Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Semisek píše:
Malýmu je už 10m tak už je to fakt hooodně lepší jen jsme se báli, že to bude až do těch avizovaných 18m.
Převlíkali jsme neustále, pak jsme nakoupili spoustu bryndáků - u malýho miminka je velká šance, že to hodí na ten bryndáček, protože je na něm dost velký. I tak se strefoval bokem. Sice to není estetické, ale pro obě strany pohodlnější. A máme je do teď - teď se zase hodí na papání
Bledá závist… ![]()
Lence už jsou skoro 2 a šavle háže kolem sebe pořád. Zrovna dneska mi vyklopila zpět lipánek, kterej jsem jí pro lepší stravitelnost naředila jogurtem…
Gastrotuss jsem jí dát prostě nestihla.
a myslím, ež v tomhle případě by nepomoh.
Co bylo v zpráve z UTZ už si nepamatuju a v závěru byl tuším GER v pokročilíém stádiu. Ona jim tam hodila mj kačenku i při vyšetření… A to měli starost, jeslti něco uvidí, když jsem jí měla tak krátkou dobu u prsa - vyklopila jim tam tenrkát úplně vše.
Brontik píše:Semisek píše:Bledá závist…
Malýmu je už 10m tak už je to fakt hooodně lepší jen jsme se báli, že to bude až do těch avizovaných 18m.
Převlíkali jsme neustále, pak jsme nakoupili spoustu bryndáků - u malýho miminka je velká šance, že to hodí na ten bryndáček, protože je na něm dost velký. I tak se strefoval bokem. Sice to není estetické, ale pro obě strany pohodlnější. A máme je do teď - teď se zase hodí na papání
Lence už jsou skoro 2 a šavle háže kolem sebe pořád. Zrovna dneska mi vyklopila zpět lipánek, kterej jsem jí pro lepší stravitelnost naředila jogurtem…
Gastrotuss jsem jí dát prostě nestihla.a myslím, ež v tomhle případě by nepomoh.
Co bylo v zpráve z UTZ už si nepamatuju a v závěru byl tuším GER v pokročilíém stádiu. Ona jim tam hodila mj kačenku i při vyšetření… A to měli starost, jeslti něco uvidí, když jsem jí měla tak krátkou dobu u prsa - vyklopila jim tam tenrkát úplně vše.
No tak včera nám zrovna vyblinkal skoro vše co snědl. A to toho moc nesnědl. Dostal rýmu tak nechtěl jíst a jestli se mu to tím zase zhoršilo, no nevím
. Každopádně šavle zase jak za „mala“.
Ale oproti miminkovskýmu věku je to blinkám¨ní opravdu naštěstí normálně menší a sporadičtější.
Reflux se prokáže vyšetřením na GER.U dětí je to velmi častý jev a většinou postačí zahuštění mléka Nutritonem. Ph metrie se dělá i u nás ale to jen v případě, že je porušem jícen případně zůžen. Většinou se maminám doporučí zahušťovat mléko a to dokonce i kojícím matkám. Zvýšená poloha je téměř nutností, aby dítě při ublinkávání nezaspirovalo zvratky.Reflux má většina dospělých lidí a nijak to neřeší a mnohdy o tom ani neví.
nasemu refluxackovi je ted uz 16 mesicu a diky bohu je to uz za nami ( teda porad bych si netroufla s nim treba blbnout po jidle atd…)
Co se zahustovani mleka atd tyce tak u nas nepomahalo vubec nic, meli jsme zahustenou umku ( ARku) to pomahalo malicko, ale porad kricel, nakonec nam jeste zjistili alergii na mlecnou bilkovinu, takze jsme museli na specialni umku, ktera se ale uz nedela zahustena.Vyzkouselo se u nas x ruznych leku a stejne zadny moc efekt,ve finale jedine co pomohlo bylo obrnit nervy trpelivosti,poridit podhlavnik pod matraci do postylky a cekat a cekat..
musim rict, ze jak jsem vzdycky chtela jeste jedno dite tak uz si to netroufnu, uz bych tim znova prochazet nechtela
Malá má 4 měsíce a má reflux. Moc neblinká, spíš se jí to vrací více uvnitř. Samozřejmě dodržujeme antirefluxní opatření a máme vyvýšenou postýlku, jenže abychom ji ráno nenašli dole ve šprušlích, protože samozřejmě se posunuje v noci dolů, tak má kolem sebe kojící polštář, který jí zabrzdí nožičky. Jenže tak se nenaučí otáčet. Jak jste to řešili vy? Nechali jste postýlku do konce refluxu vyvýšenou?
Pijeme Nutrilon AR a poté ještě máme Gastrotuss Baby. Po dvou hodinách, když je na bříšku, tak trochu blinká. Myslíte, že je to z refluxu nebo byla přejezená?
ahojte. Mám 4 a půl měsíční holčičku a taky nám byl diagnostikován reflux, sice mírný, ale je. Můžu teda říct, že jsou dny, kdy neublinkává vůbec a dny, kdy ji můžu pořád převlíkat. Dr. mi říkala, že se jí to zlepší po zavedení příkrmů. Zatím plně kojím. Zkoušeli jsme i dávat Nutriton, ale to měla zase bolení a stejně to moc nepomáhalo. Chci se zeptat na jednu věc, jestli s tím nemáte zkušenost. Máme monitor dechu a celkem často nám hvízdá. Včera to bylo třikrát. Dr. právě říkala, že je to díky tomu refluxu…nedělá vám to taky někomu?
Nedělá mi to, ale máme z refluxu záchvaty bezdeší. Sice se to ještě nestalo v postýlce, ale nemáte je třeba taky?
přes den to ňák právě nepozoruju, jen v noci..třeba je to ono..
mam holcicku, ktere je ted 4,5 mesice a zrovna resim stavy bezdesi pri refluxu
dost me to trapi…nemate nekdo nejakou radu?
Jedině fouknout do obličeje, případně zvednout a snažit se omezit situace, které záchvaty vyvolávají.
Ahoj holky,
mám dotaz můj maloch má 4,5 měsíce,od 1,5 je na UM Beba celou dobu bez problémů žádný blinkání,dokonce ani ublinkávání a ted poslední 3 dny hrůza,do dalšího krmení nejmín polovinu postupně vyblinká…myslíte že to může být rexlux?Děkuju za odpovědi.
Zajdi si na sono, tam Ti to řeknou určitě. My jsme na začátku vůbec neblinkali, malá se trápila ale i tak, protože jsme nevěděli, že už má reflux a že se jí to vrací, i když neblinká.
Máme holčičku 5 měsíců v 7.týdnech se dusila nestráveným mlékem a byly jsme v nemocnici týden..antirefluxní mléko jí ještě zahušťuji nutritonem…cca 3 měsíce proplakala dnem i nocí, zapáchá jí z úst,pálí jí žáha, dost kašlala, protože ji to dráždí, měla koliky apod…MUdr.nám doporučila Gastrotuss baby, užíváme 2 měsíce a musím říci, že došlo ke zklidnění..nesmí se s ní moc manipulovat jinak blije…uvidíme kdy se to zlepší…
Wolfi1 píše:
Máme holčičku 5 měsíců v 7.týdnech se dusila nestráveným mlékem a byly jsme v nemocnici týden..antirefluxní mléko jí ještě zahušťuji nutritonem…cca 3 měsíce proplakala dnem i nocí, zapáchá jí z úst,pálí jí žáha, dost kašlala, protože ji to dráždí, měla koliky apod…MUdr.nám doporučila Gastrotuss baby, užíváme 2 měsíce a musím říci, že došlo ke zklidnění..nesmí se s ní moc manipulovat jinak blije…uvidíme kdy se to zlepší…
My bereme Motilium na reflux. Napsala nám jej doktorka na gastroentologii.