Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ottla souhlasim,nemyslim ze porod je nejaka delici cara od bolesti, ani reseni..
@linda3 píše:
Já se jen modlím, aby miminko bylo po těch mých stresech a pláči zdravé..to je to nedjůležitější v životě, jinak bych se asi po porodu ze všeho sesypalaSnažím se na věci nemyslet a už být trochu veselejší, ale často mě přepadnou chvíle smutku, pláče..sice nejhorší byl první měsíc..to jsem hodně plakala, stresovala se, nespala..pořád myslela na expřítele..jak to mohl udělat a vykašlat se na mě, ze začátku jsem měla pocity, že to dítě takto na svět přivést nechci…stále jsem nechápala, jak se tak mohl zachovat, když předtím miminko chtěl a počal jej, že jej chce
BUde dobře, neboj..já byla ve stresu celé druhé těhotenství, přišlo trochu drív, než jsem čekala, měla jsem nervy, jednou jsem se na mimi těšila, za pár hodin už jsem ho nechtěla..zažil u mě hodně stresů, dokonce i odmítání…a teď je to krásnej 7 měsíční zdravej brouček…a jak se říká, že takový miminka bývají plačtivý, tak můj druhorozenej je nejhodnější mimčo na světě, ten odmalička celý dny nezabrečí, spí celou noc, od 2 měsíců rozdává úsměvy a záchvaty smíchů na všechny strany
takže se těš na miminko, bude zase líp ![]()
Nu, tak jestli to není téměř pravidlem, že ty - mírně řečeno - ne úplně vymodlené děti jsou největší pohodáři v celém širokém okolí. Tak trochu to je i můj případ:)
Jako kdyby to mrně chtělo co nejmíň „obtěžovat“ a prostě si tady tu existenci maximálně užívá s radostí mu vlastní ![]()
@ottla poslys a muzu se zeptat, jak si to zvladla? rekla bych ze ten stsv co jsi prozivala jsem zazila take jen se mi moc nedari se z toho dostat… :/tedy z pocitu ze bych tloukla hlavou do zdi…do porodu mam 14 dni:-/
@ottla Věřím, že to musí být těžké, a přiznávám, že se to těžko posuzuje někomu, kdo toho chlapa vedle sebe má. Nechtěla jsem to nijak zlehčovat, jen jsem chtěla Lindu povzbudit, aby neklesala na mysli, že to může být fajn i bez chlapa!
Moje mamka mě vychovávala sama do mých osmi let, a měla jsem fakt moooc pěkné dětství, otec mi vůbec nechyběl ![]()
Přečetla jsem celou diskusi, nejsem sice sama, mám manžela, ale procházíme dlouhodobou krizí a nevím, jak to dopadne, jsem 24tt, bohužel doma, většinou sama, naprosto chápu ty stavy, kdy člověk brečí, má jen staženej žaludek a je to na zbláznění, mám to v poslední době často
prášky brát nechci, ale byly mi doporučeny bachovy kapky rescue remedy, beru je asi týden, mám pocit, že se mi trochu ulevuje, nevím, jestli je to placebo nebo ne, ale cokoliv, hlavně že to pomáhá…jsem ráda za tyto diskuse, člověk zjistí, že v tom neni sám, na mimi jsem čekala dlouho, za nic bych ho nedala, je teď na 1. místě…přeju vám hodně sil, držte se, musíme doufat, že bude zas líp
PS asi je to všude stejné, taky mám pocit že manžel něco dohání, pořád někde s kamarády, samozřejmě ti svobodní, bezdětní, a paříme
a těhotná žena čučí doma a čeká, až přijde…
@skoromamuška No já jsem to asi nezvládla, pořád s tím bojuju. Nevím, jak z toho ven ![]()
@Hovezinka Určitě to může být fajn i bez chlapa, ale opravdu záleží na mnoha okolnostech a pak to fajn prostě být vůbec nemusí…Jinak samozřejmě někdy lepší žádný otec než otec násilník apod.
Měla jsi fajn dětství, protože jsi možná nevěděla, že to může být jinak a nic ti nechybělo. Moje dcera je zatím taky šťastná, nemá žádné srovnání a myslí si, že žije v tom nejbáječnějším světě.
@ottla aha, cekala jsem happy end a koukam ze nebude:/ asi dopadnu stejne…ja mam pocit ze ted uz nemuzu nic delat. Cekam maleho, chlap vecne v cudu, pochopitelne ne sam…to sou vyhlidky
@slavuska1 děkuji slavusko za povzbuzení..
trochu mě utišuje chodit sem na emimino a různě si tu číst různé příběhy..trochu člověk vidí, že není v tom sám a trochu tu najde nějakou tu podporu.., kterou nemám od partnera..člověk je na všechny ty pocity sám..a v těhotenství mě tu přepadají fakt různé myšlenky..chvíli jsem dítě také vnitřně odmítala..prostě různé pocity.. Takhle jsem si těhotenství nepředstavovala..člověk místo toho, aby se radoval a užíval si jej díky rozchodu je celý rozhozený..vystresovaný..uplakaný..neví kolikrát co dál..no prostě se cítí mizerně
ale snažím se to nevzdávat a stále věřit, že bude líp…Přeji všem krásnou dobrou noc..či zítřejší den
Tak zatím pá.
Holky všechny co jste se rozhodly miminko nechat navzdory osudu a chlapské blbosti máte můj obdiv jste super a ikdyž těhu a mateřský hormony dělají svoje věřte že bude líp
![]()
@linda3 jo, emimino jsou fajn stránky…škoda že kyž já byla těhotná, tak jsme neměli doma internet
ale už je dobře, a u tebe taky bude
![]()
Už jsem psala výše - rozhodla jsem se jít k psychologovi, našla jsem poradny, které jsou zdarma, tak jsem zvědavá, mám pocit, že už to prostě sama nezvládám, ráno se probudim, manžel odejde do práce a já mam pocit, že ten den nepřežiju, čekám, až přijde, jakou bude mít náladu, já se snažim bejt v pohodě, ale mam pocit, že on je čimdálvíc nenaladěnej, z toho já víc nešťastná, je to pořád dokola
chvílema je mi fakt naumření
@Anonymní píše:
Už jsem psala výše - rozhodla jsem se jít k psychologovi, našla jsem poradny, které jsou zdarma, tak jsem zvědavá, mám pocit, že už to prostě sama nezvládám, ráno se probudim, manžel odejde do práce a já mam pocit, že ten den nepřežiju, čekám, až přijde, jakou bude mít náladu, já se snažim bejt v pohodě, ale mam pocit, že on je čimdálvíc nenaladěnej, z toho já víc nešťastná, je to pořád dokolachvílema je mi fakt naumření
ahojky..dáš sem nějaký link na poradnu, která je třeba zdarma..ještě jsem nikdy u psychologa nebyla..v žádné poradně, nevím, třeba by mi to trochu psychicky pomohlo..možná bych uvítala i nějakou anonymitu, žádná založená karta..nevím..Přeji všem krásný a slunečný den..jsem ráda, že tu jste se mnou
![]()