Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
tess - vítej ![]()
renatika - super jsi to napsala, pěkně jsi mě pobavila.
já beru zatím kyselinu listovou (ještě jsem nebyla u Mudr, ale něco si pamatuju z prvního těhu) a dneska jsem si koupila i vitamíny Callibrum mami a občas si vezmu - jsem na to flink, takže mi to určitě vydrží po celé těhu.
Kitty - tak s tím si nejsem zas tak jistá, že se z vitamínů rodí velké děti. Já je minulé těhu brala a malá vážila 2550g a to se narodila v termínu. Já si myslím, že je to dáno geneticky - já sama jsem ze 4dětí a největší vážilo 3kg, jinak zbytek jsme měli kolem 2,5kg. Z manžovi strany nevím - ta všichni přicházeli na svět předčasně - oba kluci měli být v říjnu a švagr se narodil v září a můj muž už v červenci.
Markos - jen odpočívej.Já to taky tak měla u Haňuli.Přijela jsem z práce, lehla si a už se nezvedla - až druhej den ráno. Ale v druhém trimestru to přešlo a já byla plná energie. Co bych za to dala, prospat celé odpoledne.
I když musím pochválit manžela, v úterý se celé dopoledne staral o malou, dokonce spolu i uvařili oběd a já pak měla energii na odpoledne.
Barulátko nevím, ale kamarádky říkaly, že doktoři jim řekli to samé. Tak jsem vitaminy nebrala a nic se nestalo, ale je to každého věc.
Celkově je asi lepší brát radši přírodní, ale známe to co?
ze smažáku asi vitaminy nenačerpám ![]()
kitty25 píše:![]()
ze smažáku asi vitaminy nenačerpám
když to proleješ colou, tak snad aspoň vápník se uvolní
![]()
JInak krásný večer všem, konečně je tu zase pohyb ![]()
Vítám tess ![]()
Renatika
… jsem tu hlášku četla manžovi a prej je vidět, na co jsi u psaní myslela
![]()
Vitamíny - jím jenom listovku, z předchozího těhu mi zbylo ještě asi půlka Mamavitu, tak to budu mít asi dokonce těhu
JInak teda je mi blbě, nezvracím, ale i tak si to užívám… ráno, v poledne, večer, chodí to nepředvídaně
…akorát při vaření je to jasný, smrad masa je ![]()
jenny.fields píše:
Já beru kyselinu listovou, železo, jod a vitamín B.
Jenny , ty všechny vitamíny bereš kvůli nějakýmu problému? Třeba ten jod? Jsem zvědavá …
Markos , na zítra držíme palce! Ještě jsem Ti chtěla říct, že se mi moc líbí vaše jméno pro holčičku ..... zaujalo mě, když jsem viděla nějaké diskuse s paní Medou Mládkovou … přijde mi moc sympatická, kultivovaná a milá dáma, tak jsem to kdysi doma zkoušela taky - myslím jméno Meda a neprošlo to
![]()
Tak doufám, že budete mít holčičku, aby to krásné jméno mohla mít ![]()
Macko , že gratulujeme Ellince k prvním narozeninám!
Jak jste slavili?
Simiki …už je líp?
Doufám, že jste všechny v pořádku ![]()
Tak jsem se rozepsala … zase brzy ahoj I.
Jód je důležitý pro správný vývoj štítné žlázy plodu (http://zena.centrum.cz/…jeho-prisun/). V jídle ho máme v mořských rybách (nejím, alespoň ne teď), v soli (v podstatě nesolím) a nebo v minerálních vodách (nepiju). Takže jsem se radila s doktorem a schválil mi to. Beru 100 mg a ten nutný zbytek se ke mne snad dostane ze soli, co je v různých jídlech včetně sušenek (i když jak píšou v článku jen 5% výrobců používá jodizovanou).
já teda chodím na kontroly na endokr., jod je důležitý, ale pokud nemáš problémy se štítnou žlázou, myslím, že není nutné tablety zvlášť brát. ale je to na tobě.
Dobré ráno!
Markos - ať kontrola dopadne OK a nezapomeň si říct o fotečku.
Už nevím, která tu psala, že v práci už mají kolegyně podezření na těhu, tak jsou některé ženské které to na druhých poznají. Moje známá věděla, že jsem těhu ještě dřív než já. - prý se těhulkám víc lesknou oči.
ahojte holky, jste tu nektera která se vúbec necejtí tehotne? me nic nebolí, jenom prsa a jsem trochu víc unavená a jinak nic.
Mám z toho obavy jestli je vše v poradku.
ahoj
ja jen na skok,nejka nestiham..
izabelo, ja ten netehotnej pocit mela cely prvni tehotenstvi
ted uz bohuzel ne ![]()
ad vitaminy - ja budu brat zase jen v prvnim trimestru babyplan a pak uz jen jod
markos, at je kontrola OK..
ad jidlo - tak jak u vas. nez to uvarim nebo koupim, tak me prejde chut. v predchozim tehu jsem cely leto jedla snad jen broskve, tak jsem zvedava, jak to bude ted…
Čau holčiny, tak jsem se došoupala z KO do práce. Ale moc mě neuklidnila. Našla gestační váček hurá! Ale prý je mimi podle UTZ o týden až 14 dní mladší. Ale to se mi vůbec nezdá. Kdyby bylo o 14 dní mladší, tak bych počala kolem očekávané MS, ale to už jsem testovala. Znervózňuje mě to hlavně proto, že stejný postřeh měla dr i u minulého těhu, které nedopadlo dobře.
Holky, já jsem skoro nespala (pobolívalo mě břicho a vůbec mi nebylo dobře) a jsem tak zmlácená, že jsem si o obrázek ani neřekla. Hlavně mi hned v hlavě šrotovalo, že to není moc dobrá zpráva.
Další KO je za 3 týdny. Tak musím vydržet. Stejně by dr. nic jiného neudělala.
Ad vitamíny - beru jen kys. listovou. Tu nejobyčejnější
Ad jméno - inspirací mi byla opravdu Meda Mládková. Byla jsem na natáčení Uvolněte se prosím práve s ní a okouzlila mě. Pak mi došlo, že pro dítě včelařů je to ideální jméno. Navíc ta zdrobnělina - Meduňka
manžel si už 2 roky zvyká, tak snad. Taky jsem koukala do statistik na nějakém ministerstvu. Po světě běhá 10 Med, tak mi to snad uznaj.
Ad kolegyně v práci: lesklý oči jsem měla určitě. Takový jako na teplotu. Ale te´d se tak unaveně šoupu, že to není těžké poznat.
Ahojky..tak jsem si ráno koupila te PARAGRIPPE,tak jsem na něj zvědavá jak zabere…jinak mnou včera projíždělo teplo i zima zároven a bolel mě celý člověk
Izi, já mám asi druhý den chvíli pocit,že těhotná nejsem a že si to jen vsugeruji,ale jelikož to mám potvrzené,tak to si bude pravda,že ![]()
Tess, vítám tě mezi námi
jinak já dneska dostala chut na rizoto,tak jsem si pro něj sjela k větnamcům,oni ho umí výborně,tak si aspon trošku pochutnám,ael opatrně a na několik etap,aby mi nebylo špatně