Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marca46 píše:
Porovnívala jsi složení Infanrixu s Pediacelem? My máme taky odložené očkování asi až na 10tý měsíc a nevím, čím očkovat. Jestli Pediacelem nebo tím Infanrixem?
Pediacel myslím vychází líp ohledně hliníku, ale zase má víc antigenů. Zvaž, jaké nemoci chceš opravdu očkovat, jestli se opravdu bojíš obrny a Hibu. Já uvažuju jen o tetanu.
@marca46 Pediacel má míň hliníku a je pro děti s alergii, prý je šetrnější… Ale infarix ma zase míň složek… ![]()
@aiko24 @Ango To je právě to,
asi bude lepší míň antigenů, ale zase hliník je prevít. To je dilema. Asi si budu muset zjistit, jaká je pravděpodobnost onemocnět tím, co není v tom Infanrixu.
@aiko24 píše:
Podle vyhlášky můžeš v pohodě odkládat do 10 m
to sice můžeme, ale s naší Dr není moc řeč. a měnit Dr by byl problém - chodím tam i se starší dcerou, u které už toho očkování ani nijak nebude.
sem ráda, že se zatím podařil i takovýhle odklad. to ještě Dr neví, že chci mezi vakcínama pauzu aspoň 2 měsíce, ne 1 jak řekla ona
i bez toho na mně koukala jak „tele na nový vrata“ když sem řekla, že chci schéma 2+1. připadalo mi, že o tom snad ani nikdy neslyšela, protože začla hledat v brožurkách a pak teda uznala, že jo, že můžeme i 2+1.
Já budu taky chtít 2+1 a zatím nevím, jestli ti naše Dr. zná. ![]()
@marca46 píše:
Já budu taky chtít 2+1 a zatím nevím, jestli ti naše Dr. zná.
pozná!!! ![]()
No já Dr musela vysvětlit co tím vlastně myslím, že jsou to 2 základní a 1 booster. když sem řekla booster, tak viděla, že asi o tom něco vím, a už se moc nehádala
nejdřív chtěla argumentovat tím, že to nejde, ale brožurka ji přesvědčila.
@Ango píše:
pozná!!!
To si piš! Stejně mi minule řekla, že se se mnou nebude hádat, že to mám nastudovaný.
![]()
@whitehorse píše:
No já Dr musela vysvětlit co tím vlastně myslím, že jsou to 2 základní a 1 booster. když sem řekla booster, tak viděla, že asi o tom něco vím, a už se moc nehádala![]()
nejdřív chtěla argumentovat tím, že to nejde, ale brožurka ji přesvědčila.
@marca46 Neporovnávala. Já o Pediacelu ani nevěděla. Jenom homeopatka mi říkala, že je lepší dát bez hemofily (či jak se tomu nadává)
@AnonymLucka píše:
@marca46 Neporovnávala. Já o Pediacelu ani nevěděla. Jenom homeopatka mi říkala, že je lepší dát bez hemofily (či jak se tomu nadává)
Pediacel je bez žloutenky. A ta je pro tak malé děti, které žijí ve standartní rodině jen velice těžce lapnutelná. Mnozí argumentují tím, že při hře na pískovišti. Ale to nebude tak horké. ![]()
@marca46 píše:
Pediacel je bez žloutenky. A ta je pro tak malé děti, které žijí ve standartní rodině jen velice těžce lapnutelná. Mnozí argumentují tím, že při hře na pískovišti. Ale to nebude tak horké.
souhlasím, při hře na pískovišti, pokud člověk nežije v nějaké rizikové lokalitě, typ B, proti kterému se očkuje, těžko chytí. a navíc když je tam ta žloutenka, tak vakcina obsahuje laktozu a ta je riziková ![]()
@whitehorse píše:
souhlasím, při hře na pískovišti, pokud člověk nežije v nějaké rizikové lokalitě, typ B, proti kterému se očkuje, těžko chytí. a navíc když je tam ta žloutenka, tak vakcina obsahuje laktozu a ta je riziková
Jj! A proto když už, tak Pediacel spíš než Hexu. Ale i Pediacel je peklo. ![]()