Rada a pochopení od rodičů, co své děti nebijí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.14 13:23
@pst007 píše:
Myslím, že větší problé než co dělá on je co děláš ty - ucíš dítě, že nedokážeš respektovat jiný názor, musíš mít vždycky poslední slovo a děláš mu z otce pitomce co neumí vychovávat.

jj máš pravdu, pochopila sem .....

@pst007 píše:
Uvědom si, že jeho přístup je většinový, ověřený, ty jsi tam ta alternativní.

To si sice jo ale co z toho? jako že bych měla přestat dělat to co dělám jen proto, že sem jedna z menšiny 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.14 13:24
@SlecnaSally píše:
Je ale ubrčenej, to chlapi obecně nedávají

Ubrečenej? A po tom co mu dá na zadek je asi jakej :roll:?

• Citovat
  • Upravit
6388
26.9.14 13:27
@Anonymní píše:
To si sice jo ale co z toho? jako že bych měla přestat dělat to co dělám jen proto, že sem jedna z menšiny 8o

Nejsi v menšině, moje kamarádky mladé maminky dělají to stejné co ty. běda jak chlap dá na zadek nebo zvíší hlas :mrgreen: Oba na to máte svůj názor a není ověřené, co je ve výchově lepší. Já bych to brala jako plus, že vaše dítě má od tebe tu domluvu a u chlapa zase ´´rychle hotovo´´
Jen se domluve, že se nebudete před dětma srážet..Je to těžký no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
26.9.14 13:28

Škoda každé rány co padne vedle, proutek se má ohýbat dokud je mladý. Kamarádka také jela s klukem k psychologovi, ten zavřel dveře a řekl jí:řezat a řezat… :think: :lol: Já byla také bita, když jsem něco provedla, tak jako všechna děcka u nás na vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039

Nečetla jsem vše, ale také bych ráda vychovávala syna bez všech fyzických trestů. Myslím, že jak zakladatelka píše, tady kompromis nejde. Pokud ona nechce žádné fyzické tresty (jako já), tak není kompromisem plácnutí přes zadek nebo ruku jen od tatínka… Chápu zakladatelku, že to prostě je PROBLÉM. Zatím je můj mrňous ještě malinkej (8měsíců), ale myslím si, že to jde řešit domluvou. Nejsem zastánce toho nechat dělat děti co chtějí, ale vytyčit jim hranice a na těch trvat. Pokud dělá něco, co nemá, tak v tom zabránit, i za cenu na chvíli dítě pevně držet a nepustit… Pak vysvětlovat proč se to nedělá, atd. A až je větší, tak myslím, že v dnešní době je větší trest zakázat dětem TV nebo PC než dát na zadek… :-) Ale třeba časem názor změním, kdo ví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Takhle by sme mohli popsat dalších 10 stran… Moc děkuju za reakce vám všem… Pochopila sem co sem pochopit chtěla a potřebovala… diskuse mi dala přesně, o co sem ze začátku žádala…takže děkuju a tím končím :srdce: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.14 13:31
@SlecnaSally píše:
Oba na to máte svůj názor a není ověřené, co je ve výchově lepší. Já bych to brala jako plus, že vaše dítě má od tebe tu domluvu a u chlapa zase ´´rychle hotovo´´
Jen se domluve, že se nebudete před dětma srážet..Je to těžký no

Jj už mi to došlo :oops:

• Citovat
  • Upravit
6429
26.9.14 13:38

Já nejsem příznivcem tělesných trestů, s dcerou se taky skoro vždycky domluvíme. Na druhou stranu, nevidím tragedii na rozvod, když otec syna plácne přes zadek, když syn odmítá poslouchat. Otec to zkouší po dobrém, nezabírá to, tak to ukončí rázněji. Není to žádný tyran. Není žádný důvod, proč by měl mít s otcem špatný vztah jen kvůli tomu. Jediné, co by mohlo zhoršovat situaci, pokud budeš následně dělat scény před synem. ZKuste se domluvit v klidu a navrhnout mu řešení podobných situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
26.9.14 13:45

Ne ze bych neuznavala nebijici rodice, ale byla bych rada, pokud by na ty jine zpusoby vychovy byly alespon seminare ci kurzy. Spousta matek si totiz mysli, jak je to super, ze ditko vlastne vychovavaji nevychovou :roll:,nic o spravne metode pouzivani nevi a pak se nosi po meste s vymrcenym deckem obklopenym tisici drobnych darecku jen proto, ze to zrovna mela tamhleta holcicka ci ten kluk. Ty fracky co si dovoluji na hristi bych rezala jak zita…To co udela matce 3letak si nas maly nedovoli ani omylem. A to ho nemlatime, ale po zadeli uz schytal…
Inu kazdy dle sveho. Presto byl krasny citat:" Nejlepsi co muzeme udelat pro spolecnost, je vychovat sve deti."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
26.9.14 13:47

@Marcam :palec: jen jsem čekala kdy to tu padne… :D

zakladatelce:
nevím, ale příjde mi, že dítě jak se říká „opíjíš rohlíkem“ což ti může fungovat, ale jen do určitého věku…

a s partnerem by jsme měli být za jedno - „proti dítěti“, protože dítě ti tak jako tak časem odejde, ale partner by měl být ten co ti zůstane na celý život…

a mrzí me, že snad jako jediné jsi mě neodpověděla vůbec natož pak na moje otázky… :)

přeji hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
26.9.14 13:50

@hanik.rez Co takhle zjistit, jestli je správné aby děti bili rodiče, nebo ne? :lol: :lol: :mrgreen: Kdyžtak nám pomůže linka důvěry. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.9.14 13:53

Nečetla jsem celou diskuzi, tak reaguji spíš na první přísp. Nevýchova je podle mě už extrém. Vnímám to tak, že pravda je v tom středu. A jsem ráda, že je manžel na syna přísnější - protože nevím co bychom s ním dělali v pubertě. Taky jsem dřív řešila jestli není moc přísný, ale pak jsem četla v nějaké odborné literatuře :mrgreen: že u tátů je to normální, mají větší nároky na syny, ale to je to co nich potom dělá muže. Kolik znám zženštilých chlapců, dnes adolescentů, vychovávaných jen maminkou - prostě tam ten mužský prvek chybí. Nechala bych chlapa, ať je přísnější. Jediné co by mi vadilo je „výchova z pohovky“ - kdy na dítě 6× zařve a po 7. ho jde plácnout a ono ani pořádně neví proč :nevim: Hodně mi pomohla kniha „Jak žít a nezbláznit se“ od Lidmily Pekařové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
26.9.14 13:57

@hanik.rez,

@Marcam píše: Škoda každé rány co padne vedle, proutek se má ohýbat dokud je mladý.

Při vší úctě, dámy - zahradník, který je jen trochu při smyslech, mladý stromeček opatrně přivazuje a pečlivě tvaruje… dává si s ním práci.

Ještě jsem neviděla zahradníka, který by stromeček ohýbal tím, že do něj praští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
26.9.14 14:00

Mimochodem skoro v každé rodině je jeden přísnější, druhý benevolentnější a vůbec to neznamená zmatek ve výchově, dítě to dokáže bez problému respektovat, pokud se respektují rodiče. A neznamená to, že má raději toho benevoletnějšího a druhého se bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
26.9.14 14:02

Zrovna jsme to řešili na srazu ze školou, nejen, že nás bili doma.Bili nás i učitelé ve škole. A jsme normální lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí