Reflux u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1318
8.5.15 03:33

@natyber ten výtěr navrhla naše deska, me by to taky nenapadlo 8o mel z porodnice zánět v ocicku, kapala jsem mu do něj atb a ten zánět se prý mohl dostát do nosanku, ze je to jeden kanalek.
Mlíko nám doporučili na neonatologii ze prý je nejlepší na trhu a miminka ho dostávají už v porodnici. Jenže malému nesedlo, proto jsme ho i na radu doktorky změnili. Nenapadlo by me takove věci dělat sama od sebe :roll:
Psala jsem už vyse, že doma máme chladno a vlhký vzduch. I teď mam v ložnici otevřenou ventilacku, malej je pod dvěma deckama, aby neprochladnul. Jinak má jen bodicko a dupačky, stejne jako jsem oblékala malou, oblékám i jeho.
A abkm u nás nikdo nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.5.15 08:40

To jestli někdo v rodině má nebo nemá ABKM nehraje roli, u nás také nikdo neměl, jestli doporučili na neonatologii tak tomu rozumím tak že byl narozený před termínem? ono často je to jen novorozenecká nesnášenlivost, způsobená nedovyvinutím střevní sliznice (syn byl 10 dní po termínu a přesto s tím bojoval) děti z ní vyrostou a cca po roce jsou v pohodě

tak možná se domluvit s dětskou zase na jiné změně, halt asi je potřeba zkoušet dokud se nenajde líčko které nebude vadit, s tím fakt zkušenosti nemám takže neporadím, které je lépe přijímáno a stejně je každé dítko jiné, držím palce

jo a i z toho refluxu obecně děti vyrostou - posílí se jim ta záklopka v žaludku a blinkat přestanou, takže vydržet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.5.15 13:09

@hrnoulek :hug: děkuji.
Ted už máme zase tři krmení za sebou bez blinkání či ublinknutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
14.8.15 22:56

Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o radu, zda se jedná o reflux nebo ne. Naši malé jsou skoro 4týdny, od narozeni je na UM, kvůli tomu, že byla malá jsme nejdřív dávali Nutrilon Nenatal, po dosažení 3kg jsme přešli na Nutrilon 1. Občas si po jídle ublikne, ale není to pravidlo. Před 2dny se asi přejedla, nebo nevím proč, ale vyzvracela obloukem skoro všechno co snědla, pak byl 2dny klid, ale dnes se to opakovalo znovu. Můžete mi prosím poradit, zda se jedná o reflux, nebo s tím můžu dělat? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.9.15 17:16

Mindi, zvrací jen obloukem po papání nebo zvrací i natraveny nestraveny mlíčko? Přečtěte si příspěvky na straně 1, tam to maminky hodně probiraj.. Mě taky zvracela holčička, zvracela moc a tak jsem vynechala laktózu, nesla jí strávit.. Už nezvraci.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
13.6.16 16:04

Chtekla jsem se zeptat, projevuje se reflux i kaslem po jidle? Treba kdyz je presnidavka pro mimco kyselejsi treba broskova, tak muze z toho pri refluxu kaslat?
Nebo muze drazdit miminko kdyz vypije sunar v noci a nestaci si krknout. A pak z toho kasle? MYslite ze by to mohl byt rexflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.6.16 21:11

Podle mne ano. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.6.16 07:01
@Brontik píše:
Podle mne ano. Bohužel.

On blinkal dost jako maly, ted je to lepsi ale ten kasel bud chyta ze skolky, ale to je divny protoze je hlavne v noci, nebo po jidle, nejvic kdyz je kyselejsi, bala sem se alergie ze ma dispozice, jenze nema to vzdy moje mleko mu treba nevadi, ale sunar obcas jo kdyz si v noci nestaci odkrknout. Jednou ho i celej vyblil a to moje mliko nikdy.
Co pomaha mimco pri refluxu, vim ze ma mit vic pod hlavou… ale ty jidla myslite ze by na reflux mohl vadit i sunar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.6.16 09:40

Hele, moje cácorka snesla ještě ve 2 letech jen 100 ml mlíka najednou. Víc ne. Jak jsem dala 120, viděla jsem to vše znova…
moožností je několik.
Někomu pomáhá Gastrotuss ( u nás pomohl, když kvůli tomu nechtěla nic jíst), někomu pomáhá omeprasol. 10 mg ráno na lačno. 10 mg seženeš i v lékárně, není na předpis a prodává se pod jménem helicid, loseprasol a i jinými názvy (budou vědět v lékárně). Můžeš si ho krabičku koupit a zkusit (dcera tuto dávku dostala v 10 měsících). No a pak je dobré se vyhýbat potravinám, které mu nedělají dobře, nedávat mu mlíko na noc a tak. Prostě to nedráždit (aby hi zbytečně nepálila žáha).
Má zkušenost je taková, že má období, kdy do ní mohu nacpat tunu léků a je to bez efektu, jindy je to v pohodě.
Říká se, že z toho ty děti vyrostou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.6.16 09:54
@Brontik píše:
Hele, moje cácorka snesla ještě ve 2 letech jen 100 ml mlíka najednou. Víc ne. Jak jsem dala 120, viděla jsem to vše znova…
moožností je několik.
Někomu pomáhá Gastrotuss ( u nás pomohl, když kvůli tomu nechtěla nic jíst), někomu pomáhá omeprasol. 10 mg ráno na lačno. 10 mg seženeš i v lékárně, není na předpis a prodává se pod jménem helicid, loseprasol a i jinými názvy (budou vědět v lékárně). Můžeš si ho krabičku koupit a zkusit (dcera tuto dávku dostala v 10 měsících). No a pak je dobré se vyhýbat potravinám, které mu nedělají dobře, nedávat mu mlíko na noc a tak. Prostě to nedráždit (aby hi zbytečně nepálila žáha).
Má zkušenost je taková, že má období, kdy do ní mohu nacpat tunu léků a je to bez efektu, jindy je to v pohodě. Říká se, že z toho ty děti vyrostou… :nevim:

On prave trpel i na dusnost, jako mimco, ale jako na zacatku fakt blil tak hrozne ze to vypadalo jakoby se mel zadavit, ted je to lepsi, ale trpi na ty kasle, asi fakticky nesnese take vic jidla, ted mi to zpetne dochazi. Mozna tenkrat vypil sunaru moc a poblil se z toho. A jednou snedl i nejak vic kase a taky to letelo ven ze byl od toho skoro celej obejvak.
No zacinam to videt na ten reflux.
Kdyby mel alergii tak by to bylo asi castejsi. Jako malej ho mel urcite, ale rika se ze do pul roku se jim to srovna. Ale ten kasel v noci je fakticky nekdy sila.
A pres den bejva vic v pohode. A musi vsichni s refluxem na to strasne vysetreni s rourkou v nose?
Ja mylsim ze by to mrnous nedal taha za vsechny dratky asi je lepsi s itm pockat az bude starsi a zatim se snazit zmenit jidelnicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.6.16 10:04

No ani, teoreticky se to do nějaké doby srovná. ale spousta lidí to má i v dospělosti…
Co se týče Ph- metrie, tak ta nám vyšla negativmí. Ale, trefili jsme se do toho klidnějšího období… Časem jsem došla k tomu, že vím, co mám doma a smířila se tím. Jednou za 1/4 roku nechám napsat léky a zobe. A doufám, že z toho během pár let skutečně vyroste. No a snažím se ji občas poslouchat. :lol: Dávat častěji menší dávky (druhá večeře, 2 svačiny odpoledne)
zkus koupit ten helicit a uvidíš. Pokud kašel přestane, zkus se domluvit s dr, jeslti by ti ho nepředepsala (na předpis je 20), případně se domluv na dalším vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
15.6.16 14:36
@Brontik píše:
No ani, teoreticky se to do nějaké doby srovná. ale spousta lidí to má i v dospělosti…
Co se týče Ph- metrie, tak ta nám vyšla negativmí. Ale, trefili jsme se do toho klidnějšího období… Časem jsem došla k tomu, že vím, co mám doma a smířila se tím. Jednou za 1/4 roku nechám napsat léky a zobe. A doufám, že z toho během pár let skutečně vyroste. No a snažím se ji občas poslouchat. :lol: Dávat častěji menší dávky (druhá večeře, 2 svačiny odpoledne)
zkus koupit ten helicit a uvidíš. Pokud kašel přestane, zkus se domluvit s dr, jeslti by ti ho nepředepsala (na předpis je 20), případně se domluv na dalším vyšetření.

Díky, my az bude vetsi budem stejne muset i na alergologii, ma dispozice, bud kasle z alergie, nebo refluxu, nebo to tak proste ma ze to chyta ve skolce. Bohuzel se to neda uplne vytipovat, ale ten reflux mi pripada byt opravu nejbliz, protoze teploty nema, na nikoho to neprelejza z rodiny, ten kasel. Kdyby byl infekcni preleze to hned.
Nekde sem cetla ze se ma jist tri hodiny pred spanim jinak to muze drzadit ale to se u mimin neda, byl by hladovy. Takze mozna ho to v noci muze drazdit, nebo kdyz se moc napije. Pres den totiz ze spani nekasle, kdyz se naji par hodin predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
15.6.16 21:21

Hele na 3 hodiny hladovění před spaním kašli. Ale dej ji něco ne moc tekutýho (lepší rohlík, jak kaše) a k pití lepší voda, jak mlíko…
U nás to často bývá i suchý rohlík na noc i po zubech, ten jí problém nedělá.
Na rozdíl teda od kaší. Výjimečně tak jednou za měsíc krupicovou a nikdy jí ji nenutím všechnu, raději ji dám jako druhou večeři ten rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
15.6.16 21:36
@Brontik píše:
Hele na 3 hodiny hladovění před spaním kašli. Ale dej ji něco ne moc tekutýho (lepší rohlík, jak kaše) a k pití lepší voda, jak mlíko…
U nás to často bývá i suchý rohlík na noc i po zubech, ten jí problém nedělá.
Na rozdíl teda od kaší. Výjimečně tak jednou za měsíc krupicovou a nikdy jí ji nenutím všechnu, raději ji dám jako druhou večeři ten rohlík.

Je to chlapecek :-D prave blil i po te kasi kdyz ji snedl moc on ji ma tak rad. ALe asi uz tedy vim cim to bude dik moc za radu. Se sunarem je to lepsi kdyz ho nevypije tolik :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
16.6.16 07:49

Promin mám doma babinec :lol:
Přeju pevný nervy a málo uklízení. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...