Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Gábi
,já se za včerejšek musím omluvit,zase nám kleknul počítač a už nešel nastartovat.Ráno nám ještě vypli proud,ale asi za půl hodinky zase naskočil,a pak internet šel.
Já jsi ten čaj dneska zase uvařím,včera jsem ještě trochu špinila ale dneska už ne.Manželovi jsem ani ted pauzu nedávala,jak jsem mu ho uvařila tak ho vždycky vypil.
Mareček by taky měl dneska ve školce divadlo,ale radši mu to nepřipomínám aby zase nebrečel.A jsem a jí ráda že můžem být doma,takový mráz venku.Jak se podívám z okna je to krásné ty stromy takové zamrzlé,ale radši být doma v teple.
A už se těšíš na odpoledne,jak budeš pracovat.A na jak dlouho,na celou směnu?
Dobré ráno
,nic se neděje.Já jsem si to myslela že vám nejde.
Já jsem zase nespala v noci,to je hruza.
Jse moc ráda že budeš pokračovat v pití čajíku
,potěšila jsi mě tím
,já věřím že pomuže i vám.Samozřejmě než se nám to povedlo,taky jsem nevěřila,osobně jsem nikoho neznala komu pomohl,ale tak jsem si říkala bylinkový čaje čistí krev tak spojím potřebný s užitečným
a podívej špatný spermiogram a zadařilo se.Věřím že se ke mě brzy přidáš
Jakej že měl manžel tvuj ten spermiogram?Myslí že muj ho měl horší ne?
Do tý práce jdu ode dvou,paní říkala nejdýl na čtyři hodiny.Tak já se i docela těším,snad nebudu trdlo uplný,takovou práci jsem ještě nedělala.
Ahojky,možná to je i tím že jsi nespala,že máš jít dneska do práce.Myslím že to zvládneš,že ti dají první den jen takovou lehkou práci. Budu ti držet palečky,a večer mi pak napiš jak se ti to líbilo a co jsi dělala.
Byla jsem v obchodě a už tam není taková zima,zapoměla jsem si doma rukavice.A zase ve schránce nic nebylo,jen dopis pro tchána.Mám fakt takové tušení,že mi nic ani nepříjde.
Já jsi myslím že jsme měl manžel spermiogram dobrý,že byl ten problém u mně.Mám jenom strach aby mi ten čaj ,třeba víc neublížil jestli jsem se neměla zeptat na Gynekologii doktora. ![]()
Udělám dneska na oběd americké brambory,tak jsi je půjdu nakrájet a obalím gothaj a bude hned oběd.
Tak já se ted budu loučit, smažím gothaj tak at jsi ho hlavně nepřipálím.
Tak se měj moc hezky,a odpoledne at to v té práci zvládneš. ![]()
Dobrou chut k obědu ti přeji!Papa.
![]()
Promin,já zaskočila na pokec ke kamarádce,tak jsem tam vypila čaj a šla.U nás svítí taky sluníčko,chvílema sněží,ale není to tak prudká vánice.
No zeptej se gynekologa,to by mě schválně taky zajímal jeho názor.No ale tak vidíš s dobrým spermiogramem byste měli i větší šance při těch inseminacích kdyby to podpořil doktor hormona ještě.Nechápu že si tam nic tenkrát nedostala.
Nebo aspon si řekni doktorovi jestli by ti měsíčně mohl píchat ten Pregnyl,to platíš maličko,ale tam musíš jet na ultrazvul před ovulkou.Mě poprvé,ještě ne v Sanusu,tak mi dr ten Pregnyl píchla a povídala pokud má manžel spermie v pořádku že bych už neměla dostat ms.Když si vzpomenu to bylo někdy v březnu,šup a zas třičtvrtě roku pryč.
Tak přeju hezký den a drž mi pěsti,trošku se bojím abych to zvládla,ale na druhou stranu se i těším.Byla by práce,zas trošku víc peněz,každá tisícovka je pak znát.
Tak si nechte chutnat,papa a nezapoměn na čajík si uvařit odpoledne
![]()
Ahojky
,nějak jsem nestíhala dřív napsat.Nejdřív jsem lítala okolo Kristýnky a pak večeře.Docela rychle mě ty čtyři hodiny utekly.Zítra mám přijít na pul třetí.Dnes jsem lepila takovou koncovku k hadičce na kapačku,zítra pujdu k lince.
Zaslechla jsem že tam o mě mluvili že vypadá že jsem šikovná,tak snad to pujde
.Jsem zvědavá na zítřek.
Co ty,jak jsi se měla?
Ahojky
to vůbec nevadí,dneska Mareček taky šel spát později tak jsem se tu dostala až ted.
