Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
ty jo, vy jste toho napsali, páni.
My o mimi řekli ( nuceně, chtěli jsme to říct později, ale taky nás okolnosti donutili ) v 7 týdnu, našim a postupně do 12 týdne pak ostatním.
Jani79, my taky plánujeme 3 děti
A souhlasím jak s tebou, tak holkama, že mimi je zvlášť v dnešní době obrovský dar a ten kdo tvrdí něco jinýho, neví o čem mluví.
Včera jsem byla v Tescu na Národní třídě, měli tam slevy oblečení dětskýho, tak jsem Bobanovi koupila dupajdy a tričko, overal na spaní a kvůli mojí mamče
…měli tam takový ty klasický košilky, ty zavazovací, s kanýrkem, tak jsem jednu ve vel. 58 koupila, aby teda neříkala, že naše mimi nemělo ani jednu, no tak aby teda aspoň jednu měl, tak jsem mu jí vzala.
Soni, ty jsi nebyla vyzvednout kytky
Jaký pleny jsi koupila, to se musíš hned pochlubit - značka a velikost, ať víme, co kupovat.
to lyžování.....já s Bobanem Batchebo lyžovala, v Alpách, musela jsem teda opatrně, ale jo, jezdili jsme spolu.
Holky, vy kdo máte vybraný jména…jsou moc krásný. Dívám se, že Sára bude tady ve více provedeních
U nás teda bude asi na ten druhý pokus, jestli nám paní doktorka potvrdí Jeníka jako se jí to zdálo minule, ale to vůbec nevadí, my kluka chtěli.
Tak nevím, jestli jsem paranoidní, ale něco mě lechtá v bříšku, už když jsem vstávala, tak to bylo, jako bublinky a teď znovu…střeva to nejsou, ty poznám bezpečně, tak mám v sobě asi nějakýho žabáka, protože si myslím, že na pohyby je ještě brzy, ne.
Omlouvám se, na koho jsem nereagovala, je toho fakt hodně ![]()
asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Linďas, hlavně nenervač ti říkám. Všechno bude dobrý a v říjnu budeš posílat fotečky malého prcka jednu za druhou.
Amynko vidíš, vidíš. Já jsem si říkala, kde jsi a teď to musíš všechno dočítat. Už si určitě musela být nervozní, že jsi tady nebyla, co? Ty jsi teda nákupčí. Já po hadříkách jenom koukám, ale nic nekupuju. Spoléhám na moji ségru, že něco doveze z Irska. Spíš pořád přemýšlím nad kočárkama a nemůžu se rozhodnout. Vidím to tak, že stejně kočárek půjdu koupit už tak za měsíc, až budou všechny testy v pořádku. Nemůžu se ani dočkat. Pověry nepověry, prostě musím ho mít doma. ![]()
tak jsem alespoň povlíkla a koukám že už se to tu rozjelo ![]()
Lindas, se jmény si zatím hlavu nedělám, ale myslím že to u nás nebude jednoduchý a tak se do toho nehrnu ![]()
Holky s testama se nenervujte, stejně to neovliníme, tak je to naprosto zbytečný a bobanům tím nepomůžete.
Já už bych taky nakupovala mini věcičky, ale tady u nás nemám spřízněnou duši a samotné se mi nechce a tak čekám až budu mít vycházky a pojedu za kámoškou a půjdeme nakupovat, ta je o 6týdnů napřed, tak má ty samý starosti. Už se fakt teším.
člověk si jednou odjede do Prahy a za tu dobu, co tu není toho tolik přibyde ![]()
Nenakupuješ
to přijdeee, neboj. Já když vidím, že mají krásný věci a za dobrý ceny, tak to koupím, jinak se musím hlídat a už jet spíš podle seznámku, protože z toho oblečení už moc nechybí, ale větší můžu kupovat tak jako tak, že jo. No, ale ráda bych věděla, že to je na 100% fakt kluk, aby ta modrá, co máme doma byla opodstatnělá ( i když jsme říkali a říkáme, že v modrý bude i holčička, máme modrou rádi ), tak abysme kdyžtak nějaký ty červený věci dokoupili, když by to byla Sára.
Lindi, taky věřím v to, že máš testy v pohodě, je od nich ale hnusný, že tě tak napínají, doufám, že tohle mi moje dr. neudělá ![]()
Ditisko, já se chystám dneska na úklid, tak to jsem teda zvědavá, kolik toho udělám ![]()
Ty jména…moje švagrová ( manželovýho bratra žena ) čeká 2. července miminko neznámého pohlaví a NEMAJÍ jména do dneška…doufám, že mě neukamenujete, ale tohle už nepochopím, oni nemají ani potuchy, kdyby se dohadovali, tak ok, neshodnou se, ale oni to prostě asi neřeší
Tak doufám, že se teda nějak jmenovat bude.
Ditisko o těch testech jsem přemýšlela včera večer a napadlo mě, proč se nervovat, budu dělat, jako že mi je nedělali, a že je vše ok. Holky, vždyť tyhle testy se začali dělat teprve „nedávno“, jinak se dělali až maminkám po 35 roku, tak proč bysme to měli mít špatný, ne.
Ty se máš, já mám taky kamarádku, ta je pro změnu o 2 měsíce vzadu, tak jí chápu, že nechce nakupovat, ale celkově asi do toho nebude tak žhavá
jako já. Hrozně ráda bych se mýlila, naprosto je chápu, že teď nechce nic kupovat, tak doufám, že potom vyrazíme. Já si malovala, jak zůstane taky doma ( aspoň kdyby šla v létě ), ale v práci chce zůstat do září, října ( čekají v prosinci ), tak to je mi na 2 věci, že jo, to já už budu v posledním tažení, nebude-li už mimi narozený. No jo, no, nedá se nic dělat.
asi Jeníček
""http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png:http://bd.lilypie.com/5nnwp1/.png /> Linda/22.9.1981/Velké Přílepy/TP 10. 10. 2006
Jsem vám zapomněla napsat, že s pejskem je to o trošku lepší. Tak snad se to zlepší ještě víc.
Holky dnes bychom měli udělat oslavu. Máme tady stránku stooooooooooo
takže jména, jo. Tak na tom se nemůžeme dohodnout
. Pracovní název je Matýsek. Takže by chlapeček mohl být Matěj (to chce manžel ale já ne, mě to příjde malinko hanlivé) a nebo Matyáš ( to se zase líbí mě a manžovi ne
). Rozhodně nebudeme dávat jméno po někom z rodiny. Nic proti tomu! Ale já jsem jednoho času pracovala v jedné společnosti kde pracoval otec a syn na stejné pozici a oba se jmenovali stejně. A říkala se jim pouze „sterej“ a „mladej“. To se mi fakt vůbec nelíbí. Mě se ještě líbí Radovan, Karel, Václav. Jsou to krásná jména.
Moje maminka nás neustále zásobuje novými (archaickými) jmény. Včera myslím vymyslela Božetěcha
. Říkáme tomu hitparáda příšerných jmen. Jéééžiš achy neurazila nějakého Bóžu.
A holčička by mohla být Anička (ale asi nebude), Eliška (určitě nebude), Johanka (možná), Anežka (to je krásné jméno, ale jsou tam protesty ze strany babiček). Takže vlastně nemáme vybráno žádné
.
K velikosti pupíku, holky to fakt nejde, to nemůžu zveřejnit
. Přece nemůžu tady dělat odstrašující příklad největšího břicha.
A ještě ke třetímu miminku. Myslím, že není nic hezčího. Já jsem jedináček a dětstvím mě provázel můj jezevčík. V deseti jsme se přestěhovali na vesnici se kterou jsem se nikdy nezžila. Takže to docela stálo za prd. Proto čím víc típ líp. Aspoň se nebudou nudit a užijou si spolu. Nejdřív se budou prát a pak se budou vyhledávat
.
Mumis tak to skvělí že fence je líp, držíme pěsti ať je ještě líp ![]()
Amynko já kdybych chodila kolem krámů, tak třeba taky nakupuju, ale do města se dostanu jednou za čas a jet tam kvůli tomu se mi nechce. Včera jsi utekla jak pára nad hrncem a já se tě ptala jestli jsi od Prahy nebo z moravy, ale když píšeš že jsi jela do Prahy, takže asi jsi od ní, že?
Tak já dneska byla na kontrole u dr. konalo se opět vyšetření pohmatek - prohlásil že je to ukázkové těhotenství a cervix score=0. Nabral mi krev abych si jí odnesla do Gennetu a dal mi žádanku na velký ultrazvuk ve 20tt.
A tam mně naštvali! Ta slečna na recepci mne objednala na ten ultrazvuk až na 30 května, tj. 22tt!!! Fakt jsem hodně zklamaná, navíc požadavek od doktora jasně zněl 20tt, bohužel se mnou na to téma absolutně nehodlala diskutovat, skoro lituju toho, že jsem si nevymyslela nějakou dovolenou aby mne vzali dřív. Já to tak dlouho nevydržím! Milostivě mi pak sdělila, že si můžu zítra zavolat na výsledky krve, tak snad alespoň tohle dobře dopadne.
Tak budu ještě měsíc čekat s nákupem oblečků, nějaké základní v bílé barvě už mám, ale těšila jsem se že začnu konečně shánět to důležité už v patřičných barvách.. jsem mooooc smutná ![]()
Ditisko, tak to jsem musela naprosto přehlídnout, jinak jsem poctivě dočítala
My bydlíme kousek za Prahou ( je to cca 15 km od letiště Ruzyně ), předtím jsem byla z Prahy a můj manžel milovaný je teď už taky zapražský, ale jinak je Moravák
to jejich chodijou a spijou nezapře ![]()
Jeho rodiče bydlí v Moravských Budějovicích, ségra s rodinou v Želetavě a jeho brácha se ženou a jejich prvním brzy se už narodícím mimi taky v Želetavě.
My jezdíme s Jeníkem do Prahy o víkendu, do Ikey a tak, já jak tu jsem „zavřená“ celý týden, tak potřebuju mezi lidi, jenom je vidět mě nabíjí ( i když včera mě to dobilo ), takže tak. No a to vždycky něco koupíme ![]()
Mumis, chtěla jsem ti napsat, že fence našich, Belince dělali UTZ a podobný testy a zjistili jí, že má šelest na srdíčku a že je zavodněná. Dostala na to prášky, do smrti bude na to srdíčko brát Enap, ale jinak je čilá jako blázen, zvlášť když přijedeme s Amčou, to lítají jako prdloni.
Soníku, copak jsme chlapi, abysme kritizovali, šup sem s mírou, vždyť se nemáš za co stydět. A tu fotku si taky slíbila
a v galerce ještě není.
Tak Božetěcha má kamarádka ( ta co čeká v prosinci ), ale mají ho ze srandy a pak ještě Květoslava a holčičku Gudrun a Eulálii, je to ale vymyšlený a ze srandy, tyhle jména nedají, takže tvoje maminka by se určitě pokochala ![]()
No jo, stránka 100, tak živijó, živijóó, živijóóó. ![]()
asi Jeníček
Ahoj všem,
Tak mi vždy s manžou říkali, že chceme určitě děti 2, já osobně snila o 3, ale nikdy jsme to manžovi snad ani neřekla, asi před 3 měsíci se tak náhodně manža svěřil, že jako první by ta holka byla super, ale že druhé by chtěl syna a kdyby ani na podruhé syn nebyl, tak by to asi chtěl zkusit do třetice, byla jsem překvapená, asi po týdnu jsme se bavili na toto téma znovu a já mu konečně řekla, že jsem vždy chtěla 3 děti, takže i kdyb byl syn první nebo druhý, stejně bych chtěla do toho jít po třetí a on souhlasil, takže i my plánujeme děti 3, vždyť je to nádhera a hlavně obrovský dar mít dítko.
Amynko, tak já se do nakupování ještě taky nepustila, manža stále říká, že je brzo, já si chci teď v nejbližší době koupit třeba čepičku, jen tak pro radost, ponožky už koupila moje máma, dupačky moje ségra, od kamarádek jsme dostali, rukavičky, šálku, tepláčkovou soupravu a kousátko, takže už máme taky alespoň něco. Já toho nechci kupovat moc, něco je u našich po synovci, to hodlám teď v květnu zkouknout a použitelné věci si vzít, pak mám kamarádku v Itálii, má synka 2 a čtvrt roku a slíbila mi, že mi po něm nechá, co budu chtít, nejen oblečení, ale i flašky, ohřívačku a tak dále, ona je šílená, nejradši by mi to všechno dala, ale vím, že před časem mluvila o tom, že to chce dát tady do bazaru, takže se musíme domluvit na nějaké rozumné ceně, ona z toho něco bude mít a my to zas budeme mít levněji. Hadrové plenky mám už dlouho, ta teta, co je teď v nemocnici, tak mně i ségře nakupovala výbyvu a tak tam mám asi 20 úplně nových plenek a asi 10 starších, asi koupím jen pár s obrázkama pro radost.
Tak už taky musím jít něco dělat, navečer se ozvu.
Klára
To je paráda, že taky chcete 3 děti. Můj Jeník je ze 3 dětí a mě se to líbí. Já jsem ze dvou, s bráchou máme milionovej vztah ( tím, že je mezi námi rozdíl jen 13 měsíců, já jsem starší ), ale pamatuju si, že jsme jako malý chtěli ještě jednoho sourozence, takže u nás pokuď finance a místo dovolí, tak do třetího jdeme určitě.
Klári, to nevadí, jestli ti to ještě vadí, že je to brzy, tak nenakupuj, to není povinnost, že už jsme tady začali a ty ještě ne. Klid, je na to dost času
Já taky dostanu spoustu věcí, proto se v tom oblečení už musím mírnit a nebo kupovat jen větší velikosti.
Včera jsem se dívala na flaštičky, jen dívala, původně jsem chtěla mít všechno od Aventu, teď když jsem viděla ty ceny, tak váhám, Nuk je stejně kvalitní a o 40% levnější.
asi Jeníček
Amynko, vždyť já jsem těhotná taky lyžovala. Zjistila jsem to totiž týden před odletem do Bulharska na lyžařský zájezd. Za dva dny jsem začala špinit, tak jsem to ještě narychlo konzultovala s doktorkou a ta mi doporučila spíš zůstat doma. Já jsem ale přesto letěla, protože jsem se na tu dovolenou už dlouho těšila, ale celou dobu mi tam nebylo dobře (Bulharská kuchyně blééé
) a na sjezdovce byly narozdíl od toho, co slibovali, hrozné muldy, takže jsem to nehulila dolů, ale byla jsem fakt hodně hodně opatrná. Nicméně to špinění mě drželo víc než dva týdny, a doktorka mi po návratu řekla, ať se vyvaruju větší námaze, takže na další lyžování mě přešla chuť. V tu dobu jsem nevěděla, jak to těhotenství dopadne, ani jsem se předčasně nechtěla na miminko těšit, ale teď už je všechno v pořádku a už si to užívám ![]()
Lindas, to je hrozný, jak tě napínají. Taky už bych byla na nervy.
Soníku, proč se za bříško stydět?
Zuz, to mají v Gennetu tak narváno, že tě objednali na tak pozdě? Mám tam jít taky, tak snad abych to s tím objednáním moc neodkládala.
Batcheba
Holky to je super že chce hodně z vá 3 dětíï moje sestřenka má 4 a je na ně úplně sama ten její si našel ženskou a odstěhoval se dřív než se to poslední narodilo a zvládá to perfektně já má trochu strach protože malému bude něco málo přes dva roky a je to takovej maminák tak mám strach že bude žárlit. Navíc mám problém s tim že mi odmítá chodit na nočník takže doufám že se to do narození mimi naučí jinak budu kupovat dvoje plínky různých velikostí.
Soníku nestid se za bříško já ho má taky obrovský mám 95 cm. takže ještě 5 cm a mám metr kolem pasu. ![]()
Batcheba neřkla bych že by byl problém s termínem, mám dojem že jsem dnes zrovna narazila na strašně „chytrou“ slečnu, možná sestru?, která tvrdila že nejvhodnější termín je mezi 19 - 23 týdnem a když jsem a když jsem se podivila nad tím proč mne objednává až za čtyři týdny když už nyní končním 17 týden a byla bych klidnější kdyby mi udělali kontrolu co nejdříve, setřela mne slovy že takhle uprostřed toho stanoveného období je to nejlepší, že prý budou plně vivynuty orgány miminka aby je mohli důkladně zkontrolovat…
Myslím, že je to tak jako všude o lidech… když jsem tam byla poprvé, nemohla jsem si to vynachválit a objednat se na ultrazvuk za 2 týdnu po odběru nebyl problém, nabídli mi tři termíny abych si mohla vybrat. Tentokrát mi řekli přijdete 30týho a basta.
ahojte,
Jani,
teda 4 deti, to uz musi byt „makacka“
mam znamou a ta je z prisne katolicke rodiny, maji s manzelem 6 deti
jeden cas jsem u nich bydlela a pohodovejsi atmosferu v rodine jsem opravdu nezazila
jenom si obcas stezovala, ze ma same kluky ![]()
no, s temi testy je to na nic
ale snazim se uklidnovat
co ma byt, to bude a doufam, ze bude jen to dobre…
holky, nakupy vam docela zavidim
ja nakupuju tak jako tak rada
a vzdycky, kdyz bylo v okoli nejake miminko, tak jsem nakupovala jako pro vlastni ![]()
mozna to mam ted „za trest“, ze musim lezet a nikam nesmim chodit
anebo je to spise obrana pro rodinny rozpocet - bych se zase rozsoupla a nevim, nevim, jak by to dopadlo ![]()
doufam, ze mi Dr. uz povoli aspon vychazky - jdu na KO 12.5.
ale s nakupovanim asi pockam po tom UTZ ve 20tt
no, uvidime!
jdu na chvilku do postylky
prece jen sedet cele dopoledne u pocitace asi neni to nejlepsi, zvlast kdyz mam lezet s „nohama hore“ ![]()
pripijim na 100. stranku ![]()
zatim ahoj
L.