Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, tak malý je 8 měsíců a blinkání nás zlobí pořád. Ale jak jsem si první tři měsíce myslela, že to psychicky nedám, tak si člověk fakt zvykne. Už to teda není tak hrozný - neblinká v noci. Většinou jen když je na bříšku nebo po říhnutí cca 3-5× denně. Jako miminko mi blinkala cca 8× po každým kojení. Jen teď už je to barevný a smradlavý. Tak já kromě zvýšené polohy při spaní i krmení a častého říhání doporučuji hlavně trpělivost! I když to mi na začátku přišlo jako fakt nejhorší rada
.
@terrrri píše:
Menší porce taky nepomáhaj. V noci je to u nás taky dobrý, akorát to usínání:(. Jediná doba, kdy může dovádět v postýlce, je ráno, když má vše strávené.
hmmm, bejt tebou, zatlačila bych na doktorku, aby vás poslali do gastro poradny anebo vyměň doktorku..
@aanicka1 píše:
Holky, tak malý je 8 měsíců a blinkání nás zlobí pořád. Ale jak jsem si první tři měsíce myslela, že to psychicky nedám, tak si člověk fakt zvykne. Už to teda není tak hrozný - neblinká v noci. Většinou jen když je na bříšku nebo po říhnutí cca 3-5× denně. Jako miminko mi blinkala cca 8× po každým kojení. Jen teď už je to barevný a smradlavý. Tak já kromě zvýšené polohy při spaní i krmení a častého říhání doporučuji hlavně trpělivost! I když to mi na začátku přišlo jako fakt nejhorší rada.
Ahoj holky, nezvládla jsem přečíst celou diskuzi, tak uvedu naši situaci…
Malůmu je 3 a půl měsíce, dr. nám řekla, že máme reflux, v 6 týdnech to bylo, že asi reflux, ve 3 měsících už řekla že jo, ale na žádné vyšetření nás neposlala
tedy popravdě po tom netoužím, ale zase nechci aby z toho pak měl nějaké problémy…
jí tedy pěkně, doposud byli s jeho váhovým přírůstkem spokojeni a dr. nám doporučila 2× denně po jídle Gastrotuss Baby… řekla bych, že to pomáhá
některé dny jsou lepší, jiné horší, zvýšená poloha nemá moc vliv
spíš bych řekla, že to zhoršuje
přímo oblouky nehází (toho jsme si dost užili u malé
), spíš nepřetržitě ublinkává, někdy hned po jídle i natrávené mlíčko, jindy třeba i 2 hodiny po jídle mlíčko nenatrávené
nebo i během kojení
… píšu hlavně proto, že dneska mi blinkal jen „vodu“ tedy spíš žaludeční šťávy, to mě dost zarazilo a vyděsilo, bylo to necelé 2 hodiny po jídle… hodně plakal a pak se takhle poblinkal… Jo a je plně kojený… Máte to taky tak? Je to opravdu reflux? co byste doporučili?
@Mysicka31 Naše skoro půl roční holčička někdy taky ublinkává i 2 h po jídle, ale přijde mi, že prostě mívá taková období - jindy je úplně v pohodě, někdy prostě blindí jako furt..
Naštěstí taky oblouky ne.. A občas už blinká taky jen vodu, jak píšeš ty - přijde mi to vážně jako voda, protože žaludeční šťávy by podle mě byly takový mazlavější.. ![]()
Pokud Gastrotuss funguje, tak ho dávej po každém jídle - jen 2× denně nemá příliš význam, ono to má zadržet to papání v bříšku, že se má vytvořit jakási hladina.. ![]()
Pokud chceš, můžu ti ten Gastrotuss načatý poslat za poštovné - nám totiž nevyhovoval. Vzali jsme z něj asi tak 4 lžičky..
U nás na ublinkávání nezabralo nic (polohy, odříhnutí, Gastrotuss, Nutriton i mlíko AR). Upravil to opravdu a čas. Trvalo to až do ukonč. 10. měsíce.
Jako ono je fakt, že u Kiki (ta starší) taky nic moc nezabíralo, Nutriton jsme dávali chvilku, neměla jsem to
to do ní rvát pod tlakem když to pak stejně nepomohlo a začla mít problémy s kakáním
a tam to trvalo dlouho, ještě v roce a kus hodila takovou šavli, že se mi vyblindila do klávesnice u notebooku
ale pobavili jsme se ![]()
Ahoj, muj syn je stary 4tydny, po kojení ublinkavá, nekdy i za hodinu, obcas natraveny mliko obcas nenatraveny. Plactivy tolik neni, vetsinou se houpanim uklidni, ale spis sebou tak ruzne krouti, jako by ho neco trapilo. Muze to byt reflux?
Ahoj, může, nám malá taky ublinkává klidně ještě před dalším krmením, ať vás pediatr pošle na sono do nemocnice, tam se na to podívají.
Ve ctvrtek jdem do poradny tak se na to zeptam, docela dost i skyta.
U nás to samé. Nejvíc teda zvrací při samotném kojení, dnes v noci mi to hodila i obloukem. Vždycky se začně prohýbat aby se vyprděla a asi tím jak se mele, tak zvrací. Někdy i několikrát v průběhu kojení. Občas jí to teče i nosem.
Je mi jí hrozně líto, i když vypadá že ji to moc netrápí. Do té hodiny po krmení zvracívá většinou ještě několikrát, ale je toho troška, tak po lžičkách.. Nejhorší to bývá když se kroutí a šponuje kvůli prdíkům.
A škytání? To je na denním pořádku! Nevím kde je ta hranice kdy se jedná o přepití a kdy už je to blbý a mělo by se s tím něco dělat. Mám domu váhu, tak vidím že přibírá, ale stejně dnes chci volat doktorce, teď budu krmit, tak si to vysleduju kolikrát a za jak dlouho blinká.
![]()
@Kapaz Tak u nas to tak hrozny neni, obloukem nikdy nezvraci jen to ublinkavani. Jak casto krmite a jak dlouho? Taky me napadlo jestli nemuze jit o prepiti ![]()
No to jsem si myslela taky, že jde o přepití, dokud jsem nenarazila na tuto diskuzi..
Nevím jak to právě poznat. Obloukem to bylo jen jednou.
V noci kojím co zhruba 5 hodin, dřív se neprobudí, ale když pak dostane prso, tak hltá jak divá a polyká strašně nahlas. Tomu jsem přisuzovala i to zvracení. Občas se dokonce stane, že se začne dusit. Nevím jestli jí zaskočí moje mlíko nebo to ublinknutý, zkrátka přestane pít, tak bteřinu je ticho, jen kouká a pak se pustí prsa, zkusí se nadechnout, udělá to ten hrozný dusící se zvuk, jak nemůže natáhnout vzduch, tak ji přehazuju honem dopředu přes ruku a dobrý, můžem kojit dál, ale z těhle okamžiků šedivým.
A přes den se budí častějí, tak cca co 3 hodiny, výjimečně 2,5 nebo 4. A kojím cca 25 minut z jednoho prsu, ale několikrát se pustí, šponuje se na to vykakání, protahuje se, prostě to není intenzivní sání takovou dobu. Tak nevím, jsem doela bezradná.
Teď jsem to hledala i v poradně na kojeni.net a jsem z toho ještě zmatenější. Po kojení mi malá pobrekává a kroutí se a teď nevím, jestli to jsou prdíky a mám ji klubíčkovat (což stejně nepomáhá, prdí jen vyšponovaná) nebo to je pálení žáhy z toho blindění a právě ji klubíčkovat a masírovat pupík nemám, abych to ještě nedráždila. Je to věda ty děti, kdyby tak uměly mluvit.
![]()
Jak popisujes to hltani a nasledny jakoby duseni, to nas malej dela taky, z toho sem vzdy dost nervozni, nebo jak se u toho vsemozne krouti
Nejhorsi je, jak by jim clovek chtel nejak pomoct ale nevi jak, aby to jeste nezhorsil.
Holky, my na žádném vyšetření nebyli, dáváme ten Gastrotuss Baby a fakt pomáhá, stačí 2× denně… a už jsem i vypozorovala, že třeba když pár dní nedám, tak dobrý, ale cca po 3 dnech začne zase blinkat víc, takže to asi fakt pomáhá jako že se nemusí dávat po každém kojení…
no hlavně že to pomáhá
teď začínáme s příkrmama, tak snad se to zlepší ![]()
Držím palečky ať je to lepší i u vašich miminek
![]()