Tak jse ti zatím v práci líbilo,a že o tobě hezky mluvili tak to je dobré znamení.Myslíš že to bude zítra těžší,já jsem u linky nikdy nebyla tak jsi to neumím představit.
Udělala jsem si odpoledne těsto na perníčky,a potom později je vykrajovala a pekla.Ale nevím kdy je budu zdobit,loni jsem je pak už nezdobila a taky se snědli.
Tak uvidím jak jse mi bude chtít,ještě musím udělat ty tvoje rohlíčky a kokosové kuličky.
Do neděle je ještě na obecním úřadě výstava betlému,tak bych se chtěla zajít s Marečkem podívat.A v neděli je u nás akce na autob.nádraží,zpívání u vánočního stromu.V loni jsme s Marečkem byli a moc se mu tam líbilo,tak uvidíme jestli nebude moc zima že by jsme tam mohli zase zajít.
Víš já už jsem si předtím z nějakého časopisu myslím že z Maminky,opsala taky nějaké bylinky na otěhotnění.
Koupila jsem si ty bylinky a doma namíchala a pila,a šla jsem potom na Gyndu a zmínila jsem se o tom doktorovi.A on mi řekl že jsem se s ním měla přijít poradit,že by mi ty bylinky mohli třeba i uškodit když to mám špatně namíchané.
Vím vím pamatuju si jak si o tom psala.Od téhle firmy berou výrobky i lékárny,tak snad to nemuže být špatný.
No kamarádka co v té firmě dělá,mi říkala že na té lince jí to baví víc,ale to lepení je lehčí,ale zas tam jsou hodně těžký normy aby si je splnila.Budem dělat spolu,ale ona dělá jen ranní,tak vždy jen ob týden,pokud mě teda vezmou.Hrozně ráda bych jí řekla o miminku,ale nemužu,aby se to tam náhodou nerozneslo.
Já si zítra chci vyluxovat pavučiny po bytě a kdyby to vyšlo tak vyžehlit,ale když budu unavená,nechám to na víkend.
Tak to máš fajn,že už tam máš kamarádku já myslím že to máš v kapse.Budu ti držet palečky,at to u toho pasu zvládneš.
Tak jsi radši zítra ráno odpočin,at nejsi unavená do práce.
Taky zase budu muset zítra vytřít celý barák,dělám to radši vždycky v pátek v sobotu se mi už nechce.A víš kolik mám ted žehlení,když ted peču .Asi to musím vyžehlit v sobotu,protože tam toho mám hodně že už to padá.
A ještě nemám ani zabalené dárky,hlavně že jsem doma a vůbec nestíhám.
Já to měla zrovna tak
,prádla hromady protože jsem dělala jiný věci.Až předevčírem jsem to dožehlila
.Ale neboj,várka prádla když už jsem nepekla na mě taky volá ![]()
Jsem ráda že dárky už zabalený mám.Doufám že přijde batoh do vánoc,tak ten ještě zabalím a hotovo ![]()
Jdu se naložit do vany.Jinak co myslíš,přijde mám dáreček z vánočního kolotoče?
Kdo to vymyslel to žehlaní,já bych ho potrestala. ![]()
To je teda práce,kterou jsem jsi neoblíbila.
Já doufám že mi ještě příjde dáreček z vánočního kolotoče,ale při mé smůle nevím jestli ano.
Já už jsem se koupala dřív ,aby nám potom večer nezamrzly trubky.Tak jse půjdu převléc do pyžama,a ještě jsi vyčistím zoubky.
Tak už ti přeji dobrou noc,a vyspi se at jsi odpočineš!Papa. ![]()
Také přeju dobrou noc a jinak s tebou naprosto souhlasím,papa
![]()
Dobré dopoledne přeju
,jak jsi se vyspala?Já se zas ráno probudila a pak už neusnula.Minule jsem se po dvou špatných nocích pořádně vyspala,tak dnes je na řadě ta dobrá,tak doufám ![]()
Stavila jsem se v bufetu manželovi pro Drškovou polévku,on ji miluje a nedávno byla stížnost že ji dlouho neměl
,tak jsem to musela napravit.
Tak dneska je Kristy naposledy ve školce.Na pondělí bych ji musela omluvit a aby šla jen dva dny
,to už jsem ji nechala doma,stejně kašle,tak ono líp.
Nic se neděje,to je v pořádku.Také přeju hezký den,papa a dobrou chut k obídku ![]()
Večer písnu jak to šlo v práci,včerejší den jsem se snad špatně nezapsala ale dnes u tý linky to vubec nevím jak zvládnu,no snad s tím počítaj že nemužeš hned umět něco co jsi v životě nedělala.
Tak papa ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.