Rada a pochopení od rodičů, co své děti nebijí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
25.9.14 22:55

Zakladatelko hlavně se tady neobhajuj, že neplácáš, to je každého rozhodnutí a to, že se to dělá leta nic neznamená. Výborně to psali minule v Reflexu, když muž bije ženu je to násilí, když rodič plácá dítě je to výchova :think:. Je tady dost diskusí o výchově kde se obhajovat nebudeš muset… a najdeš i podporu, já bych hlavně řešila to hledání kompromisu s manželem :kytka:.

Příspěvek upraven 25.09.14 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 22:57

@kacz To je právě to…já sem tedy abych pravdu řekla povahou cholerik :oops:…my sme na to téma mluvili, sám chtěl vysvtětlit, vypadal že to chápe…ale nejdná podle toho…možná spíš neví jak na to :nevim:… a já sem prostě vybuchla… mě to příde nepochopitelný, že nedokáže takovou pro mě snadnou věc… hmmmmmmmmmmm když o tom uvažuju tak už mi to možná příde pochopitelný…asi vím co si my tím chtěla říct 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 23:00

@robínek Pravda, pokusim se :)… děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 23:01

@3HE V jakém slova smyslu :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
722
25.9.14 23:06
@Anonymní píše:
@juchinka jj inspiruju se věcma z nevýchovy :), a napadlo tě, že si stojí za svým protože mluví ze zkušeností a FUNGUJE jim to tak? Kdyby ty si viděla člověka co si chce koupit pití v automatu, kope do toho stroje a ječí : dej mi pití…snažila by ses mu ukázat že pouze stačí do něj vhodit peníze a to pití dostane a nemusí na něj řvát a kopat?…a krom toho pokud vím tak kočka když má nepříznivý podmínky kolem po poordu koťat tak je sežere, taky bys ses chtěla inspirovat?

Ukázat mu tu svoji cestu můžeš, ale jak ho máš jako předělat? Když cítí zase on, že je to pro něj to východisko výchovy. Myslíš, že to dítěti ubližuje? Já svoje děti plácnu, jen v krajním případě a opravdu si myslým, že by to měl dělat každý jak cítí. Potom jediný co bude těm dětem ubližovat, může být jen ta tvoje nespokojenost. Řekla bych, že on tebe toleruje, ale už ne ty jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 23:06

@Mišela1

když muž bije ženu je to násilí, když rodič plácá dítě je to výchova…

No právě, s tím souhlasím… a i tohle sem mu říkala:…i to jestli by uhodil kamaráda kdyby ho nečim naštval… tak odpověděl, že kdyby hodně, tak jo 8o
Vzala sem si tady co sem potřebovala, tak s tím něco udělám… a celkems e mi ulevilo ( sem řešitel no, musím všechno do zblnutí řešit dokud se to nevyřeší ale tady asi budu muset nechat věci plynout )
Mohla by si mě trochu navést na skupiny diskuse o kterých mluvíš?

• Citovat
  • Upravit
7904
25.9.14 23:10
@Anonymní píše:
@juchinka jj inspiruju se věcma z nevýchovy :), a napadlo tě, že si stojí za svým protože mluví ze zkušeností a FUNGUJE jim to tak? Kdyby ty si viděla člověka co si chce koupit pití v automatu, kope do toho stroje a ječí : dej mi pití…snažila by ses mu ukázat že pouze stačí do něj vhodit peníze a to pití dostane a nemusí na něj řvát a kopat?…a krom toho pokud vím tak kočka když má nepříznivý podmínky kolem po poordu koťat tak je sežere, taky bys ses chtěla inspirovat?

Ale nikdo to neudělá tak, že přijde aniž by tam nejdřív zkusil hodit peníze, tak hned začne kopat. Ne, nejdřív to zkusí standardně a až když to nefunguje, postupuje dál. A někdy to kopání pomůže, protože to pití tam někde visí a díky tomu otřesu vypadne.

Všichni se snaží s dítětem vyjít nejdřív po dobrém. Nikdo, pokud není psychicky narušený, nemlátí dítě hlava nehlava jen tak pro nic za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 23:11

@juchinka já si myslím, že jim to ubližuje… ale nejspíš jim ubližuje víc to jaká je pak doma atmosféra když to moc hrotím u něj… máš pravdu, zaměřila sem se víc na děti a vyšachovala manžela… změním to :)

• Citovat
  • Upravit
19874
25.9.14 23:15
@Anonymní píše:
@robínek Pravda, pokusim se :)… děkuju!

Já jsem si vzpomněla na jeden z posledních rozhovorů, který dal profesor Matějček novinám. Když se ho ptali, jak vychovával svoje děti, tak přiznal, že to nechal spíš na manželce, protože výchova je umění, ne věda. Maximálně ženě třeba vysvětlil nějaké chování dítěte, kterému nerozuměla (že brečí, když před ním fouká jídlo na lžičce, protože se bojí, že se spálí).
U nás třeba manžel bral takové to typické batolecí opakování toho, co se mu zakáže, jako provokaci s tím, jak je drzé, že se mu při tom ještě směje do obličeje. Tak jsem mu vysvětlila, že je to pro něj prostě hra. Postupně zjišťuju, že v komunikaci s dítětem manžel napodobuje moje způsoby, které viděl, že fungují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.9.14 23:24

No a zakladatelko, na tu atmosféru doma si fakt dej bacha. Vzpomněla jsem si na kamaráda. který se mi svěřil, že je s dětmi raději sám než na společném výletě s manželkou, protože manželka musí mít na výletě vždycky nějaký „výchovný cíl“, který se musí splnit, jinak je nespokojená a nervní, že selhává jako rodič ve výchově (ano, je to učitelka, ale on je taky učitel ;) ). Když je s dětmi sám, tak prostě jen tak blbnou, cíl nemají, ale prostě to tak nějak vyplyne a jsou spolu v pohodě. No a teď mu dcera řekla, že chce raději na výlety jen s taťkou. Prostě ty děti to napětí cítí.
Nějaké to plácnutí ze strany manžela radši ignoruj nebo se tomu snaž předejít, nějak předem ošéfovat ty situace, ze kterých to plácnutí nejčastěji vypadne - u nás sice táta neplácá, ale vidím, jak mu tečou nervy, když má večer zpovykané dítě sprchovat a ustrojit, tak to radši dělám já a předávám ho v pyžamu tatínkovi na pohádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.14 23:24

@kacz jj samozřejmě že je miluje, já to vim… jenže mě prostě hrozně naštve když dělá to co dělá…nebo možná i mrzí vůči němu…já mám za sebe i za malýho vždycky dobrej pocit, když se nám něco podaří vyřešit, zvládnout…jak musí být jemu když ho praští? Já bych měla pocit selhání…byla bych smutná a naštvaná na sebe…jak to má on nevím :nevim:… zeptám se :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.14 23:33

@robínek pravdu máš:) jak v prvním tak v tom druhym příspěvku… taky je u nás večerní koupání podobně…a radši pokud můžu, ho taky dělám já:)… Jako mě to celkem donutilo ( možná pozdě) začít přemýšlet jakou roli mají hrát máma a táta vůči dětem…jak sem psala, vyrůstala sem bez táty, jen s mamkou…neměli sme ani žádnýho strejdu, máma si nikdy nikoho domu nepřivedla takže pořád tápu v tom JAK to funguje, co má dělat máma a co táta… jestli víš jak to myslím…pro ty co si nějakou dobu zažili fungující rodinu s oběma rodiči se to blbě vysvětluje :think:… tak sem si vydedukovala, že by měli být jakoby rovnocenní ve všem… ale asi ne:), spíš by se mělo přihlížet k heslu " je to jenom chlap " :))))…a neříkat to samozřejmě nahlas před ním:)

• Citovat
  • Upravit
7904
25.9.14 23:42
@Anonymní píše:
@kacz jj samozřejmě že je miluje, já to vim… jenže mě prostě hrozně naštve když dělá to co dělá…nebo možná i mrzí vůči němu…já mám za sebe i za malýho vždycky dobrej pocit, když se nám něco podaří vyřešit, zvládnout…jak musí být jemu když ho praští? Já bych měla pocit selhání…byla bych smutná a naštvaná na sebe…jak to má on nevím :nevim:… zeptám se :)

Třeba to prostě tolik neřeší. Někteří rodiče jsou ťuťu ňuňu, někteří jsou ráznější, někteří vysvětlují, někteří nechají růst děti jako dříví v lese. Co je správně?

Kdysi na vejšce jsem dělala au-pair jedné holčičce, bylo jí tehdy asi 8 let. Oba rodiče zaměstnaní, děcko jenom sedělo u televize, když jsem ji nevzala ven, do bazénu nebo na kolo, tak by si ji nikdo ani nevšiml. Její jídelníček děs a hrůza, atmosféra doma taky kolikrát nebyla nic moc. Dnes je na střední škole, šéfredaktorka školního časopisu, byla i na nějaké zahraniční výměně, má přítele, milá, veselá, sebevědomá, chytrá holka. Podle logiky některých místních matek by to měl být agresivní, citově oploštělý asociál lezoucí po stromě, prolezlý chorobami z nedostatku vitamínů a přebytku éček… no, asi to tak dramatický nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.9.14 23:42
@Anonymní píše:
@robínek pravdu máš:) jak v prvním tak v tom druhym příspěvku… taky je u nás večerní koupání podobně…a radši pokud můžu, ho taky dělám já:)… Jako mě to celkem donutilo ( možná pozdě) začít přemýšlet jakou roli mají hrát máma a táta vůči dětem…jak sem psala, vyrůstala sem bez táty, jen s mamkou…neměli sme ani žádnýho strejdu, máma si nikdy nikoho domu nepřivedla takže pořád tápu v tom JAK to funguje, co má dělat máma a co táta… jestli víš jak to myslím…pro ty co si nějakou dobu zažili fungující rodinu s oběma rodiči se to blbě vysvětluje :think:… tak sem si vydedukovala, že by měli být jakoby rovnocenní ve všem… ale asi ne:), spíš by se mělo přihlížet k heslu " je to jenom chlap " :))))…a neříkat to samozřejmě nahlas před ním:)

No to je pravda. Třeba u nás doma to bývalo tak, že nás rodiče nikdy nebili (jestli někdy plácli po plíně, to si nepamatuju), protože to táta vyhlásil jako pravidlo, jelikož jeho doma otčím řezal jak žito. Ovšem bylo vidět, že táta kolikrát vůbec nevěděl, co má s náma dělat, měl nějakou představu, že děti mají být poslušné, bít nás nechtěl a tajně zuřil :mrgreen: Máma nám spíš rozuměla a domluvila se s náma, nějak to udělala, že se jí stačilo podívat a už jsme se radši uklidňovali ;)
Pokud vidíš, že má manžel děti rád, že si s nimi hraje a věnuje se jim, tak je to super a víc už třeba konkrétně po něm chtít nemůžeš. Budeš to prostě muset nějak „vykrývat“ ;)

Příspěvek upraven 25.09.14 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
25.9.14 23:43

Hysterka co to myslí dobře…peklo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...