Říjen 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1000
5.3.09 22:12

Ahoj holky!

tess - vítej :potlesk:

renatika - super jsi to napsala, pěkně jsi mě pobavila.

já beru zatím kyselinu listovou (ještě jsem nebyla u Mudr, ale něco si pamatuju z prvního těhu) a dneska jsem si koupila i vitamíny Callibrum mami a občas si vezmu - jsem na to flink, takže mi to určitě vydrží po celé těhu.

Kitty - tak s tím si nejsem zas tak jistá, že se z vitamínů rodí velké děti. Já je minulé těhu brala a malá vážila 2550g a to se narodila v termínu. Já si myslím, že je to dáno geneticky - já sama jsem ze 4dětí a největší vážilo 3kg, jinak zbytek jsme měli kolem 2,5kg. Z manžovi strany nevím - ta všichni přicházeli na svět předčasně - oba kluci měli být v říjnu a švagr se narodil v září a můj muž už v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
5.3.09 22:15

Markos - jen odpočívej.Já to taky tak měla u Haňuli.Přijela jsem z práce, lehla si a už se nezvedla - až druhej den ráno. Ale v druhém trimestru to přešlo a já byla plná energie. Co bych za to dala, prospat celé odpoledne.

I když musím pochválit manžela, v úterý se celé dopoledne staral o malou, dokonce spolu i uvařili oběd a já pak měla energii na odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
5.3.09 22:24

Barulátko nevím, ale kamarádky říkaly, že doktoři jim řekli to samé. Tak jsem vitaminy nebrala a nic se nestalo, ale je to každého věc.
Celkově je asi lepší brát radši přírodní, ale známe to co? :lol: :lol: ze smažáku asi vitaminy nenačerpám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.3.09 22:27
kitty25 píše::lol: :lol: ze smažáku asi vitaminy nenačerpám :lol:

:lol: :lol: :lol: když to proleješ colou, tak snad aspoň vápník se uvolní :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.3.09 22:32

JInak krásný večer všem, konečně je tu zase pohyb :lol:

Vítám tess :-)

Renatika :lol: :lol: :lol: … jsem tu hlášku četla manžovi a prej je vidět, na co jsi u psaní myslela :wink: :lol: :lol:

Vitamíny - jím jenom listovku, z předchozího těhu mi zbylo ještě asi půlka Mamavitu, tak to budu mít asi dokonce těhu

JInak teda je mi blbě, nezvracím, ale i tak si to užívám… ráno, v poledne, večer, chodí to nepředvídaně :roll: …akorát při vaření je to jasný, smrad masa je :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.3.09 22:34
jenny.fields píše:
Já beru kyselinu listovou, železo, jod a vitamín B.

Jenny , ty všechny vitamíny bereš kvůli nějakýmu problému? Třeba ten jod? Jsem zvědavá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.3.09 22:42

Markos , na zítra držíme palce! Ještě jsem Ti chtěla říct, že se mi moc líbí vaše jméno pro holčičku ..... zaujalo mě, když jsem viděla nějaké diskuse s paní Medou Mládkovou … přijde mi moc sympatická, kultivovaná a milá dáma, tak jsem to kdysi doma zkoušela taky - myslím jméno Meda a neprošlo to :roll: :wink:
Tak doufám, že budete mít holčičku, aby to krásné jméno mohla mít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
5.3.09 22:45

Macko , že gratulujeme Ellince k prvním narozeninám! :srdce: :-) Jak jste slavili?

Simiki …už je líp?

Doufám, že jste všechny v pořádku :lol:

Tak jsem se rozepsala … zase brzy ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.3.09 07:40

....

