Reflux u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
28.11.12 18:32

Holky, tak malý je 8 měsíců a blinkání nás zlobí pořád. Ale jak jsem si první tři měsíce myslela, že to psychicky nedám, tak si člověk fakt zvykne. Už to teda není tak hrozný - neblinká v noci. Většinou jen když je na bříšku nebo po říhnutí cca 3-5× denně. Jako miminko mi blinkala cca 8× po každým kojení. Jen teď už je to barevný a smradlavý. Tak já kromě zvýšené polohy při spaní i krmení a častého říhání doporučuji hlavně trpělivost! I když to mi na začátku přišlo jako fakt nejhorší rada ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
28.11.12 20:12
@terrrri píše:
Menší porce taky nepomáhaj. V noci je to u nás taky dobrý, akorát to usínání:(. Jediná doba, kdy může dovádět v postýlce, je ráno, když má vše strávené.

hmmm, bejt tebou, zatlačila bych na doktorku, aby vás poslali do gastro poradny anebo vyměň doktorku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
28.11.12 20:13
@aanicka1 píše:
Holky, tak malý je 8 měsíců a blinkání nás zlobí pořád. Ale jak jsem si první tři měsíce myslela, že to psychicky nedám, tak si člověk fakt zvykne. Už to teda není tak hrozný - neblinká v noci. Většinou jen když je na bříšku nebo po říhnutí cca 3-5× denně. Jako miminko mi blinkala cca 8× po každým kojení. Jen teď už je to barevný a smradlavý. Tak já kromě zvýšené polohy při spaní i krmení a častého říhání doporučuji hlavně trpělivost! I když to mi na začátku přišlo jako fakt nejhorší rada ;).
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
10.12.12 14:41

Ahoj holky, nezvládla jsem přečíst celou diskuzi, tak uvedu naši situaci…
Malůmu je 3 a půl měsíce, dr. nám řekla, že máme reflux, v 6 týdnech to bylo, že asi reflux, ve 3 měsících už řekla že jo, ale na žádné vyšetření nás neposlala :nevim: tedy popravdě po tom netoužím, ale zase nechci aby z toho pak měl nějaké problémy… :( jí tedy pěkně, doposud byli s jeho váhovým přírůstkem spokojeni a dr. nám doporučila 2× denně po jídle Gastrotuss Baby… řekla bych, že to pomáhá :-) některé dny jsou lepší, jiné horší, zvýšená poloha nemá moc vliv :nevim: spíš bych řekla, že to zhoršuje :think: :nevim: přímo oblouky nehází (toho jsme si dost užili u malé :( ), spíš nepřetržitě ublinkává, někdy hned po jídle i natrávené mlíčko, jindy třeba i 2 hodiny po jídle mlíčko nenatrávené :( nebo i během kojení :(… píšu hlavně proto, že dneska mi blinkal jen „vodu“ tedy spíš žaludeční šťávy, to mě dost zarazilo a vyděsilo, bylo to necelé 2 hodiny po jídle… hodně plakal a pak se takhle poblinkal… Jo a je plně kojený… Máte to taky tak? Je to opravdu reflux? co byste doporučili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
10.12.12 15:48

@Mysicka31 Naše skoro půl roční holčička někdy taky ublinkává i 2 h po jídle, ale přijde mi, že prostě mívá taková období - jindy je úplně v pohodě, někdy prostě blindí jako furt.. :zed: Naštěstí taky oblouky ne.. A občas už blinká taky jen vodu, jak píšeš ty - přijde mi to vážně jako voda, protože žaludeční šťávy by podle mě byly takový mazlavější.. :nevim:
Pokud Gastrotuss funguje, tak ho dávej po každém jídle - jen 2× denně nemá příliš význam, ono to má zadržet to papání v bříšku, že se má vytvořit jakási hladina.. :nevim:
Pokud chceš, můžu ti ten Gastrotuss načatý poslat za poštovné - nám totiž nevyhovoval. Vzali jsme z něj asi tak 4 lžičky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
10.12.12 21:10

U nás na ublinkávání nezabralo nic (polohy, odříhnutí, Gastrotuss, Nutriton i mlíko AR). Upravil to opravdu a čas. Trvalo to až do ukonč. 10. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
11.12.12 00:17

Jako ono je fakt, že u Kiki (ta starší) taky nic moc nezabíralo, Nutriton jsme dávali chvilku, neměla jsem to :srdce: to do ní rvát pod tlakem když to pak stejně nepomohlo a začla mít problémy s kakáním :( a tam to trvalo dlouho, ještě v roce a kus hodila takovou šavli, že se mi vyblindila do klávesnice u notebooku :oops: ale pobavili jsme se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.1.13 12:25

Ahoj, muj syn je stary 4tydny, po kojení ublinkavá, nekdy i za hodinu, obcas natraveny mliko obcas nenatraveny. Plactivy tolik neni, vetsinou se houpanim uklidni, ale spis sebou tak ruzne krouti, jako by ho neco trapilo. Muze to byt reflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
22.1.13 12:43

Ahoj, může, nám malá taky ublinkává klidně ještě před dalším krmením, ať vás pediatr pošle na sono do nemocnice, tam se na to podívají.

• Citovat
  • Upravit
150
22.1.13 12:53

Ve ctvrtek jdem do poradny tak se na to zeptam, docela dost i skyta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
22.1.13 12:59

U nás to samé. Nejvíc teda zvrací při samotném kojení, dnes v noci mi to hodila i obloukem. Vždycky se začně prohýbat aby se vyprděla a asi tím jak se mele, tak zvrací. Někdy i několikrát v průběhu kojení. Občas jí to teče i nosem. :( Je mi jí hrozně líto, i když vypadá že ji to moc netrápí. Do té hodiny po krmení zvracívá většinou ještě několikrát, ale je toho troška, tak po lžičkách.. Nejhorší to bývá když se kroutí a šponuje kvůli prdíkům. :nevim: A škytání? To je na denním pořádku! Nevím kde je ta hranice kdy se jedná o přepití a kdy už je to blbý a mělo by se s tím něco dělat. Mám domu váhu, tak vidím že přibírá, ale stejně dnes chci volat doktorce, teď budu krmit, tak si to vysleduju kolikrát a za jak dlouho blinká. :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.1.13 13:07

@Kapaz Tak u nas to tak hrozny neni, obloukem nikdy nezvraci jen to ublinkavani. Jak casto krmite a jak dlouho? Taky me napadlo jestli nemuze jit o prepiti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
22.1.13 13:18

No to jsem si myslela taky, že jde o přepití, dokud jsem nenarazila na tuto diskuzi.. :roll: Nevím jak to právě poznat. Obloukem to bylo jen jednou. :nevim: V noci kojím co zhruba 5 hodin, dřív se neprobudí, ale když pak dostane prso, tak hltá jak divá a polyká strašně nahlas. Tomu jsem přisuzovala i to zvracení. Občas se dokonce stane, že se začne dusit. Nevím jestli jí zaskočí moje mlíko nebo to ublinknutý, zkrátka přestane pít, tak bteřinu je ticho, jen kouká a pak se pustí prsa, zkusí se nadechnout, udělá to ten hrozný dusící se zvuk, jak nemůže natáhnout vzduch, tak ji přehazuju honem dopředu přes ruku a dobrý, můžem kojit dál, ale z těhle okamžiků šedivým. :roll: :lol: A přes den se budí častějí, tak cca co 3 hodiny, výjimečně 2,5 nebo 4. A kojím cca 25 minut z jednoho prsu, ale několikrát se pustí, šponuje se na to vykakání, protahuje se, prostě to není intenzivní sání takovou dobu. Tak nevím, jsem doela bezradná. :nevim: Teď jsem to hledala i v poradně na kojeni.net a jsem z toho ještě zmatenější. Po kojení mi malá pobrekává a kroutí se a teď nevím, jestli to jsou prdíky a mám ji klubíčkovat (což stejně nepomáhá, prdí jen vyšponovaná) nebo to je pálení žáhy z toho blindění a právě ji klubíčkovat a masírovat pupík nemám, abych to ještě nedráždila. Je to věda ty děti, kdyby tak uměly mluvit. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.1.13 14:07

Jak popisujes to hltani a nasledny jakoby duseni, to nas malej dela taky, z toho sem vzdy dost nervozni, nebo jak se u toho vsemozne krouti :roll: Nejhorsi je, jak by jim clovek chtel nejak pomoct ale nevi jak, aby to jeste nezhorsil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
27.1.13 00:18

Holky, my na žádném vyšetření nebyli, dáváme ten Gastrotuss Baby a fakt pomáhá, stačí 2× denně… a už jsem i vypozorovala, že třeba když pár dní nedám, tak dobrý, ale cca po 3 dnech začne zase blinkat víc, takže to asi fakt pomáhá jako že se nemusí dávat po každém kojení… :nevim: no hlavně že to pomáhá :-) teď začínáme s příkrmama, tak snad se to zlepší ;-)
Držím palečky ať je to lepší i u vašich miminek :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky