Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znám pár párů, u kterých by mě rozchod hodně překvapil. Ovšem člověk míní, život mění. Teď jsi zraněná, snad to čas spraví a nebudeš odsuzovat všechny chlapy na základě zkušenosti s jedním nevěrníkem…
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám po rozchodu, nesla jsem to velmi těžce-beru AD.Je to už lepší. Byli jsme pevný pár, dala bych za něj ruku do ohně a nakonec po 4letech před svatbou nevěra.Jeho.Je to doktor a pobláznila ho pacientka. Nechci to už řešit. Nevěřim už na lásku. Chci se zeptat. Znáte v okolí stabilní pár u kterého byste nevěřily že se rozejdou? ať už skrz nevěru nebo něco?
na lásku věř, jen má vyšší (tedy opakovanější) mortalitu než běžnej člověk
@pe-terka píše:
ano, je to tak. Někdy je ta Itálie kořením vztahu![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám po rozchodu, nesla jsem to velmi těžce-beru AD.Je to už lepší. Byli jsme pevný pár, dala bych za něj ruku do ohně a nakonec po 4letech před svatbou nevěra.Jeho.Je to doktor a pobláznila ho pacientka. Nechci to už řešit. Nevěřim už na lásku. Chci se zeptat. Znáte v okolí stabilní pár u kterého byste nevěřily že se rozejdou? ať už skrz nevěru nebo něco?
pokud se necejtil ve vztahu dobře, tak se ani nedivim, že ho někdo poblaznil, vztah se musí někam posouvat, mít se na co těšit, hlavně když už trvá víc jak tři roky
@lamicina píše:já úplně nemyslela symetrickou Itálii dvou choleriků. Napadlo mě třeba manželství mých prarodičů, kteří spolu vydrželi až do smrti a babička se chtěla rozvádět ještě 14 dní před smrtí. Byla na dědu hrozně hnusná, nadávala mu, ponižovala ho prostě dračice a semetrika, pro nás vnoučata by se rozkrájela. Máma říkala, že když se o ní starala, babička jí vylívala srdce jak „dědek dokud mohl, sklátil každou sukni“. To skoro vypadalo, že jediné co je spojovalo byla její hořkost. Našla jsem dědův deník a on jí měl fakt rád.
. A takových párů znám dost, kdy si říkám, jak to můžou spolu vydržet.
Taky znám takový pár. Babka na manžela hrozně hnusná, agresivní, útočná, ponižuje ho atd. On si to nechává líbit. Ale pak jsem se dozvěděla, že když byli mladí, on byl d. vkař, o děti se starala komplet sama, on jí říkal: chceš se rozvést, tak jdi! Protože věděl, že je na něm závislá. Teď se karta obrátila, on ví, že by se sám o sebe nepostaral (neuvařil, neuklidil, nevypral…), bojí se to toho, teď mu ona říká, jdi si, jestli chceš. A on šoupe patama… Smutný z obou stran.
Idealni neznamena stabilni a naopak.
Mozna ty pary, ktere idealni nejsou, jsou prave diky spolecne prekonanym problemum stabilnejsi :think
@eileithia píše:
pokud se necejtil ve vztahu dobře, tak se ani nedivim, že ho někdo poblaznil, vztah se musí někam posouvat, mít se na co těšit, hlavně když už trvá víc jak tři roky
Tak evidentně se posouvali, když měli naplánovanou svatbu, ne? A na co jiného se v téhle fázi vztahu těšit, než na svatbu, založení rodiny? Pokud ho v takovém období zblbne jedna ženská sukně, je dobře, že to zakladatelka poznala před svatbou ![]()
@lamicina píše:já úplně nemyslela symetrickou Itálii dvou choleriků. Napadlo mě třeba manželství mých prarodičů, kteří spolu vydrželi až do smrti a babička se chtěla rozvádět ještě 14 dní před smrtí. Byla na dědu hrozně hnusná, nadávala mu, ponižovala ho prostě dračice a semetrika, pro nás vnoučata by se rozkrájela. Máma říkala, že když se o ní starala, babička jí vylívala srdce jak „dědek dokud mohl, sklátil každou sukni“. To skoro vypadalo, že jediné co je spojovalo byla její hořkost. Našla jsem dědův deník a on jí měl fakt rád.
. A takových párů znám dost, kdy si říkám, jak to můžou spolu vydržet.
jj, i to je varianta. Taky máme v rodině podobně komplikované vztahy, co vydržely až do smrti.
@eileithia píše:
chceš zakl. povzbudit, nebo vydeptat
?
Jaká je definice ideálního páru? Vždyť je to směšný, každý to má jinde, tu ideálnost. Třeba na netu je to o vzhledu, jak jsou hezkej pár, jsou automaticky ideální.
to je fakt subjektivní. Sama nepovažuju za ideal nikoho v okolí. Každý má nějaký problémy.
@Anonymní píše:
Momentálně stabilních párů znám hodně, ale jestli budou stabilní za rok, dva, deset ví bůh.
Držím palce, ať je brzy líp. ![]()
@eileithia píše:
Podle tebe. Neznáš je, za vším, co se zdá průhlený a jednoduchý na první pohled, je kupa šrotu. Úplnou pravdu znají jen oni. My tady polemizujem a vaříme z úplnýho houna. ![]()
To, že jeden vidí vztah ideálně, neznamená, že to tak má i ten druhý…
A ruku do ohně bych teda nedala ani sama za sebe, natož za někoho jiného…protože nikdy nevíš, co život přinese
Já mám pocit, že jsme stabilní, vyrovnaný a spokojený pár. Ale ruku do ohně bych nedala ani za sebe, natož za manžela.
Bylo nutné se po jedné nevěře rozcházet? Byla to jednorázovka nebo delší románek?
Je to tvoje - vaše věc, to je jasné. Ale nedalo se to řešit jinak?
A ano, poznala jsem páry, které by stabilní, pohodové a ve většině (a to nemyslím nějak zle, je to jen realita) se zbláznila ženská a bylo jí něco málo = pálilo ji dobré bydlo a konec. Ale nikdo s nikým nejsme 24 hod. denně a nevíme, co se komu honí hlavou. ![]()
Ruku do ohně bych nedala za nikoho.
Problémy přijdou všude.
Znám pár lidí, kteří se rozešli relativně zbytečně, protože včas neřešili problémy, a pak už se nemohli vystát.
Rozchod u páru, který se k sobě hodí, je vždy smutný.