Reflux u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
2.9.13 20:59

@Saalebra malá ublinkávala asi do půl roku a vůbec to nebylo obloukem, takže reflux není jen zvracením obloukem, to nás právě varovali, aby jsme hlídali, jestli to není obloukem, to pak není reflux, ale může to být něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.2.14 11:29

Ahojte maminky, Tomik je skoro 3mesicni miminko a dg nam GER, krome zvysene postýlky, opatrneho prenaseni atd nam doporucili po kazdem kojeni davat Gastrotuss.Je to sirup, ktery se uz nijak neredi.Mate s nim nejaka zlusenosti? Davame ho zatim chvilku, ale prijde mi to s nim lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
27.2.14 11:34

@Marseelka Já jsem malému Gastrotuss taky dávala a musím říct, že to bylo nesrovnatelně lepší! Bez něj házel neuvěřitelné šavle, obzvlášť pak v době, kdy se už uměl točit na břicho a chvíli nepoležel. Se sirupem si jen občas trochu ublinkul, takže já jsem byla spokojená. Jedinou nevýhodu jsem viděla v tom, že to jedno balení za 200 Kč vydrželo tak 8 dní, záleželo na frekvenci kojení. Tak od 7. měsíce reflux odezněl úplně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.3.14 21:21

Ahoj bojuji s refluxem 3 roky, brala jsem leky dva dlouhe roky pomaha to ale neleci je to chemie nejvice mi pomohla chlorella a mlady jecmen upravi ph v zaludku ve strevech sama mam deti a nejmladsi 4 roky take davam chlorelu malemu v podstate ji jime cela rodina to jediny mne pomohlo a zkousela jsem opravdu vse akupunkturu, rozdrcene skorapky upravit jidelnicek pit citron vse snad tato rada pomuze chlorelu muzou i miminka je to rasa nema vedlejsi ucinky zdravim Sisi :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
21.5.14 04:40

Ahoj, ráda bych se zeptala zda jsou toto příznaky refluxu??- mám 2,5 týdne starého chlapečka, poslední 2-3 dny začal víc jíst a dost i hltá. že má občas škytavku neřeším, ale nyní i po odhříhnutí jsem si všimla že než usne často mlaská pusou- jako by tam měl hodně slin- které jsou i vidět, a cca po půl hodně od kojení si i trochu ublinkne- ne nějak moc. Trochu mě zaráží těch hodně slin v pusince. Jsou sice do běla, ale to může být obarvené od mlíčka.. může to být projev refluxu?? Po ublinknutí je zase klid a v pohodě spí. Není na UM, plně kojím..
Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
21.5.14 08:32

@Lathi
Moje dcera ublinkávala, později i zvracela a reflux u ní prokázaný nikdy nebyl.
Ona spousta mimin, takhle v prvních měsících ublinkává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.11.14 12:00

Maminky, dlouho jste tu žádná nepsala, tak zkusím, jestli ještě nějaká budete reagovat. Můj malý ( teď půl roku) Má od narození reflux. Má skrytý i normální. Takže blinkáme a blinkáme :( do toho malého pálí žáha, škytá a kašle :( Pořád mi doktor tvrdil, že se to s příkrmama začne zlepšovat, ale mě to příjde horší a horší :( Když pominu, že zvrací mrkvičku a všíchni a vše je věčně špinavé a už to nedoperu. Blinká mi i v noci ze spaní, takže u něj celé noci sedím :( Přes den skoro nespí, protože ho to bolí. byla jsem i na gastru, ale tam nám nic neřekli a ani nedali :( Měla jste to také nějaká s miminkem takhle? Kdy to začalo přestávat? Myslíte, že ten Gastrotuss by nám aspoň trošku pomohl? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.11.14 20:39

Určitě tím nic nezkazíš.
Nám pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.12.14 12:40

@Omii dávala jsi Gastrottus po každém kojení nebo jen když se miminko trápilo? Mala má ten skrytý reflux takže neblinka, ale páli ji žáha. Ne po každém kojení tak nevím jestli ji to dávat i když je v pohodě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.5.15 00:25

Ahoj maminky.
Syn 6 týdnů mi posledních cca 14 dni během jídla blinka.Je pravda ze resime jeho rymu už ji má snad měsíc, ve středu nám doktorka dělala ster z nosanku. Muže to mit souvislost?
On teda třeba uprostřed krmení se vyblinka, trochu obloukem řekla bych, ja ho prevleknu a on už má zase hlad.Tak udělám nové mlíčko, toho sni plnou davku a je spokojeny a už třeba dva, tři dny nezvraci. A pak zase na novo… Mate nějaka zkušenost Prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.15 00:32

A je to blinkani obloukove? Nám malá hodně blinkala, teď ji jsou 4 měsíce a je to lepší. Pravda, že jsme na to nic nedávali a začlo to ustupovat samo, je tedy plně kojena stále. Doktorka rikala, že se přejída… Co je zač ten Gastrottus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.5.15 00:33

Je otázka jestli ta rýma je fakt rýma, někde jsem kdysi četla že miminka mají prostě jinak udělané dutiny jak dospěláci a tak jsou často slyšet nebo to vypadá že špatně dýchají a přitom je to ok, tam by pak případné pokusy léčit rýmu byly spíš na škodu (odsávání, kapky apod.) ale pokud má zjevně v nose nějaký hlen, kterým se u jídla dusí, tak to blinkání z toho být klidně může, to pak může být i takto nárazově, prostě podle toho kolik hlenu zrovna napolyká během jídla, je to pak vidět v tom co z něj vypadne?
syn tedy měl reflex silný, takže blil takřka po každém kojení, zajímavé je, že v noci velmi zřídka, UM nikdy neměl takže nemohu soudit - máte pořád stejné mlíčko nebo byla nějaká změna? jiné projevy nemá? koliky, hlen v plíně a apod. že by mu třeba jenom nesedělo tohle mlíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.5.15 00:48

@hrnoulek no vidíš to me nenapadlo 8o v prvních týdnech jsme byli na Beba Ha, to neblinkal, ale teď Máme Beba pro 1 a blinka :think: to by s tim mohlo souviset.
Je to obloukem, hlavně ráno to má, ale ne každý den. Teď byl týden klid třeba. V noci naštěstí neblinka, přes den spinká na bříšku tak taky ne jen občas ublinkne.
A když se pobleje tak v tom hleny nejsou :think:
Teď je bez terapie na rymu, jen vlhký studený vzduch a vysoko pod hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.5.15 00:57

No tak to by mohlo být mlíčkem, syn právě taky část toho blití měl kvůli ABKM, jenže tím, že jsem kojila, tak jsem musela na dietu já a chvíli trvalo než se to trochu zlepšilo a když jsem se někde rozvášnila tak se to zase zhoršilo
proč jste měli vlastně od začátku HA? byl k tomu nějaký důvod? nějaké podezření na ABMKM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
8.5.15 01:02

@petrusepetrus Tak ono není dobré takto brzy měnit mléko, zvláště pokud s tím prvním nebyl problém. Změnila jsem mléko snad až po osmi měsících. V šesti týdnech si teprve zažívací trakt na všechno zvyká a je lepší delší dobu setrvat u jednoho mléka. Ta rýma se mi taky nezdá, píšeš, že jí má skoro měsíc, určitě je to rýma? Nemáte doma moc teplo? Není miminko moc nabalené. Kolik pije toho mléka? Třeba už je plný a proto se poblinká :nevim: Jak píše @hrnoulek, malé miminko prostě všelijak chrčí a nosík může být klidně trochu ucpaný, je to normální jak se čistí. Nenapadlo by mě jít s tím na výtěr pokud by to opravdu nebyla rýma, která teče z nosu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí