Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré dopoledne Gábi
tak jak jses vyspala a chtělo se ti z teplé postýlky ven.Mně taky ne,ale Mareček mi říkal mamko vstávej at uvidím kouzelnou školku.
Je už v pořádku tak ještě váhám jestli ho mám nechat na ty dva dny ještě doma,nebo jestli půjde zítra do školky.
Jsem rozhodnutá že udělám ten špenát,ale polévku ještě nemám vymyšlenou.Nebo udělám polévku ze sáčku ,kupuji od Knorru a ty jsou dobré.
Mareček už taky hlásil tatkovi at mu vytáhne boby,tak nevím jestli mu je vytáhl nebo na to samozřejmě zapoměl.Odpoledne půjdem na chvílku ven,at nesedí pořád doma,když už mu nic není.Pořád se mně ptá kdy půjde ven,že by chtěl stavět sněhuláka.
Ahojky
,,Kristýnka se taky dneska vezla na bobech do školky
,tak byla v sedmém nebi
.
Možná bych si být tebou Marečka ještě na dy dva dny nechala doma,ale každý den bych už na chvilku s ním šla ven.Oni ve školce blbnou,bude ležet ve sněhu,dělat toho andělíčka,takhle ty si ho ohlídáš.
Jinak si představ že mě taky začlo bolet ucho
,tak mám nakapáno taky.To už se mi nestalo léta aby mě bolelo.Možná je to tím,už hodně dlouho se nemužu uplně zbavit rýmy,žádnou velkou teda nemám ale ne a ne se uplně vyléčit.
Já vařím brambory na kaši a samozřejmě jsem nevyndala večer to filé z mrazáku.Vzpoměla jsem si na to když už jsem byla zavrtaná v pelíšku a to už se mi nechtělo vstávat,tak ted čekám až se povolí protože jsem měla chut ho obalit.Kdyžtak se najím až po příchodu ze školky no
.
To věřím že byla Kristýnka v sedmém nebi,to je zas něco jiného že se veze.A necháváš ty boby ve školce,nebo je taháš zase zpátky domů.Všimla jsem jsi že někteří rodiče tam ty sáně nebo boby nechávají,ale já je beru vždycky domů a dávám jsi tam pak nákup.
Víš ale Mareček chce jít už zítra do školky za Tomáškem,že by šel po o domů.Budu tam teprve volat před obědem,tak stále váhám.Pořád o tom mluví že už půjde zítra do školky,a že se těší na toho kamaráda Tomáše.
A moc tě to ouško bolí,to je dobře že jsis to hned nakapala.Tak dneska to moc nepřeháněj , a spíš víc odpočívej.
Psala ti ráno ta holka co jsem včera psala,ale je to na té stránce 79 já jsem jí neodepisovala.
Tak jdu jsi naškrábat brambory,a pomalu dělat ten špenát a polévka bude ze sáčku.
maacek píše:
Gabi fakt to šlo takhle rychle?
a ty už jsi těhu? pomohli Ti? jaký je jejich přístup? budou mi dělat všechna vyšetření znovu, když je mám absolvovaná u gyndr?
Ahoj Maacíku
,jsou tam velice ochotní,měla jsem z toho tam dobrý pocit.Je fakt že si to tam platíš,třeba v Promatalu se za IUI neplatí nic.Určitě ti budou brát krev a patrnera objednaj na spermiogram,jinak pokud máš ovulku sama tak asi nic.
Já bohužel Těhu nejsem a bojím se abych se vubec dočkala,manžel už tuhle cestu podstupavat nechce.Jaký máte výsledky spermiogramu?My je měli horší,ale ne zas tak zlý,podle gynekoložky by se mohlo i zadařit přirozeně,ale v to už přestávám věřit po dvou letech snažení
Kamčo
,no boby jsem nechala ve školce tak doufám že tam pudou až pujdu pro malou.Bylo jich tam asi 7,radši jsem je podepsala,ale možná se to smeje.Má je nový,to by mě štvalo kdyby zmizely.
My dnes polévku nemáme,já ji moc ve všední dny nevařím,ale když je manžel na oběd doma,tak ji taky vždy máme.Ale on mi ze sáčku nechce,jen tak na dovče by ji snědl,doma ne
,tak musím vařit ty poctivý.
Ucho mě bolí jen pravý a když si na něj nešahám tak ne,jak jsem na tom ležela tak už večer jsem si říkala jestli mám nějaký otlačený ucho nebo co.Bolí mě jen vevnitř,jako z venku ne.
Já mám kaši už hotovou ale Pangase nemám ani obalený ještě.Furt to bylo omrzlý,ona na tom pak nedrží strouhanka,tak jsem chtěla aby to povolilo pořádně.Tak to holt osmažím až přijdem ze školky.
Tak se rozloučím,za chvilku mažu do školky.Už to mám obalený tak se těším že si ho pak jen osmažím a najím se.
Přeju dobrou chut k obídku.Upečtě pěkně perníčky,papa ![]()
Já myslím že se ti nestratí,když je tam nechaly i ostatní rodiče.My už je máme starší po dětech,a už to nemá ani ty brzdy kdyby se mu rozbili tak mu až pak koupíme nový.
Já kupuji jen ty polévky ze sáčku ,které už mám vyzkoušené a vím že jsou dobré.Manžel právě požaduje mít polévky,a taky dělám ty pravý ale když mi to občas nevýjde tak máme i ze sáčku.
Tak at ti to ouško přestane brzy bolet,vím sama jak je to nepříjemné.Hodně jsem na uši trpěla jak jsem byla malá,a byla i několikrát píchat.
Tak se budu loučit a půjdu ještě zahustit špenátek.
Měj se moc hezky a dobrou chut k obědu.Papa.
![]()
Gabi:
přítel má spermio ukázkové, takže u něj problém není.
já mám v pořádku hormonální profil, i koitální testy, i ovuluji - ale pro jistotu mám ted druhý cyklus clostilbegyt s utrogestanem, ale mám pocit, že ani to mi nepomůže
takže začínám shánět, kam se ohlédnout dál. Chtěla bych i na laparoskopii ale gynekoložka to má jako poslední „instanci“ takže nevím ![]()
dneska jsem 3 dny po ovulce, takže už zas čekám na ms - zda dorazí
a obávám se, že opět přijde mrcha ![]()
Maacíku
, a jak dlouho se snažíte? Tak to ve vašem případě určitě IUI pomuže
.Mám kamarádku ona v pořádku,spermio výborné,druhá IUI jim vyšla.To jí budeš určitě následovat ![]()
Já než jsem byla poslána do Sanusu jsem měla pouze Pregnyl,nic jiného.
Taky mám ted po ovulce,ale už s tím krásným výsledkem na testu ani nepočítám.Mě ms téměř vždy přijde na čas tak ani neprožívám to že bych mohla být těhulka.Samozřejmě testy jsem si dělala po IUI a i když jsem měla píchlej jen ten Pregnyl.
Taky jsem myslela na Laparoskopii,hodně párum se hned po ní zadaří.Možná že v Sanusu po třech neuspěšných IUI na Laparo posílají,protože mě říkala tam dr že po třech neuspěšných se to nějak řeší než se jde na další.
Ahojky Kamčo
,promin já jsem se sem dříve nedostala.Před hodinou teprve odešel ten poradce jak u nás byl.A ted já na lince dva plechy neupečený lineckýho a zbytek ještě nevykrajený.Tak jsem to chtěla dodělat,protože to víš na lince brajgl
.Ale už to téměř mám.Tak linecký a ořechy hotový a i porce pro naše.Chtěla jsem udělat těsto na perníčky ještě dnes,ale ted už na to prdím ![]()
Kristy pomáhala,obalovala oříšky a pomáhala mi vykrajovat.Zase ji zaměstnám s další várkou.Bavilo jí to ![]()
Ahojky Gábi,já jsem se tu taky dřív nedostala,dívala jsem se na seriál a byla jsem jsi umýt hlavu.
Tak mi perníčky máme taky udělaný,ale Mareček vykrajoval jen chvíli a pak ho to přestalo bavit.Žádný plech jsem nepřípálila a moc jsme mi povedli že je mám krásně měkké.
Zítra nějaké perníčky ozdobím ale ne všechny,dělala jsem to zpoloviční dávky ale mám jich hodně.
A nejvíc spapal Mareček,říkala jsem mu at to moc nejí že ho bude bolet bříško.
A nakonec je na zítra do školky přihlášený,ale půjde po o domů.
Kristy mě dnes hlásila že už trénujou na besidku,tak se na to těším až nám to dětátka ukážou ![]()
Taky se musím pochválit,nic jsem nepřipálila.Jsme to holky šikovný
![]()
Mažu do postýlky,jsem nějaká unavená.Před chvilkou jsem si nakapala do ucha,tak snad to přes noc zabere.
Tak hezké sny,papa ![]()
Já nevím jak to bude u nás ve školce ta vánoční besídka,protože to měli v loni bez rodičů jen měli děti přinést cukroví.
Tak at tě to ouško už nebolí,at se hlavně dobře vyspíš.
Taky ti přeji dobrou noc a hezké sny.papa. ![]()
GABI:
ahojky, no my se snažíme už 17. měsíců
jsem z toho fakt na dně.
asi doberu tu tříměsíční kůru hormonů a pak bych poprosila gynekoložku bud o laparku nebo o car.
Ach jo
proč máme takový trápení vid?
Hezké dopoledne Kamčo
,mám nějakej zamrzlej internet
je hrozně pomalej.
Teda u nás přibylo takového sněhu
,pěkně jsem se nadřela s bobama,máme to do školky trochu do kopečka a málokde to měli lidi trochu schrabaný,tak v tom vysokém sněhu uf uf teda
.Kristy se řechtala
to si umíš představit.
Stavovala jsem se v té galanterii co mi pán spravoval zip do oteplováčku.Tak je to dobrý 40kč to stálo a máme zas další oteplováčky a červený ![]()
Zrovna jsem si dala na linku suroviny že udělám těsto na perníčky.Já mám várku z 400g mouky,ted si nejsem jistá jestli jsem už loni dělala ze dvou,musím to zpracovat a pak si to uvědomím až uvidím kolik toho je.Je to hruza,mám takovou trošku nenažranou
rodinku co cukroví se týče.I linecký i ty ořechy mám ze dvou várek.Vanilkový rohličky taky budu muset ze dvou.Jsem zvědavá jak vám budou chutnat z mého receptu
,ty jsou moc dobrý.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.