Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,my jsme s manželem taky skoro pořád spolu-pokud není v práci je s náma.Když přijde z práce hraje si s malou,vykoupe ji,nakrmí…No někdy mám pocit že kdyby uměl kojit obejdou se bezemě
O víkendu když má volno se stará o malou celý den a já mám klid na vše co jinak nestíhám přes týden-nejraději mám když se můžu naložit do vany plné pěny a trochu relaxovat
Nebo jedem někam na návštěvu.Jediné co dělám pořád já je vaření a chystání jakéhokoliv jídla-umí udělat jen volíoko a to se pořád nedá jíst
ale to mě zase vyhovuje.Ráda si je nakrmím lásky moje ![]()
miriskaw píše:
Ahoj,my jsme s manželem taky skoro pořád spolu-pokud není v práci je s náma.Když přijde z práce hraje si s malou,vykoupe ji,nakrmí…No někdy mám pocit že kdyby uměl kojit obejdou se bezeměO víkendu když má volno se stará o malou celý den a já mám klid na vše co jinak nestíhám přes týden-nejraději mám když se můžu naložit do vany plné pěny a trochu relaxovat
Nebo jedem někam na návštěvu.Jediné co dělám pořád já je vaření a chystání jakéhokoliv jídla-umí udělat jen volíoko a to se pořád nedá jíst
ale to mě zase vyhovuje.Ráda si je nakrmím lásky moje
Jéé, tak to Ti závidím, já myslím, že co se týká krmení, tak by asi umřeli hlady beze mě
Ale jinak si nestěžuju, manžel je hodnej a pracovitej a když už se hádáme, tak celkem v normě ![]()
Terrezka píše:
teď jsem si přečetla tvůj příspěvek a je mi líto, že máte vztah teď takhle na houby, co třeba se s ním domluvit, aby něco doma byla jeho povinnost, např. koupat mimi? nebo třeba se vám věnovat a chodit na procházky, když je čas? zkus si s ním promluvit, že je parterský život pro Tebe už nesnesitelný… znám hodně rodin, co se rozpadly jen proto, že si rodiče na sebe neudělaly čas… A hlavně bys mu měla ukázat, že ho v domácnost potřebuješ a ne ho k n ičemu nepouštět a chválit chválit chválitfakt…
Ke koupání ho fakt nepustim. On nemá ten cit, jak s mimi zacházet. Ani já nejsem žádná citlivka, ale koupání mu opravdu nesvěřim.
Mluvili jsme o tom už hodněkrát. Podle něj za všechno můžu jenom já. Neříkám, že nejsem bez viny. Ale on se taky zrovna snahou nepřetrhne.
To by bylo na dlouho, všechno napsat. Taky jsem si už několikrát řekla, že ho začnu chválit. A zkoušela jsem to. Ale selhala jsem. Nesnášim ty pitvořící se ženský, co dělají, jak jsou úplně odvařený z toho, že chlap dal talíř do myčky. Moje mamina se na tatího takhle pitvořila. Taky mají štastný vztah. Ale mě to přišlo vždycky nechutný. Jak spustila tím pištivým nadšeným hlasem. A chlapi, vlbec nepoznají, že je to naučená přetvářka. A fakt to žerou. Neumím se takhle přetvařovat.
my se taky umíme občas pohádat,ale většinou to dusno doma trvá maximálně půl dne
Možná je to tím že nejsme spolu dlouho-3 a půl roku,ale pevně doufám že to tak vydrží
A třeba včera měl malýho na 15 minut pohlídat, než oškrábu brambody. Slyším řev, jako obvykle. Tak si říkám, nepoletím tam jak stíhčka. Nakonec mi to po chvilce nedalo. Nakouknu do obýváku, táta chrní a malej už leze všude možně a stoupá si. Takže se o něco evidentně praštil. A táta si chrněl a pak mi ještě vyknul, že už má hlad. Ale že spal nepřiznal, prý ho po očku hlídal haha. A za to mám chválit?
