Poradna duly
Jana Čurdová
Tichule já myslím,že všechny nepracujeme.Já teda mám neschopenku.
ahoj…venku je tak krásně a já tam nemůžu..už druhý den mě bolí záda a natékajími lýtka..nevíte některá co s tím???
tak to ti neporadím,a myslíš,že bys malou procházku nezvládla?
Ahojky,
já nepracuju, jen v pátky na pár hodin, ale to je spíš bezva relax na vypadnutí ze stereotypu.
Venku se konečně dělá krásně, snad se jara i dočkáme ![]()
Simiki - lýtka mi natékají taky, stejně v prvním těhu, naštěstí to nebolí, jen mě škrtí všechny ponožky. Tebe to bolí?
Se zádama - možná by pomohly kočičí hřbety nebo nějaké cviky na záda, kdybys cvičila pravidelněji? To v těhu můžeš…
Já chodím na reflexní masáže, což je taky fajn ![]()
Ještě mě napadá, že ke konci těhu bylo super plavání - i na bolavá záda ![]()
Judit, no taky se asi časem přesunu na neschopenku. Gynekolog mi jí nabízí od začátku, jelikož jsem starší kousek a snažili jsme se dvacet měsíců než se zadařilo. Další problém je, že pracuji jako dětská sestra, tak jsem celý den v kontaktu s nemocnýma dětičkama a moc si u práce neodpočinu..Handah, tak to máš prima, to by se mi taky líbilo, pracovat jeden den spíše pro radost.
Simi, taky bych ti asi doporučila pohyb a možná hořčík, ještě máme podstatnou část těhu před sebou, a´t se pak ke konci netrápíš.
Taky nepracuju, jsem na mateřské, ale chodím jednou týdně do práce. Myslím, že všechny holky si užívají sluníčka, vždyť je tam tak krásně!!!
Tichule, mně je čerstvě 35 a na tuto číslici si nemohu jaksi zvyknout ![]()
Simiki, nemáš náhodou vyšší tlak? Zmínila ses o tom otékání před dr? Mně taky otékaly lýtka, ale až ke konci těhu, když se zadržuje voda v těle…
Ali, zvykneš si neboj.
Já si celkem po třicítce užívám, ještě si připadám mladá, ale už to mám tak nějak v hlavě srovnané, prostě mi ten věk vyhovuje. Je ale pravda, že bych to stárnutí teď na pár let zastavila. Ve čtyřiceti už asi tak pozitivní nebudu. ![]()
Tichule, koukala jsem, že jsi z Ostravy, já z Bystřice, kousek od Třince. Příští týden jdu na screening do Ostravy do nemocnice Na Fifejdách - MUDr M.Zubík. Neznáš ho? A vůbec toto pracoviště? Chtěla jsem jít do Vítkovic, ale dělají screening pouze místním.
Doktora osobně neznám, ani to jméno mi nic neříká. Na Fifejdách jsem pracovala po druhé mateřské na novorozenecké JIP, tak si ještě pár lidiček pamatuju, ale Zubík mi nic neříká, ale není problém se pozeptat. Jinak myslím, že nebude problém, maminy si chválí Fifejdy i Vítkovice. Já osobně bych preferovala Fifejdy.
Tak jsem při jen malinkou procházku,ale doma jsem padla do postele bolestí..možná že je to jen natáhlý sval…doktorovi jsem to ještě neříkala,jdu v pondělí k obvodačce,tak to povím jí a uvidím co mi poví.I když je mi divný,kde bych si ten sval natáhla,nikde jsem nesportovala a z válení v posteli o být nemůže,že ne ![]()
Vyšší tlak nemám,spíš někdy ten nižší…
Hořčík beru občas,mám ho v prášku a do vody
Handah,co je to reflexní masáž??Mě dělá masáže Tom,má na to kurz,ale tu nohu se nám rozmasírovat nedaří vůbec a ty záda povolí tak na den dva a pak je to stejný jak před tím
Taky přeju dobrý ránko sluníčkový.Mám z toho vyloženě dobrou náladu.Všechny chmury co jsem měla mě přešly a je mi fajn
![]()
Judit, taky to tak vnímám, když sluníčko svítí, hned je na světě lépe. Mám i mnohem více energie.
Holčeny, máte některá zkušenosti s kočárkem Bebecar, slyšela jsem dost chvály. Musím se na něj někde mrknout.
Ahoj,
taky se mi dnes hned líp vstávalo, když je tak krásně ![]()
Simiki , tak snad to bude jen natáhlý sval, ale je divný, že Ti to jde až do zad
Pokud by to přes víkend nebylo lepší, asi bych s tím někam zašla ![]()
Reflexní masáže se dělají jen přes nohy - masírují se nohy zespodu a mačkají reflexní body celého těla. Snad jsem to popsala správně. Dá se tím uvolnit všechno, od ztuhlého břicha, kostrče, až po krční páteř. Ale chce to najít někoho dobrého ![]()
Mám dnes předvařeno, synátor si leguje, paráda
![]()
Holčiny, já se zatím loučím, musím na anglinu.
Tak zatím papa. Přeji hezký víkend.