Puntičkářská tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
5.9.16 13:33

@inkakřivák Dům je plně přítele, napsán v katastru jako majitel.
Nechceme si ho přivlastnit, to vůbec ne, jen chceme otupit trochu to nerespektování a tak, jak jsem tu psala. Nikdo jí nestěhuje a stěhovat nebude. Jak si žije dole ve svém bytě 4+1 je její věc, nám do toho nic není. Že tam má krabice až po strop, její problém. Až bude chtít pomoct uklidit, přijdeme do té doby je to její soukromí.
My bydlíme nahoře v našem, no jen o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
5.9.16 13:34

Když jste tam jen o víkendu, vykašlala bych se na to. Maximálně bych dala pryč ten koberec s tím, že jste alergici. A hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 13:39

@inkakřivák Vykašlala by ses na co? Na to, o čem je celá ta debata? Na to, že jsme tam najednou jakoby dvě jednotky? Že přijde a přerovná nám věci? Že nás vlastně komanduje stylem, vy zase jedete na výlet? Má pršet. Nikam nejezděte a hezky tady pracujte, potřebuje se vyplít zahrada. Hele, já ten názor řeknu, akorát řeším jak moc si můžu dovolit ho říct? Ctím jí, to je to, oč tu běží. Jednou je to matka mého snoubence, tak na ní nevyjedu, i když už jsem to tento víkend udělala, bohužel. Prostě chci všechno na úrovni a ne se dohadovat.
Kdysi to mezi námi fungovalo, byla zlatá, respektovala celkem. Mě přijde, že si myslí, že jí ho kradu a že už není její, nebo nevím. Já uvařím a ona udělá o to víc, já upeču a ona hned jde péct, já udělám vánoční výzdobu a ona hned jde dělat taky…
Holky, chci tam jezdit na relax a odpočinout si jak to bývalo a ne být vnitřně sevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
5.9.16 13:42

@kayture Hele, to se nezmění. Takhle podobně se celá léta chová moje babička. Chovala se tak k mojí mámě (ke své snaše), později k mojí maceše a chová se tak furt. A nevysvětlíš jí to.

proto bych se nikdy nevrátila, ani na víkendy, do rodnýho baráku, protože by tam pořád měla potřebu chodit, očumovat a v dobré víře radit. ona je hodná, ale někdy tě to vytáčí, když komentuje, jak dlouho byl pes na zahradě, navaří, za každou cenu chce starat se a pomáhat, a když né, tak je ješitně uražená a má poznámky všude okolo…

Víš, co pomůže? Když si relax chatu uděláte někde jinde.

• Citovat
  • Upravit
147
5.9.16 13:47

@Padme93 Chi, to jsi mě pobavila, v dobrém. Ale jo, takhle diskuze, ať už jsem dostala jakékoliv rady, mi pomohla v jednom, utvrdit se v tom, že jezdit tam budeme, občas, ne tak často, možná si uvědomí. Ona je tak strašně hodná, že právě je těžké říct de facto cokoliv.

Každopádně přítel koupil víkendový pobyt, tento týden nejedeme, příští týden máme akci, nejedeme a pak letíme na víkend pryč, takže na začátku října teprve máme volný víkend. No myslím, že do té doby strhne O2 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
5.9.16 13:53
@kayture píše:
@tronelka Nepředěláváme jí dole, ale přítelovo byt nahoře. On je majitel, on to tak chtěl. Nebyl to můj nápad. Souhlasila jsem, ale nebyl to můj nápad. Já k ní dolů ani nechodím bez vyzvání, zaklepu, když se nic neozývá, jdu pryč. Nikdy tam u ní na nic nesáhnu, je to její, proto ten respekt. Chápeš ten rozdíl?

Chapu, kazda jsme jina :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
5.9.16 14:09
@kayture píše:
Holky ještě chci dodat, my s ní nebydlíme a nemáme to v plánu. Oba pracujeme, tam jen dojíždíme na víkendy, nebo občasné víkendy, aby měla radost, nebyla sama a tak. Postarat se o ní, o zahradu. Nechceme s ní bydlet, až dokud nebudou děti, ale ani jeden z nás neplánuje bydlet v tom zapadlém koutku země.
Ona to ještě neví. Jen když už tam jsme, tak si to zvelebujeme po svém, ať nebydlíme ve 100 let starém obydlí - i to má své kouzlo, ale plíseň všude být nemusí.

tak jestli tam nechcete bydlet, tak nechapu, co resite ;) Jestli je to jenom „vikendove“ bydleni, tak bych to neresila vubec, proste bych to nechala tak, jak to je ;) A zvelebovala bydleni vlastni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
5.9.16 14:19
@pelikan21 píše:
tak jestli tam nechcete bydlet, tak nechapu, co resite ;) Jestli je to jenom „vikendove“ bydleni, tak bych to neresila vubec, proste bych to nechala tak, jak to je ;) A zvelebovala bydleni vlastni ;)

Ale to přeci je jejich vlastní bydlení, i když víkendové. Chápu, že si to tam chce zakladatelka s přítelem předělat dle svého - svoji část, stejně tak chápu, že chtějí strávit víkend podle svých představ. To přeci nejde neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 14:19

@pelikan21 I tak díky za názor. On je rozdíl bydlet i přes víkend ve skladišti, které z toho postupně udělala - když tam přece nikdo nebydlí, nebo prostě se tam cítit hezky. Kamna jsme si taky museli rekonstruovat a udělat, protože na co tam topit, že? Když je venku mráz, máme vlézt pod deku a stačí to - to je citace, ne výmysl. Proto to „zvelebování“. Kdybys měla chatu a jezdila tam, chceš tam být v hnusu, špíně a rozpadlém nábytku po prarodičích, nebo bys to tam dala jakž takž do kupy? O to šlo prioritně. To se tak nějak povedlo.
Ale už jsem pochopila, že nejlepší opravdu bude, zvelebovat pomalu, postupně, byt už máme, na to třeba až budou děti, aby neležely na linoleu, ale v postýlce.
A jinak řeším to její chování, ale asi to už jiní nebude a pomalu si zvykám.
V nejhorším a nejkrajnějším přestanu jezdit a budu jezdit jen jednou za měsíc, aby nebyly konflikty, což vlastně nejsou.
Promluvím s přítelem, ať v klidu!, diplomaticky, takticky a s lahví vína zajde za mámou, promluví s ní a dohodnou se na vzájemném respektu. Ty jo, to je sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 14:23

Pokud tam nebydlíte, tak tam nechte dožít tchyni v klidu a pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 14:23

@Paoloska Děkuju. Víš, asi jsem jiná, ale jezdíme tam jako na chatu, jak se povede, vesměs pravidelně, aby snoubencova máma byla ráda, že ho má doma :-) No a vzhledem k tomu, že jedeme „na chatu“ (k němu do rodného hnízda), tak nechceme mít zatuchlé deky, postel, koberec od pradědy někdy z 50.let, nikdy se nepral! :nevim:, skříně a starý nábytek jsme ještě nechali. Postupně teprve upravujeme, začali jsme zrouchnivělýma podlahama, lepší teď za levněji, než pak za draho. Pak kamna, svépomocí jsme je po jeho prarodičích opravili, no krása, funkční a v zimě je teplo. Ona netopí a topit nebude, plyn je drahý a já tam kdysi nejezdila půl roku kvůli zimě.
Jak už tu několikrát padlo, „její“ dům jí nebereme, i když není právně majitel. M8 to na dožití (hnusné slovo, prostě na celý život) a se svým bytem si může dělat, co chce (i když právně není její)-
A ještě jednou děkuju i byť jen za vlídné slovo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 14:26

@Sany80s Myslíš, že jí nenecháváme v klidu a pohodlí? Nechodíme k ní, bez vyzvání, je to „její byt“. Neděláme jí tam přestavby, kdy by se vila otřásala, prostě s tím zacházíme jako s jejím majetkem. Spíš to, že v koupelně dám takový ty sepetičky na pastu a kartáčky, na mýdlo, aby to ladilo s kachličkama, pak přijedeme, vše pryč a tam mýdlo Jaro (ano, vše má v krabici schováno, dává nám do koupelny mýdla s expirací v roce 1981!) a vše zlikvidováno.
To není o bourání vily, ale o vzájemném respektu. Mě je jedno, co má ona v koupelně, jednou jsem jí viděla a od té doby tam nechodím. Nezajímá mě to. Až nás bude potřebovat, přijdeme, ale samovolně tam cokoliv dělat? Neblázni, co soukromí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.9.16 14:34
  • Ona vnitřně zestárla, už potřebuje mít věci po svém a to nezměníš.
  • Navíc, jestli tomu rozumím dobře, tak ty zas chceš, aby ses s ní dohodla po dobrém, což tady ale nelze, ona to potřebuje a chce jinak než ty a nějaké hranice není s to akceptovat.
  • Zavřít byt nechceš, protože se ti vlastně hodí, že ona teoreticky může občas nějakou situaci " zachránit", něco zařídit.
  • A trpět taky nechceš.

Takže zapomeň, že by ses nějak v klidu domluvila, ty zámky vyměň s tím, že holt kdybyste byli v bytě sami, tak vám tam taky nikdo nepřijde sanovat tekoucí záchod, to je život, nebo si řekni, že to vydržíš. Což nevydržíš, takže jedině ty zámky.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
5.9.16 14:36

@kayture No a tohle je přesně chvíle, kdy prostě nesmíš být taktní, ale ne férovku jí to zakázat. Aby vám tohle měnila.

Jako fajn, ať tam třeba zaleje kytky, vyvětrá, ale prostě nic vám tam měnit nebude (koberec, mýdlo, atd.) a jestli bude, tak tam jezdit nebudete. Hotovo tečka.

• Citovat
  • Upravit
147
5.9.16 14:45

@Plamí Naprosto jsi to trefila.
Na začátku to fungovalo, tak si říkám, proč ne teď?
Ano, vím, že pokud si s ní promluvím, ona se urazí a to se teda urazí a nebude se mnou komunikovat. proto se snažím nějak po dobrém, evidentně se snažím už dost dlouho a kde nic, tu nic.
Zavřít, s přítelem jsme se dohodli, že ano, byl to jeho nápad, že se zamkne, pak se stala ta nehoda se septikem a od té doby to nechce. Je to jeho, nebudu mu nic nakazovat. Jen jsem projevila přání, nebylo akceptováno. Musí k tomu dospět.
Takže nejdřív zkusím promluvu, myslet pozitivně, a uvidíme.

Pokud ani pořádná promluva nezabere, sdělím příteli, že prostě mám jeho mámu stále ráda, ale to nerespektování a to vše kolem mě momentálně víc ubíjí, než nabíjí a proto víkendy tam jezdit nebudu. A on ať se zařídí. Mámu mu brát nechci a nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová