Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno přeju
,tak já se probudila do zasněženého rána
,bude to fakt asi pravda že letošní vánoce budou po deseti letech bílé a celý měsíc nebude žádná pořádná obleva.
Zrovna se mi louhuje čajík a Kristýnce zázvor a musím říct že po včerejším užívání nastrouhaného zázvoru skoro v noci nazakašlala ![]()
Dneska se mi zdálo že jsem byla na tom pohovoru a to místo dostala
,jenže kdybych měla věřit že se mi sny vyplní,tak už mám deset dětí.Stále se mi zdá něco o mém těhotenství,je fakt že se mi to nedozdává do konce,ale… ![]()
Taky ti přeji krásné ráno
,u nás je silný vítr,a začíná tak jemně sněžit.Uvidíme jestli budou bílé vánoce,ale bylo by to super kdyby to byla pravda.
Mareček jak ráno vstanul tak očka má už dobré,ale pusu celou ušnupanou od té rýmy.Tak jsem mu ten zázvor ráno udělala do malé skleničky,a jak jsem mu to chtěla dát tak to nechtěl ale pak to dal do pusy a hned to zapil hrnkem čaje.Tak jsem zvědavá jak mu to budu dávat podruhé,jestli jsi to dá vůbec do pusy.
Budu ti moc držet palečky at ti ten pohovor dobře dopadne,jen mi pak dej vědět kdy tam půjdeš.
Dneska oodpoledne příjde na návštěvu od Marka bratranec(kmotr) s jeho holkou,tak jsem už včera udělala sýrovou pomazánku a natalířek dám to upečené cukroví a bude.Munule jak byli u nás jsem napekla koláč,a přestav si ani neochutnali dost mně to pak mrzelo.
No vidíš šikula,Kristy ho ted zrovna dostala taky
,zkoušela jsi to ochutnat?Je to nechutný vid?Zkus mu to vysvětlit že musí aby byl zdravej.Já vždycky dělám jako že říkám Kristýnky panence Julinko koukni jak je mamka statečná…ta je šikovná…
Tak játra mám čistý,pujdu si osmahnout cibulku a dál vařit.Pěkně mi tady voní porek ale decentně mě pálí z něj oči
jak se smaží na máslíčku.
Venku jsem ani nebyla,ale když jsem vytahovala žaluzie tak jsem koukala jak moc nasněžilo zas.Šla bych blbnout odpoledne na kopec s Kristýnkou,ale radši moc nechci,sice se jí kašel hodně zlepšil,ale furt mě zlobí s popotahováním.Asi zajedem do Lhoty,ikdyž by se mi hodilo být sama doma a zabalit dárky,ale určitě řekne at to udělám jindy at jedem všichni.
To víš že jsem to chutnala,moc dobré to není ale hlavně aby to zabralo.Budu to brát s ním,at vidí že to beru taky tak jsi to dá do pusiny možná taky.Ale koupila jsem jen malý kousek tak nám to na zítra ještě výjde,ale v pondělí budu muset zase koupit ale už větší kus.
Jak to dopíši půjdu naškrábat brambory,a ty kudlásky zavařím do polévky.Už jsi je zkoušela udělat do polévky,tam nemůžeš nic zkazit a vždycky jse mi povedli.Jak jsem dělala ty droždové,tak jse mi už někokrát stalo že jse mi v polévce rozvařili.Mamka říkala že to může být tím droždím,ale mi řekni že pokaždé koupím špatné droždí.Tak je ted už nedělám,a radši udělám pomazánku tu mám moc ráda.
Ted u nás už dost sněží,to abych ještě odpoledne šla odhrnout aspon chodník je zas pěkně zasněženej.Mareček jse zase ptal jestli může jít ven bobovat,a já mu řekla až bude zdravej že budem mít dneska odpoledne návštěvu.
Tak já jsem ráda že to sní aniž bych musela s ní
.Jo to si kup větší,já vždycky koupím kousek okolo 10-20korun a mám to v lednici několik dní.
Tak jsem byla juknout jak je venku,máme plus tři stupně a ani se mi nezdálo že by u nás foukal vítr,ikdyž já jsem došla jen pár kroku k teploměru ![]()
Kudlásky jsem furt nedělala uplně na ně zapomínám.Já mám droždový taky ráda a posledně jsem to udělala tak že jsem je po uvaření vyndala a dávala přímo do talíře,nenechávala jsem je v hrnci.Taky vařím polévku téměř vždycky na dva dny,tak právě aby se nerozvařili.
Dneska bych chtěla sundat záclony a večer je namočit a ráno vyprat.
Za chvilku jdu nandávat polévku,tak se rozloučím a popřeju vám dobré pochutnání a krásnou sobotu,papa
![]()
Tak už nám konečně naskočil internet,tak ti můžu taky popřát hezkou sobotu.
Představ si jak jsem ten zázvor s tím medem dávala Marečkovi před obědem,tak jsem mi poblil.Tak jsem mu to pak znovu nedávala,a dám mu to znovu večer.A to jsem mu dala fakt trošku,večer mu dám asi ještě min.
Tak měj moc hezkou sobotu a večer jsi písnem víc.Papa. ![]()
Taky to Kristýnku někdy natáhne,ale zatím se nepozvracela.Zkus to nastrouhat na uplně nejjemnějším struhadle.
Pěkný den,papa ![]()
Hezký večer přeju
,tak jakou jste měli sobotu?
Já jsem si před chvílí propašovala velký koš s dárkama pro Kristýnku pod stromeček,že to začnu balit.Ale musím opatrně,protože Kristýnka má povolíno dívat se v sobotu na Stardans,tak aby mi sem náhodou nepřišla.
Tak jsem přemýšlela na co budu koukat v televizi dnes,jestli komedii nebo tu šifru,ale šifra zvítězila,já mám tyhle filmy ráda,tak juknu na to.
Ptala jsem se manžela jestli má chut zítra na nádivku?A prý moc
že dlouho nebyla
,tak to je fajn že jsem se trefila ![]()
Manžel šel na dvě pivka na chvilku za známýma do hospudky,tak jsem tady s malou sama,tak se jdu najíst a pak balit dárečky.
Ahojky
,přeji krásný večer při dívání a balení dárků.
Já nemám jiné struhadlo jen to klasické velké,ale snažila jsem se mu to nastrouhat na jemno.Ještě mně napadlo že koupím koření mletý zázvor,ale to nebude asi mít takovou silu jak ten kořen.Večer mi to už odmítl vzít do pusy,pořád mi utíkal a máchal rukama že to skončilo nakonec na koberci.
Představ si ta návštěva vůbec nepřišla,mám na ně opravdu vztek.Vůbec nenapsali nebo nezavolali že nepříjdou,a my jsme na ně čekali jak blbci.Nachystala jsem chlebíčky a jednohubky a cukroví na talířek,a pak jsme to snědli nakonec my večer na večeři.
Takže jsem odpoledne neudělala vůbec nic,tak jsem třeba mohla mít další druh cukroví napečené.
Já ještě vůbec nevím co budu zítra vařit, ale chci toho mít víc at to mám i na pondělí.
Ale to kuřátko není špatný nápad,to jsi zítra pochutnáte.
To jo to se ti nedivím,člověk s tím počítá,přichystá občerstvení a pak uplně na nic… ![]()
Tak Kristýnka už dávno spinká,nějak nevydržela
,ale ani se nedivím.Já ji nechala koukat se včera na Krásku a zvíře a to vydržela do konce,tak musela být hotová.
Už toho mám hodně zabalíno
,ale všechno ještě ne
.Dneska se mě ptala tchýně co bych si přála od tchána k narozeninám.Tak jsem naznačila že by se mi moc líbila jedna kabelka z avonu,tak si jí mám objednat,dostanu na ní korunky ![]()
Super,budu mít minimálně dvě kabelky pod stromečkem
![]()
Víš a přitom jsou svobodní bez závazků ,jenom spolu bydlí a neudělají jsi vůbec ani chvilku čas.To mně fakt naštvalo že nebyli schopni se nějak ozvat třeba na ten facebook,že nepříjdou manžel jse i díval jestli náhodou nepsali tam a říkal že ne.
Tak jsem odpoledne zabalila ten dárek pro tu paní,koupila jsem jí takový malí polštářek na dobré spaní a ještě ovocný sypaný čajík.Obě věci jsem zabalila zvlášt,protože ten polštářek dost voní bylinkami.Tak v pondělí zajdu na poštu,i tchán tam něco chtěl a už jí to pošlu.
Já jsem sama zvědavá jestli mi něco příjde,při mé smůle asi nic.
Tak budeš mít pod stromečkem dvě kabelky,to abys je pak obě stihala měnit.
A tu velkou kabelu jak jsi psala že ti s ní bolelo rameno,jsi už prodala.
Tak už jse mně pomalu zavírají očka ,tak to ještě dojdu do postýlky a vylezu až ráno.
Tak ti přeji hezkou dobrou noc!Papa.
![]()
No je to blbý,v dnešní kdy jsou telefony atd…je to neslušný ![]()
Kabelku jsem ještě ani nenafotila abych ji tam dala,hruza hruza ale musím.Doma mi zbytečně leží.
Tak pro Kristýnku to mám zabalený,mohla bych pokračovat,manžel,naši,ségry rodina…ale dnes už teda vážně ne.Zas jindy.Papíru mám ještě spoustu
.
Jdu do vany a pak taky na kutě,dobrou noc
![]()
Ahojky přeji pěkné dopoledne,tak jak ses vyspala doufám že dobře.
Mareček jak ráno vstal měl zas celou pusu ušnupanou od té rýmy,a kašle víc tak nevím jestli zítra nepůjdem k doktorce.Ten zázvor mi zas nechtěl dát do pusy,taky jsme mu ani nedivím když jsme mi s toho včera poblil.
Odpoledne pojedu s manželem a s tátou,za babičkou do nemocnice a Marečka pohlídá tchýně.Moje mamka je taky nemocná,tak jí nebudu zatěžovat Marečkem.
Tak já už nemusím pít čajík,dneska ráno jsem to dostala.V září jsem to měla 14,říjnu 10,v listopadu 13 ,je zajímavé že každý měsíc jiný den.Ale přitom nemám žádné bolesti,vždycky mě bolela pravá strana a ted vůbec nic a přišlo to ráno.
A jak jsi na tom ty Gábi,stále čekáš?
Takže žádné vánoční testování,a miminko pod stromeček.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.