Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
víkend je za námi - nějak rychle to uteklo.
S tím tvrdnutím to mám stejný ale beru magnesko tak je to lepší a ještě ke všemu mám oteklý nohy a už ani přes noc nesplasknou a večer je to děs.
Jak často chcete dávat seznámek?? Každej den, 1× za týden. Napište at ho sem nedávám nějak moc nebo třeba každou kulatou stánku - je to na vás.
Mak
Ahojky,
taky jsem se chtěla zeptat jak se pozná tvrdnutí břicha.Já ho mám ráno takové hezky volné a k odpoledni se mi vždycky napne a mám ho tvrdé,ale nevím jestli to je to tvrdnutí.
Já mám s pálením žáhy problémy už tak nějak od začátku.Porodní asistentka mi doporučila homeopatika-Robinia pseudo-acacia 5CH.Máte některá zkušenost? ![]()
Těhulky dobré ráno,
Makk já bych klidně dávala seznámek každý den, nebo obden, ať to nemusíme někde lovit v historii. Nevím co na to ostatní.
Manžel si se mnou včera konečně prohlížel kočárky a zamiloval se do černého Jané Slalomu, no tak nevím nevím… takových peněz!!! Je jak umanutý, že jiný nechce.
Holky co už ho máte, jak se vám líbí??? A kolik vás stála hluboká korba z druhé ruky??? A kde jste ji sehnali???
Mějte se
Makk, me by stacilo jednou tydne. Ale urcite se podridim vetsine.
Evsonku, taky me ted obcas pali zaha, je to hnusny, rada si taky pockam na rady zkusenejsich s homeopatikama.
Warmusko, nemam zkusenost primo s timto kocarkem ale mrkni na mimibazar, tam maji snad vsechno.
Preji pekny tady u nas zatim destivy den.
Ahoj maminy…
konecne clovek muze vydechnout u nas trosku prsi a je prijemne ![]()
Makk, taky myslim,ze staci jednou tydne, ale v podstate to je jedno, hlavne, ze uz je a mame prehled
![]()
Peti,ale je to jeji prvni vnouce a ona se chova dost hrozne, a ja nevim jestli ji to budu schopna vubec odpustit, problemy mame uz delsi dobu, ale ted se to porad zhorsuje, naposled jsem s ni mesic nemluvila! Zacla jsem jen kvuli tatkovi, protoze z toho byl spatnej a chudak to vsechno odnasel ![]()
tak ja musim jit papt uz mame hlad ![]()
Tak jo,hodím ho vždycky v pondělí - pokud mi pojede net. a když se moc rozpíšete tak ještě i v průběhu týdne.
Mak
TĚHULKY
Baruš -Irena /15.2.1979/Rakovnicko/ TP 1.10 / holčička Makk -Markéta /7.9.1973/Brněnsko/ TP 3.10 / chlapeček Kája /16.3.1981/ TP 4.10 / holčička Verububu /4.3.1978/ TP 5.10 / chlapeček Tadeášek
Mlíko /24/ TP 6.10 /
OlinaS /5.11.1975/Praha6/Suchdol / TP 7.10 / chlapeček Peťule /29/ TP 8.10 /
Indi/ -Mirka /5.5.1981/ TP 8.10 / holčička Julinka
Caress -Eva /24/Tábor/ TP 9.10 / holčička Dzazi - Zdenka /12.4.1980/Praha/ TP 11.10 / chlapeček Petrana -Petra /16/5/1974/Praha/Měšice/ TP 12.10 / holčička Kvetinka2 -Hanka /27.3.1977/Brno/ TP 13.10 / chlapeček Michael
Bbettka -Petra /28/ TP 14.10 / chlapeček Otto
Warmuska -Marcela /4.3.1977/Praha 4/ TP 14.10 /
Lime -Lenka /33/ TP 17.10 Kalamajka /9.12.1972/Praha/ TP 16.10 / překvapení misinka -Šárka /27/ TP 18.10 Hopinka -Helena /19.4.1978/Sušice/ TP 19.10 /
Lukrecia -Andrea /21.1.1982/ TP 20.10 / překvapení Katulínek -Katka /03/1976/Hostivice/ TP 21.10 / chlapeček Anice /30/ TP 21.10 /
Evsonek -Eva /12.8.1983/Znojmo/ TP 22.10 / holčička Ravena -Petra /29.1.1980/Česká Lípa/ TP 23.10 / holčička Viktorka
Drobek -Jana /13.12.1977/Přerov/ TP 25.10 / holčička Michálka
Leonka23 /2.6.1983/Havl. Brod/ TP 25.10 / překvapení Fiebi -Veronika /29.12.1985/Třebíč/ TP 27.10 / překvapení Štěpánek, Viktorie, Karolína
Helenka /7.12.1984/Neratovice/ TP 27.10 / holčička Anička
Miiri /*9.8.1970/Praha 5/ TP 28.10 / chlapeček
skore:
9 http://www.baby-cafe.cz/…es/holka.gif : 8 http://www.baby-cafe.cz/…les/kluk.gif
Maminky
Indi - Matyášek 27.2.2005
Petrana - Vojta 07/2002 + Michalka 06/2005
Bbettka - Alžbětka 20.9.2004
Lime - Ami 2 roky
Katulínek - Eliška 02/2003 + Štěpánek 08/2005
Drobek - Lucinka 8.10.2005
OlinaS - Šárka 17.9.2005
Makk - David 1.2.1996 + Lukáš 28.3.2002
Miiri - Veronika 14 let
Ahoj holky,
tak za chvíli vyrážíme s manžou do Hořovické porodnice na těhukurz - povídání. Jsem na to zvědavá, tak vám večer písnu, co jsme se dozvěděli. Hlavně bych chtěla vidět pokoje a porodní sálek, to je prý v pohodě, pokud je nějaký volný, tak uvidím.
S tím tvrdnutím břicha to fakt cítím, vždycky je to stah jako prase a břicho je beton a za chvíli to povolí, ale nic moc příjemného. To magnésko zkusím a magnésii dneska pokoupíme, konečně budu mít sebeou na nákupu chlapa tak to odnese…
Warmusko Jané slalom barva stylon 2007 není černý ale TMAVĚMODRÝ vím to, mám ho doma od pátku. Kočár je naprosto úžasnej a manželovi volbu schvaluju, jenom těch peněz. My ho kupovali přes www.krtecek.com ale pozor, STRAŠNĚ dlouho se na něj čeká. Jsou hodně žádaný a hlavně tahle barva, my čekali tři měsíce, takže jestli se rozhodnete tak objednávejte HNED! Mají tam komplet sporťák + lůžko za 18600,–, my kupovali ještě sedajdu a pláštěnky a nánožník (není v ceně - pozor, stojí 1060,– a čeká se na něj ještě déle) a vyšlo ta na těch 23.000,–jak jsem psala.
Kočárek je krása nesmírná a samá vychytávka, uvidíš, já jsem do něj totálně zamilovaná!
Tak se mějte a večer písnu jak bylo v porodnici.
Ahoj maminy…diky za odpovedi ohledne toho cukru…dalsi kontrolu mam ve 26.tt, ale Dr. o tech testech nic nerikal, tak se asi nedelaji standardne nebo na tydnu nezalezi???
Hopinko…autosedacku si urcite kup tu skorepinku 0 - 13kg. V te mimco bude opravdu lezet. V tech vetsich (videla jsem 0 - 16kg) uz spis sedi, nedaji se napolohovat aby byly lezmo jako ty skorepinky a to by si novorozenatko pretezovalo pater. Ani v tom vajicku se totiz mimi nema nechavat dlouho (nekdo autosedacku pouziva i pro krmeni apod.) ale jen po nezbytne dlouhou dobu. Ty vetsi autosedacky taky nemaji rukojet, coz vidim jako nevyhodu. Novorozenatka hodne spi a kdyz potom nekam jedes, tak ho pri prendavani do kocaru vzbudis. Skorepinku jen odksirujes a jdes…k doktorovi, samosky na navstevu atd. Myslim, ze je to praktictejsi. Urcite bych si ji na tu zimu poridila i s fusakem. Pak proste nekde zastavis, capnes sedacku i s mimcem, je jedno jestli spicim nebo rvoucim
a jde se. Jestli se ti zda skorepinka moc velka nebo tvrda, tak firma Emitex prodava takovou vlozku - podhlavnicek do autosedacek. Je univerzalni a stoji cca 190 Kc. Koukni se na jejich stranky www.emitex.cz ale bezne je dostavaji v prodejnach pro mimca. A taky bych urcite kupovala tu autosedacku se striskou a plastenkou. V aute totiz musi byt umistena v protismeru jizdy na zadnim sedadle a tam striska chrani hlavne pred slunickem, ktere zadnim sklem nekdy nelitostne pere. A vzhledem k tomu, ze ty nejrannejsi mesice budou pro mimi zimni, venku bude dobra pred vetrem, destem a snehem. Zbytek uz obstara plastenka. Jako nejlepsi reseni bych videla koupit skorepinku z druhe ruky, tak na tech pul roku nez bude mimco sedet a pak koupit tu vetsi zanovni, tam uz vydrzi dele. Vetsi miminka uz tak rychle nerostou
Stejne se tomu neubranime, vsechny firmy to maji spocitane, investovat se musi minimalne do 3 autosedacek nez mimi vyroste na 150cm a u mensich deti i do podsedacku. Ale jedna se tu o bezpecnost a to bych pro svoje robatko treba chodila po hlave ![]()
S tim Rh faktorem nas tu koukam moc neni, taky v knizkach pisi, ze + a - jsou v zajemnem pomeru 85% ku 15%. Ale Dr. mi rikal, ze u prvniho tehotenstvi ta hladina protilatek nema zadny vyznam, az pro druhe mimco.
Tak preji klidne pondeli at uz jste doma nebo jeste chodite do prace. Zdravi vas Kalamajka.
…jo a jeste k tomu tuhnuti bricha…mam primo v tehu prukazu napsano, ze pri tuhnuti bricha ulehnout a pokud to neprejde tak volat Dr. nebo dokonce i zachranku. Ale jako prvnicka si opravdu netroufam radit. Zatim me to nepotkalo…tuk tuk tuk, ale jestli to prijde, tak to zase bude hysterie ![]()
Ahoj těhulky!!!!!
Tak jsem vás zase dočetla, ale dalo mi to práci, stěhovali jsme opět stůl na pc - já mám starej a manžel složil novej. Takže něz jsme se ze všechny věci přemýstili, jak jsem chtěla, dalo taky hodně práce ![]()
Jinak, vítám nové těhulky!!!!
Makk Krásnej seznámek!!!! Jinak datum narození 7.12.1984, TP 27.10.2007 a jméno Anička
Hopsinko pocházím původně z Rokytnice nad Jizerou (Krkonoše) ale ted bydlím v Neratovicích. Hrubá skála byla náš takovej osud, já tam chodila na výlety, manžel tam chodil na výlety. Moje sestra se tam po prvé vdávala (ale na zámku). Takže jsme se tam vzali taky ![]()
Taky by mě zajímala ta cukrovka, jsem hlásila, že ji má v rodině - babička její bratr… a dědí se přes generace a nic. Nikam mě neposlal. Taky jsem gyn. říkala že mi teklo z nosu krve jak při porážce, ale jen jednou, tak kdyby prý po druhé ihned přijít a uděláme nějaký testíky.
Jooo a taky vzala jsem manžela s sebou na kontrolu, na ultrazvuk, a byl z toho celej hin
Usmíval se jak sluníčko a byl prostě štastnej, tak štastnýho jsem ho viděla naposled na naší svatbě
A zase nám dr. řekl že to bude holka, no jo manža tajně doufá na chlapečka
![]()
Jinak zítra jedu na dovču - na Slapy, tak asi na týden…ovšem pokud bude lepší počasí, dneska ráno pořádně lilo a je stále zamračeno, tak nevím nevím.
Zatímm pááá
Ahojte holky, hlásím návrat zdvou dovolenek a to z Kréty a Jeseníků, obojí bylo super a úplně jiné. Těch zameškaných snad 30 stránek jsem zatím nečetla a buhví jesli to dohoním, každopádně fajn že jsi Makk převzala seznámek a vylepšila, u mě tolik času není a v létě ještě budu často jezdit na chalupu a tam jsem bez internetu. Malá mi zase vstává tak je po čtení, bohužel mi vždy utočí na pc, takže ho přes den nemám zaplý, zatím pa
Lime
Ahoj Lime, uz jsme si rikaly, kde je ti konec ![]()
Dneska jsem byla na ultrazvuku srdicka miminka - mame oba s manzelem selest
a mimco je v pohode
Tak jupi ![]()
Ahojky holky!
Lime, vítej opět po dovolené!
a před dovolenou ![]()
Lukrecia: my jsme byli s mimískem taky na kontrole srdíčka a všechno je v pořádku! Tak jsme taky s mužským moc rádi. Zase jedna pozitivní čárečka ![]()
Holky, to je venku zase dusno, fuj fuj. Jsem zvědavá jak bude v Brně v sobotu, to mám totiž ten velký den a budu se vdávat! Tak buď se upeču vedrem a nebo zmoknu, hehe ![]()
Všechny se moc opatrujte! papa
Hanka
Ahojte těhulky,
Lime vítej po dovolený, už jsme si říkali kde pak seš tak dlouho ![]()
Makk seznámek klidně jednou týdně a co jsem o koukla na snažilkách tak snažilka co dělá seznámek má pod metříkem poslední stránku kde je aktualizovaný seznámek tak třeba to bude taky tak stačit ![]()
Jinak dneska jsme se byli s Michalem juknout na barvy Slalomu jak vypadaj ve skutečnosti. A už máme jasno - berem ten černo šedo oranžový - barva EBORY. Nejprve jsem se bála, že to bude taková hnědá, ale vypadá to dobře
. Už jen vybrat, kde ho objednat - mám tu ňáký slevový kupónky a kde maj jakou akci
. Jinak jak už jsem psala sedačku mám vajčko slalom přes mimibazar a doufám že tam najdu i korbičku ![]()
Holky má paměť děravá - jedna jste tu psala, že jste si objednávala v čáryfukovi. Chci se zeptat na zkušenost s nima. Objevila jsem tam postýlku, tak než ji objednám ať vím jaký jsou.
Tvrdnutí břicha občas u mě probíhá, ale stačí chvilka odpočinku a je to hned lepší.
Zítra jdu k dr. na kontrolu, tak jsem zvědavá jestli mě pošle na tu bleeee cukrovku