Rada a pochopení od rodičů, co své děti nebijí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
25.9.14 22:16

Zakladatelko, takže ty jediná to děláš všechno správně, viď? Protože sis přečetla nějaké chytré knížky a teď máš pocit, že jsi zbaštila všechno moudro světa, viď?

Když se snažíš s dětmi dohodnout, snažila ses dohodnout i s manželem? Srážet PŘED DĚTMI jeho výchovné metody a podrážet tak u dětí jeho autoritu je podpásovka jako blázen. A kdybys měla trochu důraznějšího manžela, určitě by to nenechal jen tak bez povšimnutí. Ano, odejdi, seber dětem tátu jenom proto, že uznává jiné výchovné metody než ty. Vynikající nápad, jen tak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 22:19

@berry4 odpovím na tebe ale všimla sem si, že to tady bere víc lidí… příde mi, že se mě snažíte převědčit jak jedna dobře mířená je výchovně lepší…jenže neni:) ( u nás ) když mu jasně ukazuju, že to jde i bez bouchání nebo ječení…JÁ to umím udělat tak abych ho nepraštila, neječela jak na lesy a přesto se mnou nevláčel jak si on pískne:)),

• Citovat
  • Upravit
14679
25.9.14 22:20

Já se teda za extra bijící matku nepovažuji, ano plácám vyjímečně přes zadek, ale to je v krajním případě, kdy už to jinak nejde :nevim: alespoň jsem zatím nepřišla na to jak jinak by to šlo. :nevim:

Musím říct, že má dcerka je celkem vycepovaná, ví co smí a co né, ví, že podél silnice (i na chodníku musí za ruku). Ví, že v obchodech na nic nesmí sahat. Ví, že si musí uklízet hračky(na to platí vzít koště do ruky) a kmitá.

Já osobně většinou 3× upozornuji, že se nedělá, a pak už plácám. Př. Několikrát jsem jí upozornovala, že nesmí běhat kolem kamen(máme plyn) když hoří a vaří se nich. Ona jde a vysloveně provokuje. Přeci jí nenechám opařit polévkou, jen proto aby poznala, že je to nebezpečné.

Pak mám osobně problém stím, že má totálně nevychované bratrance(starší), kteří jí provokujou, navadějí a ona pak dělá věci které běžně nedělá. jejich maminka se tomu směje a já zuřím…ano v tuto chvíli taky dostala přes zadek, pač domluva nebyla možná…a v tuto chvíli mi jí je i hrozně líto, protože dostala dá se říct neprávem :nevim: Pro mě je řešení se s nimi nestýkat, ale to zase nejde, už tak mě mají za osobu které padla z višně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 22:25

@evill ne to neznamená, můj přistup znamená to, že se snažim pochopit co ho žere, proč ječí atd. a pak to nějak pořešit…u kola sem to v danou chvíli vyřešila tak, protože vím, že ho stejně dostane ( znám se s ježíškem :jazyk: )…navíc já mu neřekla, neplakej, dostaneš…ale navrhla sem aby až přídem domu, napsali ježíkovi o kolo a helmu… věřim, že na našem dopisu ježíškovi do vánoc bude hodně obrázků, takže mám vplánu si s ním sendou a zepata se ho pak který z těch věcí by chtěl nejvíc a vysvětlím, že vše asi nedostane ale budem se snažit aby byl spokojený…a pak se podle toho zařídime že…nebo jak u vás třeba řešíte vánoce vy? taky se snad ptáte co by děti chtěli ne?…jemu v tu chvíli pomohlo už jen to, že to nějak řeším, viděl ten posun a to ho uklidnilo…podle mě lepší než ho nechat řvát že chce kolo a pak mu naddat… on ho očividně nechtěl hned…stačí mu ty vánoce:))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 22:31

Ještě odpovím na tu myšku…jo on to pochopil…do silnice se nechodí protože by ho mohlo přejet takhle…věřim, že mu názorná ukázka myši pomohla si to spojit a zapamatovat…co by si vzal z tohole? několikrát mu říct nechoď do silnice a pak mu za neposlechnutí fláknout? Pochopil by PEOČ tam nemá jít?…podle mě je 3 letý dítě shopný si to pak uvědomit když jdeme třeba v klidu přes silnici…v zápalu hry třeba ne, to tam vlítne ale od toho sem tu ještě já abych to ohlídala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 22:34

@Fikta jenže já mu to neomýlám nekonečně krát dokola:))), to je totiž uplnš stejně k ničemu jako mu dát na zadek…nic to neřeší… :nevim:…naopak si myslim, že děti sou dost chytrý, proto se s nima tak snažim jednat…samozřejmě se někdy zlobim, sem na něj naštvaná když zlobí ale řeším to jinak, a funguje mi to :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 22:37

@Patejl1 já jen nechápu proč jít formou trestu bytím když to jde udělat jina a on VIDÍ, že to jde…

• Citovat
  • Upravit
722
25.9.14 22:41
@Anonymní píše:
Už nevím co s manželem…Hučim do něj dopře rok o nevýchově, kontaktním, rodičovstvím, u mě vidí jak to jde se domluvit, jak s malým pracuju a jak to jde i bez rány…V jiných ohledech je skvělěj táta, hraje si, chodí spolu na hřiště atd., je i dobrý manžel..ale jakmile sme doma všichni pospolu, malý ho provokuje, pošťuchuje ho, podle mě proto, že spolu občas „zápasí“ ze srandy a on nerozezná kdy je to tátovi vhod a kdy ne..nebo je prostě jiný problém…Chlap na něj furt dokola jak kolovrátek, přestaň, přestaň A KDYŽ NEZASÁHNU JÁ A NEDOŘEŠIM TO TAK MU JÍ PLÁCNE NA ZADEK, JÁ ZUŘIM ( zprvu tajně, momentálně už sem párkrát vybuchla i před synem :/ )…deptá mě to tak moc, že sem mu v návalu emocí pak večer řekla, že s ním takhle vychovávat děti nechci, že budu radši sama :oops:…několik dní se snažil, evidentně ale jen proto co sem řekla…myslím si, že o tom sám není přesvědčený jako o způsobu výchovy…tvrdí mi, že když sou spolu sami tak je vše ok…tak já fakt nevim…když sme doma všichni, vůbec tu není pohoda, pokaždý se něco takovýho semele…Proč mi někdo neřekl abych při výběru partnera i pokládala otázku týkající se bití a výchovy dětí…Máme ještě jedno miminko, děti s námi spí v posteli, jsou nošenné apod. jen tohle je pořád dokola…a já už sem zoufalá…němůžu se rozhodnout co dál…to se s ním mám fakt rozvést kvůli tomu? Nebo co dělat…
PS: Pardon za formu…píšu to rozpálená doběla… :oops:

Poslední dobou se z,, nevýchovou " roztrhl pytel. Promiň, ale i na sociálních sítích si občas prolýtnu názory fanatických matek a žasnu z jakou výrou až fanatizmem si stojí za svým. Podle mě, by měl každý rodič jednat podle toho jak cítí. A to ten váš tatík dělá. Nemyslím tím mlátit, ale občasný přezprdel je normální. Vždyť i v přírodě kočka sekne packou po koťátku, když dělá co nemá. Nech je být, je to jejich vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 22:41

@kacz nee to byl úlet psát o rozvodu, uznávám a popravdě se za to stydím… ale múžeš mi tedy ty říct PROČ ty věci které dělám ( a podle tebe sem si je přečetla v chytrý knížce) nemám vyžadovat i po osatních ( myslím, že chtít to po manželovi můžu) když to FUNGUJE a jeho plácání NEFUNGUJE a stejně to pořád dělá??

• Citovat
  • Upravit
19874
25.9.14 22:42

Zakladatelko, podívej, musíš to brát tak, že spousta chlapů prostě s malými dětmi moc jednat neumí, nejsou na tu drobotinu tak napojení. To je klasika. nejdřív dítě rozdovádí a pak to HNED chtějí utnout a myslí si, že se dítě okamžitě uklidní, a když ne, tak prostě dostane na zadek. :roll:
Ty situace, co jsi popsala podle mě svědčí o tom, že manžel kolikrát chování dítěte nerozumí, ale tvůj stal výchovy asi uznává, když ti říká, že ty to se synem prostě umíš líp. Zkus manželovi prostě v klidu názorně ukázat, jak co řešíš, on to časem pobere. ;)

Příspěvek upraven 25.09.14 v 23:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.9.14 22:47
@Anonymní píše:
@kacz nee to byl úlet psát o rozvodu, uznávám a popravdě se za to stydím… ale múžeš mi tedy ty říct PROČ ty věci které dělám ( a podle tebe sem si je přečetla v chytrý knížce) nemám vyžadovat i po osatních ( myslím, že chtít to po manželovi můžu) když to FUNGUJE a jeho plácání NEFUNGUJE a stejně to pořád dělá??

S dětmi se domlouváš a po manželovi vyžaduješ? To je trochu zvláštní, ne? A to ty určuješ, co funguje a nefunguje? Ono se to taky nemusí projevit hned. Třeba pod tvým vedením vyrostou z děcek nezvladatelní spratci. A třeba taky ne a máš pravdu. Ale to teď nemůžeš předvídat. Pochop, že tvůj manžel není žádné další dítě (vlastně k němu přistupuješ hůř než k těm dětem, spíš jako k psovi), ale svéprávný dospělý člověk a rodič, který má právo na svůj výchovný přístup, tak jako na něj máš právo ty. Měli byste se nějak dohodnout s vědomím toho, že výsledkem asi bude určitý kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
25.9.14 22:49
@Anonymní píše:
@helusak On neplácne hned ale podle mě prostě bezdůvodně i tak…Třeba jednou když sme šli z hřiště tak klukovi slíbil pohádku v TV. Přišli sme domu, pustili pohádku, já šla do sprchy a ani na za pár minut řev… Praštil ho protože nepochopil když kluk chtěl aby nedělali bordel protože neslyšel tu pohádku. Chlap si tam vlezl s mimčem a dělali kraviny, prej k němu starší nejřív přišel, dělal tyty, pak volal bubáka ( manžel mu slibuje bubáka když zlobí), když to nepomohlo tak strkal, ten řekl třikrát aby přestal a pak dostal…stačilo ale pochopit co po něm mladej chce, holt to chce trochu zapřemýšlet, když nemáme dítě co na 3 letech skvěle mluví…

Tak teda strašení bubákem mi přijde stokrát horší než plácnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
25.9.14 22:49
@Anonymní píše:
@kacz nee to byl úlet psát o rozvodu, uznávám a popravdě se za to stydím… ale múžeš mi tedy ty říct PROČ ty věci které dělám ( a podle tebe sem si je přečetla v chytrý knížce) nemám vyžadovat i po osatních ( myslím, že chtít to po manželovi můžu) když to FUNGUJE a jeho plácání NEFUNGUJE a stejně to pořád dělá??

Protoze on to vidi jinak. Jemu to zrejme funguje a vyhovuje. Ja bych to mela stejne, detem vysvetluju, ale nevychovou bych to nenazvala, kdyz prestreli tak na zadek dostanou ( a neni to proto, ze bychom, si nerozumeli, obcas proste provokujou, nebo cilene zlobi a vzdoruji).
Ja mam za to, ze nevychova a podobne novinky funguji jen do te doby, kdy je dite ochotne spolupracovat. Az prijde obdobi vzdoru, budes nahrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 22:53

@juchinka jj inspiruju se věcma z nevýchovy :), a napadlo tě, že si stojí za svým protože mluví ze zkušeností a FUNGUJE jim to tak? Kdyby ty si viděla člověka co si chce koupit pití v automatu, kope do toho stroje a ječí : dej mi pití…snažila by ses mu ukázat že pouze stačí do něj vhodit peníze a to pití dostane a nemusí na něj řvát a kopat?…a krom toho pokud vím tak kočka když má nepříznivý podmínky kolem po poordu koťat tak je sežere, taky bys ses chtěla inspirovat?

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
25.9.14 22:53

Zajímavé počtení tady… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie