Reflux u miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lejanicka
7.6.13 18:35

Holky nam pomohlo gaviscon inflant..udrzi mlicko v brisku a ono pak nezvraci..a je klidnejsi i stolice se nam zpravila…mame hovinka ne ridkou kasi…;-).

• Citovat
  • Upravit
lejanicka
7.6.13 22:41

A jeste jsem zapomela dodat ze jsou mu 2 mesice a plne kojime

• Citovat
  • Upravit
7601
14.6.13 21:21

Ahojky, chci se zeptat, mám 6. týdenní holčičku a ona poslední dobou nějak zvrací po kojení, ne pravidelně po každým, občas je i vyjímka, kdyz si jen ubrkne, ale vetsinou vsecko vyzvrací a za chvíli má zase hlad.. Myslíte, ze by to mohl byt ten reflux? Kolikrát brečí i hodinu po kojení, tak si ji vezmu na rameno a vyblinká se.. Doma mi to ani tolik nevadi, no tak sem taky pozvracena, ale spis kdyz nekam mame jit, tak nez si vyzvraci co potrebuje, to je doba, protoze kojim kazdy dve max tri hodiny a nic moc uz nestihnu.. A co teda myslite, ze by mi krom toho nutritonu mohlo pomoct? diky za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
17.6.13 13:15

http://www.emimino.cz/profil/lucciaaa/

Ahoj, píšeš o zvracení, ale spíš myslíš asi blinkání ne? Ptž kdyby zvracela obloukem tak to je hodně špatný a radši bych mazala k doktorovi. My to máme od narození, po každém kojení si hdně ublinkávala, nestačili mi ani pleny. :-D Odříhnout jí nechávám v sedu na klíně, vůbec ne přes rameno, tlačíš jí na bříško! Když jsem to řešila s doktorkou, tak mi bylo řečeno, že to přejde. Doporučila NutriTon. My jsem nejdřív dávali poi každým kojení Gastrotuss gel a ten pomáhal jak kdy, ale už toho nebylo tolik, co iblinkla. Jelikož už nekojím, tak máme Nutrilon AR a perfektní, skoro vůbec neblinkáme! :-) Hrozný je, přesně jak píšeš, že když jsi mimo domov a malá si hodně ublinkává, tak je to fakt opruz. Nejenom, že všichni čuměj, ale radši jsem šla hned domů, aby jsme se převlíkly. Taky máme pořád bryndáky, skoro celý den. Ty zachráněj hodně praní. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
17.6.13 13:50

@katka8577 Ahoj :) Ano myslim blinkání, někdy je to teda fakt hodně, že vyblinka asi všecko co vypila, takze neni divu, ze začne hned rvát, ze ma hlad..Hlavne jak ji takhle davam často a hodne, tak se mi čím dál víc nalívají prsa.. :roll: Aha, ja ji davam praveze taky na rameno, rovnou se vyblinka, takze myslis, ze mam po jidle davat na klin? Aby ona sedela, nebo lezela? No ja jdu dneska k doktorovi s ni, tak mu to reknu, ale kdyz sem mu to rekla naposledy, tak prej ze ji prepijim, jenze si ublinkne i po 3 minutách, takze to neni tim, ze se prepiji, on je nejakej divnej.. Já uz taky nestiham menit plíny, protoze je hned mokra, po dalším kojení se uz neda pouzit, nestihne uschnout, takze furt menim :D Já chci práveze kojit co nejdyl, taky sem uz premejslela, ze vyzkousim sunar, mam ho i doma, ale nechce se mi do toho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kambalac
3.8.13 16:55

Ahoj,
taky jsme měli Reflux, v Motole nám předepsali Gastrotuss volně prodejný v lékárně, stojí asi kolem 200,– okamžitě to zabralo, podávat asi 5-10 min. po kojení. My dávali 2ml - 2.měs. staré miminko, 4kg.

• Citovat
  • Upravit
6
8.8.13 18:31

Holky, máme šestitýdenní holčičku, taky trpíme refluxem, doktorka nám poradila nutriton…akorát mám pocit, že moc nezabírá, teda moc poctivě to nedávám, jelikož s tím dávkováním je to horor, jak ho dítkům podáváte? a jak ho mícháte? jak je napsáno na krabici? Dneska jsem po přečtení diskuzí koupila Gastrotus, dávám ze stříkačky,,ale ta potvůrka mi to nechce polknout, takže vše vyteče ven a pak ještě grcka…už jsem z toho zoufalá :-( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kambalac
9.8.13 10:51

Malýmu jsem to dávala, tak že jsem ho držela na ruce, asi na 3× jsem mu to stříkala do pusiny a držela na ruce dokud nepolkl :-)Naštěstí s tím nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
6
11.8.13 21:44

No nám to vůbec nejde..malá mi to prostě nepolkne :-/ navíc teď druhý den blila fakt šavlovitě…ale teď na večer se to zlepšilo, dala jsem jí nutroš a do toho přimíchala ten nutriton..sice odblinkla, ale malilinko, vypadá, že to zabralo..takže budu muset při kojení asi v průběhu toho přidávat ze stříkačky to zahušťovadlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetraKonv
12.8.13 14:50

Já mám úplně ten sám problém u 5-ti týdenní holčičky. Napapá se z lehvičky pěkně, půlhodiny jí nosím, několikrát říhne, položím jí (má i vyvýšenou hlavičku) a do půlhodiny se vrtí, ublinkává strávené i nestrávené mléko, začne hodně plakat a když ji zvydnu, tak zase ještě říhne. A tak to jde i 3 hodiny, až pak zase dostane hlad. Takže vlastně pořád jenom pláče, spí a jí :-)

• Citovat
  • Upravit
6
12.8.13 20:14

Tak aspoň nejsem sama :-D Opět jsem jí dala teď na večer nutroš se zahušťovadlem…odpo když jsem před kojením dala moje mlíčko zahuštěné, pak kojila, dala pauzu, zase mlíčko z lahvičky zahuštěné a zase kojila..krásně si odříhla, ale přesto tak za hodinku hodila mega šavli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tatana2
31.8.13 08:02

reflux

Ahoj maminky mam chlapečka 3 měsíci v prvním měsíci ublynkaval v druhem moc ne ale ten třetí je hrůza paní doktorka nic moc nepoví *kupte se NUTRILON AR z svatojanským chlebem a to bylo vše. Četla jsem že se dá podávat také HEŘMÁNKOVÝ ČAJ že to zklidni žaludek a žaludeční štavy

• Citovat
  • Upravit
12
1.9.13 10:57

reflux

Ahoj maminky, můj 2měsíční syn taky často zvrací, no spíš ublinkává a po jídle a mívá pokaždé škytavku, doktorka říkala, že by to mohl být právě reflux, ale to prý miminko zvrací obloukem, zatím jen říkala, že máme dlouho kluka držet ve vzpřímené poloze. Chtěla jsem se zeptat ten Nutriton se dává i při plném kojení? Četla jsem, že to je na zhuštění mléka? Mě se zdá moje mlíčko husté dost. Já si myslím, že to má hlavně z toho, že hltá a přejídá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.9.13 20:50

Hejskka: My měli ze začátku to stejné, malá má dnes dva měsíce a s tím Nutritonem je to mnohem lepší! Ze začátku jsem plně kojila, vždy jsem si odstříkala cca 25ml, do toho jednu odměrku nutritonu a to jí podávala v průběhu kojení, na střídačku prso a to zahušťovadlo..tak to dělám do dnes…musím říct, že je to mnohem lepší! Akorát teď dávám na noc ještě Sunar, déle mi po něm spinká a zahušťovadlo dávám přímo do toho…zase dle návodu, na 100 ml jednu odměrku nutritonu a je to super…Jakmile nezahustím, malá zase blije…takže už se těším na tuhží stravu ;-) Zkus to a uvidíš, určitě se to malému zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.9.13 20:57
@tatana2 píše:
Ahoj maminky mam chlapečka 3 měsíci v prvním měsíci ublynkaval v druhem moc ne ale ten třetí je hrůza paní doktorka nic moc nepoví *kupte se NUTRILON AR z svatojanským chlebem a to bylo vše. Četla jsem že se dá podávat také HEŘMÁNKOVÝ ČAJ že to zklidni žaludek a žaludeční štavy

heřmánku bych se u tak malýho mimi bála kvůli alergiím, je hodně alergení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí