Rozdíly v řeči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2525
24.10.21 12:10
@divine woman píše:
@PAN66 píše:
Ano, ja si to teda nikdy nespojila s narecim, treba i tu na emiminu casto ctu manzelovo prace, manzelovo rodice apod. za me si vzdy reknu, to je ale hrubka a divne ohybani sklonovani :lol: v te psane forme to pusobi navic o moc hurTo nejsou žádné hrubice, tak se mluví v Západních a Jižních Čechách.

Ja vim, ale pusibi to, ze nekdo nevi jake i/y napsat a zvoli o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
24.10.21 12:13

Než jsem to tu v poslední době začala hojně vídat, tak jsem si myslela, že je to překlep nebo někdo neví, které i/y použít a nechce se ztrapnit, tak dá o.
A to vás tak učí ve škole, takhle mluví i učitelé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.10.21 12:22

Taky se tady na Valachách chodí do hory, myšleno jdu se projít do lesa, do kopce. Hora je tady každý zalesněný kopec. Chodí se tady jen do kopca, z kopca, dole, hore. A ty nadávky jsou tady boží, když někdo nadává, máte z toho úplně jiný pocit a dojem. Nejspíš je to proto, že cyp, ch.uj, kur. e jsou součástí běžné mluvy. Zdejší řeč je dost tvrdá sama o sobě a proto, ty slova do ní pěkně zapadají. Celkově lidi jsou tady ostřílenejší, nerozhodí je, když jim někdo řekne že je chu. j nebo cyp. Neberou si vše osobně, ale zároveň jsou víc pospolu, pomoc známých nebo sousedů, ale i cizích lidí tady vidím častěji, než třeba jinde, kde jsem žila.
Ale neposuzuji, jsou to jen mé dojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
24.10.21 12:31

@Big boss drsný kraj, drsni lidé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
24.10.21 14:01

Říkáte u vás trubičky nebo kremrole? :think: Za mě trubičky.

• Citovat
  • Upravit
7296
24.10.21 14:16
@Parninas píše: Říkáte u vás trubičky nebo kremrole? :think: Za mě trubičky.

I tak i tak, trubičky jsou třeba hořické nebo jakékoli jiné, takové ty z krámu úzké plněné atd. A kremrole je prostě kremrole, to je specifická trubička z listového těsta plněná krémem. To je jako větrník nebo Indian. Je to prostě zákusek všeobecně, ale druh je to indián :lol:. Tak stejně to mám s tou kremrolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.21 14:54
@Parninas píše: Říkáte u vás trubičky nebo kremrole? :think: Za mě trubičky.

Trubičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
24.10.21 16:03

Ja znam kremrole, trubicky znam tteba horicke, nesetkala jsem se s tim, ze by se kremroli rikalo trubicka, ale dala jsem vyhledat recept trubicky a prekvapilo me, ze je to fakt kremrole :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
24.10.21 16:36
@Matt 02 píše:
I tak i tak, trubičky jsou třeba hořické nebo jakékoli jiné, takové ty z krámu úzké plněné atd. A kremrole je prostě kremrole, to je specifická trubička z listového těsta plněná krémem. To je jako větrník nebo Indian. Je to prostě zákusek všeobecně, ale druh je to indián :lol:. Tak stejně to mám s tou kremrolí :mrgreen:

U nás jsou trubičky právě ekvivalent pro kremrole. :D Akorát do nich nedáváme krém, ale takový sníh. Hořické trubičky jsou pro mě něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
74217
24.10.21 16:40

Pro nás jsou kremrole taky trubičky. Nikdo tomu jinak než trubička neřekne a jsou plněné šlehaným bílkem.
Někoho asi zabiju, protože jsem na trubičku dostala chuť a do rána mám zákaz vystrčit nos před vchodové dveře, než nezavolám obvodačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
24.10.21 16:41
@Kelsey píše:
Pro nás jsou kremrole taky trubičky. Nikdo tomu jinak než trubička neřekne a jsou plněné šlehaným bílkem.
Někoho asi zabiju, protože jsem na trubičku dostala chuť a do rána mám zákaz vystrčit nos před vchodové dveře, než nezavolám obvodačce.

Pardon :andel:

• Citovat
  • Upravit
2577
24.10.21 16:43

@Kelsey Do rana mas casu dost, muzes si upect :jazyk:

A ted se bojim reakce. 🥶 To bude certeni na me :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.21 16:44
@Parninas píše:
Pardon :andel:

Budiž ti odpuštěno :cert:.
Budu si muset najít něco jiného dobrého za škraň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.21 16:46
@Capricorn61 píše:
@Kelsey Do rana mas casu dost, muzes si upect :jazyk:A ted se bojim reakce. 🥶 To bude certeni na me :cert:

To by i šlo. Ale těsto je v mražáku. Kdyby trubičky někdo zmínil ráno. Už bych žhavila troubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.10.21 16:49
@Kelsey píše:
To by i šlo. Ale těsto je v mražáku. Kdyby trubičky někdo zmínil ráno. Už bych žhavila troubu.

My jsme fakt hrozni… Delame pozde chute na mnamky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky