Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano znám- jedni rodiče ze školy (teď už ze školy)- 3 děti, od VŠ spolu, nádherný barák, spousta peněz- no hodně mě to překvapilo, pak se roky tahali o děti, teď mají střídavku, on je znova ženatý, ona je teď zase sama, nevím, zda toho litujou
Sousedi. Mladí, dvě malinké děti, on vozil kočár v jednom kuse, koupal, vysával, prostě pomáhal. Oslovovali se milácku, lásko. Mladší dcera nemá ještě dva roky a už spolu nejsou
Řekla bych, že rozchod ideální páru je oxymóron, ideální pár se přeci nerozchází. Znám také pár, u kterého jsem si myslela, že spolu budou navěky a skončilo to po 8 letech
, holt tak ideální pár to nebyl, když jim to nevydrželo.
Znám řadu párů, kteří se k sobě chovají láskyplně, milují se, podporují a hooodně by mě šokoval rozchod.
Ale že bych si o někomu myslela, že je ideální a rozešli se, to asi ne.
@GabinkaCh píše:
Sousedi. Mladí, dvě malinké děti, on vozil kočár v jednom kuse, koupal, vysával, prostě pomáhal. Oslovovali se milácku, lásko. Mladší dcera nemá ještě dva roky a už spolu nejsou
Tak to, že miloval děti, neznamená, že miloval ji nebo ona jeho ![]()
Lidí, kteří se oslovují miláčku, lásko znám řadu a často je to póza, to o ničem nevypovídá.
Já už 13 let říkám, že jestli manžela opustím, tak se mi nikdo divit nebude
No nebude, nevěry, nemanželské děti, já svou blbostí přišla zase o spoustu peněz. Holt máme ten život tak nějak pestrej…
9 let jsme byli abnormálně šťastný pár, ani hádky u nás neprobíhaly.
Pak krachlo jeho podnikání a přišla hluboká deprese…4 měsíce jsem se snažila vydržet a nevzdat to. Nepovedlo se… V jedné z jeho psychóz jsem si již nebyla jistá, zda mne nenapadne, bylo to hodně na hraně, odešla jsem okamžitě. A to hlavně kvůli malému…Moc mne to mrzí, ale člověk jakého jsem znala je zřejmě definitivně pryč…
Takže, ne vždy musí vztah končit nevěrou, i takto lze…
@Bábrdl píše:
Tak to, že miloval děti, neznamená, že miloval ji nebo ona jehoLidí, kteří se oslovují miláčku, lásko znám řadu a často je to póza, to o ničem nevypovídá.
Jo jo, znám taky pár, kde slaďoučký slovíčka lítaly celej den. Po pár dnech s nima na horách jsem měla vyloženě mindrák. No a pak… nevěra na běžném pořádku, exekuce. Jsou od sebe a ona si zase narazila podobný typ ![]()
@GabinkaCh píše:
Tohle určitě není definice dobrého páru. Mohl to být taky podpantoflák a ona ho mohla jen pěkně řídit a ani to jí nestačilo. Dá se to vyložit mnoha způsoby.
Tak jako tak je na tom to nejhorší, že to nejvíc odnesou ty děti ![]()
Znám pár, kde si ona prošla zlou nemocí, on se snažil být podporou, ale trvalo to dlouho a přišla i krize. Překonaly to, teď je situace stabilní. TOHLE je pevný a milující se pár. Ne ti, co cukrují a na venek působí neskutečně zamilovaně.
Znám i pár, kde si každý dělá, co chce a když jsou spolu, tak jsou v pohodě, souzní spolu…
Jednoznačná definice není, sejít a rozejít se může ledaskdo ![]()