Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tamtama píše:
no co, však je to hezký jméno
Jak je komu libo. Já ho mám spojené s prasatkem z dětské knížky tak jsem pobouřená
![]()
@jdukolem píše:
Jak je komu libo. Já ho mám spojené s prasatkem z dětské knížky tak jsem pobouřená![]()
my z mladší generace známe jen prasátka Peppu a Tomáše
![]()
Celé to číst nebudu…ale vždycky můžeš dát dítěti jména dvě, legislativa to dovoluje.
@Tamtama píše:
my z mladší generace známe jen prasátka Peppu a Tomáše![]()
Ty a není Tomáš lokomotiva? ![]()
@Malaga píše:
A žížala Jůlie?
Tak to si myslím že geberace 2010+ už Dádu s žížalou znát nebudou ![]()
@Anonymní píše:
Tak to si myslím že geberace 2010+ už Dádu s žížalou znát nebudou
to asi máš pravdu ![]()
@Anonymní píše:
Vlastně ani nevím proč mám potřebu sem psát, asi se vypsat, protože v okolí se fakt nemám koule někomu svěřit… Nemůžu překousnout, jak se má naše mimino jmenovat. Manžel přišel s návrhem, ten jsem zamítla že to fakt ne, on mně můj taky. Dala jsem dalších asi 6 různých jmen, Ela, Simona, Julie, Týna, Leona… Nic, prostě ne, buď tu svoji hrůzu nebo Veroniku. Ok, na Veroniku jsem říkala že to není taková hrůza, že proti tomu původnímu je to aspoň trochu ucházející. Ale čím víc se blíží termín, tím víc to jméno nemůžu přežít. Jasně že je pro mě nejdůležitější zdraví, ale sakra, mně to nejde přes hubu. Až jsem se přistihla, jak si říkám, že kdyby se tomu drobkovi něco stalo, příště už bysme to jméno dát nemohlijsem fakt na facku, brečím tu jak malá a prostě to nedávám. Mimčo jsme chtěli a chceme oba, ale s tím jménem se fakt nemůžu smířit… Už mě i napadlo mu říct že to snad není jeho a udělat si to po svým
prostě nevím nevím nevím
Strašně se za ty pocity stydím a nikdy bych neřekla co za krávu se ze mě vyklube. Potřebovala jsem se z toho aspoň vypsat, i když teda čekám sodu. I jsem si říkala že prostě jméno nedáme žádné a pokud se na něm do zákonné lhůty nedohodneme, půjde to asi k soudu nebo nevím. Dvě jména taky dát nechce, jedno to jeho a jako druhý to mnou vybraný, první dítě má taky jenom jedno. Ach jo
Máme dlouhý příjmení a jméno chci krátký, ne žádnou 4 slabičnou šílenost
AHoj, nečetla jsem celou diskuzi, jenom první stránku, tak se možná budu opakovat. Ale zajímalo by mě, jak jste se shodli na jménu pro první dceru? Nebylo to tak, že jsi ho vybrala s tím, že druhému dítěti vybere jméno manžel? Případně jak jste hledali to minulé? Mně se tedy jméno Eleanora velmi líbí, ale chápu, že jestli ho nemůžeš zkousnout, tak ho dát nechceš. Ale moc nerozumím té mužově zaťatosti. Já bych nikdy nechtěla dát jméno, které by se tomu druhému nelíbilo, a manžel to má také tak. Takže jsme oba hledali, než jsme našli to, co se líbí oběma. ![]()
A jestli chceš kratší, tak zkoušela jsi navrhnout něco jako Nina, Tina, Thea, Linda, Iva, Zora, Lada,…? (Záleží, jestli se ti něco z toho líbí).
Jinak znám kombinaci k Sofii: Sofie a Sára, Sofie a Stella, Sofie a Ellen, Sofie a Mia…jo, je jich hodně. ![]()
@aluisina píše:
AHoj, nečetla jsem celou diskuzi, jenom první stránku, tak se možná budu opakovat. Ale zajímalo by mě, jak jste se shodli na jménu pro první dceru? Nebylo to tak, že jsi ho vybrala s tím, že druhému dítěti vybere jméno manžel? Případně jak jste hledali to minulé? Mně se tedy jméno Eleanora velmi líbí, ale chápu, že jestli ho nemůžeš zkousnout, tak ho dát nechceš. Ale moc nerozumím té mužově zaťatosti. Já bych nikdy nechtěla dát jméno, které by se tomu druhému nelíbilo, a manžel to má také tak. Takže jsme oba hledali, než jsme našli to, co se líbí oběma.![]()
A jestli chceš kratší, tak zkoušela jsi navrhnout něco jako Nina, Tina, Thea, Linda, Iva, Zora, Lada,…? (Záleží, jestli se ti něco z toho líbí).
Jinak znám kombinaci k Sofii: Sofie a Sára, Sofie a Stella, Sofie a Ellen, Sofie a Mia…jo, je jich hodně.
Pro první to tak nějak přišlo samo, žádný rozpor, přemlouvání nebo tak, prostě jsem já nebo on řekla že toto je pěkný jmeno, druhej to odsouhlasil a bylo, žádný že teď výběru já a pak on nebo tak to nebylo. No domluvili jsme se že to necháme otevřený a uvidíme jak to dopadne. Předpokládám že i na tu Veroniku bych si zvykla, lepší než Eleonora, ale ne jen tak…