Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Gábi,to máš teda pravdu že je to znát když doma není protože Mareček pusu zavře jen večer jak jde spát.
Já jsem doma bez manžela bude mít dovču až příští pondělí,ale je doma tchýně tak zas nejsem zas úpně doma sama.
Tak to jsi měla opravdu horší než my z Marečkem,a věřím že jsi nemohla pak aňi sedět.A byla jsi objednaná?
Tak to je dobře,že už tě bříško nebolí,jen hezky odpočívej a měj nožky na hoře a mlsej nějakou dobrůtku.Koupila jsem jsi v obchodě nějaké kukuříčné jogurtové kroužky,a jsou fakt dobré tak jak jsi je pak zase koupím a ty sáčkované ledové kávy u nás nejsou ještě se třeba zajdu podívat do Jednoty.
A budeš zítra vařit,asi ne psala jsi včera že máš jídla doma dost tak budeš asi jenom ohřívat.Já budu muset ještě něco vymyslet a dokonce i polévku nemám do Opavy zítra nakonec nejedem tak musím vařit.
To bude mít Kristýnka super v pokojíčku mít vlastní tv,to Mareček nemá .Máme jednu tv v kuchyňi a druhou v obyváku,ale nakonec se chodí dívat dolů k babičce.
Gábi,asi odpočíváš ve vaně a nabíráš nové síly a já jsem už taky vylezla a půjdu spinkat.
Tak se měj zítra moc hezky i když není doma Kristýnka,a přeji ti dobrou noc a hezké sny!!Pa!
![]()
To je právě to Kamčo,do té dia poradny se chodí na 6.30 někdo trošku dýl.Ale čekáš než berou krev,pak jdeš znova na krev po hodině,pak za cca 1.5hodiny jsou teprve výsledky,tak čekáš až na tebe přijde řada
na konzultaci.Dneska že jsem byla ještě na tom ultrazvuku,tak tam mě nechala čekat dlouho,to jdu jakoby navíc a nejsem jejich pacientka.
U nás taky mají ty ledové kávy málokde.Přitom si pamatuju že loni se prodávaly ve vícero prodejnách ![]()
Jojo ani zítra nevařím,ve středu jsme v Pardubkách,tak to asi ohřeju manželovi ty uzený stehna s kaší a já budu mít rajskou u babi a ve čtvrtek už budu muset vařit.
Také jdem ve čtvrtek k těm našim známým oni slaví dcery svátek,taky se jmenuje Kristýna.A že nemužou přijít na naši oslavu v sobotu tak jsme se domluvily že obě nachystáme nějaké pohoštění a oslavíme to společně u nich.A my pak v sobotu s rodinou.
Dneska už mě Kristýnka do telefonu říkala že ji babi koupila k svátku novou barbínu.
Jo to Kristy v pokojíčku telku má,ale starou,ale tak co jí stačí vid.Jenže ted co to přešlo všude už na digitální vysílání tak už se tam koukat nemuže
,naštěstí ten setobox není tak drahá věc,takže bude zase spokojená že muže koujat u sebe.
A co že zítra nejedete?Nakonec ti to poslali?
Tak já se budu loučit,hezky se vyspinkej,já se snad taky trochu líp vyspím
![]()
Ahojky Gábi
tak jak ses dneska vyspala bylo to lepší nebo horší?
Volala jsem jsi s mamkou na skyp,tak dneska na žádný výlet nejeli ale pojedou zítra do Krnova vláčkem tak snad jim nebude pršet.Jinak prej byl hodný,akorát že tu pusu nezavřel že mamku bolí hlava protože není na to zvyklá. ![]()
A jak ty bojuješ sama doma bez Kristýnky?
Napíši ti sz zprávu,proč jsme nakonec do té Opavy nejeli.
Ahoj Kamčo
,no to je přesně ono s těma uřadama
,uplně ti rozumím ![]()
Jinak my jsme si dnes s manželem udělali hezký večer,že jsme bez Kristýnky.Před chvilkou jsme se vrátili z picerie
,měla jsem napul picu mnam mnam
.Já hermelínovou a manžel s feferonkama.A pak ještě výbornou ledovou kávu…jé to byl hezký večer ![]()
Také jsem volala našim,Kristýnka štastná že mě slyší ale nesmutní po mě.Nemá na to čas,to víš řádí tam s Aničkou
.Ani nevím jestli se jí bude chtít zítra domu
,ale zase se bude na Aničku těšít jak u nás bude spát o víkendu.Oni se holky viděj málo tak si jsou vzácný ![]()
Zítra jedu do Pardubic do poradny,tak jsem zvědavá co se dozvím
.Ten porod se mi už nějak blíží ![]()
Gábi,ale mně ta paní řekla na té sociálce že do dvou týdnu to bude vyřízené, a v těch Kravařích mi řekne do měsíce tak dělají jsi ze mně srandu. ![]()
Tak to jste se dneska opravdu měli s manželem takovou super večeři,a hezky jste si to sami dva užily.
Manžel bude mít asi dovolenou až od pondělka,a to už bude Mareček doma ale tak jsi vlastně můžem zajít i s ním a nebo ho může třeba pohlídat i tchýně.
Budu ti samozřejmě držet na zítra palečky!
![]()
Kdy máš vlastně temím porodu?
Kamčo já vím,je to fakt blbý.Jím vubec nedochází že člověk ty peníze třeba opravdu potřebuje
.Je to špatný přístup,takhle by to nemělo vubec být ![]()
No krátí se mi to
.22.8. ale doufám že by to mohlo být o krapet dřív
.No tak budu začínat stříhat poslední měsíc
.
Dneska mě zas bralo hodně to břicho.Zajímavý že jen v pravo dole
.Ale je to dost nepříjemný,když ale sedím nebo ležím nebolí mě to nikdy.,jen při chuzi
.
Zítra se zas sejdu na chvilku s tou kamarádkou z dia poradny,sehnala mi ten Yal gel do porodnice.Tak jsem ráda že ho nemusím kupovat ![]()
Co zítra vaříš?
Gábi,to máš teda pravdu že jim to vůbec nedochází ale řekla mi ta paní že nemusím mít strach že ty peníze pak dostanu ale až později.
Tak hlavně odpočívej a seď ať tě to bříško nebolí,a něčím jsi to třeba namazat by nepomohlo?
Už jse ti to opravdu krátí,tak už to vydrž ten měsíc!! ![]()
Máš už i tašku do porodnice zbalenou,nebo ještě ne?
Já nemám žádné nápady co uvařit na ten oběd,asi půjdu zítra do obchodu a tam něco koupím .
Tak ti budu na zítra držet moc palečky,a měj se moc hezky.
![]()
Přeji ti dobrou noc a hezké sny!!
![]()
Kamčo to jo to je jasný,ale víš jak.Když by jsi měla třeba platby na učtě do trvalých příkazu a ted najednou by ti tam nepřišla ani koruna
.Já to tak třeba mám ![]()
Jojo tašku už mám tak napul připravenou,ale nemám tam vše.Minulý týden jsem si ji právě tak trochu chystala
.Z pudy jsem si snasla balík plen a balení těch mokrých ubrousku,mám tam oblečení na sebe,jako prádlo župan…a z dokladu to co nemusím nosit u sebe.Ještě musím do taštičky nachystat nějaký pěkný oblečky na mimčo co sebou vezme manžel až nás budou propouštět
,on by nevěděl co vzít ![]()
Zítra se musím zeptat dr na to bolení břicha,ale myslím že v tomhle týdnu už je to asi normální
.Kamarádky mi říkaj že mi už to bříško i trochu klesá
,tak brala bych rodit o ten týden až 14dní dřív,ale bojím se že to se mi nepoštěstí.No hlavně že mě nenechaj přenášet ![]()
Také ti přeju dobrou noc a hezké sny a zítra něco dobrého vymysli na obído
,tak dobrou
![]()
Ahojky Kamčo
,
já mám za dnešek tak bolavý nohy
,to je hruza
.
Jinak v poradně vše v pořádku.To bolení břicha je prý už ted normální,že se roztahují vazy atd…ale dnes mě to zas tak bralo,je to dost nepříjemný.
Jinak jsem zas trošku pokoupila malýmu,ale už trochu větší velikosti a schovám to.Jsou všude výprodeje,tak jsme s kamarádkou neodolaly ![]()
Kristýnka byla v Pardubicích moc spokojená,říkala jsem si jestli mi neřekne že tam chce ještě být,ale ne jela v klidu
.
Přivezla jsem ji Františka z kouzelný školky,ale jen toho malého na prst,tak ji to potěšilo a byla spokojená ![]()
A copak jsi nakonec vařila?
Ahojky Gábi
tak jak ses dneska měla a hlavně jak jsi dopadla v poradně doufám že bylo všechno v pořádku.
A ptala ses na to bříško?
Dneska Mareček s babi a dědou jeli do Krnova vláčkem a mně nechtěli vzít sebou,ale poslali mi aspoň sms že mně zdraví ze Cvilína. ![]()
Tak už máš dneska Kristýnku doma?
Nakonec jsem udělala na oběd nudlový salát a kuřecí řízek a manžel byl moc spokojený, a budu to mít asi i zítra protože mi řízky ještě zbyly a nemám je aňi osmažené.
Já jinak dobrý,ale je doma takové zvláštní ticho a dneska odpoledne pršelo tak jsem vyžehlila kopu prádla a trochu doma poklidila .
Gábi psali jsme stejně,jsme fakt dobré!!
![]()
Tak to je dobře že v poradně všechno v pořádku,tak snad tě to bříško teď už nebude moc bolet. ![]()
Ahojky
,no ty jsi pracovitá
.Ještě upéct manželovi buchtičku a ten je uplně v sedmém nebi vid? ![]()
Já musím zítra nachystat nějaký menší pohoštění.Budeme u těch našich známých slavit Kristýnky
,i oni mají jednu velkou doma
.Tak jsem si tak říkala že nebudu dělat chlebíčky,ale udělám z listového těsta asi ty plněný kapsičky,možná makový a pak něco na slano z toho těsta.Bud tyčky jen nebo takový šneky,to ještě nevím
,no ty tyčky to by byla rychlovka tak možná ty.
Tak je to fajn,ten Yal gel mi kamarádka sehnala zadarmo
,tak jsem trošku ušetřila
.Povídala mi že to mám za ty rifličky jak jsem ji dala pro malého ![]()
Tak oni tě nechtěli na výlet sebou
,ty moje šudinko,to jsou roštáci ![]()
Gábi,tu buchtičku možná upeču v pátek půjdu posbírat maliny na zahrádku a musím ještě koupit tu želatinu snad nezapomenu.
To budeš mít lepší ty kapsičky z listvého těsta a ty tyčinky ,chlebičky určitě nachystá ta kamarádka a nebo udělej nějaké jednohubky.
A k čemu se používá ten gelík?
Taky jsi šikula že kupuješ ve výprodejích už věci na malého ,pak se ti budou určitě hodit. ![]()
Hmm malinová buchtička se želatinou
,já snad přijedu
.
Ten Yal gel,to je jako klistýr ale šetrný a lepší.Neměla jsi ho u Marečka?Já už při Kristy ano.
Já jsem totiž blázen na výprodeje.Ikdyž je to tak,pak se to bude hodit.Dneska jsme narazily s tou kamarádkou ve značkovém obchodě na velké výprodeje a třeba frajerský trika,já je teda brala tak 9-12měsícu nebo 12-18 a tak podobně ze 199kč na 49-69kč no nekup to pak.Chodíme spolu i do sekáče a tam dáš stejnou částku za použitá pěkný tríčo.Já mám teda kliku,já dnes koupila dost dobrý ještě takový s džípem za 20kč tam ![]()
Já si právě taky říkám že chlebíčky určitě udělá kamarádka
,tak zase něco jinýho.A my se jako domlouvaly že nic honosného,jen na chvíli posedět a pokecat,dát kávu a něco dobrého,takže to uplně stačí.Stačí že velké občerstvení budu chystat na sobotu,to sem přijedou popřát všichni
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.