Jód je důležitý pro správný vývoj štítné žlázy plodu (http://zena.centrum.cz/…jeho-prisun/). V jídle ho máme v mořských rybách (nejím, alespoň ne teď), v soli (v podstatě nesolím) a nebo v minerálních vodách (nepiju). Takže jsem se radila s doktorem a schválil mi to. Beru 100 mg a ten nutný zbytek se ke mne snad dostane ze soli, co je v různých jídlech včetně sušenek (i když jak píšou v článku jen 5% výrobců používá jodizovanou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
6.3.09 07:57

já teda chodím na kontroly na endokr., jod je důležitý, ale pokud nemáš problémy se štítnou žlázou, myslím, že není nutné tablety zvlášť brát. ale je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
6.3.09 09:07

Dobré ráno!

Markos - ať kontrola dopadne OK a nezapomeň si říct o fotečku.

Už nevím, která tu psala, že v práci už mají kolegyně podezření na těhu, tak jsou některé ženské které to na druhých poznají. Moje známá věděla, že jsem těhu ještě dřív než já. - prý se těhulkám víc lesknou oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
6.3.09 09:42

ahojte holky, jste tu nektera která se vúbec necejtí tehotne? me nic nebolí, jenom prsa a jsem trochu víc unavená a jinak nic.
Mám z toho obavy jestli je vše v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
6.3.09 10:20

ahoj :) ja jen na skok,nejka nestiham..

izabelo, ja ten netehotnej pocit mela cely prvni tehotenstvi :) ted uz bohuzel ne :D

ad vitaminy - ja budu brat zase jen v prvnim trimestru babyplan a pak uz jen jod

markos, at je kontrola OK..

ad jidlo - tak jak u vas. nez to uvarim nebo koupim, tak me prejde chut. v predchozim tehu jsem cely leto jedla snad jen broskve, tak jsem zvedava, jak to bude ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
6.3.09 11:53

Čau holčiny, tak jsem se došoupala z KO do práce. Ale moc mě neuklidnila. Našla gestační váček hurá! Ale prý je mimi podle UTZ o týden až 14 dní mladší. Ale to se mi vůbec nezdá. Kdyby bylo o 14 dní mladší, tak bych počala kolem očekávané MS, ale to už jsem testovala. Znervózňuje mě to hlavně proto, že stejný postřeh měla dr i u minulého těhu, které nedopadlo dobře.

Holky, já jsem skoro nespala (pobolívalo mě břicho a vůbec mi nebylo dobře) a jsem tak zmlácená, že jsem si o obrázek ani neřekla. Hlavně mi hned v hlavě šrotovalo, že to není moc dobrá zpráva.

Další KO je za 3 týdny. Tak musím vydržet. Stejně by dr. nic jiného neudělala.

Ad vitamíny - beru jen kys. listovou. Tu nejobyčejnější

Ad jméno - inspirací mi byla opravdu Meda Mládková. Byla jsem na natáčení Uvolněte se prosím práve s ní a okouzlila mě. Pak mi došlo, že pro dítě včelařů je to ideální jméno. Navíc ta zdrobnělina - Meduňka :wink: manžel si už 2 roky zvyká, tak snad. Taky jsem koukala do statistik na nějakém ministerstvu. Po světě běhá 10 Med, tak mi to snad uznaj.

Ad kolegyně v práci: lesklý oči jsem měla určitě. Takový jako na teplotu. Ale te´d se tak unaveně šoupu, že to není těžké poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
6.3.09 11:53

Ahojky..tak jsem si ráno koupila te PARAGRIPPE,tak jsem na něj zvědavá jak zabere…jinak mnou včera projíždělo teplo i zima zároven a bolel mě celý člověk

Izi, já mám asi druhý den chvíli pocit,že těhotná nejsem a že si to jen vsugeruji,ale jelikož to mám potvrzené,tak to si bude pravda,že :lol:

Tess, vítám tě mezi námi

jinak já dneska dostala chut na rizoto,tak jsem si pro něj sjela k větnamcům,oni ho umí výborně,tak si aspon trošku pochutnám,ael opatrně a na několik etap,aby mi nebylo špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí