Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.6.13 17:41

Ahoj maminky asi jsem úplně blbá, ale mohla by mi některá vysvětlit jaký je rozdíl mezi synflorixem a hexavakcínou? všude píšou že se to očkuje najednou, ale někde jsem se dočetla že synflorix je bezbolestné a nejedná se o vpich injekcí tak jak to tedy je? někdy za zkušenosti a rady

• Citovat
  • Upravit
29730
11.6.13 17:44

Tak vsude se to urcite nepise a rozumny pediatr to najednou nepichne. Synflorix je proti pneumokokum, Hexa proti zaskrtu, tetanu, cernymu kasli, hemofilovi, obrne a zloutence B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.13 17:46

Děkujiza odpověd a hexa se tedy píchá jako injekce a synflorix je podáváný jinou formou?

• Citovat
  • Upravit
29730
11.6.13 17:49
@Anonymní píše:
Děkujiza odpověd a hexa se tedy píchá jako injekce a synflorix je podáváný jinou formou?

Synflorix je pokud vim taky injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
11.6.13 18:15

Bezbolestne jsou jedine rotaviry, ktere se podavaji pusou. Jinak jsou vsechna ockovani ve forme injekce do svalu. nekteri doktori jsou schopni dat hexu, pneumokoky a rotaviry najednou. b je treba si to ohlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
11.6.13 18:19

@Elilen - neblazni a klidne nakoukni a zeptej se. :) Ne kazdy tam je od zacatku diskuze, ja treba jen neco pres rok. :) Taky jsem tam vlezla a zeptala se, holky tam jsou moc hodne. Omlouvam se, ze odpovidam az ted, jsem u mamky doma mi klekl laptop.
A @Kastinka je jedna z nej nej nej dobrych dusi tam. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
11.6.13 18:27

@Moodymare :oops: Aaaaaaaaaa spousta dalších super informovanych. :pankac: Naše rady se rozrustají. :dance: Přispívají i muži. Nyní teda jeden. :think: Ale jeho tipy a rady jsou kvalitní a funkční. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1940
12.7.13 08:50

Tak druha vakcina Pediacelu za nami, teplota a tak žadna ALE objevily se mu na zadech jakysi suchy fleky, zatim nevim co to je naše doktorka ma dovolenou, ale trnu hruzou aby to nebyl nějaký atopický ekzém, jestli jo tak si půjdu asi nakopat že jsem nějaký očkování dovolila, ale manžel byl stejně pro očkování tak bych s tím moc nezmohla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Phe23
12.7.13 09:36

@Perm To může být počátek atopického exému. Pravděpodobně je to nějaká alergie na potravinu, nejčastější je to na mléko a mléčné výrobky, tedy alergie na bílkovinu kravského mléka. Kojíš? Může to být samozřejmě i na nějaké ovoce. A nemusí to být ani nic nového, prostě dítě začne být najednou alergické na něco, co zvládalo v pohodě. Taky bych si myslela, že to u nás spustila vakcína, ale pravděpodobně to spustily zuby. On se ten atopický ekzém spouští, když je nějaké oslabení organismu, což může být vakcína, nějaká nemoc, ale i růst zubů. Zkus si pročíst tohle http://www.proalergiky.cz/…nove-alergie a i další díly..

Jinak my máme dvě dávky pediacelu, ve 4 a 6 měsících a reakce byla pokaždé jen zarudnutí v místě vpichu. Bez teplot, úplně v pohodě, žádná změna chování. A ten atopický se nám rozjel až kolem 7-8 měsíce. Každopádně díky vyloučení alergenů už to máme pod kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
1940
12.7.13 11:05

Díky za odkaz určitě to pročtu. Malýmu je 11 měsíců, kojím (ale už toho mlíka moc není), z mléčných výrobků jí hlavně kozí, kravský občas. Já teda mlíko používám nám na vaření takže to samozřejmě může mít z mýho mlíka pokud by to byla alergie na kravský mlíko. Jinak už má zařazený do jídalníčku veškerou zeleninu i ovoce a doteď teda žádná reakce. U nás nikdo není atopik ani u manžela, jen manžel byl alergickej na kočky po vakcíně proti klíšťové encefalitidě, ale po nějaké době alergie záhadně zmizela.
Zatím jsem mu začla dávat probiotika a uvidím co na to ta doktorka, asi by nás měla poslat na alergologii? Určitě bych chtěla zkusit najít i nějakého homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
28.8.13 20:39

Ahoj holky :mavam:, taky přemýšlím o očkování pediacelem. Jen mám trošku obavy, co na to řekne doktorka, je to už starší ročník k 60, tak nevím, jak se k tomu postaví. Objednávala vám vakcínu přímo vaše doktorka nebo jste si ji sháněli sami? Ptala jsem se dnes v naší nemocniční lékárně a tam ji vůbec nemají a ani mi ji nemůžou objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
28.8.13 21:09

@Klárika80 U první pediatry jsem ji objednávala v lékárně, druhá ji má běžně v ordinaci stejně jako hexu. Takže záleží na doktorce jak sleduje novinky a vychází vstříc maminkám. Pokud ti ji nejsou schopni sehnat v jedné lékárně zkus jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
28.8.13 21:27

@Klárika80 vakcínu mi objednala sama doktorka. Reakce byla jen zvýšená teplota a nevrlost

• Citovat
  • Upravit
4833
29.8.13 17:17

Nam rekla doktorka, ze nam napise recept a pak si ji vyzvedneme v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
29.8.13 17:22

Holky, ještě mám dotaz, jak vaše doktorka reagovala, když jste přišly s tím, že nechcete očkovat hexu ale pediacel? Mám strach, že nebudu tak tvrdá, abych si stála za svým a že mě přesvědčí na hexavakcínu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek