Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Gábi
mám teď volnou chvilku protože u nás prší tak nemusím jít ale hlídám tchána ale chtěla jsem tě jenom pozdravit.
Tchánovi totiž našli ledvinový kámen v tom břichu,který ho tam tlačí a on má pak takové silné bolesti.Ale ještě se neví jak se to bude řešit,protože se čeká na doktora jak se k tomu vyjádří opereca totiž nejde kvůli věku a taky má problémy s dýcháním.Tak uvidíme,snad se mu brzy uleví.
Byla jsem ráno v obchodě,tak jsem koupila kuř.stehna tak je už peču v troubě a udělám k tomu rýži.
Dneska má můj bratr narozky,a je Medarda tak doufám že se nevyplní ta pranostika že bude pak čtyřicet dní kapat.U nás ráno lilo jak z konve,musela jsem v tom obchodě chvíli počkat až ten největší liják přejde jinak bych byla mokrá jak myš.
Tak se měj hezky,a nevím jestli mi napíšeš když ne tak neva napíšem jsi víc večer.Pa. ![]()
Ahojky Kamčo
,no jo já sem vubec nekoukla
,jak jsem ted zvyklá že dopolko máš hodně práce,tak se omlouvám že nepíšu hned.
Jinak počítač zlobí i v tom druhým prohlížeči
.Nevím proč to poslední dobou takhle dělá
,dříve to nedělalo.
Tak aspon dobře že se zjistilo z čeho má tchán ty bolesti,snad doktor něco naordinuje když operace teda nepřichází v uvahu
.Přece ho nenechaj se trápit.
Kristýnka chtěla dnes ve školce spinkat,přestože musí i zítra.Máme tu třídní schuzi pro rodiče prvnáčku ve škole,tak jsem zvědavá kolik toho budeme muset kupovat ![]()
U nás nepatrně zapršelo ráno,ale teplo bylo asi 20',ale tak od devítí zas sluníčko paří a je hic.Před chvílí jsem se vrátila z pošty.Včera odpolko mi přišly na učet ty penízky za aukci a ještě že jsem jukla znova na učet,protože jsem tam měla i za košili penízky,tak jsem to rychle zabalila a zanesla to tam oboje.Aspon nemusím zítra.
Tak hezký den a papa večer
![]()
Ahojky Gábi
tak je doufám že ti to teď půjde a napíšem jsi večer něco víc.Měla jsem samozřejmě práci hlídala jsem tchána,ale nemusela jsem jít ven tak jsem tě chtěla jenom pozdravit.
Víš,ale tchán říkál že je mu po těch tabletkách a kapkách ještě horší než mu bylo tak uvidíme snad mu to zabere a budemu zase lépe.Do nemocnice jít nechce,ale zítra by měl přijít doktor tak snad mu pomůže.
Tak jak ses dneska měla?
Dneska jsi měla tu schůzku,a nebo jí máš až zítra?
Jak jsme byli s Marečkem u zápisu,tak my jsme dostali papír co všechno máme koupit do první třídy a že bude takový fond a tam rodiče dají peníze a za ty se nakoupí škola pak učebnice.
Ahoj Kamčo
,no zlobí mě to teda celý den
.Tak kdybych náhodou neodepisovala,je to jen kvuli tomu že to nejde ![]()
Schuzi máme zítra,při zápisu jsme nedostali vubec žádný informace co je potřeba všechno prvnáčkum pořídit.Já už něco mám.Ale jen ten základ.Má batoh,dostane k svátku a bude to mít princeznovský motiv vše,ty desky na číslice,na písmena a pak pár věcí co nejsou nutnost jako třeba box na sváču,láhev do aktovky,taky s princeznama
,možná tam má ještě něco,já už ted ani nevím.Jo penál ten už vlastně dostala
a sáček na přezuvky…
Dneska odpolko se u nás pěkně spustil déšt
,aspon že jsem se dvakrát osvlažila v bazénu než to přišlo.A pršelo až do ted.Manžel jel zrovna z přehlášení motorky tak uplně durch promokl.Bolela ho hlava,tak si vypil teplý čaj,vzal prášek a dvě hodiny spal
a už mu je dobře.
Copak budeš zítra vařit?
Tak já teď musím klepat na dřevo(na stůl od počítače),že mi teď ten internet zase jde a teď to dělá problémky zase tobě.Tak ti držím palečky,ať tě poslouchá.
![]()
Mně ten lístek dala paní učitelka jak jsem pak čekala na Marečka,až udělá ty úkoly a pak jak řekla že by ten odklad byl vhodný ale ten lístek že jsi ho můžu nachat na další rok až půjde že to bude určitě stejné.
My to kuřátko ještě zbylo,tak jen vytáhnu knedlík z mražáku a jen to ohřeji ale budu muset udělat nějakou polévku.A jak jsi to nakonec vyřešila s tím knedlíkem?Šlo ti to odříznout,když jsi to měla zmrzlé?
A co jsi ty na zítra vymyslila na obídek?
Taky u nás odpoledne pršelo,a zrovna jak jsem šla pro Marečka do školky ale vytáhla jsem jsi deštník ale nohy jsem měla stejnak celé mokré.
Tak to máme na střídačku vid?Asi si říká že bysme to měli až moc jednoduchý,kdyby nám oběma naráz fungoval ![]()
Knedlík jsem musela nechat chvilku povolit,ale jen málo a pak jsem to ukrojila ale i tak to moc nešlo,jenže jsem to nechtěla nechat moc rozmrznout,tak jsem to tady pižlala ![]()
Přemýšlím jestli neudělám játrový guláš s rýží.Kristy teda o játra moc nestojí,ale tu omáčku s rýží má ráda.Mám chut na rýži
,nebo bych mohla rizoto,no a to není špatný nápad,to bych si dala ještě radši.Ikdyž bych ho správně neměla,protože to nejde sparávně odvážit,ale já si prostě nandám a hotovo.Nedám si umyslně moc…
Tak dvě balení mléka v akci mám doma
.Šla jsem jak blázek z nákupním vozíčkem až k nám před barák,ještě že to máme kousek od Billy,ale i tak si připadám jak blázen ![]()
To máš teda pravdu,ale já ti pořád ty palečky držím a zatím to funguje. ![]()
Tak jsi to hezky vyřešila,a ještě že sis tím pižláním nepořezala kdyby ti to ujelo to je totiž hned. ![]()
Kdybych já si mohla u tebe vybrat,tak bych brala to rizotko to mám moc ráda ale játýrku tu teda taky nemusím.A jen jsi hezky dej,ať nemáš hlad a už taky něco přibereš.Ještě pořád jsi děláš ty testíky?
Tak jsi přece mlíčko výhodně nakoupila,a tom přece nic není už nemůžeš přece tahat těžké věci .A ten košík jsi vrátila,tak ti nemohl nikdo nic říc.
Kamčo testíky si dělám,ale už jen občas.Stejně mi to vždy vyjde stejně
.Vím že se trochu ošizuju o jídlo,ale kdo to má furt jíst?Chleba s máslem chleba s máslem chleba s máslem.Při tý odpolední svačině si dávám jen ten bílej jogurt s banánem a maximálně zeleninu,no a měla bych mít chleba s máslem ještě.Ani ráno si nedám tak velkej gramážově krajíc,steží sním jeden normální,nejsem nastartovaná na takhle velkou snídani.No a v deset večer si taky ukrojím menší…prostě více toho chleba nesním.Kdybych to mohla nahradit třeba pulkou jablíčka ted večer,tak to moc ráda sním…ale poříd jen ten chleba.
No jsem zvědavá na ten příští týden,to mám jak dia poradnu ve čtvrtek,tak ve středu normální těhu poradnu.
Tak jo,udělám rizoto a pošlu vzoreček ![]()
Blíží se moje hodinka,tak pomažu spinkat
.Ještě by to tak chtělo,ulehnout a hned usnout a ne se tam převalovat…ale ty to znáš vid?Taky kolikrát píšeš že jsi nemohla zabrat ![]()
Tak ti přeju hezké sny a dobrou noc,papa
![]()
To máš pravdu,že se chleba nedá pořád jíst ,že to taky potřebuje nějakou změnu.Mareček mi nejí chleba,když ho mám tak ho nechce že chce housku tak jsi zajde dolů k babičce.Moc ti držím palečky,ať to zvládáš dobře.
![]()
Na vzoreček se moc těším,tentokrát ti pošlu i kastrůlek. ![]()
Tak se měj zítra moc hezky,a přeji ti dobrou noc a hezké sny!!Pa.
![]()
Ahojky Kamčo
, tak jak jsi se dnes měla?
U nás bylo docela počásko nic moc,sice nepršelo,ale žádné teplo.Ikdyž na jednu sranu si aspon odpočinem od těch pařáku.
Na té schuzi pro prvnáčky jsem se dozvěděla nějaký ty informace co dětem dokoupit,pak že budou mít každý den do 11.45-20hodin týdně.A představ si nakonec jsme u té přísnější učitelky
no bohužel nic s tím neudělám
.Vyplázla jsem hned 200kč na pero,které koupí učitelka dětem aby měli správné pero.Pak další 100kč dopoledne u dětského doktora,kde jsem si byla pro potvrzení,že muže Kristýnka jet do té školky v přírodě ![]()
Sestra si tam se mnou povídala jak mi je a jak snáším ty vedra…tak jí říkám že mě akorát netýkaj a bolej nohy a pak taky o té dietě.
