Podle příbuzných ho rozmazluji - opravdu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9262
12.4.10 12:29
Zuzaa píše:
tetičky, strýčci, to zbožňuju, proč se nestarají o sebe ? :roll: :zed:

Nerozmazluješ, to ho máš nechat bát se? Ať si trhnou,je to tvé dítě, ne jejich.

Servítky jsem si nebrala-neobhajovala jsem nikdy nic(taky proč? Nejsme ve škole,abysme obhajovali svou práci) - řekla jsem na rovinu, že je to naše věc, jim do toho nic není a pokud s tím mají problém, chodit tam nemusíme.

Čau - jaké procento příbuzných se s vámi teď baví? Já jen že mám sto chutí to udělat stejně tak ať se připravím. :think: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.4.10 12:39

Diskuzi jsem nečetla, ale takovýhle „názory“ a „zaručený rady“ mě vždycky dokážou pěkně zvednout ze židle :pocitac:
Ty jsi matka a ty jsi jediná, která svýmu dítěti rozumí, jediná, která má právo mluvit do výchovy. Ty a tvůj chlap, samozřejmě. A to by si měli všichni uvědomit. Podle mě svý dítě nerozmazluješ, ale i kdyby, je to jen tvoje věc! Mimochodem, já bych svý dítě nenechala u „cizího“ člověka v náručí řvát za žádnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
12.4.10 14:43

tak já v tom nevidím žádné rozmazlování že mu ještě nedáváš některé věci to přece musí respektovat ty jsi máma a víš co je pro něj nejlepší.A s tím plakáním u cizích naše malá je to samé když se jí někdo nelíbí přece ji nebudu nutit násilím.Podle mně to není nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.10 17:46

ahojky, je dobře že si stojíš za svým, víš jak to chodí, že ti starší se neustále snaží poučovat nás mladší jak to dělali oni atd. Mě to teda jako rozmazlování vůbec nepřipadá, já taky bojovala ze své ze začátku a pak jsem už rovnou říkala, že je to mé dítě a já si ho taky vychovám podle svého, tečka. Tak se měj hezky a nedej se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.4.10 18:03

Holky, všem vám moc děkuji. Copak, jídlo, za tím si stojím. Takže ani slova strýce, že netušil, že se budu chovat jako kráva :oops: mě vůbec nerozhodila, on je prostě takový. Ale to chování, to mě dostalo. Však to byli řeči…to vy jste tak chovaní nebyli, vždyť bych s vámi pak nic nemohla udělat, ale to se musí prát a vařit, jak to chceš zvládat, když si ho rozmazlíš na nošení apod. Je fakt, že poslední dobou mi Lukáš na nohavici visí pořád a vynucuje si nošení, ale doma se ho snažím udržet na zemi. (pokud ho nebolí zoubky, to polevím a nosím ráda :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.4.10 18:29
Kakika píše:
Holky, všem vám moc děkuji. Copak, jídlo, za tím si stojím. Takže ani slova strýce, že netušil, že se budu chovat jako kráva :oops: mě vůbec nerozhodila, on je prostě takový. Ale to chování, to mě dostalo. Však to byli řeči…to vy jste tak chovaní nebyli, vždyť bych s vámi pak nic nemohla udělat, ale to se musí prát a vařit, jak to chceš zvládat, když si ho rozmazlíš na nošení apod. Je fakt, že poslední dobou mi Lukáš na nohavici visí pořád a vynucuje si nošení, ale doma se ho snažím udržet na zemi. (pokud ho nebolí zoubky, to polevím a nosím ráda :oops: )

v klidu, to už jsem od mamky slyšela taky a to mi do výchovy a toho nekecá… sama jsme uznala,ž e s nošením nic neudělám, tak jsme začala pátrat po šátku na nošení a skončila jsme u Manducy a max spokojenost… a míním nosit min. do roku, když bude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
12.4.10 18:29
Macinka82 píše:
Lidka a Sami píše:
Já bych řekla, že jo.Naše Samča je společenská, takže se nechá chovat od známích. Je fakt, že občas nemá náladu, tak ji mám u sebe. Ale že by ani u muže nechtěla být, to ne.
Lidko, počkej až malé bude 10 měsíců a pak nám povíš. My máme doma to samé. I když zatím mírně.Dřív se nechala chovat od kdekoho. U manžela je naprosto v pohodě,ale jak vidí mě, tak už chce do mojí náruče.
  Asi máš pravdu, že jsme heště tak daleko nedošli :wink: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.4.10 18:44

Nečetla jsem příspěvky. Ale podle mě je tvoje chování naprosto normální a v pořádku a rozhodně malého nerozmazluješ. Dělám to samé, tak to musím vědět, no ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Né vážně, u nás probíhá úplně to samé. Malá má teprve šest měsíců, ale také ji nesmím pustit z ruky. Není zvyklá na cizí lidi a babičku s dědečkem vídá jen o víkendech. Vždycky se na ni slítnou jako vosy a malá se okamžitě začne bát a plakat. A slyším jenom „to ji musíš nechat vybrečet, ať si zvyká apod.“ A já říkám, že nemusím a moje dítě si na nic co nechce zvykat nemusí taky. Když už tak rozhodně né tím, že ji nechám plakat.
U nás se teda ještě přidává to, že ji mučíme v šátku ( kočár používáme minimálně, spíše skoro vůbec )…to zase poslouchám, že je to sice pro nás pohodlné, ale jí ničíme záda, můžeme jí v tom ublížit atd.

Univerzální rada zní, neposlouchat, obrnit se trpělivostí a když už je nejhůř tak moc nenavštěvovat. :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.4.10 18:55

beckie - ptala jsme se svojí dětské na šátky, nosítka i dětská křesílka… pokud v tom tráví část dne třeba 2-3 hod, je to v pohodě, pokud 10 je to špatně… a to mi přijde jako rozumné… nic nepřehánět.
Taky jsme zvědavá na kecy, až ji budu víc nosívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.4.10 19:01
Markit.Hl píše:
beckie - ptala jsme se svojí dětské na šátky, nosítka i dětská křesílka… pokud v tom tráví část dne třeba 2-3 hod, je to v pohodě, pokud 10 je to špatně… a to mi přijde jako rozumné… nic nepřehánět.
Taky jsme zvědavá na kecy, až ji budu víc nosívat.

U nás je to den ode dne. Někdy jdeme na dlouho procházku a nesu i pět hodin. A jindy jdeme jen se psem a to chodíme dvakrát na hoďku, takže rozloženě dvě hodiny. A když jdu na dýl, tak se snažím alespoň v půlce cesty vybalit s šátku a zádíčkům ulevit. Nevím. Snad malou netýrám tak jak tvrdí babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.4.10 19:06

Kakika, nečetla jsem předchozí příspěvky a ani tohle mamánkovství vlastně pořádně neznám (zatím.. ;) ), ale byla jsem na přednášce u dětského psychologa (součást předporodních kurzů) a paní doktorka konkrétně mluvila o období kolem 10 měsíců (ani jsem se nemusela dívat na tvůj metřík), kdy dítě bývá hodně fixované na matku (nebo na „svoje“ lidi) a nechce třeba ani k babičce. Radila pro tento případ nenechávat dítě plakat u babičky, ale vzít si ho a třeba si s ním vedle babičky sednout, aby si zvykalo postupně. A po nějaké době třeba zkusit dát babičce na klín, ale sedět hned vedle. Já tohle za rozmazlování rozhodně nepovažuju a cos psala v prvním odstavci (jahody, čokoláda), tak na tom jsem byla úplně stejně. A nejspíš nás to čeká znovu - s mladší dcerou - řeči typu ty jí nic nedopřeješ :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.4.10 19:13
hkac píše:
Kakika, nečetla jsem předchozí příspěvky a ani tohle mamánkovství vlastně pořádně neznám (zatím.. ;) ), ale byla jsem na přednášce u dětského psychologa (součást předporodních kurzů) a paní doktorka konkrétně mluvila o období kolem 10 měsíců (ani jsem se nemusela dívat na tvůj metřík), kdy dítě bývá hodně fixované na matku (nebo na „svoje“ lidi) a nechce třeba ani k babičce. Radila pro tento případ nenechávat dítě plakat u babičky, ale vzít si ho a třeba si s ním vedle babičky sednout, aby si zvykalo postupně. A po nějaké době třeba zkusit dát babičce na klín, ale sedět hned vedle. Já tohle za rozmazlování rozhodně nepovažuju a cos psala v prvním odstavci (jahody, čokoláda), tak na tom jsem byla úplně stejně. A nejspíš nás to čeká znovu - s mladší dcerou - řeči typu ty jí nic nedopřeješ :cert: .

jo jo, nic mu nedopřeješ, chudák malý (tak jsem se ptala, jestli opravdu vypadá jako chudáček podvyživený, když má na 10ti měsících 11 kilo, ale to prý není o váze :roll: ).
Ono to není tak, že si ho nikdy nikdo do ruky vzít nemůže, nechá se vzít od spousty lidí, ale ne vždy. Prostě podle nálady. Taky si říkám, že je to prostě období separační úzkosti a dřív nebo později přejde. V 15ti letech už by se přeci styděl, kdyby ho maminka nosila :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.4.10 02:57
Angua píše:
Markit.Hl píše: :cert: :cert: právě jsme se s Libčou shodli na tom,ž e jahody, čokoládu nedejbože korbáčiky v tomhle věku neexistuje :cert: :cert: to fakt můžou nabídnout jen magoři..... (promiň :oops: )

Tyjo, tak to jsem asi magor :lol: Já myslela, že na těch jahodách vadí cukr… Podle mě, když nemá dítě žádný problém a dispozice k alergiím, neosypává se, nereaguje citlivě na jídlo, tak si klidně 1-2 jahody v 10 m dát může :nevim: Dyť je to ovoce, proboha :roll:

Čokoláda a korbačíky, to už je samo jiná :mrgreen:

Ale nechci tady vést nějaké pře o jídle… :roll:

Jo, přesně tohle mě taky napadlo, ale nechtěla jsem svádět diskuzi směrem k tématu " od kdy jahody".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.4.10 09:49

Tohle téma je jako pro mně! Taky mi tchýně vyčítá, že malou rozmazluju. Soudí tak podle toho, že se na ní nesměje a natahuje, když ji chce vzít. Ale že ji vidí jednou do měsíce, nad tím se nepozastaví! Já jsem teda ráda, že k nám nechodí, ale ať mi nekecá do výchovy
Takže NEROZMAZLUJEŠ!Já si tu závislost mojí holčičky docela užívám. Jak dlouho to bude trvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová