Reflux u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9018
11.6.11 16:15

My ho měli taky. Blinkala i po 3hod. od jídla a teklo ji to z nosu. Několikrát jsme museli použít i odsávačku. Mají to často děti, které se přepíjejí. Trápí je pak prdíky a jak se šponují, tak umblinkávají. Záklopka se časem dovyvine. My dostali Nutriton a postupně, kolem 8 měsíce, to vymizelo. Jinak to, co píšeš. Zvednutá matrace, dostatečné odříhnutí i opakovaně. A hlavně, sledovat dítě. Ony někdy na počátku, jakoby polykají. Já měla malou potom u sebe v posteli a jak začala polykat, hned jsem ji zvedala. Přibírala normálně 700-900g měsíčně.
Proto nejsem zastánce hlídacích podložek, než bych by to začalo pípat, tak mám děcko udušené. Měla jsem ji stále na očích. Někdy jsem ji držela po kojení i několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
11.6.11 16:17

Při kojení jsem podávala Nutriton před každým kojením po lžičce, dle rady pediatra. Sice se bránila, ale musela. Těžko říct, zda pomohl on nebo čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
11.6.11 21:25

Nutriton můžeš dát i do UM. Když koupíš Nutrilon AR tak je to pohodlnější. Myslím, že to ale vychází dráž - my jsme zahušťovali MM + na noc dokrmovali ARkem (jak jsem psala - málo přibíral) takže ten cenovej rozdíl opravdu nevím.
Pak je ještě sirup Gastrotuss, ale ten nám moc nepomáhal. Malej měl ale silný reflux, třeba by Vám mohl pomoct :nevim:
Ten sirup jsme třeba dávali v noci po kojení, abych nemusela hustit a nebo když se vyblinkal a plakal - mělo by to uklidnit pálení žáhy a je fakt, že po sirupu přestal plakat.
Ale i tak se nejdřív radši poraď s Dr., může vás poslat na UZ, kde vám reflux buď potvrdí nebo vyloučí.
Prcka totiž můžou ty AR přípravky zabetonovat (náš případ to nebyl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.6.11 21:37

Počkám do poradny. Jdeme tam 23.6. a poradím se s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
11.6.11 21:40

Nebo pokud se ti bude zdát, že opravdu blinká hodně tak dr. prostě zavolej.
Jo a já jsem měla ještě podezření, že malej blinkal víc po probiotikách, ale potvrzený to nemám.
Jo a co vím tak některému miminku nemusí sedět druh UM, takže co třeba zkusit jinou značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.6.11 21:45

Nutrilon používá od narození, už v porodnici ji tím přikrmovali. Tak je moné že by jí to začlo nějak vadit. Každopádně zatím se mi nezdá, že by toho tolik vyzvracela, nevím, začala jsme ji sledovat a jakmile bych si nebyla jistá, letím přímo k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
11.6.11 21:50

Tak to by asi blindila už dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.6.11 09:39

Začla teprve před pár dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
14.6.11 08:00

Ahojky holki, naše Jája má 7 měsícu.První 4 byla hrůza a děs, když jsme někam jeli, tak i troje věci jsme si brali sebou na převlíknutí. Když už jsem se s dr domluvila na vyšetření, tak to ze dne na den přestalo. Měli jsme dva měsíce klid, před měsícem vše na novu. dr nám předepsal Gastrotuss baby, je to novinka a pomáhá nám to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
17.6.11 22:03
telullah píše:
Ahojky holki, naše Jája má 7 měsícu.První 4 byla hrůza a děs, když jsme někam jeli, tak i troje věci jsme si brali sebou na převlíknutí. Když už jsem se s dr domluvila na vyšetření, tak to ze dne na den přestalo. Měli jsme dva měsíce klid, před měsícem vše na novu. dr nám předepsal Gastrotuss baby, je to novinka a pomáhá nám to!

Mám takovej blbej dotaz.
Gastrotuss baby ti dr. předepsal, jako že ti na něj napsal recept a tys pak hradila v lékárně jenom část a nebo ti ho doporučil a ty sis ho zaplatila celý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
18.6.11 08:43

Tenhle sirup mi doporučil dr, tak jsem si ho celý zaplatila sama. Neni asi hrazený pojištovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
18.6.11 08:58

Ahoj Gastrotuss není hrazený pojišťovnou, teď jsem ho taky kupovala a jestli pomáhá ví bůh, někdy je to u nás lepší někdy horší, malý se to rozjelo, když jsem vysadila probiotický kapičky, takže jsem je zase nasadila, ale asi to chvíli potrvá, ne si na ně zvykne, počítám tak týden.
Mám otázku, když mají vaše děti reflux, mají kašel? Malá od tý doby co jí trápí tohle blindění tak občas kašle, je to suchý kašel - myslím tím, že nevykašlává žádný hlen, natož mlíčko :-( Nerudne u toho, prostě si párkrát odkašle, ale stejně se mi to nelíbí, teplota a rýma nejsou :-)

• Citovat
  • Upravit
3429
18.6.11 11:29
PetkaSv píše:
Ahoj Gastrotuss není hrazený pojišťovnou, teď jsem ho taky kupovala a jestli pomáhá ví bůh, někdy je to u nás lepší někdy horší, malý se to rozjelo, když jsem vysadila probiotický kapičky, takže jsem je zase nasadila, ale asi to chvíli potrvá, ne si na ně zvykne, počítám tak týden.
Mám otázku, když mají vaše děti reflux, mají kašel? Malá od tý doby co jí trápí tohle blindění tak občas kašle, je to suchý kašel - myslím tím, že nevykašlává žádný hlen, natož mlíčko :-( Nerudne u toho, prostě si párkrát odkašle, ale stejně se mi to nelíbí, teplota a rýma nejsou :-)

Jj, taky občas kašle, jak píšeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.6.11 16:54
telullah píše:
Tenhle sirup mi doporučil dr, tak jsem si ho celý zaplatila sama. Neni asi hrazený pojištovnou

Pravě proto jsme se ptala, protože jsi psala, že ti ho předepsal… Tak mi to přišlo divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
18.6.11 16:56
PetkaSv píše:
Mám otázku, když mají vaše děti reflux, mají kašel? Malá od tý doby co jí trápí tohle blindění tak občas kašle, je to suchý kašel - myslím tím, že nevykašlává žádný hlen, natož mlíčko :-( Nerudne u toho, prostě si párkrát odkašle, ale stejně se mi to nelíbí, teplota a rýma nejsou :-)

Řekni to určitě Dr.
Kašel může mít různý důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí