Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
898
14.6.07 10:26

Ahoj holky,

Baruš - diky - já jsem nějak vypdla a u Miiri jsem to nějak nepostřehla.
Hned to dám do pořádku. :lol:

Mak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
14.6.07 10:31

TĚHULKY

Baruš -Irena /15.2.79/ TP 1.10 / holčička Makk -Markéta /7.9.1973/ TP 3.10 / chlapeček Kája /16.3.1981/ TP 4.10 / holčička Verububu /29/ TP 5.10 / chlapeček Mlíko /24/ TP 6.10 /
OlinaS /
5.11.1975/ TP 7.10 / chlapeček Peťule /29/ TP 8.10 /
Indi/ / TP 8.10 / holčička Caress -Eva /24/ TP 9.10 / holčička Dzazi /27/ TP 11.10 / chlapeček Petrana -Petra /33/ TP 12.10 / holčička Kvetinka2 -Hanka /27.3.1977/ TP 13.10 / chlapeček Michael
Bbettka -Petra /28/ TP 14.10 / chlapeček Otto
Warmuska /
4.3.1977/ TP 14.10 /
Lime -Lenka /33/ TP 17.10
misinka -Šárka /27/ TP 18.10 /
Hopinka /19.4.1978/ TP 19.10 /
Lukrecia -Andrea /
21.1.1982/ TP 20.10 / překvapení Katulínek -Katka /03/1976/ TP 21.10 / chlapeček Anice /30/ TP 21.10 /
Evsonek / TP 22.10 / holčička Ravena -Petra /
29.1.1980/ TP 23.10 / holčička Viktorka
Drobek /29/ TP 25.10 /
Leonka23 /*2.6.1983/ TP 25.10 / překvapení Miiri /36/ TP 26.10 / chlapeček Fiebi -Veronika /21/ TP 27.10 / překvapení Helenka /23/ TP 28.10 / holčička

skore:

8 http://www.baby-cafe.cz/…es/holka.gif : 8 http://www.baby-cafe.cz/…les/kluk.gif

Maminky

Indi - klučík 2r.
Petrana - Vojta 5 + Michalka 2
Bbettka - Alžbětka 20.9.2004
Lime - Ami 2 roky
Katulínek - Eliška 02/2003 + Štěpánek 08/2005
Drobek - Lucinka 17m
OlinaS - Šárka 17.9.2005
Makk - David 1.2.19996 + Lukáš 28.3.2002
Miiri -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
14.6.07 10:41

Holky Bbetka navrhla u dětí dát datum narození at se nemusí upravovat věk a co tak u nás dát ročník at nemusím taky hejbat s věkem? Jestli jste pro tak napište

Mak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
14.6.07 11:19

tak já bych klidně byla pro datum narození u každé z nás, ať víme na čem jsme né?
u mě můžete napsat 2.6.1983

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
14.6.07 11:39

Makk to je fakt nádhernej seznámek :o) moje datum narození je 21.1.1982 :o)

Uz jsem se taky objednala na tu cukrovku - tak jdu 28.6. to je paradicka, nesnasim, kdyz jsem nalacno a jeste mi berou krev - fuj :?
Nevite, jestli se bere jen z prstu nebo i ze zily? Nejak jsem se zapomnela zeptat :o( Ptala jsem se sestricky, jestli si mam vzit neco s sebou - treba ten caj s citronem, ze jo :o) Ale prej si mam vzit jen knizku, abych se tam nenudila :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
14.6.07 12:03

Makk seznamek je fakt super a nejlepsejsi je skore:-) to se ti povedlo
jinak ja se narodila 29.1.1980…takze do porodu zadny zmeny :-)

Lukresie ja mam dokonce na zadance napsano citron a caj sebou :-) jooooooo a hlavne nalacno a ranni moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.6.07 13:03
Warmuska píše:
Makk a Baruš - díky moc za seznámky, jsou oba super, i když ten od Makk je víc přehlednější. Máte obě obrovskou gratulaci a velké díky.!!!! :D

OlinoS - vítám tě mezi námi, to se rozrůstáme!!!!

Dzazi - moc a moc gratuluji k tomu, že je mimi v pořádku a cysty se ztratili. Držela jsem ti palečky!!!

Caress - já taky začínám propadat panice, mám jen oblečení, co jsem si teď přivezla od kamarádky, jinak nemám skoro nic. Nejhorší to bude s tím kočárkem, pořád nevím, jaký vybrat.
Holky pošlete nějaké tipy na kočárky. Máme takové blbé období, že bude mimi do půl roka ve fusaku a ty vany v kočárkách se dělají tak malé, že se obávám aby se tam vůbec vešlo. A taška na mimi zas nejde dát do
všech, tak jsem z toho docela nervozní, že nevím co koupit

Jinak postýlku mám dřevěnou od kamarádky a taky ji musíme natřít. Chtěla jsem ji taky zbavit barvy a namořit, ale je to prý stašně pracný, tak jí natřeme na bílo a možná s kombinací buď růžové nebo modré, podle toho jestli se mimi ukáže co je zač.

Tak hezký večer a prosím dejte ty tipy na kočárky.

Ahoj maminy…jsem tu nova se svym prispevkem, ale diskusi sleduju uz od sameho pocatku. Vcera jsem se zkousela zaregistrovat pod prezdivkou Kalamajka, ale do dneska mi neprislo na email prihlasovaci heslo ci co a nikde jsem na techto strankach nenasla adresu na admina abych ho mohla kvuli tomu urgovat. Jsem 34 leta prvorodicka z Prahy, pohlavi mimca bude prekvapko.

Chtela bych hlavne reagovat na jeden dotaz z tohoto tydne. Tykal se posilovani briska. Delam do telovychovy a zdalo se mi, ze na dotaz nikdo uplne neodpovedel, tak jsem chtela prispet aby si nektera z vas nevhodnym cvicenim neublizila…brisko v tehotenstvi posilovat ANO, ovsem prime brisni svaly pouze do 12.tydne. Od 12. tydne pouze sikme brisni svaly. Primy brisni sval se s rostoucim briskem rozestupuje a jeho posilovanim by vam po porodu diky zpevneni zustala uprostred bricha nepekna svisla prohluben…sval uz by se nespojil. Proto i po porodu je dobre s posilovanim primeho brisniho svalu nespechat. Co se holt nestihlo naposilovat do toho 12. tydne, to uz nedozeneme:-))) Sikme brisni svaly, stejne tak jako svaly panevniho dna se posilovat doporucuji, budete je pri porodu potrebovat:-)

A jeste k citovanemu dotazu…jsme s muzem taky vysoci a tak jsem stravila hledanim velkeho kocarku dost casu. Od obchazeni obchodu az po dotazovani vsech kamaradek. Termin porodu mam 16.10. a tak me taky trapily velikosti nabizenych korbicek pri predstave, ze mimco bude nabalene a jeste ve fusaku. Nejlepe mi z hledani vysel kocarek Deltim Sport. Delka korbicky je 92 cm, coz si myslim, ze je dost na „prezimovani“, navic prenosna taska na mimco funguje po rozvazani horni casti i jako prebalovaci podlozka a podle sily utazeni se jeji velikost da upravit. Bud ma vice prostoru mimco nebo vy pro ulozeni nejakych veci pod nanoznik:-) Prodavacky mi rikaly, ze znacka Deltim se jiz nevyrabi, nyni je to pry BabyPoint, ale v mnoha obchodech vedi o cem je rec. I internetove stranky deltimu funguji.

Na konec sveho prispevku jsem se jeste chtela zeptat vas, co chodite do nemocnice v Krci, jestli tam jste uz registrovane a jestli nahodou nektera z vas nechodi k Dr. Severovi.

Budte vsechny v pohode at se mimcum dari jako v bavlnce.

• Citovat
  • Upravit
1384
14.6.07 13:19

Raveno, tak o moci mi nic nerikali.. ale asi si ji radej vezmu s sebou… tam bych to asi uplne nezvladla :o)

Kalamajko vitej :o) to jsem vubec nevedela o tech brisnich svalech, teda to, ze by pak brisko po porodu vypadalo takhle nevabne… ja myslela, ze by to skodilo miminku a ono spis mamince :o) Tak diky za osviceni :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
14.6.07 13:38

Ahojte holky!
Teda, tady to frčí…
Dzazi, gratuluju, určitě sis oddychla!
Ještě k posilování bříška - včera to zrovna říkali v TV, přesně to co psala Kalamajka. Zjednodušeně říkali, že povolené jsou úklony a rotace, ty že posilují šikmé břišní svaly.
Kočárky asi moc neporadím, máme už pátý rok tytéž, osvědčil se mi obyč. hluboký na ten začátek, mám poměrně velké děti a vešly se tam i s fusakem. Pak máme sporťák Hoco Spacer a jsme spokojení. A nějaké no name golkfky. Ale je fakt, že jsem šátková maminka a kočárky zas tak nevyužívám. Petrano, šátky nám nějaké konkrétní nedoporučovali, já mám Vatanai. ten nejdelší. Je teplejší, což na zimu nevadí.
Pro Makk, naše data narození - já 03/1976, Eliška 02/2003 a Štěpán 08/2005. Asi to fakt bude lepší, momentálně má Štěpa v seznámku napsaný 1 rok :wink: Takový drak nejsem, abych měla děti rok a půl od sebe :D Už takhle mi to přijde zběsilý…
Tak se mějte a pa
Katka a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
14.6.07 13:56

Ahoj holky,

Makk můj datum narození je 4.3.1977. Seznámek je fakt super!!!! Skóre je bezva.

Jinak holky díky za tipy na kočárky asi to taky vyřeším tím, že koupím nějaký strasší klasický velký jen na zimu a pak si koupím nový malý sporťák.

Vítám tu Kalamajku , snad se ti brzy podaří se registrovat. Já do Krče nechodím, i když to mám blízko. Mám doktora ve Vršovicích, ale hned po porodu ho změním…jsem s ním nespokojená a je dost daleko.

Dneska mi naši přivezli na hlídání jejich fenečku Jezevčíka, tak tu mám aspoň společnost. Jsem moc ráda, že mám za celý den s kým promluvit.

Tak hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
14.6.07 14:15

Ahojte těhulky,

Vítám mezi námi Kalamajku :-)

Makk seznámek je fakt super a budu opakovat již zmíněné skóre je skvělý :potlesk: jinak mé datum narození 16.3.1981

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.6.07 14:58

Ahojky! Seznam je dokonalej, aspoň víme kdo, kdy, ským! :wink:
Já se narodila 5.11.1975 (nějaká stará mezi vámi mladicemi!) a Šárka 17.9.2005.

Na OGTT (test na cukrovku ) jsem byla v úterý a není to niczábavného. Ráno na lačno + ranní moč, odebrali mi krev z žíly a dali vypít 1/2 l děsně sladkého roztoku glukozy. (musí se to vypít do 10 min.) - pěknej humáč!. Pak hodinu nejíst, nepít , nečůrat, zanova odběr krve+moč, pak zas hodinu nic a znovaodběr+moč. V tom vedru fakt super!

Kočárky máme dva- kombinaci Chicco tech4 a golfky Jané. Ale nějak toužím po klasickém hlubokém .Na zimu mi prijde lepší.
Zatím mám dva favority: BebecarStylo At a Inglesina Magnum.
Ale už vidím, že budu tak dlouho vybírat, až si nechám, ten co mám…

Katulínku vidím, že mít děti po dvou letech tě neodradilo, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Všichni mě totiž straší, že to bude makačka, ale já si porád nějak myslím, že to nebude tak strašný, aspoň bude mít Šárka doma kamaráda. Jo a uvažuji taky o Štěpánovi! :wink:
 O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9323
14.6.07 15:18

dnes

:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
14.6.07 15:35

Ahoj holky, vrátila jsem se po 10 dnech a už 3 dny se prokousávám vším co jste napsali. Je toho fakt plno a už jsem zase stihla zapomenout, na co všechno jsem chtěla odpovědět.
Makk - ten seznámek je super, upřesňuju - dat.nar. 19.4.1978, TP 19.10. a pohlaví zatím bohužel nevím. Jsi úžasná, žes nezapomněla, to obdivuju.

Jinak vítám všechny nové těhulinky a taky velké gratulace ke složeným zkouškám. Musím říct, že mě teď učení vůbec nebaví a hlavně neleze do hlavy. Ale už je to asi jedno, dneska jsem dělala přijímačky na VŠ a myslím, že se tam ani nedostanu. Bude úspěch pokud nebudu poslední.

K pár dní starým jahodám. Já se teď přes týden válela u našich na zahradě a k tomu stačila snís 4,5 kg!!! Ale naštěstí samotných, i když šlehačka by byla… hmmm… úžasná

Na kontrole jsem byla dneska a chtěla jsem zaútočit na Dr. jestli už nám konečně taky prozradí to sladké tajemnství, a on? Vůbec mi nedělal UZ! Ale prohlížel mě normálně, ani mě to nepřekvapilo, díky některé z Vás, která už jste se o tom tady zmínila. Už ale fakt nevím kdo to byl. Kontroloval prý čípek, a vše je úplně v pořádku, tak jsem hrozně ráda.

Jinak už mám +5kg. Manža mě neviděl asi 6 dní, a byl fakt překvapenej. Pupík už mi pěkně vylezl. Ale jsem docela ráda. Teď už aspoň vypadám trošku jako těhotná, doteď sem si připadala, že sem jen trochu přibrala. Ale měla jsem o víkendu sraz se základkou (15 let-hrůza) a nevěřili mi to a musela jsem ukázat průkazku.

Já budu mít kočárek Kajtex Sprint, nemáte s ním někdo zkušenost?
Jinak fusaky 2, jeden je manšestrový a druhý šusťák a oba uvnitř beránek.

Helenko - moc hezký fotky ze svatby. Odkud jsi, že jsi měla svatbu na Hrubé Skále. Já původem pocházím ze SČ.

Doufám, že nevadí, jak moc jsem se rozepsala, doufám, že teď už to budu stíhat průběžně.

Zatím se mějte hezky, opatrujte bříska a neupečte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.6.07 16:49

hopinko já jsem tady psala, že mě dr. vyšetřovala klasicky na koze a ne na lehátku jako vždycky, jo a držím palec s přijímačkama, kam ses přihlásila? Manža byl včera taky na přijímačkách a je naprosto geniální, skončil jako jeden z prvních, jsem na něj tááááákhle pyšná. :D

Kalamajko vítám tě mezi námi, to nás už je! To je škoda, že ti to nejde ta registrace, kdyžtak piš jako anonymní, snad se to upraví. A dík za tipy na posilování břicha, zrovna jdu cvičit tak je hned vynechám!

Makk jestli to stíháš tak já jsem přesně 15.2. 1979 a jmenuju se Irena, baruš je moje psice, tak vás tady celou dobu mystifikuju!

Termíny porodu podle UTZ asi posunovat nebudeme, že? To už by bylo na palici!

Jsem zvědavá, jestli se ještě zjeví lime!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí