Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Werushka77 píše:
Já se jen nestačím divit, co v dnešní době za husy jsou nynější matky, co sem chodí. Kde jste nechaly mozky, asi někde v porodnici. Tak jsem dle vás pipina, arogantní a kdo ví co ještě. A fakt ne, neměla jsem, a ne, nejelo sto lidí, jelo asi pět v celém autobuse. A to, že chci, aby někdo se mnou jednal slušně, jako já s ním, je asi moc, a jak kdo ke mě, tak i já k němu. Mluvíš se mnou slušně? Budu i já. Ne? Tak očekávaje to samé. A to, že mi je 22 ještě neznamená, že jsem nějaká pipina, co si může nechat od řidiče nadávat a ztrapňovat před ostatními, na to nemá právo. A bylo bych zvědavá, které z vás by se tohle jednání líbilo, protože to nebylo prvně, a ne fakt nejsem arogantní, mozek mám, řidičák taky, to že neřídím je pouze má věc, to, že se někdo chová jak buran a hulvát, s tím mám problém. A fakt tolik matek bez mozku jsem ještě neviděla. To je až k pláči. Nejdříve se zamyslete nad sebou. Sbohem.
Nejsem mamina a jsem starší než ty a přijde mi, že bys od nějaké miminy potřebovala nafackovat. ![]()
@Werushka77 píše:
Já se jen nestačím divit, co v dnešní době za husy jsou nynější matky, co sem chodí. Kde jste nechaly mozky, asi někde v porodnici. Tak jsem dle vás pipina, arogantní a kdo ví co ještě. A fakt ne, neměla jsem, a ne, nejelo sto lidí, jelo asi pět v celém autobuse. A to, že chci, aby někdo se mnou jednal slušně, jako já s ním, je asi moc, a jak kdo ke mě, tak i já k němu. Mluvíš se mnou slušně? Budu i já. Ne? Tak očekávaje to samé. A to, že mi je 22 ještě neznamená, že jsem nějaká pipina, co si může nechat od řidiče nadávat a ztrapňovat před ostatními, na to nemá právo. A bylo bych zvědavá, které z vás by se tohle jednání líbilo, protože to nebylo prvně, a ne fakt nejsem arogantní, mozek mám, řidičák taky, to že neřídím je pouze má věc, to, že se někdo chová jak buran a hulvát, s tím mám problém. A fakt tolik matek bez mozku jsem ještě neviděla. To je až k pláči. Nejdříve se zamyslete nad sebou. Sbohem.
To máš pravdu…to, že je ti 22 neznamená, že jsi pipina, ale pipina jsi a pořádná, to zase jo a těžko říct, jestli se to bude u tebe věkem zlepšovat nebo zhoršovat
…
@neumisa @Malaga No abyste nedostaly dříve vy dámy na tlamičku, že by se vám třeba rozsvítilo.
A nemám z čeho vyrůstat, myslím, že mám mozek na rozdíl od někoho. A to, že mě tu považujete za pipinu, tak ať, já vás zase považuji za blbky. No a, já s tím dokáži žít. ![]()
@Malaga @blabla123 @neumisa @terien Děvčata, už se nebudeme vysilovat, což? ![]()
(Nebo alespoň já ne
)
@blabla123 píše:
Nejsem mamina a jsem starší než ty a přijde mi, že bys od nějaké miminy potřebovala nafackovat.
Myslíš? Já bych neřekla, to že se ohradím vůči něčemu je špatně? To, jak se někteří lidé chovají jak hulváti je v pořádku? Pokud ano, tak je opravdu něco špatně na tom světě, a ne, nemyslím si, že chci nějak moc. To že jsem sem psala, to co jsem psala, nebylo honem honem jít hned na emimino, ale viděla jsem, že si taky někdo stěžoval na řidiče a chtěla taky přispět svou zkušeností, ale nenechám se tady urážet od přechytralých matek, co místo, aby se věnovaly dětem sedí na emiminu. A tolik hloupých lidi pohromadě jsem fakt ještě nezažila jako je na tomto serveru, ono to mateřství asi vážně leze na mozek. Takže jako pobavení a číst stupidní věci, tak k tomuhle jedinému to je dobré. A nafackovat si můžete leda tak samy před zrcadlem nebo vaši manžové nebo jak si je tu nazýváte vy snažilky a čekatelky ![]()
@blabla123 píše:
Nejsem mamina a jsem starší než ty a přijde mi, že bys od nějaké miminy potřebovala nafackovat.
Myslíš? Já bych neřekla, to že se ohradím vůči něčemu je špatně? To, jak se někteří lidé chovají jak hulváti je v pořádku? Pokud ano, tak je opravdu něco špatně na tom světě, a ne, nemyslím si, že chci nějak moc. To že jsem sem psala, to co jsem psala, nebylo honem honem jít hned na emimino, ale viděla jsem, že si taky někdo stěžoval na řidiče a chtěla taky přispět svou zkušeností, ale nenechám se tady urážet od přechytralých matek, co místo, aby se věnovaly dětem sedí na emiminu. A tolik hloupých lidi pohromadě jsem fakt ještě nezažila jako je na tomto serveru, ono to mateřství asi vážně leze na mozek. Takže jako pobavení a číst stupidní věci, tak k tomuhle jedinému to je dobré. A nafackovat si můžete leda tak samy před zrcadlem nebo vaši manžové nebo jak si je tu nazýváte vy snažilky a čekatelky ![]()
@Werushka77 píše:
@neumisa @Malaga No abyste nedostaly dříve vy dámy na tlamičku, že by se vám třeba rozsvítilo.A nemám z čeho vyrůstat, myslím, že mám mozek na rozdíl od někoho. A to, že mě tu považujete za pipinu, tak ať, já vás zase považuji za blbky. No a, já s tím dokáži žít.