Tak jsem si postěžovala,protože sestra taky že jsem pohublá v obličeji.A povídala mi že takhle nepřiměřeně přísnou dietu by chápala že má držet maminka která má ty hodnoty třeba 14-15 a ne jak já ,ani polovinu.
Povídala já jako zdravotní sestra bych vám teda normálně dovolila jeden jogurt denně a pak i koktejl z mléka a více ovoce
…,že rozhodně si myslí že potřebuje miminko i já více vápníku z mléčných výrobku ![]()
No já pak prosím doktorku o jeden jogurt a nesmím ani ten
.
Ahojky Gábi
měla jsem se celkem dobře ale máme pořád starosti ze tchánem není to pořád dobré.
U nás taky skoro celý den pršelo,a bylo i docela chladno,včera bylo pěkně a dneska zase takové ochlazení.
Jaké to je péro,za tolik pěněz a to musí mít každé dítě?A taky budou mít ve škole ten fond na ty knížky,nebo budeš ty si je sama kupovat?Jak jsem myslím v loni dívala na pořad Sama doma,tak tam říkali že prvnáček výjde rodiče na skoro sedumticís korun tak to abych už začala pomalu šetřit.
A kdy jdeš do té dia poradny?Možná jsi mi to už psala ale já jsem to zapoměla.Tak jsi klidně ten jogurtík a ovoce dej,když budeš mít chuť a té doktorce to řekni.
A jak ses ty dneska měla jinak?
Ahojky
,do dia poradny jdu příští čtvrtek,no nemužu si to dát,ona mi nic nedovolí.Vysvětlovala mi to svýma slovama proč to nejde ![]()
Tak trochu doufám že když ukáže ultrazvuk že je mimčo menší,že by mi třeba něco dovolila aby mimčo nestrádalo,ale myslím že toho se nedočkám ![]()
To pero to je nějaký lepší,že třeba ty obyč po dvou letech ze sešitu zmizí říkala
.No pak říkala že budeme dávat nějakej peníz asi 100kč na kapsář,ale ten maj děti pěknej.Máme seznam co je třeba koupit
.Docela tomu věřím že komplet se vším všudy i batoh se to nad 5000kč vyšplhá
.
Byla tam nabídka zájmových kroužku ale jen pro děti do školní družiny,tam by se mi líbila keramika,nebo aerobic
no ale hlavně Kristýnka do družiny chodit nebude když budu já doma na mateřský,takže jí se tohle stejně netýká.
Teda teda to je špatný,že tchánuv stav není ani o trochu lepší,vždyt takhle už je to poměrně dlouho ![]()
Tak budu na tebe ve čtvrtek moc myslet, a držet palečky ať to máš vše v pohodě a nemusíš už tu dietu držet.Je to opravdu zvláštní,když nemáš tak velké hodnoty jak jiné maminky a přitom musíš držet tak přísnou a hlavně se omezovat v jídle.
Už to těm dětem opravdu utíká,a za dva týdny a něco mají prázdniny.Já jse zeptám kamarádky,které šla dcerka do školy,jestli též museli mít takové drahé péro na pasní.Tak já zatím ještě nemusím kupovat věci do školy,ale už příští rok o prázdninách mně to už taky nemine.
Víš ,měl nějakou špatnou krev tak mu nasadil nějaké nové léky tak snad uvidíme jestli mu pomůžou.Jsem už z toho zoufala,jak je mu stále hůř ,než aby to bylo naopak a taky říká že mu je nějak úzko a chce aby u něho pořád někdo byl.
A co budeš zítra vařit?
Kamčo minule jsem měla výsledky řekla bych jak bez cukrovky a musím to takhle přísně držet furt,takže to je do konce těhotenství takhle.A jako vysvětlení že nemužu ani ten jogurt mi řekla že mi zase strašně stoupne glykemie a budu zas jak na začátku ![]()
Dneska si představ byl pro Kristýnku manžel ve školce,prptpže já byla na té schuzi a přinesl nějakou mikinku která není vubec naše
.Že prý byla na Kristýnčině kabelce tak ji vzal v domění že je její,tak to je užasný,nějaká mamča se tam určitě rozčilovala že se jim ztratila mikina ![]()
Nevím zítra s vařením.Je tam ještě rizoto,ale spíš jen pro manžela,nebo mě a Kristy.Tak asi vařit nebudu a nechám ho pro manžela a já si něco ukuchtím,třeba omeletu
a ty?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.