Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to opravdu šetřej ve vaší školce.Já jsem to Kristýnce nerozbalovala,ale má v takovým pěkným sáčku nadílku a pak v igelitáku ještě čokoládku trubičky a perník.Třeba zítra ten sáček rozbalí a juknu co v něm má,ale že jí nebylo dobře a nic nejedla tak si na to ani nevzpoměla.To je blbý teda u vás,platíte nějak jednou tolik co my do fondu i za stravný platíte víc ![]()
Co se probudila už teplotu neměla,tak snad to taky bude jednodenní.No ikdyby ji bylo dobře zítra,nechám ji ležet pro jistotu.
Co budeš vařit o víkendu?
Byla jsem si umýt hlavu,ale dneska mně byla ve vaně nějak brzo zima.Pak jak ti napíši jsi to půjdu ještě vyfénovat,at zítra vypadám dobře.
Jestli zítra nebude nějaká kalamita tak máme přijet k našim na oběd,a pak pojedem do Opavy za babičkou do nemocnice.Včera večer přijela sestra z Anglie,a v neděli ráno zas jede zpátky tak jí dám ten dárek co jsem jí koupila a přáníčko.
U nás dneska celý den sněžilo tak jsme odpoledne z manželem odhrnovaly sníh,at může zítra vyjed z garáže.
Tak jen ted doufám že nebudem ráno odhrhovat znovu,začali mně bolet záda.
Taky jsem se divila že dostal jenom trubičky zabalené v hezké krabičce,možná hodnota 30kč.Doma to položil na stůl a řekl mi ,mamko to nejím tak jsi myslím že neměl ani moc radost Mikuláše.
A v neděli nevím ještě co budu vařit,musím mít i něco na pondělí protože možná pojedu s mamkou do Opavy nakupovat vánoční dárky.
Taky zapluju do vanu a umeju si vlásky.To máš fajn že zítra nevaříš
.My většinou taky jezdíme v sobotu za manželovýma rodičema,ale až odpolko na kávyčku a posezení.Zítra tam sjede manžel sám.Já toho využiju a aspon upeču a vytřu atd…mám tady taky dvě pračky prádla na vyžehlení ![]()
Docela jsem přemýšlela že bych vyndala kuře a pulku vykostila na čínu a pulku upekla s nádivkou,tu jsme dlouho neměli ![]()
No jdu do vany a tam to vymyslím ![]()
To máš pravdu budte radši zítra doma v teple,at se Kristýnka uzdravý.Já jsi taky musím zítra ráno ještě vytřít barák,dneska jsem to nějak nestihla.
Tak co jsi ve vaně vymyslela,jsem pro to kuřátko z nádivkou. ![]()
Ještě mi zbyla poleva ze zdobení perníčků,mám ji schovat do ledničky ,nebo to mám vyhodit. Tak jsi půjdu ještě umýt nádobí ,a půjdu do hajan.
Přeji hezké sny a dobrou noc a hlavně se obě uzdravte.
![]()
Vymyslela jsem to jinak
.Na zítra kuřecí čína na kari s rýží a na neděli udělám to ovčí maso s bramborovým knedlíkem
a na oba dny česnečku s osmaženýma kostičkama pečiva
Tak s tím zbytkem ještě zítra perníčky s Marečkem dozdobte,když je nemáte všechny nazdobený.
Jdu na kutě také,tak dobrou noc papa
Dobré ráno Kamčo
,nás probudila slušná zima venku.Před chvilkou jsem se byla schválně juknout ven na teploměr a br teda -13 a to už bylo devět hodin.
Kristýnka vypadá naprosto v pořádku
,tak jsem ráda,ale dnes ji stejně nechám v postýlce a zítra pokud bude uplně dobrá ji autem svezem na tu besídku a zítra žádný blbnutí ve sněhu radši.
Koukali jsme do toho Mikuláského balíčku ze školky,tak tam má brumíka,lízátko,čokoládku malou a ořechy plus to co jsem psala včera to si nesla v igelitáku.To je docela rozdíl oproti vaší školce vid?
Jdu si osmažit kostičky pečiva do česnečky,Kristýnce dám asi jen polévku radši,k snídani si vzala pár piškotu,tak to dnes bude mít taový dietní.Ale určitě se jí ulevilo,protože už přemlouvala o nějakou sladkost ze školky co dostala ![]()
Přeji pěkné zamrzlé dopledne
,tak jak je na tom Kristýnka je v pořádku?A co to tvoje ouško je to zase o něco lepší.
Tak mi nakonec autem nejedem manžel nemá odvahu jet,ale na ten oběd máme přijít tak pojedem autobusem.Tak jse musíme pořádně nabalit u nás je -14 stupnů,a doufat že ten autobus vůbec pojede.Ještě kolem jedenácté hodinky ohřeji aspon polévku,at jsi naplníme bříška než dorazíme k naším zas budem mít hlad.
Já jsem tu polevu včera umyla ve dřezu,protože mně to celé ztuhlo a už bych s tím nic dneska neudělala.
Tak jsi ted půjdu vytřít baráček,at to mám už konečně za sebou.
No vlastně jo,ona ta poleva tuhne to je fakt.A jak dlouhou cestu to máte k rodičum?My do Lhoty to máme kousíček,to je další vesnička za Přeloučí a do Pardubic to máme tak necelou pul hodinku cesty autem.
Ani se nedivím manželovy že má obavy z jízdy autem,manžel včera vezl starší dceru té naší kamarádky,šly s holkama na nějakou oslavu a slíbil jim že je tam odveze.Jel nějak v deset večer a říkal že se to klouzalo moc.
Ouško mě na jednom místě trošku bolí,ale to už je v pohodě a Kristy ta už začíná řádit,takže myslím že je to vážně za náma ![]()
Víš co se mi stalo,spadla mi ta doza s těma perníčkama na zem mám jich několik polámaných.Ještě že to jsou jen zkušební perníčky,že budu dělat ještě jednu várku.Pro mamku a sestru a babi jsem měla odložené v krabičkách bokem,a my ty perníčky ještě s níme.
Manžel povezeme Marka na bobách,tak jen aby nám ty boby vzali do autobusu.A k našim to pak máme asi 20minut cesty po rovince,tak to taky nemáme daleko.
I školka má internetové stránky tak jse vždycky v sobotu díváme na jídelníček co bude mít příští týden na oběd.Tak psali že v pondělí po obědě dostanou ještě Mikulášské balíčy a ovoce,fakt mi to bylo divné že by dostali jen trubičky.
Tak to je dobře že je Kristýnka v pořádku,asi si jen potřebovala odpočinout a trochu víc se vyspat. U nás to bylo to samé celý den ležel a spal,a druhý den byl v pořádku že mohl jít klidně do školky.
Tak já se už budu stebou loučit,půjdu ohřívat polévku ještě pomyji nádobí a pak se oblečem a půjdem na ten autobus.
Tak mějte hezký den a at se ti daří v pečení
.Taky ještě přeji dobrou chut k obědu.Měj se a večer si napíšem.Papa.
![]()
To mě mrzí s perníčkama,ještě že se to nerozbylo všechno
.To jsem ti psala o sestře?
Tý se první várka lineckého cukrový trochu víc připálila,psala mi že to se jí nestalo snad 100let,tak byla na sebe naštvaná,ale to ještě šlo.Představ si pekla druhou várku a když už ji měla v krabici tak ji spadla ta krabička na zem a tak třičtvrtě se jí polámalo.To je smula vid?Tak jsem ji utěšovala at se na linecký letos vyprdne.
Také přeju dobrou chut a u rodiču si to užijte.Krásnou sobotu,papa ![]()
Ahoj,tak jak jsi se měla?Setkání se sestrou muselo být krásný vid?Když bydlí tak daleko ![]()
Já jdu dát do trouby poslední čtyři plechy a mám padla,uf a musím říct že mě docela bolej nohy.Zvládla jsem vyžehlit i ty dvě pračky
tak to jsem moc ráda.Kokosový cukrový se mi povedlo a ted jdu na šlehačkový,to peču poprvé,tak snad bude výborný.
Při žehlení jsem shlídla ledové ostří,tak jsem si tu práci zpříjemnila ![]()
Ohledně té práce
tak zas nic,nikdo se neozval ![]()
Ahojky Gábi
musím napsat že jsi fakt dobrá,a věřím že tě bolí nohy ,když jsi udělala tolik věcí.Ještě než jsme šli dala jsem prádlo do pračky,a jak jsme potom přijeli tak jsem pustila pračku a za chvilku až dopíši půjdu to prádlo pověsit na sušák.
Přestav si že nám ten autobus ujel,já jsem myslela že jede ve 12:10h a ten autobus jel dřív a už jsme v tom sněhu nedoběhli.Tak jsme šli domů a jeli jsme k našim autem,ale do Opavy jsme nejely.
Jsem domluvená z mamkou že v pondělí pojedem autobusem do Opavy,a že se i stavíme za babičkou do nemocnice.
Setkání ze sestrou bylo moc pěkný a přijel i David její manžel,a Mareček zas dostal další sadu na Bořka stavitele.Ten můj dárek ten řetízek s naušnicemi se jí moc líbil,tak jsem byla ráda že jsem dobře vybrala.
Ještě jsme dostali anglický ovocný čaj a čokoládu,a přáníčko dostanem později.
Mám dneska nějaký špatný den ráno mi z padli perníčky,a pak nám ujel autobus.Tak zvaně den blbec,ale ted už je to dobrý.
To je mi moc líto s tou prací,ale je to divné že jse ti ještě neozvali.Ještě možná v pondělí ti zavolají,budu ti držet palečky. ![]()
Ahojky
tak to je dobře že se sestře dárek líbil
.
Zítra už to bude dobrý neboj,někdy se to tak všechno seběhne…jak píšeš,den blbec ![]()
Tak to šlehačkový cukroví je vynikající
,vykrajovala jsem takový malinký hvězdičky,tak je to i roztomilý.A pěkně se s tím těstem pracovalo.Přidám si ho k receptum co peču každý rok ![]()
Nějak se mi nechce zítra dělat to ovčí maso,radši bych udělala něco co se nepeče,abych měla volnou troubu.Určitě sem přijede tchýně a švagrová kouknout jak Kristy zvládá čerty tak že bych něco upekla.Nějak ve dvě pujdem na tu besídku,tak po obědě už to nestihnu,tak musím popřemýšlet nad náhradním plánem ![]()
Co ty budeš vařit?Polévku máme ještě česnečku,ale k druhému??? ![]()
Jen budu doufat že ten den blbec,zas dlouho nebudu mít.Těch perníčků byla i škoda,ale stejnak budu dělat ještě jednu dávku tak mně to tak ani nevadilo.
Víš já zítra nemusím vařit a ani v pondělí,tchýně upekla dneska odpoledne kačenu a dá mi i zelí a knedlík jsi vytáhnu z mražáku.A polevku mám kuřeci ze zeleninou a nudlemi,a výjde mi i na pondělí.
Domluvila jsem se s mamkou že v pondělí ráno přijedu do Opavy autobusem,projdem vánoční trhy a zajdem i za babičkou do nemocnice.Mareček bude muset jít ráno dřív do školky,at stihnu ráno autobus.
Tak já se budu loučit ,převleču se do pyžamka a půjdu spát.Tak jsi ted hezky odpočin a hezky se vyspi.Papa.
Dobrou noc!
Jéé to se někdo má
,tři dny volno v kuchyni ![]()
Já mám rozkoukanej film na Nově,ale už se mi taky klížej očka,takže se těším až bude konec a pujdu chrupkat.
Tak se hezky vyspinkej,dobrou noc,papa ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.