Sama v cizím domě (dlouhé přiznání)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106993
9.1.22 13:19
@Anonymní píše:
Kde a jak začít. (Omlouvám se za anonym, cítím se tak víc v bezpečí)
S partnerem jsme spolu necelé 2 roky, i přesto spolu bydlíme už od začátku. Chyba! Vím.
Přistěhovala jsem se a přítel trval na tom, abych se cítila jako doma. Dva domy na jedné zahradě, v jednom žijeme my, v druhém jeho rodiče. Snažila jsem se cítit doma, ačkoliv můj hlas tu nikdy neměl sebemenší váhu. Hlavní hlas má jeho máma, které se musí partner ptát i na barvu zdi.
S maminkou byly vždy nějaké konflikty, ale to bychom tu byli dlouho. Nedokáže pochopit, že je přítel už nějaký pátek dospělý. Chová se k nám, jak kdyby nám bylo 10.
Partner? Jak trval na “společném domově”, tak jakmile jsem se tu začala cítit doma, tak už to nebylo MY/NAŠE ale JÁ/MOJE. Tak moc to začalo bolet.
Začala jsem si zvykat na samotu, ikdyz byl vedle mě. Uvědomila jsem si, že on moji bolest nepochopí a ani nechce. Nepochopí, že jsem opustila přátele, známé prostředí, rodinu a měnila práci, jen proto abychom mohli být spolu.
Celé ty dlouhé měsíce jsem zavřená doma, bez přátel, výletů, projevů náklonnosti. A covid na to nemá vulbec vliv. Ikdyz se mohlo vše, byli jsme doma a koukali na seriály. Když jsem hukla po výletu, tak se mu nechtělo a měla bych spíš uvařit.
Rozhodla jsem se odejít. V den rozchodu jsem se dozvěděla, že jsem těhotná (lékaři mi dávali od puberty max. 20% šanci). Na žádost jsem zůstala. Mám ho ráda, ale… je to asi všechno… po tom všem už víc dát asi nedokážu.
A teď (skoro ve 3 měsíci) přemýšlím, že půjdu DOMŮ. Vrátím se ke své Mámě, u které vím, že mě má ráda. Která je mi nejlepší kamarádkou a já jí. A po rodičovské dovolené najdu svůj domeček a půjdeme s prťátkem do vlastního. Bolí to, ale než se tu trápit…

Urcite odejdi hned, s dítětem by to tam vše bylo ještě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.22 13:47

@K2 8611 neodejde, protože se tu cítí doma. Ani prohození domů nechtěl. Nehne se.

• Citovat
  • Upravit
11364
9.1.22 14:08
@Anonymní píše:
@K2 8611 neodejde, protože se tu cítí doma. Ani prohození domů nechtěl. Nehne se.

To je ale jeho problém už, že mu záleží víc na jeho domu, než na tom, jak ty se tam cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
9.1.22 14:32
@Anonymní píše:
@rmot zvyk? To že může být hůř? Zažila jsem fyzické násilí… menší zlo tady :(

Myslím, že časem se to může posunout natolik, že budeš tchýni a manžela prosit, ať ti raději dají pár facek, ale nechají tě vychovávat vlastní dítě… Zdrhal bych, dokud to jde. Pokud o tebe manžel stojí, buď se přesune za tebou, nebo udělá mezi domy kvalitní pevné ploty a stanoví pravidla pro svou mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.1.22 14:36

Uz tvoje formulace „mama je mojí nejlepší kamarádkou“ je varovná. Mama je mama a kamarádka je kamarádka. Ty ses pripadnych kamaradek a sveho vlastniho života vzdala a jediné, co umis, je vratit se zpátky k mámě?

• Citovat
  • Upravit
1519
9.1.22 14:43
@Alriga píše:
Uz tvoje formulace „mama je mojí nejlepší kamarádkou“ je varovná. Mama je mama a kamarádka je kamarádka. Ty ses pripadnych kamaradek a sveho vlastniho života vzdala a jediné, co umis, je vratit se zpátky k mámě?

Nesouhlasim. Moje mamka je taky moje nejlepsi kamaradka. Muzu se ji se vsim sverit, zajdeme spolu na nakupy, do kina,… Vim, ze se na ni muzu kdykoliv s cimkoliv obratit. Samozrejme mam i jine kamaradky. Ale proc by jako mamka nemohla byt zaroven nejlepsi kamaradka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
9.1.22 14:45

@Alriga a jeste proc by se zakladatelka nemohla vratit k mamce? Pokud ceka dite, rapidne ji klesne prijem, tak myslis, ze bude lepsi, kdyz bude nekde sama treba v najmu? Nebo pujde do nejakeho spolubydleni s nekym cizim? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.1.22 14:51
@Dendiss píše:
Nesouhlasim. Moje mamka je taky moje nejlepsi kamaradka. Muzu se ji se vsim sverit, zajdeme spolu na nakupy, do kina,… Vim, ze se na ni muzu kdykoliv s cimkoliv obratit. Samozrejme mam i jine kamaradky. Ale proc by jako mamka nemohla byt zaroven nejlepsi kamaradka? 8o

Protože máma nemusí vedet o svem dospělém diteti úplně vsechno. A cim starsi je „dítě“ i ta maminka, tak by mela ta matka vedet jen ty hezké věci. To je ohleduplnost. Poridit si dite s nekym, s kym jsem nestastna a pak se vratit k mamince, to je znamka totalni nezralosti, neschopnosti se postavit na vlastní nohy a bezohlednosti vuci mamince. Svůj domov a rodinu si kazdy buduje v dospělosti sám. Rodice jiste vždy sve i dospělé deti vyslechnou a budou jim ochotni pomoci, maji ale svuj zivot a svoje vlastni přátele, nejspu tady od toho, aby nam nahrazovali nas vlastní zivot.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
9.1.22 14:54
@Dendiss píše:
@Alriga a jeste proc by se zakladatelka nemohla vratit k mamce? Pokud ceka dite, rapidne ji klesne prijem, tak myslis, ze bude lepsi, kdyz bude nekde sama treba v najmu? Nebo pujde do nejakeho spolubydleni s nekym cizim? :zed:

Ano, přesně tak. Takove reseni je krátkodobě jiste možné, ale melo ny byt tim poslednim možným. Jeji maminka svoje dite uz vychovala, proc by měla poskytovat azyl dceri, ktera si svuj zivot zaridila špatně a ted do toho jeste chce privest dítě? A co otec dítěte? Ten nema pravo je vychovávat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.22 14:58

@Alriga takže mám žít ve stresu? V chaosu vychovávat dítě? Otec dítěte nepomůže s ničím už teď. Nechci být hnusná, v příběhu chybí spoustu detailů.
To si mám nechat vzít dítě, kterému nikdo nedával v podstatě šanci?

• Citovat
  • Upravit
Alriga
9.1.22 15:01
@Anonymní píše:
@Alriga takže mám žít ve stresu? V chaosu vychovávat dítě? Otec dítěte nepomůže s ničím už teď. Nechci být hnusná, v příběhu chybí spoustu detailů.
To si mám nechat vzít dítě, kterému nikdo nedával v podstatě šanci?

Nerozumím tomu „nechat vzit dítě“..
Ja osobne bych se dosla poradit s odbornikem, zacala bych si hledat vlastni bydlení a jednat vazne s otcem dítěte. Ujasnila byvh si, jak bude pe e o dite probihat, kdy se s nim bude otec vidat.. Dite potrebuje alespoň dva lidi. A bylo by dost nefér, hazet ty povinnosti na maminku.

• Citovat
  • Upravit
3003
9.1.22 15:02

No jo, nemyslíš, zaplatíš. Skoro bych řekla, že jsi troll, protože žít ve vztahu, kteréj stojí odzacatku za starou belu a ještě zvesela souložit bez ochrany ochrany nemůže nikdo pricetny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
9.1.22 15:08

@Alriga a nenapadlo te, ze treba jeji mamka zije sama a bude rada, kdyz bude mit dceru u sebe? Evidentne nemas s rodici nadstandardní vztah. Tobe to tak mozna vyhovuje, ale nemusis zakladatelku hned osocovat, ze se nedokaze postavit na vlasntni nohy. Moje mamka by byla stastna, ze mi muze pomoct a ze by mela dceru i s vnoucetem u sebe. Zakladatelka to tak zrejme bude mit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.1.22 15:13

Pokud se máš kam vrátit, tak jdi. Pokud máš finanční rezervu, tak do půl roku to stihneš si najít bydlení a udělat nový domov pro mimčo. Podle mě by jsi ho stejně později opustila. Jestli nemá zájem teď něco řešit a zastat se tě, jen tak se nezmění.

Já mám sice roční dceru, ale doufám, že když bude mít jakýkoliv problém, že za mnou přijde. U nás bude mít vždy domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.1.22 15:15
@Dendiss píše:
@Alriga a nenapadlo te, ze treba jeji mamka zije sama a bude rada, kdyz bude mit dceru u sebe? Evidentne nemas s rodici nadstandardní vztah. Tobe to tak mozna vyhovuje, ale nemusis zakladatelku hned osocovat, ze se nedokaze postavit na vlasntni nohy. Moje mamka by byla stastna, ze mi muze pomoct a ze by mela dceru i s vnoucetem u sebe. Zakladatelka to tak zrejme bude mit taky.

No. Ja sama uz mam dospelou dceru. Mojí mamince je 87 a stale spolu jedeme i na ten vylet, ty „nadstandardní“. :P
Ale mit doma dceru s nemanzelskym miminem bych teda faaakt nechtěla. Miluji ji velice a udelala jsem toho pro ni tolik, ze ty si to ani predstavit neumis, ale zrovna toto bych povazovala za obrovske selhání svoje, její a za velkou chybu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky