Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zadany jsme oba. Ja tak nejak v nefunkcnim vztahu, a podle jeho slov jsem pochopila ze to asi taky nema doma uplne jednoduchy. S jeho zenou meli hodne krizi, pak si udelala v jejich pauze dite s nekym jinym a ted jsou spolu. Syna vychovava jako vlastniho, ale narok by na nej pri rozchodu nemel zadny kdyz neni bio otec… Vzhledem k tomu ze s tim zacal on sam, tak jsem mu to i verila. Ukazoval mi fotky, bavili jsme se o nasich zivotech, planech, bydleni, hospodarstvi. Fakt jsme si sedli. Nemyslim ze bysme hned museli palit mosty doma, a hrat si na nove rodiny. Spis mi to prislo jako bych sedela s dlouholetym kamaradem. Tak me celkem mrzi ze na nej kontakt nemam.
Co na to říct, on má rozum, nech ho být.
@ontarova.stara píše:
A jak dojde s naprosto cizim clovekem na tema „moje zena si udelala dite s nekym cizim a ja ho ted vychovavam“? Tobe to asi prijde normalni, ja si naopak myslim, ze tohle neni tema, ktere by se melo propirat s nekym, koho neznam.
A co je špatného na tom, zeptat se, co že tam není se ženou a případně, zda má děti?
Má se stydět, že má nevlastní? Nebo proč by to neměl říkat?
@opulus píše:
A co je špatného na tom, zeptat se, co že tam není se ženou a případně, zda má děti?
Nejspis asi nechapes ten point meho sdeleni, tedy ze mi prijde nevhodne na potkani (coz tridenni kurz je) sdelovat lidem celkem osobni informace ze sveho vztahu, tj. nevera partnera, jeho dite s milencem. To jsou informace, ktere snad nemusi clovek vyslepicit kazdemu na potkani, byt by mu byl sebesympatictejsi. Na me osobne by to pusobilo vlezle a zoufale, asi jako kdyz se to dotycny snazi uhrat na sex z litosti.
Kazdy jsme nejaky, mne by to bylo neprijemne.
@opulus píše:
Tak každý nesype z rukávu cizím lidem svou rodinnou situaci. Někdo to považuje za své soukromí, které si chrání.
@ontarova.stara píše:
Nejspis asi nechapes ten point meho sdeleni, tedy ze mi prijde nevhodne na potkani (coz tridenni kurz je) sdelovat lidem celkem osobni informace ze sveho vztahu, tj. nevera partnera, jeho dite s milencem. To jsou informace, ktere snad nemusi clovek vyslepicit kazdemu na potkani, byt by mu byl sebesympatictejsi. Na me osobne by to pusobilo vlezle a zoufale, asi jako kdyz se to dotycny snazi uhrat na sex z litosti.Kazdy jsme nejaky, mne by to bylo neprijemne.
Ona nebyla neverna. Byli od sebe. Rikal ze se casto rozcházeli a zase dávali dohromady.
@Anonymní píše:
Ona nebyla neverna. Byli od sebe. Rikal ze se casto rozcházeli a zase dávali dohromady.
Sorry, ale to je teda blázen, na to se měl po jedné otočce vys… vykašlat
@Anonymní píše:
Jeste jinak, nemyslim si, ze je nutne komukoliv sdelovat na potkani ruzne detaily ze soukromi a vztahu, stejne tak jako ma-li nekdo dite z IVF a prodelal-li onkologicke onemocneni. Ve vetsine lidi to budi rozpaky. Ve tvem pripade v tobe vzbudil pocit vzajemne blizkosti, sdileni a ted jsi z toho rozhozena, protoze jsi doufala, ze je mezi vami neco vic, neco duverneho.
A on si nejspise jen naboostoval ego a vratil se domu k zene.
@Kutil Tom píše:Tak ja jsem mu rekla narovinu ze je bl.bej.
Sorry, ale to je teda blázen, na to se měl po jedné otočce vys… vykašlat
@ontarova.stara píše:
Jeste jinak, nemyslim si, ze je nutne komukoliv sdelovat na potkani ruzne detaily ze soukromi a vztahu, stejne tak jako ma-li nekdo dite z IVF a prodelal-li onkologicke onemocneni. Ve vetsine lidi to budi rozpaky. Ve tvem pripade v tobe vzbudil pocit vzajemne blizkosti, sdileni a ted jsi z toho rozhozena, protoze jsi doufala, ze je mezi vami neco vic, neco duverneho.
A on si nejspise jen naboostoval ego a vratil se domu k zene.
Ve me to vzbudilo spis litost. Ne ze bych byla rajda a vyhledavala chlapy, ale vzdycky se mi libi chlapi ktery ve me vzbuzuji prave litost.
@Anonymní píše:
Ve me to vzbudilo spis litost. Ne ze bych byla rajda a vyhledavala chlapy, ale vzdycky se mi libi chlapi ktery ve me vzbuzuji prave litost.
Tak nejspis neni tak blbej, ale vycitil, co na tebe plati. Ze mu stacilo si jen pohonit ego tvym zajmem, to je jina. Kdyby to doma opravdu bylo tak na pikacu, myslim, ze by se tolik nezinyroval a minimalne ten mail byste si vymenili
.
@Anonymní píše:
Tak ja jsem mu rekla narovinu ze je bl.bej.
@Anonymní píše:
No, tak to se na druhou stranu úplně nedivím, že pak nic nezkusil. Chudák, dostal takovou ťafku na úvod, a přitom nemůže tušit, že tě takovej přitahuje
Sorry…
Ale myslím, že by se s tím v takové situaci dalo něco dělat. Jako najít na něj někde kontakt a natvrdo mu napsat, jak se má a jestli by zašel na skleničku.
@Kutil Tom píše:
No, tak to se na druhou stranu úplně nedivím, že pak nic nezkusil. Chudák, dostal takovou ťafku na úvod, a přitom nemůže tušit, že tě takovej přitahujeSorry…
Ale myslím, že by se s tím v takové situaci dalo něco dělat. Jako najít na něj někde kontakt a natvrdo mu napsat, jak se má a jestli by zašel na skleničku.
Jediny kontakt me napadl pres fb, ale tam ho nemuzu najit.
Jinak jsem posledne hodne spechala…bohuzel.
@Kutil Tom píše:
No, tak to se na druhou stranu úplně nedivím, že pak nic nezkusil. Chudák, dostal takovou ťafku na úvod, a přitom nemůže tušit, že tě takovej přitahujeSorry…
Ja myslim ze z myho chovani bylo celkem jasne ze se mi libi.. Ale tak co, jsem proste uprimna. Ja bych s nekym takovym nebyla (stou zenskou). Ale znam pary co se rozchazi a davaji dohromady. Klidne to takhle udrzuji 14 let. ![]()
@ontarova.stara píše:
Nejspis asi nechapes ten point meho sdeleni, tedy ze mi prijde nevhodne na potkani (coz tridenni kurz je) sdelovat lidem celkem osobni informace ze sveho vztahu, tj. nevera partnera, jeho dite s milencem. To jsou informace, ktere snad nemusi clovek vyslepicit kazdemu na potkani, byt by mu byl sebesympatictejsi. Na me osobne by to pusobilo vlezle a zoufale, asi jako kdyz se to dotycny snazi uhrat na sex z litosti.Kazdy jsme nejaky, mne by to bylo neprijemne.
Takže když se tě někdo zeptá, jestli máš děti… tak co? Samozřejmě to můžeš chápat jako nepřekročitelný osobní prostor, ale to se můžeš „bezpečně“ bavit tak leda o počasí. Tohle asi nebyla první otázka rozhovoru, že? Ale slovo dalo slovo, byla mu sympatická, tak proč by měl o dětech mlžit? Tady navíc ani o žádnou nevěru nešlo.
@opulus píše:
Takže když se tě někdo zeptá, jestli máš děti… tak co? Samozřejmě to můžeš chápat jako nepřekročitelný osobní prostor, ale to se můžeš „bezpečně“ bavit tak leda o počasí. Tohle asi nebyla první otázka rozhovoru, že? Ale slovo dalo slovo, byla mu sympatická, tak proč by měl o dětech mlžit? Tady navíc ani o žádnou nevěru nešlo.
On zaslechl ze ja mam deti. Tak se me na ne ptal prvni. Ja se ho zeptala na totez, a on odpovedel ze jeho pritelkyne jo, a on ze ne. Tak jsem zvedava, zeptala jsem se ho jak to mysli. Ale ze chapu ze je to osobni…
@opulus píše:
Otacis to naprosto nesmyslne. Otazka na manzelstvi a deti samozrejme neni nic tajneho. Jen netusim, proc bych mela komukoliv sdelovat peripetie daneho vztahu, kolikrat jsme se rozesli a ze si partnerka udelala v dobe odluky dite.