Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj jesenko, budu rada kdyz me vezmete mezi see maminy. Mam dcerku 5 let a uz si nevim rady, ma adhd, nevim jak se to pozna, ale rekla nam to psycholozka po hodinovem testu. Dcera je hrozne ziva, vztekla, hubata a vnetliva.take se chyta za krk a vrci, skripe zubama a kdyz ma zachvat jekotu trese rukama a skace jak pominuta.
Jsem uz z ni zoufala a mame velice satny vztah, jen na sebe rveme, dohadujeme se a nic u nas nejde bez scen, ani oblekani, cisteni zbu atd anavic vstava mezi 5a 6 hod jiz od naroeni.
Mame jeste chlapecka, kteremu ublizuje a sikanuje ho. Jsem uz bezradna a neubranim se tmu vic citove tihnout k synovi a nekdy jsem na ni vyslovene alergicka a mrzi me to.
Psycholozka rekla ze jsme si vychovlali detskeho tyrana, bo jsme nevydrzeli nekolika hodnovy jekot a ustoupili a jestli ji nesrvname ted, muze nas brzo prerust a pak nas i v puberte napadnout
Moje sestra je lecitelka a tak zkousime homeo, bachovy esence atd, ale moc to nepomaha. Ale kdybych ji dala leky tak me rodina dsoudi
@stika Neboj neodsoudí…taky nejsem zastánce léků ale fakt vidím že mu to pomáhá…hodně..je fakt že je to moje berlička ale sama po pravdě ti řeknu že když by je neměl asi bych ho zabila!!Obvzlášt ve škole…je to chytrej a hodnej kluk, pomáhá mi..fakt je skvělej má moc šikovný prstíky, o sestřičku pečuje a moc jí miluje…vše je moc faijn do té doby než mu v klidu řeknu pojd si z opakovat něco ze školy. V tu chvíly se z milého človíčka stává malej netvor který má hysterické záchvaty od sebepoškozování až do ataků na mně!!Kdyby měl nůž myslím si že by ho i použil. Problém, je ten že o tom neví a zkončí to tak že ho donutím vlézt do koupelny a osprchuju mu hlavu studnou vodou pak osuším, přitisknu k sobě a za 5 min je to zase ten milej kluk co jde a udělá co mu povím..jen to divadlo pro sousedy holt musí být..
Jo nejnovější výmysl jeho tatínka je že mu to dávám abych mu ničila zdraví a že jsem se domluvila o tom i s lékařkou
Mele mu o tom i extchýně, takže podporu ze strany jeho otce a bab prostě nemám.
Homeo a jiné jsem také zkoušela…bez účinku. ADHD je hyperaktivita…mozek neumí odpočívat děti se s tím neumějí vyrovnat a často z toho zlobí, problémy s usínáním, nesoustředěnost…to je všechno ono a patří to k tomu.Mudr mi ukazovala mozek dítěte z ADHD opravdu to má rozdělené na 2 a více částí nez mozek norm. dítěte.
Ovšem jak ti tohle mohla říct psychol. teda nechápu…asi bych jí řekla že by mohla jít dělat do kravína a né pracovat s dětmi když vypustí takovou zhovadilost…Z mé stránky jsem akorád požádala školní psycholožku aby mi vypracovala na syna posudek jak by k němu měla přistupovat třídní učitelka…Jinak mám s nimi neg. zkušenosti. K té co jsme chodili, ta paní nedovedla pochopit že když domů přijdu po 16h a příprava trvá do školy i 2 hodiny že fakt nemám ani chut a ani čas si hrát s klukem po venku, házet si s míčky atp.
Těhle dětí je čím dál tím víc a školy by měli pro ně vyčlenit třídu kde by bylo jen 10 žáků nebo asistenta který by se jim ve vyučování věnoval protopže stále potřebují kontakt učitel-žák a veškeré jiné rušivé zvuky eliminovat. Bohužel i ve školství je málo peněz a zmetek Kalousek a Drábek si sedí na penězích jak žába na prameni a nedaj ani kačku navíc jen aby jim šlo do vlastního korejtka a odskáčou to ti nejpotřebnější
![]()
Ale pro tyhle děti existují speciální školy, mě kluk do jedné takové chodí a nemůžu si stěžovat
Dr se mi snažila vnutit pro syna (10let) leky, tak jsem ji řekla, ať je napíše, ale recept před ní roztrham
Jenomže syn nemá žádné ataky, záchvaty vzteku, jako jediný z celé třídy jezdí mhd do školy a že školy sám, má mobil, klíče od bytu. Prostě jen od něj chtěla mít ta můra pokoj ![]()
Jinak dětem s adhd opravdu funguje mozek jinak, většinou to rozdělují na dvě části, jedna část funguje rychleji než má a druhá pomaleji.
@ivana-domca Koukala jsem odkad jsi…tady jsou pouze speciálky…bylo mi doporučeno že dát ho tam to by znamenalo ho úplně odepsat…
@jesenka33 píše:
@ivana-domca Koukala jsem odkad jsi…tady jsou pouze speciálky…bylo mi doporučeno že dát ho tam to by znamenalo ho úplně odepsat…
aha, tak to netuším, jak to máte u vás. Ale tahle specialka konci patou třídou, pak je přestup buď na klasickou školu, nebo zvláštní. Nevim co nás čeká, doufám že se zvláštní škole vyhneme, ale když ne, tak nezmuzu nic ![]()
Jinak tu je uzavrena skupina „hyperaktivni deti (adhd)“ tak se můžete připojit ![]()
Ahoj, dekuju za prijeti, no nedeste me az pujde do skoly bude to neco, jak ma polechnout nejakou autoritu, rekne ja si muzu delat co chci, nech me na pokoji a kdyz ji neco nejde praskne s tim a jde od toho, je chytra, velmi hudebne talentovana, ale vsechno ji prestane bavit, nechce spolupracovat, ucitelka je hnusna, smradlava atd kdyz ma jit na hodinu, ale jak ji tam dokopeme, tak je nadsena a libi se ji tam, ale dostat ji tam to je sila, ji se nesmi rict kam jde
Zajimave je ze ve skolce nejdriv sikanovala jednu holcicku mladsi a ted uz je holcicka vetsi a jsou kamosky a drzi proti vsem a s ostatnima neka
Pripadam si desne ze nejsem schopna ji vychovat a ukocirovat a nez nam rekłi diagnozu byla casto fyzicky trestana, bo me otec mlatil do 27 let a ja proste neumim taky konflikty resit jinak a stydim se za to a pracuju na tom, ale asi taky budu adhd co jsem ted cetla, jsem silene vybusna jako naslapna mina
Jinak jako mimino byla hypotonicka, pri vzteku sla do luku, furt rvala, neustale kroutila rukama a nohama, pozdeji vztekla, agresivni, mlatila hlavou o zed kdyz nebylo po jejim, dost nas sikanuje, poruci nam jak s ni budeme mluvit, jak se budeme tvarit, ze ji hned musime pochovat atd, rekne to tonem, ze bych ji spis. Dala facku nez se tulila
Holky ahoj, k tomu ADHD by mě zajímalo, už jsme podstoupili snad všechna vyšetření za ty měsíce, předposlední bylo EEG- tam ji nic nenašli a poslední byla Genetika( veškeré krevní odběry)- tam ji vyloučily také dědičné vady a v závěru máme napsáno, že atypický autismus a ADHD je pravděpodobně negenetické příčiny tj. pre- prenatální příčiny. Že z těchto důvodů to dle genetiků má. Doporučení: nasále sledovat vývoj neurologie( tam nás ale ukončili, tak se divím
) /ještě před tou genetikou ale/…a výhledově MRM…to znamená, že musíme na magnetickou rezonanci??? A to navrhne pak kdo, když neurologie už je ukončená( neuroložka neshledala naposledy důvod, abysme tam již docházely, že malá roste normálně apod. ![]()
Vanesanko, nevim, takže neporadim, ale adhd může být způsobeno více faktory např: výchova, strava, očkování, málokdy se dohleda odůvodnění ![]()
@ivana-domca prosím tě…viděla jsi někdy mozek dítěte s ADHD???S tím se to děcko rodí…
@jesenka33 píše:
@ivana-domca prosím tě…viděla jsi někdy mozek dítěte s ADHD???S tím se to děcko rodí…
neviděla a pouze říkám to, co mi řekla naše psycholožka, když jsem se zeptala na důvod, proč to má ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Magne b6 jsme braly taky na zklidnění, docela se osvědčilo, ale běda jak jsme ho na týden vysadily.