My taky
![]()
@Werushka77 píše:
Myslíš? Já bych neřekla, to že se ohradím vůči něčemu je špatně? To, jak se někteří lidé chovají jak hulváti je v pořádku? Pokud ano, tak je opravdu něco špatně na tom světě, a ne, nemyslím si, že chci nějak moc. To že jsem sem psala, to co jsem psala, nebylo honem honem jít hned na emimino, ale viděla jsem, že si taky někdo stěžoval na řidiče a chtěla taky přispět svou zkušeností, ale nenechám se tady urážet od přechytralých matek, co místo, aby se věnovaly dětem sedí na emiminu. A tolik hloupých lidi pohromadě jsem fakt ještě nezažila jako je na tomto serveru, ono to mateřství asi vážně leze na mozek. Takže jako pobavení a číst stupidní věci, tak k tomuhle jedinému to je dobré. A nafackovat si můžete leda tak samy před zrcadlem nebo vaši manžové nebo jak si je tu nazýváte vy snažilky a čekatelky
Ty radši snažilka ani čekatelka do budoucna nebuď, protože seš teda materiál k pohledání. Ty jsi jindy nezažila tolik hloupých lidí pohromadě jako tady a já tady tedy ještě nezažila nikoho tak hloupého jako jsi ty a to, že eMimino pročítám už hodně dlouho. Jsem o dva roky starší než ty a díky Bohu, že jsem ty dva roky zpátky neměla v hlavě nas… podobně, protože to už je jen otázkou času než na tu svojí aroganci dojedeš. Navážet se do matek a hlavně do žen co se o miminko snaží může fakt jen totální gegeš. Velebnosti, jdu ![]()
@Werushka77 Jo byl to hnusnej hulvát, tak jako většina řidičů autubusů dnes. Včera jsem zase měla čest s podobným typem, Celou dobu jízdy sprostě nadával, jako pro sebe.Pak měla nastupovat jedna paní a on než zastavil, tak řekl:zase tu stojí, svině…??? ![]()
Kolik kdo znáte osobně řidičů autobusů nebo kamioňáků? Faktem je, že jich jsou tisíce. Osobně se však setkáme max. s jednotlivci a většinou si zapamatujeme jednu velmi výrazně negativní zkušenost.
A na základě této, pak máme tendenci házet všechny do jednoho pytle. Proč?
Původní dotaz zněl, jak řešit nepřijatelné chování jednoho řidiče. Samozřejmě se to dá řešit různě, ideálně oficiální stížností zaslanou na dopravce, jinak o tom nebudou vědět a nemohou řešit.
Tazatelka se z toho šoku zároveň chtěla vypovídat, protože vzhled ženy je obvykle nesmírně citlivé téma a něco takového bych od žádného zaměstnance vůči zákazníkům sám rozhodně nečekal.
Řidič byl, je, zcela evidentně primitivní osobnost, se kterou by měli pracovat spíš psychiatři. Já bych ho určitě být jeho vedoucím vyhodil, být manželem, dal bych mu po tlamě.
A kam to ale tuto diskusi zavedlo?
Napadání se, házení do jednoho pytle, řidiče, cestující, sebe navzájem.
Řidiči jsou za volantem denně od 4 do 18 či déle, apod., čelí dlouhodobému nedostatku spánku, stresu na silnicích, stresu ze zpoždění, za které nemůžou. A kolikrát i stresu doma, o kterém nic nevíme.
A taktéž mají tendenci házet cestující do jednoho pytle. Převezou stovky lidí, ale mezi nimi se občas najdou jeden, dva, kteří dokáží zkazit celý den… Tím se okruh, řidič vs cestující, uzavře…
Proto jsou někteří nevrlí, zkrátka vyhořelí, často důchodci, kteří už by rádi skončili, ale ve firmě je na kolenou prosí, aby ještě vydrželi, protože za ně není náhrada. Proto jim i lecos prochází…tak to prostě je.
Ale věřte, takových je drtivá menšina, jen jsou, bohužel, více vidět…
A taky si uvědomme, že cena jízdného, dá zhruba na náklady za naftu, což je jen zlomek nákladů na dopravu.
Což o kvalitách služby, bohužel, také lecos vypovídá…
Abych to uzavřel, je třeba více chválit to, co nám přijde samozřejmé a zároveň s chladnou hlavou a do důsledku řešit to, co je nepřijatelné, jinak to hulvatum bude procházet stále.
Kdyby moudřejší furt jen ustupovali, budou si zde hlupáci dělat co chtějí.