Rozdíl mezi vnoučaty a celkový nezájem o ně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
12.8.19 15:47
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková já s nimi nikdy neměla žádný konflikt a nejsem ani žádná biomatka která by jim za cokoliv vynadala. Nějak tě prosím vysvětlit co přesně myslíš tou ironií? Problém jsem s nimi neměla nikdy žádný.

A co třeba vaše děti? Jsou vychované, křičí? Stačili by jim síly? Jaký měli vztah s manželem třeba před 15 lety? Jak probíhala svatba? Oznámení těhotenství? Já budu taky jednou tchýně a opravdu nemám chuť řešit nějakou nanynku a její rozmary, doprošovat se nikoho nebudu. Pokud máš opravdu svědomí čisté, pak je problém na straně manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
13.8.19 03:30
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková já s nimi nikdy neměla žádný konflikt a nejsem ani žádná biomatka která by jim za cokoliv vynadala. Nějak tě prosím vysvětlit co přesně myslíš tou ironií? Problém jsem s nimi neměla nikdy žádný.

Treba o jejich antipatii k tve osobe ani nevis, nevnimas ji. Treba tvuj manzel byl to mene oblibene dite. Nebo jsou tchani introverti, kteri k ostatnim pristupujou tak, ze se nechteji vnucovat. Na to musis hledat odpoved sama, my je nezname. A je fakt, jak uz tu padlo, ze hlidanim 1× za 3 mesice vztah nevybudujes. Opravdu bych se nad to povznesla a prestala resit. Detem bych rekla, ze nevis ( coz je fakt a lhat nebudes ), treba se babicky zeptaji samy. Nedoprosovala bych se navstev a hlidani, na Vanoce se domluvte s manzelem. Jestli nejet vubec, nebo vsichni nebo jen on s detma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
13.8.19 07:54
@Bubla Bůčková píše:
Budeš jedna z těch „milých“ „hodných“ „svatých“ snach, kde tchyně pochopila velice brzo a radši se u vás neangažuje. Tchánum se přeruší kontakt za osolenou polévku nebo umazani kočárku, zkus se zamyslet z čeho si od začátku vztahu dělala problém ty, myslím skutečně zamyslet.

Nezlob se, ale takove ironicke soudy nelze dovozovat v tomto pripade ani v nadsazce, nejsou zadne indicie. Opravdu se stava, ze clovek druhe strane „nic“ neudělá a presto neco nezafunguje a naopak, to, ze je nekdo prima osobnost mu nezarucuje, ze ho budou mit vsichni radi.

Jsem se tu ozvala, ze me jeste napadlo, jestli ten bracha s rodinou nebydli s nimi nebo hned vedle, kdezto zakl s rodinou daleko. To muze byt tak, že tam ty vnoucata proste strkaj, babi+deda na 100% vytizeny a na dalsi vnoucata uz nezbyva kapacita, takze z pocitu viny se deti odskodnuji drahymi dary. A zase - nikdo nema primou vinu, takove jsou okolnosti, babi+deda neumi rikat brachovi ne. Proste starsi sel do Praglu a odcizil se, mladsi je v baraku a „pomaha“. Nemuze to tak nejak byt?

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
13.8.19 07:59
@Ijen píše:
Treba o jejich antipatii k tve osobe ani nevis, nevnimas ji. Treba tvuj manzel byl to mene oblibene dite. Nebo jsou tchani introverti, kteri k ostatnim pristupujou tak, ze se nechteji vnucovat. Na to musis hledat odpoved sama, my je nezname. A je fakt, jak uz tu padlo, ze hlidanim 1× za 3 mesice vztah nevybudujes. Opravdu bych se nad to povznesla a prestala resit. Detem bych rekla, ze nevis ( coz je fakt a lhat nebudes ), treba se babicky zeptaji samy. Nedoprosovala bych se navstev a hlidani, na Vanoce se domluvte s manzelem. Jestli nejet vubec, nebo vsichni nebo jen on s detma.

Ja uz se teda k cele situaci vujadrovala, tak se nechci opakovat, ale v realci na prispevek- Vanoce bych nebojkotovala. Tam neni antipatie, jenom zakl. je urazena, ze nechteji hlidat. Hlidani je od rodicu stejne nenarokove jako napr. stavebni sporeni nebo dedictvi (pokud se o rodicovsky majetek nejak vyrazne nezasluhuji. No i tak). Takze neni duvod se urazet a zarlivost (na brachovu rodinu) je treba resit v sobě. Na druhou stranu deti babicku s dedou rady maji, tak by byla hloupost jim zkazit tu jedinou radost v roce.

• Citovat
  • Upravit
6445
13.8.19 12:07

@Kačus82 souhlas. Jde o to jak moc je urazena a jestli to fakt neprekousne. Musi se domluvit s manzelem a zvolit jednu z variant. Mne taky moc nesedi to detinske vy nam nehlidate, tak my neprijedeme na Vanoce, ale umim si predstavit situaci, kdy je lepsi na tu navstevu nejet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.19 14:45
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jdu se s vámi poradit. Trápí mě situace v rodině u manžela. Máme spolu děti a tchanovci o ně nemají zájem. To bych asi tolik neřešila ale vnoučata od manželova bratra si berou často. Teď tak zpětně mám dojem jestli jim třeba nevadim já ale problém spolu jsme žádný neměli nikdy. Vlastně ani do porodnice nejeli a museli jsme děti jet ukázat my tam. Tchanovci jsou hodně společensky ale zájem o nás žádný. Žijí v jiném městě, ale problém děti odvézt nemáme ani přivézt kdykoliv by chtěli. Za celý rok nezavolaji, nenapíšou ani SMS a vlastně jim stačí děti asi vidět na Facebooku. Tchyně má i plný Facebook děti z druhé strany ale naše jako by neexistovali. Akorát vánoce to vždy dávají veledarky. Jenže já nějak nestojím o dárky 1×rocne a pretvarovani. To raději snad už nic. Zkoušela jsem jim říct ze by si mohli brát aspoň malou protože ona se stále ptá proč si ji taky babička někdy nevezme ale řekli že si ji tedy občas vezmou a zase žádný zájem. Veškerá iniciativa o kontakt jde z naší strany ale mě to už unavuje. Holky jak by jste se prosím zachovaly vy? Jak to mám vysvětlovat dětem když se ptají proč děti z druhé strany tam můžou a oni ne? Mám chuť letos nejet ani na vánoce tam, ale vím že to bude nepříjemné manželovi ikdyz sám vidí že tohle je špatně

Žádná povinnost starat se o vnoučata neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
15.8.19 07:33

Tak to je úplně stejně jako u nás. Máme 13m chlapečka, ten to zatím nevnímá. Děti od přítelovi sestry mají každý víkend na chalupě a v týdnu za nima jezdi.. U nás se staví max. Jednou v měsíci v neděli na 10min. A když přijedou neslyšíme nic jiného než o těch dvou vnukach… Co jedli, co pili, v kolik vstávali atd… Nemá cenu jim něco říkat snažil se přítel i já a prostě nezájem… podotýkám že od nás bydlí 5 min autem… Nikdy nám neřeknou ať přijedem my. Jeho sestra tam je furt… My už jsme se stim smířili a už to neresime… Když nechtějí nutit je nemůžeme. Jo ještě podotýkám že jednou za 14 dní tchýně zavolá a posílají malému virtuální pusinky to mě fakt baví :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová