Podle příbuzných ho rozmazluji - opravdu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
11.4.10 23:26

Ještě dodám,že nerozmazluješ. Jak už tu bylo řečeno, dítě hledá jistotu a mateřský instinkt velí děťátko vzít. Nechat dítě vyvztekat ano,ale za jiných okolností. Třeba když se doma rozčiluje,že mu něco nejde…atp. Ale pokud cítí nejistotu v „cizí“ náruči,proč ho ještě víc stresovat?? nechápu! Mylsim,že každý,koho nevidí aspoň 1× týdně může být děcku cizí, i když je to nejbližší rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
12.4.10 03:42

ahoj výchova dětí je složitá,ale pokud malé dítě u někoho nechce být je to jeho volba a tak bych ho také nenutila . My jako dospělí také nechceme být v každé společnosti a tak na to i ty by´t pro nás hloupé dětičky mají nárok také .něco jiného je vynucování si být u maminky, to lze dítěti rychle vysvětlit a pochopí to již 10ti měsíční, že né vždy maminka může, je to lepší děti učit co nejrychleji vyhneš se pak vztekání a scénám v pozdějším věku. Jinak každý vychovává podle vzoru jak byl sám vychováván… to mnohdy nelze moc ovlivnit .....ale někdy mě opravdu zaráží,když slyším maminky jak mají 4leté děti které musejí uspávat ,že s nimi leží v posteli :zed: měly by jsme pro děti být partnery nikoliv otroky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.4.10 05:49

Nečetla jsem diskuzi,omlouvám se,pokud se budu opakovat.

Co se týče stravy,podobné dobroty Emičce nedávám ještě ani teď - abych ji cpala korbáčky :zed: Kašli na příbuzné a dělej si vše podle sebe..

Co se týče strachu z odloučení,je to období separační úzkosti a ještě to chvíli potrvá.Je více názorů,jak to řešit.Já jsem svoje děti NEOPOUŠTĚLA.A ještě teď,když nechce Emička za někým jít,prostě ji nedám,ať si každý myslí,co chce.

Není pravda,že ho tím rozmazluješ.Myslím si,že když ho neopustíš,nebudeš ho nutit,naopak mu dodáš jistotu.
Adámek byl taky „mamánek“,asi do dvou let.Potom se to samo od sebe najednou zlomilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.4.10 06:11

Taky jsem nečetla celé, ale přidám se.
Myslím, že rozhodně nerozmazluješ. Takové dobroty, co píšeš, náš Adámek nedostává a dlouho dostávat nebude. Tchyně mu taky několikrát strkala čokoládu, ale prostě neuspěla. Je pouze věc rodičů, co dávají svému dítěti jíst.
Co se týče toho pláče u cizích lidí, tak to je naprosto normální. Adámek se bojí cizích ještě teď ve 13 měsících. Už máme naučeno, že když přijde návštěva, kterou Adámek nezná, musíme ho nechat chvíli okoukat. Stačí pět minut u mě a hned se to zlepší. Jakmile se po něm návštěva sápe hned, řve. Nijak to nehrotím, prostě když se bojí, vezmu ho k sobě, at si každý myslí, co chce.

• Citovat
  • Upravit
2901
12.4.10 06:46
Kakika píše:
Ale…prý ho rozmazluji. Když si ho někdo chce vzít a Lukáš začne plakat, beru si ho zpátky. Prý dělám chybu, že mu ustupuju, že bych to dělat neměla a mám ho nechat vyvztekat se, aby věděl, že prostě po jeho nebude.

S tím jídlem to je bez debat … A s tímhle tvým přístupem 100% souhlasím.
Mám tchýni … no, taková svérázná, excentrická, povrchní osoba, nebudu to rozebírat. Když jsem měla první dceru, tak si ji chtěla „půjčovat“ už jako miminko … dcera k ní nechtěla, brečela, sápala se zpátky ke mně, když si ji babka vzala … tak ona mi ji vytrhla z náruče, utekla s ní někam do útrob bytu, aby na mě holka neviděla, mě zabouchli před nosem - a nazdar. Řeknu ti, mám z toho trauma doteď!!! Byla jsem holt mladá, blbá a chtěla jsem se zavděčit babě..
Druhá dcera šla na návštěvu k babičce až tehdy, když o to sama projevila zájem!!!!!
A že jsou mamánci? Vždycky rostu, když to někdo říká :-? Prokristapána, kdy už by měli být úzce fixovaní na maminku, když ne v prvním roce?
Mmch, kdyby si tihle „chytrolíni“ přečetli moudré knihy, tak by zjistili, že dítě, kterému se matka v prvních letech hodně věnuje, mazlí se s ním a uspokojuje jeho potřeby, získá pocit jistoty a bezpečí a odpoutá se potom od rodiny daleko snáze a rychleji, než dítě, které celé dětsví trpělo nejistotou, jetli ho má někdo vůbec rád ..

Podle mně nejen, že dítě nerozmazluješ, ale chováš se jako super máma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
12.4.10 07:05
Kakika píše:
Dnes jsem byla na příšerné návštěvě u strýce. Byla tam tetka, stýc, můj táta s mámou a přítel. Strýček nejdřív malému přinesl jahody s cukrem, řekla jsem, že to mu ještě nedávám (Lukáškovi je 10 měs.). Strašně se divil a snažil se mu do pusy nacpat čokoládu, malého jsem vzala a čokoládu vrátila, že ani to ne-e. Tak prý korbáčky :cert: , všichni se do mě pustili, že toho nadělám, že oni…znáte to. No, to jsem si obhájila.Ale…prý ho rozmazluji. Když si ho někdo chce vzít a Lukáš začne plakat, beru si ho zpátky. Prý dělám chybu, že mu ustupuju, že bych to dělat neměla a mám ho nechat vyvztekat se, aby věděl, že prostě po jeho nebude. Řekla jsem, že ho přeci nenechám se bát, z cizích má prostě strach, ale prý, když to dělá i u známých, tak je to mojí chybnou výchovou. Je fakt, že má blbé dny, kdy ani u táty být nechce a já ho plakat fakt nenechávám. Radši ho položím na zem a tam ať se vztekne :roll: , když se chce vztekat, ale nenutím ho být u někoho, u koho být nechce. (k tomu položení na zem…většinou v případě, že musím vařit, mýt nádobí apod.tak na něj mluvím, ale do ruky ho pochopitelně hned vzít nemohu). Je to mamiňák, to přiznávám, ale jednou z toho vyroste, nebo ho opravdu rozmazluju? :nevim:

hele ja jsem kvuli „rozmazlovani“ dokonce psala dotaz psychologovi (ac jsem si byla jista), abych pribuznym zavrela huby

pribuzne nevnimat
ohledne krmeni zakazanymi jidly - rafankova sestrenice ma dyacky po navsteve u babicky a dedy tak den dva travici potize - co delat.Ona trebas jahoda moc rada samotne, ale ne, u babi je dostane se slehackou a cukrem…
jsem zvedava, jak budou respektovat rafankovu dietu, je to silnej alergik, jestli nasi budou mit dost rozumu to nezkouset - mozna, ze kdyz jim k nemu dam injekci s adrenalinem, kdyby neco, tak je to snad dostatecne vydesi aby se ovladali - ale oni ho stejne nechtej hlidat, tak je to asi jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
12.4.10 07:45

Určitě ho nerozmazluješ… dělej, jak sama cítíš, že je to správně. Je to Tvoje dítě a nikdo Ti do toho nemá co kecat, ať už si o tom myslí cokoli.
Jinak s jídlem je to věčný boj se starší generací, s tím nic nenaděláš… holt trvat na svém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
12.4.10 07:47

vidim , ze je to vsude stejny, tchyne sem prijde jednou za x mesicu, vezme malou, ta rve, ptz babicku defacto nezna, cim vic mala rve, tim vic ji tchyne drzi a tiskne k sobe, rikam ji, ze chce byt na zemi a hrat si - babka: to neee, budes u babicky :twisted: nakonec ji musim vzit, ptz je cela ruda, pres slzy nevidi a od tchyne se dockam jen toho, ze je mala ma jenom maminku, ze to je hrozny!!!
nikdo tchyni nebrani aby za malou chodila, aspin by si na sebe postupne zvykly, ale podle ni malou proste rozmazluju, nakonec tchyne rekne, ze bude chodit casteji, ze vezme simcu ven do kocarku a opet neprisla, neomluvila se, nic.....

nastesti do jidla nam moc nemluvi, jen se obcas nepochopitelne zepta, jestli male davam furt mliko, ze uz je velka a mela by jist normalne (pta se od jejich 6 mesicu :roll: :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
12.4.10 08:34

Jééé to znám nemáš stejné příbuzenstvo jako já??? (U nás tedy spíš ze strany tchánů.) Nereaguji, zakazuji a BASTA.

Jen jsem chtěla k tomu odmítání cizích lidí. (Pro něj cizí jsou když je nevidí denně v tomhle věku nemá ještě takovou paměť).
Dítě MUSÍ vědět že pokud ten dotyk, pusinku, pohlazení NECHCE tak má právo jej Odmítnout a musí být respektováno.
Jako každý člověk.
A zkusí mi někdo tvrdit že ne. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.4.10 08:34

rozhodně ho nerozmazluješ můj malej byl to samé cizích se bál jak byl větší tak to nějak přestalo a ted ve skoro 2 a půl letech se na ulici chytne cizí pani a šel by s ní nebojí se…tvůj malej je ještě malinkej a džy se bojí cizích tak proč ho zbytečně traumatizovat!prostě řekni že co dělali oni je jeich věc ale jeho matka jsi ty a uděláš a budeš to dělat tak jak tobě to přijde vhodné a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
12.4.10 08:51

tetičky, strýčci, to zbožňuju, proč se nestarají o sebe ? :roll: :zed:

Nerozmazluješ, to ho máš nechat bát se? Ať si trhnou,je to tvé dítě, ne jejich.

Servítky jsem si nebrala-neobhajovala jsem nikdy nic(taky proč? Nejsme ve škole,abysme obhajovali svou práci) - řekla jsem na rovinu, že je to naše věc, jim do toho nic není a pokud s tím mají problém, chodit tam nemusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.4.10 09:29
Angua píše:
Markit.Hl píše: :cert: :cert: právě jsme se s Libčou shodli na tom,ž e jahody, čokoládu nedejbože korbáčiky v tomhle věku neexistuje :cert: :cert: to fakt můžou nabídnout jen magoři..... (promiň :oops: )

Tyjo, tak to jsem asi magor :lol: Já myslela, že na těch jahodách vadí cukr… Podle mě, když nemá dítě žádný problém a dispozice k alergiím, neosypává se, nereaguje citlivě na jídlo, tak si klidně 1-2 jahody v 10 m dát může :nevim: Dyť je to ovoce, proboha :roll:

Čokoláda a korbačíky, to už je samo jiná :mrgreen:

Ale nechci tady vést nějaké pře o jídle… :roll:

Ne v pohodě.. shodli jsme se na tom, že jahody do aspoň 1 roku dávat nee, protože jsou dost ostré a silný alergen… nešlo o cukr, protože sladkou chu´t dítě zná z MM a pokud marodilo, tak ve všech sirupech je sladidlo nebo cukr… ale 100 lidí, 100 názorů a zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.4.10 09:58

Myslím si, nerozmazluješ, děláš to tak, jak to cítíš, navíc, jahody s cukrem a čokoládu bych taky nedala v 10 měsících, ale to ja každéo věc. A že se bojí lidí, jak už tady maminky psaly, tak je je věku kdy chce být u maminky a to se dá chápat. Dnes jsem mluvila s kámošku a ta má problém stejný, ale dítě ma 2,5 roku, ale kámoška říkala, že ním nemůže nikde chodit, že hned pláče.. Ona ho nikom jiném než sobě a manželovi nepujčí. Ani ho nikdo nevozil - tchýně maminka, sestry, ani manžel musí být pořád ona s malým.S nikým jiným než ona nevyl ani chvilinku. Zase ona nechápe, že já dám malého na půl dne mamce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.10 10:08
Markit.Hl píše:
Angua píše:
Markit.Hl píše: :cert: :cert: právě jsme se s Libčou shodli na tom,ž e jahody, čokoládu nedejbože korbáčiky v tomhle věku neexistuje :cert: :cert: to fakt můžou nabídnout jen magoři..... (promiň :oops: )

Tyjo, tak to jsem asi magor :lol: Já myslela, že na těch jahodách vadí cukr… Podle mě, když nemá dítě žádný problém a dispozice k alergiím, neosypává se, nereaguje citlivě na jídlo, tak si klidně 1-2 jahody v 10 m dát může :nevim: Dyť je to ovoce, proboha :roll:

Čokoláda a korbačíky, to už je samo jiná :mrgreen:

Ale nechci tady vést nějaké pře o jídle… :roll:
Ne v pohodě.. shodli jsme se na tom, že jahody do aspoň 1 roku dávat nee, protože jsou dost ostré a silný alergen… nešlo o cukr, protože sladkou chu´t dítě zná z MM a pokud marodilo, tak ve všech sirupech je sladidlo nebo cukr… ale 100 lidí, 100 názorů a zkušeností.

Jo jo, já jsem myslela v tom původním příspěvku, že vadily jako jahody s cukrem… Spíš než o sladkou chuť by mi spíš šlo o „vlastnosti“ toho (jistě moučkového :roll: ) cukru. Sladká chuť je v klidu, když je to z mléka, ovoce, mrkve a spol., případně trošku hroznového cukru.

Je jasné, že je to kus od kusu - třeba Rafánkovi bych jahodu nedala (když už tady Pudla píše o alergiích), ale Samíkovi občas klíďo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
12.4.10 12:06

Já si myslím, že nerozmazluje. Sice dítko teprve čekám. Ale soudím to podle sebe. Já sem zhruba do 8 let nešla za ruku ani s tetou. Bud máma, táta, sestra, nebo nikdo. V 6ti letech jsem kvůli tomu byla u psychologa- poslali mě tam v první třídě ze školy, že nejsem normální, protože si nehraju s ostatními dětmi. Měla jsem 2-3 kamarady, tím to haslo.
Jedinné co mi tam zjisttili, byla dislexie. K tomu že sem samotářská mámě řekli, že je to normální. Že mám prostě takovou osobnost, a že se to minimálně v pubertě ještě zlomí. A taky, že by to nehrotili, aspoň neodejdu z hřiště s nějakým pedofilem (to bych totiž spustila takovou sirénu, že by nestačil ani utéct :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová