Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@asha píše:
Jenze ona se u zraneni nepodavala stejna vakcina jako u ockovani, ja pisu tetanovka u vseho, ale je v tom rozdil. Pri uraze se podava imunoglobulin.
Tý jo, tak si teda předastav, že jsem před skoro třema rokama měla řeznou ránu na palci (byla to krásná práce čistým nožem) a doktor, co to šil říká, že mi dá tetanovku, tak jsem to odmítla se slovem, že jsem jí dostala tuhle. Tak se ptá kdy bylo to tuhle. Nosím očkovák furt u sebe a tak se zjistilo, že to tuhle je už 8 let a tak mě sprdnul, že prej se se mnou nebude o tom vůbec bavit, že se na to umírá. A normálně jsem jí dostala. To jsem ještě netušila, co teď. Kdyby jo, tak mi jí nikdy nedá. ![]()
@Elilen To víš, že znám Byl jednou jeden život.
Trochu scifi. ![]()
@marca46 píše:
Tý jo, tak si teda předastav, že jsem před skoro třema rokama měla řeznou ránu na palci (byla to krásná práce čistým nožem) a doktor, co to šil říká, že mi dá tetanovku, tak jsem to odmítla se slovem, že jsem jí dostala tuhle. Tak se ptá kdy bylo to tuhle. Nosím očkovák furt u sebe a tak se zjistilo, že to tuhle je už 8 let a tak mě sprdnul, že prej se se mnou nebude o tom vůbec bavit, že se na to umírá. A normálně jsem jí dostala. To jsem ještě netušila, co teď. Kdyby jo, tak mi jí nikdy nedá.
No ono to od roku 09 je na uvazeni lekare
Takze pokud je duvod (nebo lekar si mysli, ze je), tak to proste dostanes.
@Mamango Moje bývalá mudra taky o Pediacelu vůbec nevěděla. A je jasný, že nemají ani tucha o složení a pomocných látkách tudíš nemůže vidět ten profit. Oni jim na škole nebo školení něco řeknou a třeba moje teď už bývalá mudra mi řekla, že jí novinky o očkování nezajímají. Ona toho ví dost a víc prostě hledat nebude. Tohle mi v kostce řekla Dr. Musela jsem se štípnout abych zjistila jestli náhodou nespím a nezdá se mi nějakej divokej sen.
![]()
Je to o penězích. Pediacel tu není ofiko schválený a tak z toho asi nic moc nemá. Nejezdí jí „prodejce“ vakcín s Pediacelem a nenabízí dárky. ![]()
@asha píše:
No ono to od roku 09 je na uvazeni lekareTakze pokud je duvod (nebo lekar si mysli, ze je), tak to proste dostanes.
To bylo touhle dobou. Kuchla jsem se čistým nožem, kterým jsem nikdy nerýpala v hnoji a tetanovka nebyla propadlá. Tak nějakej aktivní doktor. Mají za to body? ![]()
@marca46 píše:
To bylo touhle dobou. Kuchla jsem se čistým nožem, kterým jsem nikdy nerýpala v hnoji a tetanovka nebyla propadlá. Tak nějakej aktivní doktor. Mají za to body?
No hadej ![]()
Počkat, takže se poraním a do zranění se mi dostane hlína, tak jak se mnou budou zacházet lékaři jako s neočkovanou a očkovanou? A jaký by byl správný postup?
@Elilen píše:
Počkat, takže se poraním a do zranění se mi dostane hlína, tak jak se mnou budou zacházet lékaři jako s neočkovanou a očkovanou? A jaký by byl správný postup?
To zalezi na nich. Podle toho, kdy jsi byla ockovana naposled, rozhodnou.
@Elilen píše:
@asha naposled v 15ti letech. Další si dát nechci.
Dneska se uvadi, ze imunita pretrvava 15 let, nekdy 20. Pocitam, ze do 15ti let by to nechali, ale tezko rict.
Ja byla naposled pred 24 lety, takze pocitam, ze bych dostala imunoglobulin.
@asha píše:
No hadej
No je mi to jasný. ![]()
A co bezdomovci? Pochybuju, že jsou očkovaný. ![]()
@asha píše:
Dneska se uvadi, ze imunita pretrvava 15 let, nekdy 20. Pocitam, ze do 15ti let by to nechali, ale tezko rict.Ja byla naposled pred 24 lety, takze pocitam, ze bych dostala imunoglobulin.
tolik ![]()
Tak jsme dnes byli u nové doktorky. Ještě teď rozdejchávám rozdíl oproti té staré, ta ani nevěděla co Pediacel je. Tahle ho má dokonce v ordinaci a nemusím ho shánět po lékárnách!!! Evidentně se vyplatí hledat když člověk není spokojený s lékařem. Bavili jsme se o béčkové žloutence, řekla jsem jí že je to podla mě kravina očkovat kojence tímto a ona mi na to přikyvovala že má stejný názor a že v Americe se prý očkují už novorozenci béčkem
A prý to teď už není tak že se musí neočkovaní béčkem doočkovat v 11 letech že je to na zvážení ale že ona si myslí že to potřeba není pokud člověk nemá doma feťáka
No super doktorka přesně takovou jsem hledala.