Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Gábi
já se pak za ráno omlouvá,ale tchýně na mně zvonila jestli jí nezajdu do lékarny a do květinářství a pak jsem musela rychle vařit oběd.
Tak už máš okýnka umyté,ještě že nebyla taková zima a okna ti nezamrzala.Jsi šikulka,vidíš že jsi mi nemusela tiše závidětkdyž je máš umyté taky. ![]()
Tak jsi představ jak jsme přišli z Marečkem ze školky tak očko ještě dobré,a ted večer je má celé červené a plno hnisu.Takže zítra nepůjde zase do školky,odchodil týden a zase bude doma já nevím jak by to bylo kdybych chodila do práce.
Jsem zitra objednaná k té kamarádce na barvení a stříhaní,tak bude muset o pohlídat tchýně.
Dneska přišli noviny Globus ,a taky tam mají ty levné pangasiuse ale tam asi nepojedem.
Přeji hezký večer!
Ahojky
ještě je nemám v celém baráku umytý,ale to nejhorší je za mnou.Mám obývák kuchyn a koupelnu.V ložnici okno neotevřu ted,je tam jakoby přístřešek a je zavalenej sněhem
,tak tam ted ani nevětrám.Zítra bych ráda umyla u Kristýnky v pokojíčku,ta se už moc těší že tam dáme vánoční nálepky na okno.A to holt umeju ikdyby bylo počasí horší
.
Možná sjedem zítra do Pardubic,manžel teda říkal podle toho jak budou vypadat silnice.Tak chci prolést obchody a okouknout školní batohy.
Teda že se ten zánět takhle během pár hodin rapidně zhorší vid?To asi moc nadšenej Mareček nebyl,když bude zas doma.Kristy někdy je ráda doma,že nemusí vstávat atd ale pak se taky nudí a ráda by si hrála s dětma.Pujdete k dr?Ale ty máš tu kadeřnici tak to asi nestihnete a nějaký příznaky k tomu má,teploty…?A bolí ho myslíš ty očička?
Ahojky,zatím s Marečkem p.doktorce nepůjdu,máš pravdu že bych to stříhaní nestihla.Mazala jsem mu to tou oční vodou,a na noc jsem mu dala kapky které dostal minule na ten zánět.Mareček se asi bál že mu to bude bolet,tak ty očka držel přivřené že se mu je musela otevřít násilím abych mu tam vůbec nakapala.
Jak jsem šla pro Marečka po o,tak už visel na nástěnce lístek že se ve školce vyskytl zánět spojivek že rodiče mají dětem kontrolovat oči a když ano nedávat je do školky.
Budu muset vytáhnout jidlo nosiče a ráno jít Marečka odhlásit,nechám ho doma až do pondělka a pak budu volat kdy příjde.
Právě 16-17 prosince by do školky mělo přijít hrát loutkové divadlo,tak bych byla ráda aby byl zdravý aby to mohl taky vidět.
Já musím ještě akorát vyprat záclony,a u nás v ložnici a Marečkovi pokoji závěsy ale ty pak musím žehlit tak ještě nevím jestli je budu prát.
Odpoledne jsem lepila marmeládou ty pudinkové sušenky,ale ještě to nemám všechno slepené možná budu lepit zítra.
Taky máme příští týden akce.Ve středu ta vánoční besídka a ten den je ve škole kam by chodila den otevřených dveří,taky jsem tam s ní chtěla jít,ale nevím jestli se to stihnem,je to 14-30-16.30 a myslím 14.30nebo 45 začíná ve školce besídka.
Záclony musím taky vyprat,ale až umeju i ty okna v pokojíčku.Ráda bych to měla do konce týdne zmáknutý.Záclony do ulice co máme taky musím žehlit,jsou z takového jiného materiálu a docela pomačkaný když se vyperou.
Udělala jsem k večeři a manželovi ke svačině česnekovou pomazáku a teda ta má říz
,doufám že mě nechytne žlučák,ještě ted ji ze sebe cítím a to si představ když jsem lisovala česnek do ní.tak mi stříkl do očí,letěla jsem se hned odmalovat,to štípalo ale i ta kuže okolo očí…
agresivní hrozně.Tak jsem zvědavá co manžel řekne zítra,on má rád hodně ostrou ale tohle bylo skoro moc ![]()
Pujdu si vyčistit zoubky a pujdu chrupkat.Ted jsme si dva dny mohli přispat trošku ale zítra už zas ne a vy pro změnu ano
.
Já už ted nevím,jdeš i na barvu zítra nebo jen na zkrácení trošku nebo uplně jiný sestřih?Já jsem tedka spokojená co by blondýna
i se střihem.
Tak se hezky vyspi a klidnou noc s Marečkem,papa ![]()
Jdu se ostříhat i nabarvit,mamka ted nebude mít na mně čas aby mně ty vlásky natřela tak to budu mít zíra se vším.Střih si nechám taky udělat jiný mi ta podkova moc nedržela tak jak by měla,a ted jak to mám odrostlé tak mi to všude odstává.
Tak to teda máš kvalitní česnek když má takový říz,žádná čína ten stojí za prd.My máme svůj česnek ze zahrádky,a ten má taky sílu.
Tak já půjdu taky spinkat,jsem docela i unavená.Tak ti přeji dobrou noc a hezké sny!Papa.
![]()
Dobré dopoledne
,tak u nás zas pěkně mrazivé.To byla docela darda když jsem otevřela dveře.Včera celkem přívětivě a dnes nás ofoukl ledový mráz.To se mi teda na okna v pokojíčku moc nechce ![]()
Tak jak to vypadá s Marečkem,dobrý?Kristy kašle a smrká zas,ráno jsem ji nastrouhala zázvor s medem a budu ji to dávat.To ji minule dost pomohlo.Já ji ho preventivně dávám skoro pokaždý do čaje,ale ted musím přidat.
Dneska jsem se stavovala v Tetě tdogerii a koupila si Clin na okna,pro členy klubu jeden a jeden zdarma,to je pěkný ![]()
Ahojky a přeji pěkné dopoledne
,tak je Mareček doma,má to očko na teklé a na řasách má hnisky.Byla jsem Marka ráno odhlásit ze školky,a moc tam dětí ve třídě nebylo.
Paní učitelka mi říkala že za to může dětská doktorka,že děti posílá normálně do školky že to není nakažlivé.Ale vidím jak to není nakažlivé,když to má skoro celá školka .
Tak to je blbé že to vyšlo obě akce na jeden den,je to aspon od sebe kousek at se zase nehoníš.Já ani nevím jestli naše škola dělá den otevřenych dveří,ale myslím že to u nás není.
Už se moc těším na stříhaní až se bude o mé vlasy starat,ale nevím jakou jsi mám nechat udělat barvu .
Já taky kupuji te Clin na okna,ale já nejsem člen ale vždycky jsi vyhlídnu jak je na něho akce.
U nás je ted nula ale začína tak trošku sněžit,chci totiž jet na kole at jsem zase rychle zpátky doma ohřívat oběd.
Tak se budu stebou loučit,přeji hezký den. A dobrou chut k obědu,ikdyž je ještě brzy.Zatím papa a večer se ozvu.
![]()
Ahojky,omlouvám se že jsem neodepsala dopoledne,ale měla jsem tady kamarádku,scháníme školní batohy pro naše holky,tak jsem to tady pročesávala na internetu.Vybrali jsme,ale jen čekám až odpověděj protože je nemají skladem,tak jestli ho dostanem do štědrého dne a kolik bude poštovné za oba dva.Pak jsem tam našla ve slevě to jsem tý kamarádce ani neukazovala k mému batohu box stejný na svačinu a k jejímu penálek.Obojí ve slevě za 49kč,tak to bych ještě koupila k tomu.Kristy sice box na sváču má,ten co dávali k ramám,ale tak tenhle by měla stejný krásný k batohu.
Tak co vlásky?Paráda vid? ![]()
Opožděně dobrou chut k obídku,ač nerada musím umejt ty okna v pokojíčku,tak se jdu loučit,papa
![]()
Ahojky,to nevadí,já jsem se tu dostala stejnak až ted.Tentokrát mi ta fotka na mobil batohem přišla, je opravdu moc hezký a super cena.To už dáš Kristýnce na vánoce pod stromeček?
Tu krabičku a pouzdro ještě objednej,at to pasuje k batohu když to má tu slevu tak to využij.
Jsem ted opravdu moc spokojená,hrozně moc se mi to líbí i manžel mně pochválil že to mám super.Přišla ti ta zpráva z moji nabarvenou hlavičkou ze předu,nevím jesti jsem ti to dobře nafotila.
A víš kolik jsem platila 530kč,jen ta barva a melír stáli do hromady 350kč.A kolik jsi platila ty Gábi ,jak jses taky byla barvit a stříhat.
Mareček má pořád ty očička bolavé,tak jsem mu to musela každou chvíli čistit.Jak jsem byla odpoledne ve školce,tak už visel na nástěnce papír že se ten zánět spojivek objevil už i rodičů.
Ahojky
,děkuju za mms,moc ti to sluší
,je to mnohem výraznější a má to šik
,To je dobře že i manžel pochválil.
Představ si s batohem ještě nemáme vyhráno,už ve třech internetových prodejnách jsou vyprodaný,zatím oba tipy.Obeslala jsem dalších asi pět prodejen,tak jsem zvědavá co mi zítra odpoví,v nejhorším by Kristýnka měla pod stromečkem třeba v obálce fotku toho batohu a musela bych nějak vysvětlit že se s ním Ježíšek nějak zdržel,ale že přijde každým dnem.Já vím no…je to trochu blbý,ale vzhledem k tomu kolik tam bude mít jinejch dárku,tak snad by jí to vadit nemuselo.Co myslíš?
Co Mareček,je to očko lepší?
Jéé psaly jsme obě
,taky platím okolo 500,je to pálka vid?Mě se melíry moc líbej,ale pak mě mrzej že mi jakoby vyblednou,nejsou tak výrazný.Ikdyž ty že jsi tmavovláska tak bys je mohla mít výrazné stále ![]()
Víš já jsem si myslela,že ten batoh máš už doma že ti dneska přišel.Tak to se nedivím že ty batohy nejsou,protože to je fakt super cena.Taky jsem se už dívala v Opavě na aktovy nebo batohy,nejlevnější aktovka 1200kč.
Mareček dostane aktovku na narozeniny má je v dubnu,ale jestli půjde o rok později tak ještě uvidíme jestli jí koupíme.A kdy má Kristýnka narozky?
Volala ti ta paní ohledně té práce,nebo se zase neozvali.
Jsem opravdu ted moc spokojená,ikdyž to tolik stálo.Sama bych jsi to tak neudělala,ani mamka by si na to určitě netroufla.
A co budeš zítra vařit?
Právě že nemám,taky jsem koukala v Pardubicích a ty s anatomickýma zádama to je těch 1200kč
,ráda bych sehnala o třetinu lacinější a ještě tak prdáckou.Kristy má narozky v březnu,taky by to taky šlo,ale já počítala že jí ji koupí švagrová s rodinou,ona se sama nabídla,tak o tom tak mluvíme doma že pod stromečkem by třeba mohla být? Taky si myslím že všichni spolužáci předškoláci ji dostanou též,aby jí to nebylo líto
.Ale kdoví třeba taky bude mít odklad,ikdyž já bych radši kdyby ne ![]()
Z práce se mi neozvali,to mě tak štve
,doufala jsem že mám šanci.Možná by mě vzali ve výrobně těch zdravotnických pomucek,ale je to ranní odpolední a ta je do deseti
.Ale budu tam muset zajít,nemužu být dama zadarmo,manžel by se zbláznil,nemáme na to víš ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.