporuje, žije si sám, nebere v potaz cizí názor a když už jí ho nějaká sousedka řekne, praví o ní, že je blbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
5.9.16 13:28
@Nina Filipi píše:
tak to je hustýýý :D :D

a dneska se tam prespava lepe nez u tchyne s tchanem. Tam stejna taktika zabrala tak, ze oni vice jezdi k nam nez my k nim. Nevim teda, co je ale horsi :mrgreen: U nich se nic nezmeni, pac jak rikaji:„my jsme na to tak zvykli“.
Ted jsme u nich meli poprve spat s nasim miminkem a tak jsem cekala, ze nam pripravi svou loznici - vzdyck tvrdili, ze nam na prespani daji prave lozici a oni si lehnou do pokoje(ten je maly: jeden spi na valende, jeden pod nim na nafukovacce a postylka by se tam vesla jen na pul do pokoje a na pul do chodby :mrgreen: pricemz dvere do pokoje jsou naproti dverim do koupelny, kde tchan uraduje klidne jeste tri hodiny po tom, co jdem spat. A nezavira si dvere, exibicionista. A ejhle, chteli nas tam nechat spat…Tak to mi ruply nervy a nakonec jsme spali v te loznici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:29

@Premek_Orac My jiné bydlení máme, tohle je bráno jako relax na víkend, což ten relax tam vlastně už ani není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
5.9.16 13:30

Jsem na začátku - dům je její nebo je polovina přítele? Pokud plně její, tak máš smůlu a můžeš se jenom snažit domluvit. Pokud je to na polovic, pak záleží jen a pouze na tom, jak se domluvíš s přítelem /manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:31

@brisco Ten dům byl původně jeho táty, který ho zdědil po rodičích, takové generační bydlení, je to dost velká prvorepubliková vila. No a přítel ho zdědil, ale mámu tam nechal, což je přirozené. Prostě dožije tam, nevidím důvod, proč by měla jít jinam. Ona tam žila celý život, ale nikdy to vlastně papírově její nebylo, jestli rozumíš. Ale všichni bereme, že to jako její je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová