Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mně ta kamarádka poslala jiný čaj,který je na neplodnost a je tam úplně jiné složení bylinek.Složení :libeček,medunka,hluchavka,šalvěj a kakost.A pije se ře 2 polévkové lžíce bylin ,2 minuty vaříme v 1/2 l vody necháme 15 minut louhovat scedíme a popijíme během dne.
Chtěla bych po Novém roce zajít na Gyndu na kontrolu,a řeknu že mi manžel odmítl jezdit do Ostravy jestli mi nemůže zase něco nasadit.
Byla jsem dneska odpoledne s Marečkem v knihovně,a půjčila jsem si knížku Metody Ludmily Mojžíšové.Jsou tam články jak to začlo u nás se cvičit,ale jsou tam i fotky na různé cviky.
Jsem už z toho fakt zoufalá,je to už dlouhá doba a stále nic.Ted v listopadu mi umřel děda,tak jse prý říká že bych mohla do roka otěhotnět.Ale v loni v dubnu umřel streja,a vůbec se to nepodařilo.
Já vím je to těžký,měsíc co měsíc to samé.
O ty metodě jsem taky hodně slyšela ale sama jsem jsi to cvičit netroufla,říká že si mužeš i ublížit,lepší je to cvičit pod kontrolou a pak sama.Jenže to by zas chtělo řidičák abys tam mohla si sama zajet.
Tenhle čaj neznám,jak se jmenuje?A je chutově lepší nebo stejnej?
Myslíš že manžel nakonec vubec nepojede do centra?U mého manžela jsem se bála že ho tam už opravdu nedostanu
Já jsem si tu knížku už tak letmo prolistovala,a ta paní Mojžíšová to tam i píše.Ještě se musím podívat,jestli se to vůbec v Opavě cvičí ale určitě někde ano.
Ještě právě nevím jak ten čaj chutná,ještě ho nepiji mám ho schovaný ve skřínce.Ale uvažuji že bych jsi ted dala na měsíc pauzu od toho čaje,at jse mi tělo trošku odpočine a pak bych zase začala pít ten nový čaj.Manželovi ho budu samozřejmě dál vařit,ale musím ho taky přinutit víc se tulit.
Manžel mi to slíbil na jaře že bychom tam znovu zajeli,ale nevím jestli ještě bude chtít dál pokračovat.Na jaře zase začne zahrada,a už vím že na nějaké výlety do Ostravy nebude čas.
Jsem ko,dnes v noci jsem usnula až o pul druhé.Vubec jsem nemohla usnout.V jednu v noci jsme se s manželem pomuchlovali,prý aby jsme se společně unavili
a až pak jsem usnula.Tak doufám že dnes lehnu a budu hned spát.Bolej mě nožky,jako kdyby měla být nějaká výrazná změna počasí ![]()
Tak se hezky vyspinkej,na mě už postýlka volá,dobrou noc
![]()
Byla jsem se okoupat,a taky až to tady dopíši půjdu do hajan.
Já jsem v noci pořád sama,tak si musím akorát chytnout do ruky moji plyšovou kočičku.
Přeji dobrou noc a hezké sny!
![]()
Ahojky Gábi
přeji pěkné dopoledne.
Tak jsem včera Marečka už úplně odhlásila ze školky,je pořád nemocný ale doktorce zatím nepůjdem.
Musím ještě zavolat paní dok.na mluvení,že už nepřijedem že mi Mareček onemocněl.
Dneska odpoledne bych chtěla péc další druh cukroví,udělám jsi svoje oblíbené miminka.Snad se mi to podaří,a nebude se mi to zase všechno otvírat.Ráno jsi udělám těsto i tu nápln,a dám to oboje do lednice ztuhnout.
A co dneska budeš vařit?
A už se ti ozvala ta paní,kdy máš přijít na ten pohovor?
Ahojky
,trošku jsem se zdržela,omlouvám se.
Dneska uvařím jen polévku,máme ještě játrový guláš,včera měl manžel k večeři ještě kuře s nádivkou.Jak jsem vařila ten ovar,tak tady mám vývar,škoda ho vylít,tak z něho uvařím nějakou polévku.
Je to blbý počasí,u Kristy ve školce taky málo dětí.
Dneska prosimtě tady zas napadlo docela dost sněhu,celou cestu nám sněžilo do očí,to bylo nepříjemný.
Z tý práce furt nic nevím,hruza.Když tohle nevyjde,zajdu do tý výrobny zdravotnických pomucek,musím někde nastoupit,abych nebyla zadarmo doma,ale nesmím nahlásit že jsem těhotná,to by mě nejspíš nevzali.Dneska jsem si dělala pro jistotu test z raní moči a tam už jasný dvě dálnice
,tak ted moc prosím at se ke mě brzy přidáš ![]()
Moc ti to přeji,ted se hlavně opatruj.Já asi nemám šanci jsem víc nemocná,když mi nepracuje ten jeden vaječník že my ani ty bylinky nepomohli.Dám jsi ted pauzu od toho čaje,at jse mi tělo trošku odpočine.
U nás ted taky začalo nějak víc sněžit,budem odpoledne zase doma.Ale zítra ráno musím zajít zase tchánovi pro léky,už mi to ráno říkal.
Kamčo,já bys si pauzu nedávala.Abys pak nejela jako na novo,pravidelný pití toho čajíku by mělo pomoct.
Nedávej si pauzu radši.Nebo aspon jeden dva denně.
Já si myslím že u mě snad problém nebyl,věděla jsem od začátku o tom špatným spermiu,proto jsem chtěla hlavně pro manžela něco.
Moje sestra měla taky jen jeden vaječník a představ si po prvním umělým otěhotněla přirozeně,ale bohužel mimoděložně.
Nevzdávej to,pij je.Udělěj to kvuli mě ![]()
Já jsem ten čajík pila jen dvakrát denně,někdy i třikrát ale to málo kdy.Ještě to pořád mám,tak možná zítra si ho zase uvařím.Mně to vůbec nechutná,musím se přemáhat ho vypít.
Já jsi stejnak myslím že už mi nic nepomže,jen asi to umělý oplodnění a nato nemáme peníze.Zkusím manžela se zeptat co by řekl na tu adopci,jestli by po Novém roce do toho šel.Jestli zase nezměnil názor,jednou řekne tak a pak zase něco jiního.
Tak už ti přeji dobrou chut k obědu, a měj hezký den! ![]()
Muj chlap by s adopcí souhlasil,jen pokud by nevyšlo nic při prvním dítěti…a umělý u nás zrovna tak nepřicházelo v uvahu.Pokud je svolnej na adopci,tak smekám
,ale tohle nech na poslední variantu.
Změnila bych centrum,protože ty IUI bez hormonu,to je malá šančička.Přemluv ho at jezdíte na inseminace,zkuste všech šest za rok.Jak si píšu na jiných diskuzích tak to tam holčinám občas vychází.Takhle by dětátko bylo opravdu vaše.
Mě vubec nevadilo pít ty čaje,tak to je blbý že ty se musíš přemáhat…tak si je slad…jen nepřestávej,podívej mě pomohly,nevzdávej to prosím ![]()
Kristýnka má dnes zpívko,tak jdu trochu dýl.Tak přeju dobrou chut a hezký odpoledne.Taky dnes nejspíš nazdobím perníčky…uvidím.
Tak papa
![]()
Ahojky
,tak jak jste trávili dnešní den?Posílám ti fotečku cukrovíčka,už mám vše hotový,ozdobený promazaný uf uf
,ale k žehlení prádla jsem se vubec nedostala
hruza
Zapoměla jsem ti včera napsat že mám dvě dozy od Hery
.Byla jsem s mamkou v Kauflandu a tam měli ten den akci že ke čtyřem Herám ji dávali
.Akorát že Hera v akci nebyla tak levná moc nee,ale stejně jsem je vzala do buchet…ale hlavně kvuli dozám ![]()
Kristy říkala že maj za ukol,každý dětátko do krabičky trochu domácího cukrovíčka donést,tak jsem ještě balila trošku do krabičky.Zítra mají tu besídku,tak se moc těším.To jsem ti psala že Kristýnka bude přívítávat rodiče jménem dětí ![]()
Ahojky Gábi
ráno jak jsem ti psala jsem si udělala těsto vonavé taštičky(miminka)a stihla jsem udělat ještě Masarykovo vánoční cukroví které se nechá ztuhnout do ledničky a pak se to krájí a peče.
Tak jsem odpoledne pekla,a Mareček mně to obaloval v cukru.
Včera bylo Lucie,a sestra od manžela se tak jmenuje tak jsme jí byli k večeru pořát.Přišli jsme nějak po osmé,tak honem Marečka okouat a dát spát.Manžel musel do práce,tak jsme tam byli asi hodinku a půl.
Teda ty jsi teda šikula,a máš teda toho hodně. ![]()
Já všechno peču jen z poloviční dávky,tak toho mám jen trochu.A perníčky už nám došli,tak zítra ráno jsi udělám těsto a odpoledne pak budu péc.A představ si ty rohlíčky jsou pořád měkké,a chodí mi na ně manžel.
A že jsou ty dozy moc pěkné,však ty tuky někde upotřebíš.
A dělala jsi už ty o de mě?Nebo ty co loni?Tak to je dobře že jsou mnam ![]()
Představ si dnes mi přišlo vánoční přání od kamarádky
Děkujeme moc.Je krásný a krásná obálka.Ted si nejsem jistá jestli mám tvou adresu ve zprávách,napiš mi ji tam prosimtě.
Myslela jsem jestli to není dáreček z kolotoče.Jukla jsem dnes na diskuzi o kolotoči a představ si slečna tam psala že ji přišlo v obálce 6sáčku čaje
,tak to je teda dar nedar.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.