Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky!
Omlouivám se za dlouhodobou absenci, ale naše mimi se předčasně ohlásilo na svět v 35.tt. Naštěstí je Eminka v pořádku, jenom je malinká, narodila se s 2150g. Teď jsme v kojeňáku a nějak nic nestíhám…
Ilčo, jak to u vás vypadá???
Mějte se krásně!
Ahoj Perulko moooooc gratuluju, no ale to neni tak malinka to je jeste dobry jen par gramiku a uz vas pusti
no hlevne ze ji mate ![]()
No v sobotu se kamosce narodili dvojcatka v 7 mesici jedna 1900g a 1700g takze ty si tam pobudou dyl, a co kde si rosila a jak to probihalo bylo to vporadku?
No tak a ted ja, ja sem vylecila zanet a hned sem se obednala do repromedy a dem tam zitra v 9:15 tak drz pesticky at nam reknou jen samy pozitivni informace. No manza bere vitaminky a ja porad doufam ze se nam to podari i bez repromedy ale asi uz ne
no treba druhy ![]()
No ja byla zatim celou dobu u snazilek z CARu (stejna situace) takze sem si mela skym povidat a tam uz sou 3 holky co se jim to nakonec povedlo bez dr. Ale vsechnu uz aspon jedno dite maji i kdyz manzelel meli horsi vysledky nez muj tak
no ale co uz se nemuzu zitrka dockat. Asi budu nervozni ale snad to klapne.
Jo jinak menim praci, ta nase nam krachuje. No a vcera se mi ozvala pani z Wellnes centra ze si nasla muj zivotopis na netu tak jestli bych nechtela prijit na pohovor tak tam v utery pujdu. No uvidime ![]()
Tak zatim ahoj musim pracovat
ahoj holky,tyhle stranky jsem objevila uplne nedavno a jsem za ne moc rada.ziju na floride a tech kamaradek,znamych tady moc neni,ktere by podstoupili neco takoveho.vlastne nikdo.tak jsem na to uplne sama.teda ted uz ne.mam vas.je mi 31 a manzovi 35,poznali jsme se tady.manzele jsme sest let.asi po roce manzelstvi jsme zacali pracovat na mimcu.predtim,s vetsimi nebo mensimi pauzami jsem uzivala triqillar/nevim uz jak se to pise/a to 8let.no zkratka snazeni a kde nic tu nic.nejlepsi jsou ty podpurnekomentare,typu co to s tebou je?my jsme nikdo takovy problemy nemel/moje mamka je z osmi deti/uz tak je vase sebevedomi a vira v sebe nahlodana a do toho tyhle postrehy.znate to taky a jeste lidi kolem!takze ja jsem zacala s CLOMIDem,asi neco jako PREGNYL.z toho jsem byla pekne na sisku.depky,litostiva,navaly......samy lepsi.pak nasledovali tri inseminacky,neuspesne.takze jsme se rozhodli pro ivf.zacala jsem stimulaci LUPRONem,pak to byl FOLLISIM s MENOPURem,desaty den jsem zacala uzivat antibiotika jako prevenci,pak to byl OVIDREL na odstartovani ovulace.v ten samy vecer po odebrani vajicek znovu antibiotika,kvuli pripadne infekci po zakroku a jeste MEDROL.tenhle prasek je dulezity.ma zajistit to,aby pak telo nevypuzovalo embrio ven.protoze odebranim vajicek pro organismus je to uzavrena kapitola,ukol splnen.a najednou po trech nobo peti dnech tam nekdo neco strka zpatky.pro telo je to jako vetrelec,brani se po svem.a nakonec je to PROGESTERON,pro uhnizdeni se embria.odebrali mi osm vajicek,z toho se pet oplodnilo.dve jsou zpatky tri u ledu.ted jsem ctvrty den po transferu a budeme cekat spolu,5.kvetna jdu na krev.pa
Ilčo - tak co???? Jak jste dopadli? My už jsme doma od pondělí, ale na net jsem se dostala až teď…
ahoj perulko tak jak si to doma uzivate? asi zabiracka co? ale nadhernej pocit co ![]()
No tak sme tam ve ctvrtek byli, no vzali nam krev ptali se na rodiny nemoci oprerace atd. No a me rekli ze s velkou pravdepodobnosti diky tomu ze sem mela slepak a pak se ve me jeste stourali tak ze mam asi nepruchodne vejcovody. No ale ze diky manzovejm vysledkum stejne musime na IVF+ICSI takze je to jasny a ze me nebudou trapit vysetrenim, jen jestli bych to chtela. Jo jeste mi delali vnitrni ultrazvuk tak mam 3cm cystu. Dostala sem duphostan (nebo tak nejak nevim presne) no a ten sme mela brat 2DC. No cyklus se mi zblaznil a misto toho abych ho mela az 15.5. tak prisel 25.4. sila co
no tak sem sla 3DC na krev na hormonalni profil. Ted sme obednani na 27.5. tak sem zvedava co nam reknou a doufam ze pojistovna uz bude schvalena.
rada bych se te zeptala jestli ty si treba nebrala taky duphaston nebo jestli si mela cystu, ja totis nemam cas si to procitat zpet ![]()
Jo jinak sme u dr Vesele, je moc mila a zatim z toho mam dobrej pocit tak doufam ze u toho i zustane ![]()
Vcera sme se bavili s manzem a ja sem mu rikala ze uz to beru jako prirozenou vec a nejak me to uz netrapi ze ted uz se jen soustredim na to abych byla v poradku a vse slo jak ma. No ale manza rikal ze to jeste zatim neskousl (no jo chlap) ale ja mam pocit ze sme se celkem zklidnila a ted uz jen tak cekam na 27 a doufam ze si cyklus nijak vic nezblazni a nebude se to nijak odsouvat.
Ted mam 8DC a vcera sem zacala vic krvacet tak doufam ze praskla cysta
i brisko mam jak balon a vic me boli (myslim si ze kdyby me nekdo videl tak rekne tak 4mesic
) jinak me dr rekla ze pokud do pristi navstevy cysta nezmizi tak ze mi neco pichne.
tak zatim a uzivej si toho tvyho drobecka
Ahoj!
Ilčo - tak aspoň už víš, na čem jste a něco se bude dít. Mně se taky pak strašně ulevilo, nejhorší jo tápání a nejistota. Ale můj chlap s tím taky měl ze začátku dost problém. Ale teď když vidí tu naši krásnou princeznu, tak samozřejmě nelituje ničeho.
Já duphaston nebrala a cystu jsem taky neměla. Kdysi dávno a to už si nepamatuju, jaké prášky mi na to dali…
A tvůj manžel má teda špatný SPG? A jak moc?
No máš pravdu, mimi je totální obrat v životě, ale příjemný
. Sice bych ráda trošku víc spala, ale jinak je to bez problémů. Eminka je naše zlatíčko a pořád nemůžu uvěřit, že něco tak nádherného je fakt naše
.
Tak se drž a dej zase vědět, jak to vypadá. pracuje tam pořád doktorka Hromadová? Taková mladá brunetka?
ahoj Perulko, tak dr. Hromadova tam jeste je, meli sme ji hned prvni den kdy nam zdelovala ty spatny vysledky SPG, a na me pusobiyla dost drsne a chladne, ale mozna to bylo tema spatnejma zpravama. No ted chodim k DR. Vesele a ta na me zapusobyla prijemne, tak doufam ze se to nezmeni.
No meli sme spatny SPG. no jediny co si pamatuji tak nam rekli ze jich mame min, nez je normal, a taky ze progresivne rychle pohyblive neni ani jedna a pomalu tak tech je 25%, no a pak uz si pamatuji jen motfologii a to ze 15% normalnich a 0% s kulatou hlavickou, coz nechapu co je dobre, jestli je dobre ze stou kulatou je 0% a nebo to je mame normalnich 15%. Trochu sem z toho zmatena. A Perulko, jak ste na tom byli vy jaky vy ste meli vysledky? A kde byl vlastne zakopanej pes a na pokolikaty vam to vyslo a co ze ste meli jen IVF nebo i ISCI nebo jak se to pise a nebo jen IVI? ja sem se uz o tom bavila s tolikati holkama ze sme trochu zapomela jak ste na tom byli vy.
Tak se mej a zdravim Emicku at je dona a necha te semtam vyspat
![]()
Ahoj
Náhodou jsem si přečetla tvůj dotaz a nedalo mě to se nepodělit o můj zážitek s Repromedou.
Bude tomu už 3 roky co jsem začala Repromedu navštěvovat a nyní mám doma rok a půl starého Kryštofa na kterého jsme čekali 6 let.Asi jsme měli štěstí ,ale zadařilo se na první pokus i přez můj věk a zdravotní problémy.Chovali se k nám moc profesionálně a mile,sama jsem koukala jaký to mělo spád najednou mě to přišlo strašně jednoduché a litovala jsem toho ,že jsem se nerozhodla dřív .
Chtěli bychom ještě sourozence pro malýho.Tak se nerozmýšlej dlouho a hlavu vzhůru držím palce
Ahojky,
tak my chodíme do Repromedy od 1.11.2010 a musím říct, že jsme tam byli prozatím 2× a nemůžeme si jejich přístup vynachválit. Má nás pod křídly paní dr. Hromadová a je fajn.
Příští týden 1.12. jedeme na výsledky genetiky a uvidíme, zda už nasadíme hormonální injekce. Ještě do vánoc jdeme totiž na IVF. Nevěřím tomu že by to nevyšlo ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, po jaké době jste do Repromedy šly? Braly jste před tím Clostylbegyt a Pregnyl? Do jaké velikosti Vám rostl folikul? A ještě se chci zeptat, jak vás to v Repromedě vychází finančně?? Uživažuji, že ta zajdu. Moc děkuji za odpovědi:-)
Oživuji tuto diskuzi, protože by mě zajímalo, na kolik to tu asi vyjde…jsem po stimulaci clostikem, ale folikuly byhuzel byly velmi male, doktor me tedy doporucil do repromedy, ze mi daji na ovulku neco „silnejsiho“…jste na to nektera podobne?hlavne by me zajimala financni stranka, jeloikoz jsem uplne nova a nejak nemam vubec tuseni s jakymi ciframi mam pocitat…dekuju moc
No, to dost záleží na tom, jaký postup ti navrhnou a co si zvolíš. Existují preparáty v injekcích, které hradí pojišťovna, ale prý moc nefungují. Pak jsou preparáty kvalitnější, které si platíš sama a jsou v peru. Uvedu například Puregon. 300 jednotek 1300,–. Také záleží na tom, jakou dávku ti dají. Je to hrozně individuální, takže ti nikdo asi neporadí přesně. Ale jedno je jisté - levné to není.
No já nějak počítám s tím že levné to nepude, spíš mě orientačně zajímalo na co se mám psychicky připravit…jinak ty mas taky problemy „jen“ s ovulkou?
Nee, ovulku mám v pořádku. Mám neprůchozí jeden vejcovod, jinak je vše v pořádku. No, ale stejně to nestačí k tomu, abych měla dítě. Mám za sebou jedno neúspěšné IVF. Na jaře se chystáme na další pokus.