Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Soňa Zacharová dekuju za tip davam caj fenyklovy.ale stejne to jde vse ven.tak vyzkousim ten hippAR
@kr.marue Zkus ten čaj s tím cukrem ono to je taky dobrý většinou na 1l vody jsem dala 3-4 lžičky cukru. Nebo pak ještě glukopur cukr. Dodává to energii a miminko má pocit sytosti.
@Soňa Zacharová dekuju ale nechce se mi sladit 3 mesicnimu miminku
@kr.marue V pohodě já jen psala co pomohlo mému synovi a mě to ulehčilo život. Mě se to tehdy taky nezdálo jako prvorodičce u dcery jsem to už dělala automaticky protože jsem věděla že je to lepší než stale blicí a nerudne dítě
@Mollify83 mala taky obcas chropti..jako kdyby potrebovala odkaslat.ale kasel ani rymu nema..ani jsem netusila, ze to muze souviset s refluxem
@kr.marue muj syn mel rovnez reflux, pomohlo mi mleko Hipp AR, hodne se to blinkani zlepsilo ale trvalo to sz do 9. Mesice, kdy se zacal trochu pohybovat, lezt…jinak jsem jsem jej mela ve zvednute poloze- klin v postylce a korbicku naklopenou popr po jidle do autosedacky
@kr.marue jo jo proto si taky starší syn prošel i kapkami na zadní rýmu, kupovali jsme zvlhčovač apod. a ono nic. Tohle chroptění je spíš u tzv. tichého refluxu což je že dítě neblinká obloukem, ale stále mu jídlo cestuje. Ani jeden z kluků neblinkal a nebo jako u vás postupně mezi jídly. Proto to i doktorce chvíli trvalo a hlavně moje kamarádka s o pul roku starší dcerou si prošly i hospitalizaci, malá nechtěla jíst jak ji pálila žáha a doktorka to stále sváděla na koliky. No je to holt dřina ![]()
@Mollify83 no u nas taky pry porad kolika…takze nutrilon comfort pres den a na noc anticolic..zadna vyrazna zmena s kolikou
mala mi porad blinkala bud ji to tece ven ve velkem a nebo to porad polyka..uz to mudr rikam dva mesice a stale jen slysim to je u miminek normalni…az ted kdyz tam se mnou sel pritel..tak nam vypsal zadanku..tak si asi myslel, ze jsem hystericka matka a kdyz to potvrdil i chlap tak se to konecne hnulo. dneska jedu koupit ten nutriton a novy savicky..asi mi to aventkou 2 neprotece vid?
@Mončičáki muzu se zeptat jak dlouho ten hipp houstne? nutrilon totiz 7 minut a to nevim jak bych to v noci dala aby mi mala 7 minut rvala nebo cekala na mleko..akorat by se mi probudila a zas bych mohla hodinu uspavat. dekuju
@kr.marue já krmila Avent se třema dírkama. A houstne to oboje stejně - oboje je stejné - je to svatojánský chléb - rozdíl je akorát že v Hipp je to už namíchaný
já dělala trochu teplejší vodu a nechala alespoň chvíli. Ono to houstne během krmení
musíš zkusit jak bude vyhovovat.
@kr.marue je to 7 minut dle navodu ale ja rak dlouho necekala, pouzivala jsem avent dudlik se tremi dirkami
@Mončičáki @Mollify83 holky dekuji..koupila jsem ten nutriton…a kdyz si ho namicham vic aspon na noc? ze bych to mela uz predpripravene?
nebo musim delat vzdy cerstvy?
@kr.marue vždy čerstvý, je to potom hnus
jde to blbě i vymejt když je to v lahvičce dele
@kr.marue Vím co zažíváš měla jsem to se synem to samé. Hold to chce pevné nervy. Mléko si kup ten HippAr do 14 dní uvidíš zlepšení může být i zácpa než si tělíčko na to zvykne ale dodržovat ty 3 hodiny a mezi tím dávej čajík s cukrem. Ten se dělá tak že dáš vodu s cukrem to vařit do úplného varu pak vypnout vzít černý čaj a ten v tom odvaru vymáchat do barvy slámy je to nejlepší co se může dát mám to od dr
jinak syn k tomu trpěl na prdíky. Hodně se to zlepšilo až po podávání příkrmu od 4 měsíce