Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem jeste jednou precetla, to co jsem zameskala.
Hopinko, odkud jsi puvodem (pises, ze ze severnich cech, ja jsem z Decina??
Do seznamku, bydlim na Praha vychod, obec Mesice (pise se to hackem nad e i s), snad uz to jsou vsechny udaje.
Ahoj, přeju všem krásné sobotní ráno. U nás je tak od 9h trochu pod mrakem - je to super!!! Přeju všem aby to k Vám dorazilo. Je 21 stupnů a dá se konečně dýchat. Tak za chvíli vyrážíme do tchýňova na zahrádku…
Petrana : tak to je hodně daleko od nás. Já pocházím kousek od Tanvaldu, Harachova.
Jinak já koupila kočárek Kajtex sprint. Byl z bazaru, rok starý za 2000,– a vypadá opravdu jak nový. Tak myslím, že mi to docela stačí.
Holky já teď řeším problém AUTOSEDAČKA . Budu mít sedačku od ségry po 1 dítěti, je v perfektním stavu. ALE je sice od 0-13 kg, ale je to ta větší. Nevíte jestli může být malé miminko i v téhle, nebo musí být nejdřív ta skořápka. Třeba dokud nedrží hlavičku.. Já s tím nemám vůbec zkušenost, tak nevím jestli si mám na ty první měsíce pořídit ještě jinou. Jestli máte někdo zkušenost, prosím poraďte! Děkuju ![]()
Ahoj zdravím vás,
Tady se taky konečně ochladilo, v noci docela dost pršelo. Teď je tady 22 stupnů a je krásný větřík …huráááááááááá konečně se dá dýchat!!!!
Hopinko - máš moc hezký metřík, s autosedačkou ti nepomůžu, jsem taky prvorodička a ničemu nerozumím.
Dnaska se konečně vrhnu na žehlení, když se ochladilo. A budu muset jít balit všechny věci z obýváku, protože tu budeme pokládat plov. podlahu. Pořád tu hrabeme něco v celém bytě. Pak ještě pokojík a chodbu. No hrůza snad to manžel do porodu stihne.
Holky jak teď cítíte pohyby. Mě kope mimi už asi týden pořád na jednom místě, tak nevím, jestli je to normální. A docela to bolí nebo spíš dloube. Žádné šimrání to není.
Marcela
Ahoj holky,
tak jsem úspěšně zpátky z Berlína. Vedro tam bylo pořádný.
Vítám Kalamajku. Já chodím do Krče jen na velké UTZ na genetiku, jinak ne. Jak se jmenuje ten doktor netuším:).
Katko, kdes byla na tom kurzu vazání šátků? Hrozně se mi šátky líbí. Mám od kamarádky sice slíbenou klokanku, ale šátek mi přijde lepší.
Jinak tady je to teď šílený. Bydlíme v přízemí a pod náma začali budovat hospodu, takže od brzkého rána tam ťukají permoníci a já se ani nevyspím. A co teprve až to otevřou…
Doplňuju údaje. Jmenuju se Zdenka, datum nar. 12. 4. 1980, jsem z Mladé Boleslavi, ale bydlím už pár let v Praze. Pro prcka jméno ještě nemáme a asi se ani hned nedohodneme, pracovně Piškot.
Mějte se krásně, jdu se pokusit učit.
Dzazi
Ahoj maminy:)
Petrano to mi jsme z Ceske Lipy coz je od Decina kousek:-)
A hlasim ze uz mame kocarek doma (tedy u tchyne, ale je nas) dokonce mi dali zaruku az od rijna no neni to od nich hezke:-) Nakonec jsme vzali ten co chtel tatka, porad mne vsichni presvedcuji ze holcicka muze drandit v modrem, no jo holt se stim musim strovnat…davam obrazek, jen tam je trosku vic te tmavsi modre
http://www.patron-bohemia.cz/…_180_150.jpg
Hpinko zatim toho moc nevim, ale dava se tam nejaka vlozka pro narozeny mimi co drzi hlavicku…alespon takhle mi to vysvetlili, ale radsi se jeste pozeptej u odborniku ![]()
Evsonku nic si z briska nedelej:-) ja uz mam 106 pres pupek, nejsem zrovnan hubenour, ale brisko mi hodne vyrostlo, a taky spis vypadam ze budu rodit tak za mesic a ne za 4
podivej se do listopadek jakej obr pupek mam:)
No a jak jste psaly o tech rodinnych dotacich tak nasi moc nemaj, a kde nic neni ani smrt nebere
)mam jeste 2 mladsi sstry a z toho je jedna jeste u nasich) a pritelovo rodice prispivaji dali 3000 na kocarek a koupili ten zimni fusak (mame uzasnyho beranka, az bude foto urcite se pochlubim) + kupuje nejaky oblecky, jenze oni nemaji nikoho jinyho na dotace, meli je Kubika, a navic je to prvni vnouce a jeste k tomu holcicka…
Ahojte těhulky,
to bylo dneska příjemně, žádný vedro a dusno ![]()
Ke kočárkům - můj favorit je Jané slalom pro a kupuji nový jenom sporťák - hlubokou korbu a sedačku (tu už mám doma
) z druhý ruky.
Moje máma se segrou se snaží přispět na mimčo (první vnoučka a neteř), táta se zatim moc neprojevil (ale dostali jsme na ježucha telku tak ani nic nečekám) a tchýňovejch moc peněz taky není a hlavně to je třetí vnouče.
Jinak holky trochu z jiného soudku. Trochu soukromější dotaz - taky pořád prdíte? ![]()
Ahoj,
tak jsme se právě vrátili od našich z Unhoště, bylo tam dneska konečně příjemně, vyrazili jsme dokonce na borůvky - Šári je fialová až za ušima, ale moc jí chutnaly!
Koukala jsem , že mám špatně vyplněné bydliště, sorry, už rok bydlíme na Praze6 (Suchdol). Hned to napravím a ten Žižkov s radostí mažu!
Jak jste na tom s tvrdnutím břicha? Já jsem to při minulém těhu nezažila a teď celkem často, nevím, jestli to v tomhle období není nenormální…
Jinak náš druhorozený (zatím mu říkáme Hyacint) kope a metá kotrmelce ostošest.
Přeji všem hezký víkend
O.
Preju pekny vecer,
my se asi tak pred hodinou teprve vratili domu, byli jsme u nasich v Decine (opet) a lsavili s nimi Misi druhe narozeniny a potom jeli do Litomeric na hasicske slavnosti, Vojta si to bajecne uzil, videl v akci vrtulniky a vznasedlo a ja nevim co jeste, byli oba tak nadseni, ze usnuli az po desate hodine.
Holky, nevim jakou autosedacku (pod nazvem vetsi 0-13kg) mate na mysli, ale pokud je schvalena na 0-13kg tak ji urcite muzete pouzivat od narozeni. Ja mam svoji jiz 5 let starou Maxi Cosi a budu ji pouzivat i ted, jak rikala tusim Ravena je tam vlozka pro uplne male mimi, ta se pouziva tak max 3 mesice a pak se vynda.
Ja mam hlubokou korbu uz taky doma, je z druhy ruky a kocar (sportak) mi prijde v pondeli, objednala jsem ho rovnou s darkem pro Misu z e-shopu Caryfuk.
Jinak mimi kope, ale musim zatukat bricho mi zatim netvrdne, tvrdlo mi strasne pri druhym tehu a to uz pred pulkou, taky jsem mela obavy, ale doktorka mi tenkrat rikala, ze pokud je to tak max 5× denne, ze to nic nebude.
Kajo, mam stejny problemy, mimi mi asi tak masiruje streva, ze je to jako bych nejedla nic jineho nez lusteniny.
tak dobrou noc a pozor zitra uz opet vedro, tak pripravte plavky
![]()
Ahoj holky,
tak po včerejším hektickém dni se hlásím. Byly jsme s maminou na nákupech pro mrňouse, ale to je neskutečný co za ty pidivěci chtějí. Jak jsem psala, jsme vybavení, mám všechno od ségry, úplně super po 1 dítěti, ale po chlapečkovi… tak jsme chtěli pár růžovejch blbostí. A povlečení, no cena 540,– za jedno povlečení mi příjde děsná. Měli jsme jednu taštičku a 3000,– v pytli. Jsem šťastná, že už nic nemusím kupovat.
Jak jste psaly o hodném dědečkovi, ono je to trochu těžký. Já bych asi neřekla hodný děděček (jako můj otec), máme to v rodině kapku komplikovaný… ale škrt to není a ten kočárek je úžasnej. Mohla jsem si vybrat co a za kolik jesm chtěla. Jinak nás vybavila moje mamina, všechno kupuje postýlku, přebalovák, moje těhu oblečení, oblečení na mimi. Mám v tomhle kliku, nedala jsem do prťouse ještě ani korunu. Naši se fakt překonávají. Zato manžovi rodiče zatím moc zájmu neprojevují…
Sakryš to jsem se rozkecala!
OlinoS do Unhoště to máme kousek, bydlíme u Strašecí!
Jo a břicho mi tvrdne fest, dost to bolí, asi se zeptám dr., musím to vždycky rozležet!
Zdravim tehulky:-)
vim ze je to blba otazka, ale jak poznam ze jde o tvrdnuti briska? Je to nebezpecny?…Mne spis v posledni dobe dost boli, hlavne kdyz dyl stojim:(
Ahoj holciny, tvrdnuti bricha nepodcenujte, ono ma pomalu zacit tvrdnout, deloha se vlastne pripravuje na porod, ale asi by to nemelo bolet, radsi se pri dalsi kontrole poradte s doktorem. Raveno, pokud nevis jak tvrdnuti vypada tak ti asi netvrdne, to poznas, proste se ti uplne stahne a je jak kamen, netrva to vetsinou moc dlouho me pomaha nekolik hlubokych nadechu do bricha a je to dobry.
Barus, problemy jsou vsude, hlavni je ze se oba tvoji rodice na vnucku tesi, to je nejdulezitejsi. Ja vim, ze kazda financni pomoc je dobra, protoze je to opravdu vsechno nehorazne drahe a clovek si preci jen nechce kupovat vse v bazaru, hlavne kdyz ceka prvni mimi.
Myslim, ze je celkem normalni, ze pomahaji vetsinou rodice nez tchan s tchyni, ono je preci jen pravda, ze se dcera vzdy vraci k mamince. Nebudte z toho smutni, takovy je zivot. Me taky manzelovi rodice snad tenkrat neprispeli na nic, ale ted daji detem alespon k narozeninam a vanocum penize.
Ahoj holky,
já taky nevím, jestli mi tvrdne břicho, docela mě občas pobolívá dole, ale tvrdnutí to asi není (nevím nepoznám to)
Já mám tak povovinu věcí na mimi, včera jsme s manželem objednávali nějaké věci po internetu, ale ještě toho dost chybí. Staré mám jen oblečení od kamarádky, ale praktické věci si musím všechny koupit sama. Už to stálo takových peněz hrůza!!!!!!!!!!
Jinak pořád ještě nemám kočárek ani autosedačku - nevím pořád jaký.
No snad se nějak rozhodnu.
Mějte se a opatrujte bříška.
Peti tak asi netvrdne a jen boli
Tedy dneska bylo moje "male brisko
" dost okomentovano…no ja bych to tem chlapum prala alespon tyden!!!!
Barus moje vlastni mati se taky tvari jako by se ji to moc netykalo!!! dokonce rikala ze se muj tata tesi vic nez na vlastni deti a ze ji to vadi
no co hlavne ze dedecek se tesi:-) A tchyne uz ma vic oblecku nez ja (trochu mne to stve protoze osobne si sni moc nerozumim, a bojim se ze jeste budou krute boje, jenze az bouchnu tak to bude stat za to, snazi se mi dirigovat zivot a na to fakt nejsem stavena)
a vikend zase v pytli…jeste ze uz nemusim do prace ![]()
Raveno bud v klidu az porodis tak zmekme, ver tomu. Moje mati byla ze dvou potomku vyrizena a ted se mnou o tom vubec nemluvi. Na nic se me nezepta, dela, ze to jde mimo ni, ale kdyz mluvim s brachou tak vzdycky vsechno vi, ona co odposlechne tak se s tim pochlubi, tak si myslim, ze je to jenom na oko a ze ji to strasne zajima, ale mysli si, ze dve deti staci protoze je mela ona t ze to bude vsechno na me a ze budu mit moc a moc prace. Neboj ona ta jejich nevsimavost vyprcha s prichodem mimina.
No o vikend v haji a nas ceka posledni tyden ve skolce, pak jedeme na dovolenou a pak uz jsou prazdniny.
Ahoooj!
Holky, tvrdnutí břicha - pijte Magnesii a nechte si předepsat hořčík a šetřete se, měla jsem stejné problémy s oběma dětmi, s Elou jsem kvůli tomu byla i na rizikovým, ale porodila jsem ji úplně přesně v termínu, i když mě děsili. Teď mi naštěstí netvrdne, nevím jak bych se asi šetřila.
Petrano, právě jsme se vrátili od kamarádů z Ústí nad Labem. V sobotu jsme taky byli v Litoměřicích, ale jen na ten nástup hasičských vozidel, program byl až od jedný a to pro nás bylo pozdě. Ale děti byly nadšené, z aut a kapel, a holčiny taky z mažoretek. A dnes jsme byli na borůvkách u Děčínského Sněžníku, pak na obědě a koupání v Maxičkách, určitě to znáš. Bylo to úžasný, je tam nááádherná krajina.
No, já jdu vybalovat a nacpat pračku, to abych nevyšla ze cviku.
Ještě pálení žáhy, s těmi vlasatci vám nechci brát iluze, měla jsem s tím vždycky problémy na začátku a na konci těhu, a Elišce narostly nějaký slušnější vlasy až skorem ve dvou letech (zato teď je má nádherný, kudrnatý, hustý, snad jí to vydrží) a Štěpánek je taky takový plešounek…
Tak pa
Katka a spol.