Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Nora4 píše:
@Lepenica to já ti věřím, jen jsem napsala svou zkušenost z návštěvyprý je to tam u nich normální, byli to nějací manželovi známí, horní Slezsko. Odkud tam ten zvyk přišel nevím, nepídila jsem se po tom.
ale to měli k tomu zelí, ne? Pochybuju, že by někdo měl kuře a knedlík.
@Nora4 píše:
Prý Tatar…mně se Hantec náhodou líbí, je to zajímavý
A ty znáš někoho kdo mluví hantecem? Jsem rodilý brňák a ještě jsem odtud nevytáhla paty a neznám nikoho. Rozumím mu (třeba cedulky v brněnské zoo jsou super, nebo úplně miluju My Fair Lady ze Zelňáku
), ale vážně nikdo tím už nemluví.
@Parninas píše:
A jak se řekne rožnout správně?Mě napadá rozsvítit a to zní příšerně.
právě rozsvítit, prostě příkaz rozsviť
@vokishka píše:
právě rozsvítit, prostě příkaz rozsviť
To je strašný
vůbec mi to nejde do pusy
Mě nikdy nepřestane bavit ten moment, když jedeme k prarodičům a okamžikem vystoupení z auta se mámě kompletně mění přízvuk a slovník. Slovácko no ![]()
Ježiš, to je strašný, no promiňte mi teda, ale zlatý Západní Čechy bez všech těch…
![]()
@Taktinevím píše:
Ježiš, to je strašný, no promiňte mi teda, ale zlatý Západní Čechy bez všech těch…![]()
![]()
Není u vás zase takové to „tátovo sestra“ nebo to jsou Jižní Čechy?
![]()
@Taktinevím píše:
Ježiš, to je strašný, no promiňte mi teda, ale zlatý Západní Čechy bez všech těch…![]()
![]()
no Klatovsko taky stojí za to
@Taktinevím píše:
![]()
Tak hlavně nejezdi nikde na Moravu a zůstaň si tam, kde to je zlatý. Ať tady nechytneš infarkt
.
U nas je jeste legendarni bo. Bo „protoze“ je sakra dlouhe! Pi. o vo. e ![]()
@Parninas píše:
A jak se řekne rožnout správně?Mě napadá rozsvítit a to zní příšerně.
Rozsvitit je spravne. To me zni normalne, roznout mi zni strasne. Na to neslysim. ![]()
@Capricorn61 píše:
A co treba kobzole?Znate?
Jo jasně, brambory. Ty budeš z ostravska nebo tam někde, co? ![]()
Na Hané se říká míchaným vajíčkům a houbami šmahula. Kobzol - brambor.
Baňky používáme taky i žufan.
Kamarádka Pražanda se podivovala nad slovem sklinka. U nich je prostě sklenice.
Ostravsky kromě dupy, se mi líbí i jatra - budu dělat jatru, místo budu dělat játra.