Puntičkářská tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
5.9.16 15:24

@Sany80s Mě je úplně jedno, co si jeho mamka kam dává, že má krabice všude ve skříních, že se to může hodit. Její věc, že má ve skříních plíseň, jak říká přítel. My jí to měnit nechceme, ať si tam žije jak chce, ale u nás nahoře mi přijde divné, když tam uklízí, vyhazuje saponáty, co koupím, viz. stará mýdla tam strká místo toho. Ano, jsem návštěva, která okupuje část a tu beru jako své soukromí. Copak je to tak moc těžké pochopit? Nebo chci tak moc? To si musím všechny své věci, co mám za těch x let s přítelem zase odvézt zpět do bytu? To si tam nemůžu nechat v koupelně šminky? Jako na chatě?
Opakuji, u ní nejde o žádnou změnu, nábytek má z dob, kdy se vdávala, co si vyměnila, k tomu dospěla sama, nic jí měnit nechceme a nebudeme. Je to její.
Tobě by se jako návštěvě líbilo, kdyby se ti někdo přehraboval ve věcech, protože je to vlastně jeho? :nevim:
Takže mám držet hubu a krok? Že ačkoliv si bydlí u ní dole, já nahoře nemám právo dát si nové povlečení? A ona přijde a dá nám opět nové, že tohle ne, že nám dá zimní, když se teď ochlazuje? A moje hodí do sklepa.
Ale i tak děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:27

@pelikan21 No právě, nemám ráda razantní řešení, křik, hádky, ale občas se tak dokážu naštvat, že to umím až moc razantně.
Uvidíme. Nechávám vstřebat všechny názory, co tu zazněly, neříkám vše, čím mě ubíjí, něco nechávám projít sem a tam, taky si říkám, sakra, jednou budeš taková, nech to být. Ale u všeho to nejde.
Já se jen bojím, že to dopadne tak, že to bude tchýně, která svá vnoučata vidí jednou za sto let, protože nerespektuje naše názory, prosby a že tam budeme jezdit sporadicky.
Včera mi přítel řekl, že s bývalou slečnou tam nejezdil vůbec, takže ho půl roku neviděla máma a jak to bylo jiné, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
5.9.16 15:31

Děvče zlaté, buď partner matku srovná nebo se musíte odstěhovat. V tomhle prostředí nevydržíte a půjdete od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
5.9.16 15:36

Píšeš, že expřítelkyně tam jela jednou za půl roku a v domácnosti nic nedělala… ono to asi mělo nějaký důvod… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:37

@kayture Ale ty tam nebydlíš. Nahoře není u vás.
Jasně že by bylo normální si tam něco nechat, ale jen s jejím souhlasem.
Já bych jí natvrdo řekla, že tam jezdit nebudu na déle, že je to její věc, co tam chce nebo nechce mít, ale že moje věc je ta, že tam sní nehodlám trávit delší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:38

Zažila některá z vás, že by se jakýkoli konflikt s tchýní vyřešil domluvou? Ráznou, klidnou, jakoukoliv domluvou, ale vyřešil? Nebo to potom bylo ještě horší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:41

Ne, nikdy. Spíš se tchyně ještě víc sekla.
Ono co jí má její dítě taky co domlouvat, že. To právo je její.
Já s tchyní vždy vše pořešila v klidu, ale já jí nedomlouvala, to bych si nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:41

@melinkam Jedna expřítelkyně nedělala nic nikde, ani u nich doma, byla tak zvyklá z domova. A ta druhá, ta byla takový malý generál a ta nejezdila, protože se s mámou nesnášely. No a my dvě jsme - až na tyhle věci :-( - neměly žádný rozkol. Perfektně si rozumíme, tedy až na ty prošlé dárky pro mě. Nevím, jestli mi tím třeba nechce něco naznačit. Já už fakt nevím. Ale pořád jí mám ráda a nechci, aby u mě převážil spíš negativní pocit z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:43

@Sany80s To jako se mám zeptat své skoro tchýně, jestli si v přítelově koupelně můžu nechat svoje šminky? No to by si klepala na čelo, jako zkusit to můžu. O to ale nejde ani tak, jako spíš o to, že koupím prostředky na nádobí, toaletu, vůně, mýdla a ona to vyhodí, ale opravdu vyhodí do popelnice - že má svoje a nemám utrácet a dá nám z krabice, co kdysi fasovali - doba expirace 1981!
Takže já se jí budu ptát, zda si tam můžu nechat nový Jar, co jsem koupila a ona to pak vyhodí?
Já nevím, ale to mi nepřijde relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
5.9.16 15:47

Moje tchýně je taky pošahaná :D
Ona se vždycky omluvila se slzama v očích a stejně jela dál svoji, jako kdyby nechumelilo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
5.9.16 15:48

@kayture to je jako z červené knihovny… :) nezlob se, vůbec to nemyslím zle, skoro mě to dojalo… jakmile to vyřešíte, napiš! Možná budeš první na emiminu, komu se to povedlo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
5.9.16 15:49

@kayture No a mě to přijde jako základní pravidlo slušnosti.
Zásadní věc je ta, že já to tam nechápu jako koupelnu tvého přítele a ona taky ne.
Na papíře a v katastru ano, ale ona to tak fakt nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 15:52

@Nina Filipi Toho se bojím nejvíc, že to bude hodně citový a stejně si pojede svou. Ale jako co my chceme, jsou starší, jsou to matky našich partnerů a my je budeme o něco žádat? Jsem rozpolcená, ale stejně udělám to, co si myslím, že je nejlepší. Ale moc naděje mi svým komentářem nedáváš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 16:00

@melinkam Takže si evidentně myslíš, že tenhle rozkol nevyřešíme? ANi já, ani ona? Hm, já už to vymyslela. Prostě si uděláme hezký večer v říjnu, až dorazíme. Sedneme, uděláme kafe, pokecáme, co se kde stalo a pak…pak takticky…já pořád doufám, že to vyřešíme. Červená knihovna vypadá jinak :srdce: Já už ani nekoukám, co kde mají hezkého, vše nám do bytu, tam už nic, abych pak nebyla zklamaná, že to opět vyhodila :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
5.9.16 16:03

@Sany80s No asi jak kdy. V tom máš pravdu. Někdy mluví o tom celku, že je její, jindy, když se nám tam záhadně zratí nakoupené mýdlo, nebo různé dezinfekční prostředky, řekne, já k vám nahoru nechodím, nevím, kam jste si to dali. A přitom se pak někdy prořekne, že to vyhodila, abych šetřila, že má toho má plnou krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová