Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Oli88 no to je dilema.. nechtela jsem to zas odkladat tak pozde, chtela jsem cca do roka nechat prvni davku naockovat.
Holky víte co vám řeknu. Kluk dostal 2 dávky Pediacelu, třetí Hexu, protože Pediacel pořád nebyl. Na Pediacel ani Hexavakcínu neměl žádnou reakci, ale doočkováváme žloutenku Engerixem a po první dávce měl několikadenní průjem jak bič. Takže po monovakcíně horší reakce, než po kombinované…Podruhé už bych asi do Pediacelu ani nešla. Pokud někdo tu žloutenku pak nebude dávat vůbec, tak možná jo, ale pokud je v plánu její doočkování, tak nevím nevím, jestli to pak není takto horší
. Každé děcko samozřejmě reaguje jinak, ale u nás to proběhlo takto. Poslední dávka bude v lednu, tak jsem zvědavá, jaký bude průběh…
@iva.138 uvidite sama, jak budou ty zuby probihat…
Taky jsem puvodne chtela ockovat v 10 mesicich, pak jsem ale zjistovala vic a vic a nejak jsem to dotahla az do 3 let. Doockujeme akorat Pediacel a nic dalsiho uz nedostane.
@kacaba379 ale vždyť to mohla být reakce jen na ten Engerix, ne? ![]()
@Oli88 tak, tak. nechám tomu volný průběh
zatím se zdá, že má imunitu dobrou, je mu půl roku, plně kojený, bez jakýchkoli nemocí či obtíží (max. jednou za pár dní odsaju hlen). ![]()
@iva.138 Však ano. Tak jsem to myslela. Kdo už nechce a nemusí doočkovávat žloutenku, tak je Pediacel ok. Ale kdo bude žloutenku dávat, tak jen píšu info, že u nás byla reakce na monovakcínu Engerix, zatímco na Pediacel ani Hexu ne. Čili já, kdybych ještě někdy řešila očkování, tak už bych asi Pediacel nedávala a dala Hexu.
A uz pry ani nebude ![]()
Nastesti mam 2 zbyvajici davky pro malou u pediatra.
Doktorka mi taky rikala neco o tom, ze nebude
. Potrebuju jeste jednu davku. Nevite, jestli se da jeste nekde sehnat? Ja doufam, ze obnovi dodavku. Nemate nekdo dalsi informace?
Dobry den,
na Rozaliu najdete zpravu od Sanofi, že Pediacel již do ČR nebudou dodávat…a ještě se to týká i jiných vakcin, vypada to na velkou loby naseho Ministerstve Z. za to aby zustala jen Hexa…co na to říci…
Take jest to četla. Je smutné, že pak člověk ani nemůže mít možnost se rozhodnout, co nechat dítěti naočkovat.
@ivik99 píše:
Doktorka mi taky rikala neco o tom, ze nebude. Potrebuju jeste jednu davku. Nevite, jestli se da jeste nekde sehnat? Ja doufam, ze obnovi dodavku. Nemate nekdo dalsi informace?
Zkuste Benu lekarny a reknete, ze mate rozockovano. Ale moc nadejne to nevidim. ![]()
Tak mi vyresili dilema s mladsim a nebudu ockovat vubec. Hexu mu proste nedam ![]()
To snad ne! Zrovna minulý týden mi říkala doktorka, že už zase není a že bychom to tedy řešily kolem toho roka. Ale nezmínila se, že už by neměl být vůbec… Teď abych litovala, že jsem si ho v tom červenci rovnou neobjednala ![]()
Holky, co tedy budete očkovat místo Pediacelu? Infarix Hexa nebo Hexacimu?