Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaPaloma píše:
Růžový Achát má svoje důvody, který bys asi nechtěl mít.
Stejně, jako ona by asi nechtěla mé důvody, a přesto ji nenadávám … ![]()
@Venetia Někde jsem četl, že člověk se dokáže přetvařovat maximálně 1/2 roku a že do 1/2 roku se projeví všechny charakterové vlastnosti, pokud je ovšem okolí neignoruje.
@jege S půl rokem souhlasím, ale musí spolu sdílet jeden prostor se vším všudy. Pak ano. Pokud se jen navštěvují, neprojeví se to ani po xy letech.
@Jedna babička Samozřejmě. Narážel jsem na to, že zakladatelka žije s partnerem 3 roky.
Mimochodem, mám takovou zkušenost, že první dojem je ten nejsprávnější. Často se mi stává a potvrzují mi to i další lidé, že po čase většinou začnou vadit věci, které nás zarazily hned při prvním setkání. Pak se to nějak vysvětlí, stane se to nepodstatným, lehce tolerovatelným a pod., ale po nějaké době je to právě toto, co začne vadit nejvíce.
@jege píše:Tak to mi přijde moc málo
Stejně, jako ona by asi nechtěla mé důvody, a přesto ji nenadávám …@Venetia Někde jsem četl, že člověk se dokáže přetvařovat maximálně 1/2 roku a že do 1/2 roku se projeví všechny charakterové vlastnosti, pokud je ovšem okolí neignoruje.
@jege píše:
@Jedna babička Samozřejmě. Narážel jsem na to, že zakladatelka žije s partnerem 3 roky.Mimochodem, mám takovou zkušenost, že první dojem je ten nejsprávnější. Často se mi stává a potvrzují mi to i další lidé, že po čase většinou začnou vadit věci, které nás zarazily hned při prvním setkání. Pak se to nějak vysvětlí, stane se to nepodstatným, lehce tolerovatelným a pod., ale po nějaké době je to právě toto, co začne vadit nejvíce.
A co když při prvním setkání nevadí nic?