Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Taky jste měli krásný víkend vid?
.Kristy tyhle akce at je to pálení čarodějnic,dětský den…a veškerý slávy prostě zboznuje,tak věřím že si to pořádně užil i Mareček až teda na ten dnešní pád no
,ale bohužel takových nehod bude ještě moc vid?Než nám ty naše štístka vyrostou
.Stejně síla už je jim šest let ![]()
Kamčo tentokrát jsme všechno zblajzli,protože minule se k tobě vzoreček nedostal,že ti ho cestou někdo sežral
,tak než aby ho snědl někdo cizí,tak jsme se radši obětovali my
.
Ale jinak kdyby to šlo,tak bych ti vážně pokaždé vzoreček poslala.Je to pešek že jsme od sebe tak daleko.Určitě i děti by si rozuměly
,je to škoda no ![]()
Dneska jsem dala manželovi navybranou jestli chce kuře na paprice nebo vinou klobásku,tak že jsem se ptala
,když slyšel slova vinná klobása
očka se mu rozzářila
,on ji má moc rád.Taky nám ještě zbylo.Klobáska je tam teda jen pro něj,ale jinak ještě pul kastrolu omáčky.Tak si taky myslím že budu vařit až ve středu ![]()
Máš pravdu,taky jsme si užily krásný víkend a já jsem to Marečkovi řekla že půjdem na ten dětský den až v sobotu ráno takže se potom moc těšil.Opravdu ty roky letí,nemůžu tomu uvěřit že už má šest ale bohužel do školy nejde.Ale jsem moc ráda ,že jde s tím Tomáškem,tak mi to aŇi tak nevadí.¨
Tak jsi mi udělalal chutě ,ale budu muset jsi zajít chuť tak snad někdy to výjde a nějaký vzoreček mi pošleš do opravdy. ![]()
Já vím,že ještě spadne několikrát ale mně se zdá že padá nějak často a pak je podřený a učitelka se ho pak ptá co se mu stalo.
Chtěla bych ho naučit o prázdninách na kolečkových bruslích,ale nevím jestli nemám radši ještě počkat dokuď se nenaučí pořádně jezdit na tom kole.
A kristýnka už umí jezdit na koleč.bruslích?
Kamčo dnes jsem zrovna viděla na Aukru kolečkové brusle barbie použité,trošku větší ale pěkný,taky jsem se ptala manžela jestli je nekoupit?
.Nebo jestli je na to ještě malá,já právě taky nevím.
Je fakt že umí na kole kolobrndě,že by se mohla učit na bruslích.
Jenže zase já s pupkem ji ted stejně učit moc nebudu,tak ti nevím jestli to nenechat na příští rok.Ikdyž nad těma bruslema přemýšlím,protože to byla velikost 30-33 a Kristy má tak 29-30,takže by je stejně na nějakej rok měla.Když manžel ted má fakt moc práce,tak ten ji učit ted nebude a já si moc netroufám před porodem a nebo hned v šestinedělí ![]()
Jsem ale ráda za měsíc jedeme na ty tři dny do Krkonoš,tak se moc těším že si oddychnem a Kristýnksa se dostane na lepší vzduch ![]()
Tak já se budu pro dnešek loučit,ještě bych ráda znásilnila muže
,ale je nějakej grogy,spravoval dnes okap u sousedu a tašky na střeše,no a nějak ho to zmohlo,tak nevím jestli budu uspěšná ![]()
Tak přeju dobrou noc a hezké sny ![]()
Mamka mi taky říkala,že mu mám radši koupit ty brusle v nějakém bazaru a nebo až bude zase ta burza v Kravařích že mu nemám kupovat nové.Já taky právě nevím,a my na to nemáme aňi dvorek museli by jsme chodit se učit na stezku tak ještě uvidím co třeba na to řekne manžel.A ty máš pravdu,že teď nemůžeš a myslím že to není tak důležitý a klidně to Kristýnka může umět až za rok.
Tak ti taky přeji dobrou noc a hezky se vyspi a zítra pěkný den!!Pa.
![]()
Ahojky Kamčo
,
jak jsi se dnes měla?Já se musím pochválit,byla jsem pilná jak včelička
,tohle říká naše Kristy ![]()
Vyžehlila jsem tři pračky prádla
a to se sama sobě divím že jsem se donutila.Já ted peru o 106,už si peru miminkovský oblečky,cejchy…jedna pračka byla naše prádlo teda,ale dvě ne.A ještě jsem zametla a vytřela celý byt
.
To jsem si tak říkala že bych mohla upéct manželovi nějakou buchtu,ale na to už fakt nezbyl čas.
Asi 4× jsem byla smočit nožky v bazénu,docela se tam voda ohřála,jakej byl zas pařák.Ale ted večer manžel ještě bazén dopustil vodou ze studny,tak zas ledovka ![]()
Tak mám doma zlatou poslední dozu
,no nádhera
.Už mám vymyšlíno kam ji dám.Uklidím na baru a vystavím je tam a dám tam mlsky.Oni tam normálně jsou ale v jiný číši,tak to nejspíš dám do těchlech doz.
Ahojky Gábi
víš prostě jsem měla dneska náladu tam jít a moc děkuji jsi moc hodná. ![]()
Tak tě musím opravdu taky pochválit,jaká jsi opravdu pilná včelička to bych já teda nezvládla tolik žehlení na jednou.
![]()
Tchán není pořád na tom dobře,a do té nemocnice nechce jít tak jsem běhala kole něho a něco taky udělala u sebe doma a to že jsem utřela práh apustila prdlo a pověsila na sušák ale musela nechat uvnitř protože u nás začalo pršet.
Tak ty už máš všechny dozičky,a pošleš mi prosím tu fotečky jak vypadají?
Já tu bazální teplotu už měřila,ale ne moc dlouho ale nikdy jsem moc nepoznala kdy mám přesně ovulaci.Budu muset to měřit delší dobu,a postupně to zjistit kdy jí přesně mám a tu dobu se třeba i tulit.
Já dneska nemám seriálek,minulé pondělí byl už poslední díl.
Zkus se třeba poradit se zkušenostma tady v nějaký diskuzi s holkama ![]()
Vím že se říká měřit ji denně ve stejný čas,ráno než vylezeš z postýlky.
Já jsem na sobě poznávala ovulku podle hlenu.A že jsem věděla podle IUI a pár vyšetření že bych ji měla mít v puli cyklu,tak to bylo snažší,ale přesto mi tulinkování podle mě ve správný čas dlouho dlouho nepomohlo.Uplně se divím že tehda v listopadu jo ![]()
Ale u nás zapracoval ten čaj na zlepšení spermiku,tam byl fakt asi kámen urazu.Nebo taky jestli už tělo vážně vědělo že to je to poslední co proto udělám,protože manžel mi tam jezdit nechtěl no.
Jinak se mi dnes na Aukru prodaly čtyři aukce.2× boty,rifle a košile.Tak aspon něco.Ted jsem balila jeden balíček,protože mi paní psala že máme stejnou banku,že možná budu mít ještě dnes penízky na učtě,tak abych to měla nachystaný ![]()
Já jsem jsi předtím koupila knížku,tak jsi jí zkusím taky přečíst a zkusím trochu víc pozorovat své tělo jestli poznám na sobě nějaké změny.Ty diskuse jsou tu už většinou rozjeté,a já už jsem tu jenom večer tak nevím jak bych to všechno pak stihala.
Tak to je dobře že jsi tentokrát už něco prodala,tak jdeš zítra na poštu až ten balíček pošleš.
A co budeš zítra vařit,nebo nebudeš?
Já byla na poště i dnes
.Jojo,zítra juknu na učet a asi by to tam teda mělo být,tak v poledne to pošlu až pujdem ze školky.
Zítra nemusím vařit,máme tady ještě tu omáčku a taky zbyla ještě kaše,vím že by manžela potěšila kaše s volským okem a párky.Takhle když mě zbyde kaše tak mu tohle jídlo dělám,tak možná zítra ho potěším ![]()
Co budeš vařit ty?
Jo tak to je fajn,proštuduj to z knížky.A nejde ti to poznat jako mě podle hlenu?Já si teda taky z dřívějška nepamatuju že bych poznala rozdíly ale takový rok už před otěhotněním jo.
Ted někdy nezkoušela jsi se manžela ptát jestli by zase jezdil na IUI?
Tak já pujdu chrupkat,nechutně mě bolej nohy,mám je takový trochu ošklivý nateklý
,tak at si odpočinu.Tak přeju dobrou noc a hezké sny
![]()
Já už právě zítra musím vařit,tak ty se tada máš .Ale já jsem vymyslela že udělám zapečené těstoviny koupím v obchodě točák a nakrájím ho tam taky a bude dobrý oběd.
Já jsi tu knížku přečtu,a uvidím jestli to poznám a když bych nevěděla tak bych do nějaké té diskuse zkusila napsat a nebo se zeptám i tebe možná to budeš taky vědět.
Tak se měj zítra moc hezky a odpočiň jsi po tak pilné práci.Tak dobrou noc a hezké sny!!Pa.
![]()
Ahojky Kamčo
,
tak jak jsi se dnes měla?No já na to jak včera jsem byla pracovitá,dnes jsem toho pro změnu moc neudělala.Hodinu dopolko a asi hodinu a pul odpoledne jsem tady zas měla finančního poradce,který do mě hustil,že to co jsem minule zrušila že je škoda rušit,když už mě tam peníze pracují…
Jak já tohle nemám ráda.Ještě přijde na skok zítra,ale to jen že si zapoměl opsat číslo smlouvy aby poslal zrušení.
Zítra se musím stavit ráno až pujdu ze školky do Billy,mají v akci mlíka a nám zrovna docházej.To je hrozný u nás ted pomalu není mlíko v akci.Některý potraviny jsou tak podražený
mléko olej mouky…dřív se to dalo koupit v akci za dobrej peníz ale ted už ne ![]()
Tak já ani zítra nevařím.Manželovi jsem udělala tu kaši s volským okem a párkem tak byl moc rád,no a je tady ještě omáčka,ale už ne knedlík.Tak to jediný mě trochu štve,že budu muset vyndat celej z mrazáku.Zkusím ho nějak odkrojit zmrzlej,abych nemusela celej nechat rozmrazit.
Co ty budeš vařit?
Dneska jsem koupila levně dva balíčky uzenýho,ale měli jsme ho s kaší nedávno,tak jsem ho frkla do mrazáku.Ale aspon ho mám v zásobě ![]()
Ahojky Gábi
měla jsem se celkem dobře ale trápí mně ten tchán není to pořád dobré. ![]()
Tak to přece nevadí že jsi dneska zase moc neudělala,musíš jsi taky odpočinout když teď tě bolí ty nožky.
A ten finační poradce přišel neohlášený?Je to divné,první ti řekne že to máš zrušit a,potom že zase ne tak proč ti to minule navrhoval.Taky je nemám ráda,okarát nám motají hlavy a pak stejnak nevíš co máš výhodné a co ne.
Tak ty se máš že zase nemusíš vařit,ale já zase musím z dneška mi ty těstoviny nezbyli dala jsem je ještě Marečkovi i manželovi na vačeřitak musím na zítra zase něco vymyslet.
Musím jít zítra do lékarny,tak se stavím i do obchodu tak tam koupím nějaké to vepřevé a udělám třeba guláš ten má manžel rád.
My máme výhodu,že manžel nám nosí mlíčko s práce ale já taky kupuji to trvanlivé do zásoby a taky když je v akci.
A kdy půjdeš do poradny?
Promin Kamčo že jsem nepísla dříve,ale opět
se nikam nemužu dostat,stále se to seká a přemýšlí.Dostávám z toho psotník ![]()
Dneska tady byl ten puvodní finanční poradce,protože mu přišla zpráva že jsem zrušila tu smlouvu co se mnou uzavíral.Ohlášený byl,ale povídal 10-15minut do telefonu,jojo prdlajs ![]()
To mě mrzí že tchánuv stav se furt nelepší,to už je dlouho,to je blbý
.No držím pěsti stále
Kamčo já přestože jsem dnes nic neudělala tak mě nohy bolej stejně
,ted poslední dny je to docela krize,ale ono to asi už lepší nebude.Už to nemám až takovej metr do porodu,okolo 70dní,tak už asi ty nějaký neduhy být musí
.
Tak já se budu loučit a rychle to odešlu,dokud to funguje.
Tak krásnou dobrou noc,papa
![]()
To nevadí,taky jse mi to už stalo tak snad jsi zítra napíšem víc.
Tak ti to opravdu moc hezky utíká,a už jsi určitě přeješ ať už je miminko na světě a tobě se potom taky moc uleví. ![]()
Tak se měj moc hezky ,a teď ti přeji dobrou noc!!Pa.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.