Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem vyzkousela.dala jsem male jeste mensi davku nez by mela mit a totalne ji to ucpalo…od 3 rano rve tak uz jsem ji musela 2× rourkovat
tak se radsi vracime zpatky k blinkani ach jo @Mollify83 @Mončičáki nevite jak funguje gastrotus sirup jestli taky betonuje?
@kr.marue
Nemam s tim zkusenost, zkusila bych to mleko HIPP AR, ja pred tim treba zkousela NITRULON AR a nam taky nevyhovoval, mel po nem zacpu a chce to hlavne vydrzet delsi dobu, nez si to telicko zvykne…
@kr.marue taky nevím, ale právě moje kamarádka dávala protože ji malou Nutriton taky betonoval. Ale jak už bylo psáno, tělu chvíli trvá než si zvykne. Zkusila bych řidší mléko, třeba jen půl odměrky na 100ml jestli to nebude lepší.
@Mollify83 tak dobry davam male ani ne pul te male odmerky 1-2× za den..a musim rict ze to zabira..uz ublinkne jen kdyz je prejezena nebo kdyz klubickuju. a jen zlehka. a vazne se ji to upravilo krasne.kaka lip nez jen po samotnym hippu. dneska jsem ten zazrak nasla az v puncochacich. takze super a uz ani tolik neplace.
@Cassi píše:
My ho měli taky. Blinkala i po 3hod. od jídla a teklo ji to z nosu. Několikrát jsme museli použít i odsávačku. Mají to často děti, které se přepíjejí. Trápí je pak prdíky a jak se šponují, tak umblinkávají. Záklopka se časem dovyvine. My dostali Nutriton a postupně, kolem 8 měsíce, to vymizelo. Jinak to, co píšeš. Zvednutá matrace, dostatečné odříhnutí i opakovaně. A hlavně, sledovat dítě. Ony někdy na počátku, jakoby polykají. Já měla malou potom u sebe v posteli a jak začala polykat, hned jsem ji zvedala. Přibírala normálně 700-900g měsíčně.
Proto nejsem zastánce hlídacích podložek, než bych by to začalo pípat, tak mám děcko udušené. Měla jsem ji stále na očích. Někdy jsem ji držela po kojení i několik hodin.
Mám 3 měsíčního chlapecka a máme podle Dr. Taky reflux ale vůbec neblinka… Jen se daví a polyká… Kolikrát se nemůže nadechnout tak ho musím zvednout a poklepat mu na zádíčka. Jsi první u koho čtu že při refluxu polyká. Já se už bála jestli nemá něco jinyho když Vubec neblinka a jen se dáví.
@Momonika Ahoj, můj malej má měsíc a půl a taky mi to polyká. Zítra jdeme k doktorce, tak jsem zvědavá. Mě i teda ublinkává.
@TesinaSt nám ublinkava jen když jsem ho kojila v leze a teď někdy při rihnuti jinak vůbec ne. I s nutritonem se davi furt jen mi to přijde lepší a nebo už jsem klidnější a vím jak na něj…
. Bohužel ho musím mít furt na očích ikdyz spinka protože to se mu to teď deje nejvíc. Tak potom dej vědět co vám doktorka rekla
jestli třeba neporadí něco lepšího.
@Momonika no prý se prejida a že i hrozně nabral. Doporučila nám espumisan kapky a zatím se to zlepšilo. Uvidím, jak dále. Je to i lepší, když dávám spát na bříško. On mi jinak spí na zádech jen chvíli a když už, tak sebou mlátí jak kapr. Teď, když ho dám na záda, tak začne brečet a chce na bříško. Vyprdi se, popřípadě ještě vykrka a už jen ojediněle ublinkne ![]()