Vždť na něj nemusíš šišlat-ty můj milášku si šikovný,úžasný,dokonalý,ťuťuňuňu…stačí třeba jen říct-děkuju že si vynesl smetí,jsi hodný že mi pomůžeš…to podle mě není žádné pitvoření
miriskaw píše:
Vždť na něj nemusíš šišlat-ty můj milášku si šikovný,úžasný,dokonalý,ťuťuňuňu…stačí třeba jen říct-děkuju že si vynesl smetí,jsi hodný že mi pomůžeš…to podle mě není žádné pitvoření
Takhle nějak jsem to myslela ![]()
miriskaw píše:
Jenže on miluje podrbat za uchem a šišlat. Jak na psa ![]()
Omlouvám se, jsem na něj nabroušená ze včerejška. Navíc už odbíhám od tématu. Omlouvám se zakladatelce.
Anonymní píše:
A třeba včera měl malýho na 15 minut pohlídat, než oškrábu brambody. Slyším řev, jako obvykle. Tak si říkám, nepoletím tam jak stíhčka. Nakonec mi to po chvilce nedalo. Nakouknu do obýváku, táta chrní a malej už leze všude možně a stoupá si. Takže se o něco evidentně praštil. A táta si chrněl a pak mi ještě vyknul, že už má hlad. Ale že spal nepřiznal, prý ho po očku hlídal haha. A za to mám chválit?
No to by mi fakt vadilo
To si nedokážu představit takové chování ![]()
Když se malá narodila tak jsme moc rodinný život něměli asi jsme nebili moc připraveni poměsíci se to srovnalo. O víkendu se uklízelo buď já nebo manžela ten druhý šel na procházku. Jinak manžel dělal a dělá co je potřeba někdy nic a někdy hodně
. Omalou když není zbytí tak kromně,že jí neuvaří tak se 100% postará
Tak my máme děti dvě.Klukovi jsou 3 roky a holce 2 měsíce.V týdnu snámi moc není,podniká tak nemá moc čas.Víkendy je doma a dětem se věnuje maximálně.Obstará i malou,už nekojím tak ji klidně dá i najíst.Koupání si chtěl vyzkoušet a zvládá to na jedničku.Takže mi řekne ať o víkendu odpočívám.Já vařím a uklízím.Přes týden moc uklízet nestíhám,takhle na to mám klid.Nemůžu říct nic špatného,taky jsou chvíle kdy se hádáme.Ale rodinu živí,stará se o nás a má nás rád,tak co víc si přát ![]()
miriskaw píše:
my se taky umíme občas pohádat,ale většinou to dusno doma trvá maximálně půl dneMožná je to tím že nejsme spolu dlouho-3 a půl roku,ale pevně doufám že to tak vydrží
My jsme oba celkem dost cholerický, takže vždycky vyletíme jako čerti z krabičky a pak je to za pár hodin taky většinou dobrý
i když někdy to vylítnutí stojí za to
Myslím, že bez hádek by to nebyl vztah ![]()
miriskaw píše:Anonymní píše:No to by mi fakt vadilo
A třeba včera měl malýho na 15 minut pohlídat, než oškrábu brambody. Slyším řev, jako obvykle. Tak si říkám, nepoletím tam jak stíhčka. Nakonec mi to po chvilce nedalo. Nakouknu do obýváku, táta chrní a malej už leze všude možně a stoupá si. Takže se o něco evidentně praštil. A táta si chrněl a pak mi ještě vyknul, že už má hlad. Ale že spal nepřiznal, prý ho po očku hlídal haha. A za to mám chválit?To si nedokážu představit takové chování
S tím musím teda taky souhlasit, to bych ho asi „zabila“ Koukám, holka, že to nemáš jednoduchý ![]()
Manžel se od narození stará o koupání - ve všední dny i víkendy.
O víkendu vždy chodí na procházky sám, abych uvařila popř. uklidila.
Věnuje se dítěti v rámci možností - někdy chci více, někdy ho nechám o víkendu pracovat.
Takže za mě - jasné jsou procházky, krmení kaše a koupání - přes to vlak nejede..plus hraní a starání se.
Ve 4 m hodně choval, přebaloval a pomáhal se zabavením miminka.