Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teda holky. Úplně mě děsíte. Mám 10 denní holčičku. Pořád blinká. Nejsou to gejzíry, spíš jí to teče z pusinky a nosíka. Někdy hend po jídle, jindy po uložení do postýlky, jindy i 2 hodiny po jídle, když spinká. Chci se zeptat, jak dlouho to může trvat? Jak jste to měly? Zatím to prý řešit nebudeme, až podle toho, jesli bude nadále přibývat na váze. Máme zvýšenou matraci (chci se zeptat, kolik cm jí máte zvednutou?), kojíme ve zvýšené poloze, spinkáme vypolohovaní na boku, říháme během kojení i na konci (pokud mi u toho neusen - pak s ní nic nenadělám). Prosím jakékoliv rady a typy. Ale pořád doufám, že to snad brzo přejde. Hrozně mi to trhá srdce. A hrozně jste mě vyděsili tím bezdeším!!! To asi nedám, jestli se to stane
. Už takhle jsem na nerv, ale jsem krátce po porodu, tak asi dost i hormony. A nemůže jí škodit i to co jím? Vůbec nevím, čím se živit
.
ahoj, tak uz par let uplynulo od zalozeni tematu. U nas se to spravilo tak v 8 mesicich, ale brali jsme ten zantac, takze ho to tolik nepalilo..bez toho bychom asi neprezili. Rval tak silene, ze probral celou silnici a nemohl vubec spat.
Je fakt, ze je doted citlivy na vsechno. Myslim, ze to tenkrat byla i dost povaha. Dcera ublinkavala taky dost, ale takhle strasne nebrecela.
Jinak opravdu pomaha ta zdvizena poloha a po kojeni hned nepokladat, ale chvili nosit, nechat dobre odrihnout. Co jsem slysela, tak to ma hodne deti, ale nekterym to asi tolik nevadi. Pokud dite extra nebreci a dobre roste a pribira, tak to tady moc neresi.
aanicko skodit ji to asi primo nemuze, nemaji se jist potraviny ktere nenadymaji, ale zase to neprehanet. Vetsinou se to upravi samo.
Ja jsem blba
Tady pisu, jak to dopadlo u syna a pritom dotaz byl na dceru
Takze u dcery to preslo samo a snasela to podstatne lepe, takze jsme to nijak neresili. Jenom tech vypranych bryndaku a povleceni bylo…
@lexxie píše:
ahoj, tak uz par let uplynulo od zalozeni tematu. U nas se to spravilo tak v 8 mesicich, ale brali jsme ten zantac, takze ho to tolik nepalilo..bez toho bychom asi neprezili. Rval tak silene, ze probral celou silnici a nemohl vubec spat.
Je fakt, ze je doted citlivy na vsechno. Myslim, ze to tenkrat byla i dost povaha. Dcera ublinkavala taky dost, ale takhle strasne nebrecela.Jinak opravdu pomaha ta zdvizena poloha a po kojeni hned nepokladat, ale chvili nosit, nechat dobre odrihnout. Co jsem slysela, tak to ma hodne deti, ale nekterym to asi tolik nevadi. Pokud dite extra nebreci a dobre roste a pribira, tak to tady moc neresi.
aanicko skodit ji to asi primo nemuze, nemaji se jist potraviny ktere nenadymaji, ale zase to neprehanet. Vetsinou se to upravi samo.
Díky! Tak jestli to psychicky vydržím do 8. měsíce fakt nevím. Je pravda, že zatím až tolik neřve. Spíš asi hlady - nejdřív přebaluju až pak kojím - aby nezvracela při tom. Tak snad jí to moc nepálí, chudinku.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 11:24
@lexxie
je jedno jestli syn nebo dcera. Fakt nevím, jestli budu mít sílu jít ještě do jednoho dítěte. Ale jak říkám - jsme spolu 10 dní. Ještě si obě zvykáme. Takže u dcery to nebylo tak dlouho. Doufám, že se nám to taky brzo samo upraví!
Ahoj,
nám je něco málo přes rok a přesně jak píše ZUZANAB, zvracíme při vzdoru a když zaskočí kousek - rohlík nesníme, vše mixujeme, ale přesto občas se stane. Je to hrůza, hledám rady - co s tím.Vždyť kdo by chtěl každou chvilku zvracet, je to minimálně 4×týdně.
Nevím jestli nechat nějaké vyšetření, ale hadičku do krku ji fakt nechci chudince nechat dát.
My už budeme mít taky rok a reflux máme pořád. Pijeme Nutrilon AR, nejíme polívky, jen husté věci, bereme tabletky a pořád sem tam blinkáme. Někde se píše, že to přejde do 10 let, někde do tří, ale zjistila jsem, že to může být i do konce života. Plno lidí to má a ani to nevím, protože nezvrací, ale mají jiné příznaky, o kterých ani neví, že jsou vlastně z refluxu. Takže nezbývá než čekat a doufat, že to přejde nebo, že to aspoň naše děti nebude moc trápit.
Prosím o radu, máme také asi reflux, blikáme furt, k tomu špatně krkáme
a ještě se přejídáme.. takže převlíkám a malého furt hlídám, spinká mi na boku, mezi válečky, bojím se ho dát na záda, jak jste to řešila vy? budou nám 3 měs. a asi válekčky už budu muset odstranit, ale mám strach ho nechat spinkat na zádíčkách… díky za radu míša
@barnetta píše:
Prosím o radu, máme také asi reflux, blikáme furt, k tomu špatně krkámea ještě se přejídáme.. takže převlíkám a malého furt hlídám, spinká mi na boku, mezi válečky, bojím se ho dát na záda, jak jste to řešila vy? budou nám 3 měs. a asi válekčky už budu muset odstranit, ale mám strach ho nechat spinkat na zádíčkách… díky za radu míša
Nejlepší bude asi co nejvíc vyvýšit postýlku tak, aby měl hlavičku vysoko nad úrovní žaludku a nechat dlouho po jídle na rameni odkrknout, klidně ať si krkne víckrát, nebo potom, jestli máš lehátko pro děti, tak opěrátko dát výš a posadit do lehátka..
Ahoj, mám 7,5 měsíčního syna a refluxem trpí už od narození. Doktorka mi slibuje, že se to bude lepšit, ale mně to přijde pořád horší a horší, Nutrilon AR ani Gastrotuss Baby nepomáhá:(. Už vůbec nevím, co dělat a jsme z toho všichni nešťastní, řekla bych, že se to už ani nedá nazývat ublinkáváním, protože prostě zvrací furt a hodně. Nemáte s tím někdo zkušenost i v tomhle věku dítěte? Přejde to vůbec někdy?? Díky moc za reakce.
@terrrri píše:
Ahoj, mám 7,5 měsíčního syna a refluxem trpí už od narození. Doktorka mi slibuje, že se to bude lepšit, ale mně to přijde pořád horší a horší, Nutrilon AR ani Gastrotuss Baby nepomáhá:(. Už vůbec nevím, co dělat a jsme z toho všichni nešťastní, řekla bych, že se to už ani nedá nazývat ublinkáváním, protože prostě zvrací furt a hodně. Nemáte s tím někdo zkušenost i v tomhle věku dítěte? Přejde to vůbec někdy?? Díky moc za reakce.
Ahoj, kamarádka s tím mají taky hodně velký problémy, i když jim se to lepší a malá jim zvracela teda fakt obloukem.
Byli jste v gastro poradně? Zkoušeli jste mlíčko zahušťovat Nutritonem? Možná by vám na to už měli dát nějaký lék, případně pokud by se to nelepšilo, tak by vám pak asi doporučili operaci jícnu.. ![]()
Doktorka říká, že když neubývá na váze, tak že se s tim nic jiného, než AR Nutrilon a ten sirup, dělat nedá. Včera u mě byla kamarádka a divila se taky, jaké množství toho vyzvrací. Ale doktorka stále nic. Fakt už nevím, co s tím… Ale aspon, že to nevadí malému, ten prospívá a je veselej, ale je to prostě vopruz. Každé uspávání probíhá tak, že ho musíme držet, aby se nepřevrátil na bok nebo bříško, protože jinak je pozvracená celá postýlka a on přitom je na bříšku tak strašně rád:(
@terrrri píše:
Doktorka říká, že když neubývá na váze, tak že se s tim nic jiného, než AR Nutrilon a ten sirup, dělat nedá. Včera u mě byla kamarádka a divila se taky, jaké množství toho vyzvrací. Ale doktorka stále nic. Fakt už nevím, co s tím… Ale aspon, že to nevadí malému, ten prospívá a je veselej, ale je to prostě vopruz. Každé uspávání probíhá tak, že ho musíme držet, aby se nepřevrátil na bok nebo bříško, protože jinak je pozvracená celá postýlka a on přitom je na bříšku tak strašně rád:(
A co zkusit menší porce častěji? Možná je moc plnej.. U nás je to v noci vůbec nejlepší, to malá nezvrací většinou vůbec, přes den horší, ale přijde mi, že má taková svoje období.. ![]()
Menší porce taky nepomáhaj. V noci je to u nás taky dobrý, akorát to usínání:(. Jediná doba, kdy může dovádět v postýlce, je ráno, když má vše strávené.
Taky jsme ho teď dostali, ale beru to jako poslední možnou volbu… To se do ní raděj pokusím dostat ten Loseprasol.